מי מכיר את נהר

evike

Well-known member
מנהל
../images/Emo54.gif../images/Emo108.gif מי מכיר את נהר

ה"פוהרה"? היום בצהרים, בתכנית של אבי אתגר (רשת ב'), שמעתי ספור נחמד על הונגרים שהתישבו לפני הרבה שנים באזור הקריות. היה שם נהר/נחל, שהילדים תמיד רצו לרדת אליו כדי להשתכשך במימיו. אבל כיוון שהמים לא היו נקיים במיוחד, או אולי כי סתם ההורים לא רצו לתת לילדים ללכת, הם אמרו לילדים, אל תלכו, כי - "פו, הנהר מלא ב - הרה" (חרה במבטא הונגרי). ומאז, הנהר מוכר בקרב ההונגרים באזור בשם "פוהרה". חבל שלא שמעתי את כל הפרטים, כי כרגיל, הרדיו אצלי תמיד פתוח ברקע, אבל אני לא תמיד מקשיבה לכל, ונזכרת לשמוע רק את ההמשך, כשמשהו מעניין תופס לי את האוזן. מישהו מכם יודע באיזה נהר/נחל מדובר? אבל העיקר, בסוף הסיפור שמו שיר בהונגרית, דבר נדיר ביותר בשדורים שלנו. ובעצם, ל מ ה ? להרבה שפות וסגנונות יש יצוג הולם ברדיו. למה ההונגרים מקופחים? ואגב, השיר הוא מתוך דיסק אוסף חדש של להקה בשם "אוי ואבוי", שישה זמרים וזמרות יהודים מאנגליה. אח"כ שמו גם שיר שלהם באנגלית. מקווה שלא קר מידי לכם. שבת שלום evike.

orlu

New member
evike שחקת אותה לא הקשבתי

לתכנית אבל.....בדיוק כשרציתי להעביר מרדיו לדיסק פתאום שמעתי שיר בהונגרית את השיר.ל א לא שמעתי את ההסבר אבל בינינו לא חסרים נחלי חרה בישראל כך שדמייני לך אחד מהם. לעומת זאת חיכיתי לסוף השיר לשמוע את פשר העניין ואז רק הסביר אבי אתגר על הלהקה ששרה. חבורה של שישה יהודים מהונגריה שחיים בלונדון קוראים להם אויי ביי או אויי ואיי (ביידיש כמובן) לאחר מכן השמיעו שיר שלהם באנגלית עם קטעי תפילה יהודיים ברקע. פרט לכך בתכנית זו שלעתים נדירות יוצא לי לשמוע אני מרותקת לספורים של מיקי.

B T1

New member
evike- את תכנית הרדיו לא שמעתי,

אבל נחל פוארה (לא פוהרה) נמצא באיזור קרית ביאליק המזרחית.

evike

Well-known member
מנהל
../images/Emo54.gif ../images/Emo108.gif זה אותו הנחל ../images/Emo182.gif

רק במבטא צברי. השם הנכון לפי האגדות זה "פו-הרה" בלשון ההונגרים, שלפי האגדה נקרא כך כמוסבר קודם. רק מעניין, מה השם האמיתי של הנחל הנ"ל? evike

itaf10

New member
../images/Emo24.gif

שם החיבה שלי הוא EVIKE חחחחחח את רואה? (ישנם כאלה שעוד קוראים לי בשם זה) לאט לאט כל הסודות עולות ומתגלות

vera2

New member
שבוע טוב לכל באי הפורום../images/Emo140.gif

וגם לAVI'KE

vera2

New member
נפלא להתחיל יום ../images/Emo42.gif../images/Emo140.gif

עם כל היופי וטוב הארץ.יום נעים לכולם.

ברק 188

New member
יופי של תמונות,נותן חשק לצאת לטייל.

אולי שנגיע לפנסיה המתרחקת, ובנתיים "הרה" יש עבודה. אני יודע יש כאלה כיום שגם את זה אין להם כיום.

B T1

New member
בהונגרית נכונה... אומרים AVIKA

ולא AVIKE כי לפי כללי הדקדוק ההונגרי: magas hangrendu szonak magas a vegzetese es alacsony hangrenduleti szonak alacsony a vegzetese הבנת את זה אבי? (כי גם אני לא)

ברק 188

New member
B T1 את הKA הבנתי את הכיתוב לא...

ואימא יודעת לקרוא הונגרית להראות לה אולי היא תבין? אגב את KE כתבתי באופן שמחקה את הסיומת של הבנות ולא מתוך אי הבנות, תמיד ידעתי שאני רק AVIKA או כמו,לפני הרבה מאוד שנים היו היה ילד ושמו אבי'לה שהיה ילד פלא עם השנים הלך הפלא נשאר הילד .

למעלה