מי יודע, מי יודע

evike

Well-known member
מנהל
../images/Emo54.gif ../images/Emo108.gif מי יודע, מי יודע

מה פרוש המלה ŐRÖLT? היא מופיעה על אריזת תבלין של קימל טחון שקבלתי מהונגריה? אגב, מישהו מכיר את המילון ההונגרי-עברי-הונגרי של אליעזר גרוס ז"ל? (כבר שאלתי פעם, אבל אולי מישהו נזכר, וגם נוספו מאז אנשים חדשים לפורום).מודה מראש, evike.

קימל טחון

במילון שרשותי כתוב טחן(פועל) =OROL ז"א טחון=OROLT ליודעי הדקדוק ההונגרי אנא אשרו את פירושי.

evike

Well-known member
מנהל
../images/Emo54.gif ../images/Emo108.gif תודה../images/Emo51.gif

לרחל תודה, זה מתאים לתכולת האריזה. אגב, איזה מילון יש לך? evike

../images/Emo63.gifמילון הונגרי עברי

המילון שברשותי נערך ע"י משה אישביתי(מנהיים )שהיה המורה לעברית של אמי ש'ריק בת רוזי ואהרון פרל ז"ל מדברצן.(לדבריה הוא היה אישיות מיוחדת ותלמידיו העריצוהו. הוא הוציא לאור בהונגריה מילון כיס בשנת 1936. בשנת 1972, מספר שנים לאחר עלייתו ארצה ,הוציא לאור את המילון שבידי.

vera2

New member
../images/Emo13.gif../images/Emo108.gifלévike תשובה לőrőlt

őrőlt זה טחון ידע אישי מדוברת הונגרית (תשימי לב על הפונטים) חג שמח Vera

evike

Well-known member
מנהל
../images/Emo54.gif ../images/Emo108.gif ,תודה

בדיוק אני בדרך להתקשר אליך חג שמח evike

orlu

New member
כלא דוברת הונגרית במיוחד וודאי

שלא קוראת אני דווקא הבנתי זאת במשוגע או משהו?

vera2

New member
../images/Emo45.gifלorlu שלום

את צודקת המילה משוגע דומה לנ"ל זה őrúlt .דוברת הונגרית Vera חג שמח.

טומי*

New member
את המילון היכרתי,אפילו היה לנו

בבית, אבל במשך השנים נעלמו עקבותיו. זוכר שהיה לו כריכה כחולה

evike

Well-known member
מנהל
../images/Emo54.gif ../images/Emo108.gif לטומי שלום

האם אתה מתכוון למילון עם הכריכה הכחולה של משה אישביתי או של אליעזר גרוס, שגם הוא בכריכה כחולה? גם אליעזר גרוס היה מורה לעברית באולפן שלמדו בו עולים מהונגריה, ביניהם הורי ז"ל, ושנים אחרי שפרש לגמלאות ועבד על המילון זכיתי לעבוד אצלו, ומהכרות אישית איתו, אני מעידה, שהיה בן אדם מקסים. היום אי אפשר למצוא את המילון באף חנות גדולה. ניסיתי בסטימצקי, פורת, בפורום איתור והחלפת ספרים ובאתרי מכירת ספרים באינטרנט, (שאגב מומלץ לקנות בהם, הם זולים יותר מהחנויות, ובעיקר "בוקנט", שאני קונה בו הרבה, בדרך כלל הכי זול, מהיר, ומעל קניה של 50 ש"ח, המשלוח חינם עם שליח עד הבית.) וכמו שכתבתי, חבל שזרקו אותם מבית דודי ז"ל. ראיתי בסטימצקי 2 מילונים, האחד מילון כיס, לא רציני, נראה למתחילים, והשני הוא רק "כיוון אחד", או הונגרי-עברי, או עברי-הונגרי, לא זוכרת, ואני מחפשת מילון דו- כיווני. האם אתה יכול לברר אילו מילונים קימים, והיכן ניתן להשיגם? תודה מראש, שבת שלום וחג שמח ושקט! evike.

מאריקה

New member
מילונים

יש ברשותי גם את המילון של גרוס (קניתי בושלני אוצה בבודפשט לפני מספר שנים), יש לי גם את המילון של מנהיים-אישבתי (קניתי בירושלים) ויש לי מילון נוסף חדש עברי-הונגרי של Radacsy Laszlo בחור יהודי-הונגרי שהיה בארץ עוסק בבלשנות וגר כעת בבודפשט. לפני כנה וחצי אמר שגם החלק ההונגרי עברי אמור לצאת. מאז אני לא יודעת. זה בהוצאת מכבי-בודפשט. לכל מילון החסרונות שלו. נדמה לי אפילו שיצא מילון נוסף של מישהו אחר. לדעתי את רובם אפשר להשיג בחנויות ליד בית הכנסת הגדול בבודפשט. מאריקה

למעלה