שבת שלום לכולם

evike

Well-known member
מנהל
../images/Emo54.gif../images/Emo108.gif שבת שלום לכולם

רציתי לספר לכם משהו נחמד ששמעתי השבוע ברדיו. לתכנית של נתיבה בן יהודה התקשר מישהו, וסיפר, שהוא מכיר שירי ארץ ישראל, שתורגמו להונגרית, והוא התחיל לשיר אותם, כמובן בהונגרית. הוא שר את שיר הפלמ"ח, ואת שירם של הפרטיזנים. היה משונה לשמוע אותם בהונגרית. ובתוספת, הוא שר שיר אהבה צועני, כמובן בהונגרית. זה היה משובב לשעות הקטנות של הלילה. בתוכניות האלה, תמיד יש הפתעות קטנות ונחמדות. evike

ברק 188

New member
אכן "שבת שלום וחג שמח"

אצלי אימא החליטה "לעביר" את החג בבית חולים ,כעת לא צריך לשבור את הראש איך לעביר את החג! המשך נעים לכם יותר שלכם
.

עב

New member
יש בעיה של מזוזה בפורום?

מה קורה פה? לכולנו הורים חולים? טוב שנולדה נכדה לדוציקם, שיהיה גם משהו שמח! החלמה מהירה לאמא של ברק 188 ולאמא של טומי כמובן. בכלופן, אם לא יהיו שינויים ההורים שלי חוזרים הביתה! בקרוב אצלכם!

הדוציקם

New member
חברים יש בעיה עם הורים קר והם כמו י

ילדים צריך לשמור עליהם מהקור והחידקים לי לצערי הם אינם אין לי על מי לשמור

שבוע טוב

שבוע טוב לכל ההונגרים ,,, קראתי את ההודעה שלך,,,,יש לך מקור להורדת שירים כאלה, או שזה היה רק ברדיו

evike

Well-known member
מנהל
../images/Emo54.gif../images/Emo108.gif לכל המתענינים

התכנית של נתיבה בן יהודה משודרת ברשת ב', בימי רביעי, אחרי יומן חצות, בסביבות השעה 12 ורבע בלילה. בתחילת התכנית וגם באמצע, היא מוסרת את מספר הטלפון והפקס של התכנית. אפשר לנסות להתקשר אליה ולשאול באם היא זוכרת את שמו של האיש ששר בהונגרית בתכנית שלה, או אולי יש רישום או הקלטה. כי זה לא אופייני לתכנית, ולמרות שאני שומעת אותה די הרבה, זה בפעם הראשונה ששמעתי מישהו ששר בהונגרית. אבל, בוודאי ישנם אתרים בהונגריה ששם אפשר לשמוע ואולי גם להוריד שירים בהונגרית. פה בטח טומי יוכל לעזור יותר ממני, כי הוא מומחה לכל מה שהונגרי. קודם כל נאחל לאמא שלו החלמה מהירה, והוא בטח יתפנה כשהיא תבריא. נקווה שזה יהיה מהר. מקווה שעזרתי קצת. חג שמח ובהצלחה. evike

מאריקה

New member
../images/Emo51.gifתודה לך אוויקה

אני מתעניינת במיוחד בשירים עבריים, חסידיים או שירים שציינו געגועים לארץ בהונגרית. שמעתי כמה מהם מפי אמי. (ואף כתבתי אותם כאן בפורום בזמנו לשאול אם מישהו מכיר). לגבי שירים הונגריים וצועניים כבר אספתי די הרבה קלטות. אני מתכוונת לא לפופ ושירים עכשווייים אלא שירים שאני זוכרת מפי הורי. הענין בשירים העבריים - כבר התעניינתי ושאלתי יהודים הונגרים ורק אחד מהם זכר את התקווה בהונגרית. אולי לא הגעתי לאנשים הנכונים. בכל אופן, שוב תודה על המידע. אשתדל להיות ערה באחד מימי רביעי. מאריקה

evike

Well-known member
מנהל
../images/Emo54.gif../images/Emo108.gif אריקה את עושה לי

צביטה בלב, ומזכירה לי נשכחות. אני מבית דתי, ואני זוכרת, שכשהייתי קטנה, אמא, אחותי ואני היינו מחכות שאבא יחזור במוצ"ש מבית הכנסת, והיינו יושבות בחושך על השטיח, ושרות את התקווה בהונגרית. (כל מוצאי שבת וחג). אבל את המילים אני ממש לא זוכרת. (אני כבר סבתא, כך שזה באמת היה מזמן)והיה עוד איזה שיר דתי, בגרמנית, משהו שהתחיל ב"גוט פרום אברוהם, יצחק אונדה יעקב.... פולק איזראל" גם את זה שרנו כל שבוע, ועוד כל מיני שירים בהונגרית, שאני לא זוכרת. בקשר לתוכנית של נתיבה, אפשר לנסות ולהכנס לאתר של רשת ב' bet.iba.org.il ומשם לנסות לשמוע את התכניות שהיו. בקשר לשירים בהונגרית, יש לי תקליטור, אורגינל מהונגריה, "נסיכת הצ'ארדש" של א. קלמן, בהונגרית. אם זה מותר, ואם טומי ידריך אותי איך, אני מוכנה להעלות אותו למחשב, ולהעביר לפורום. evike

מאריקה

New member
שירים הונגריים

גם אני כבר סבתא וגם לי עושים שירים אלה צביטה בלב. חפשתי בארכיון ומה שכתבתי (מילים של שירים כולל התקווה) נמצאים בעמוד 53. בכל אופן ניסיתי להעתיק את זה לוורד ולצרף את זה כקובץ כדי לחסוך את טרחת החיפוש. לגבי השיר באידיש יתכן שגם היה ברפרטואר המשפחתי למרות שכבר היינו חילוניים. (אחרי השואה). אבל בכל זאת הרקע היה דתי. לגבי שירים בהונגרית. יש לי כמה תקליטורים עם אוסף. והשאר בקלטות כולל נסיכת הצ'רדש ובארץ החיוכים של להר והרבה שירים ששרו אז ומוזיקה צוענית. כמו כן קניתי בזמנו בבודפשט שירונים של שירי עם ושירים פופולריים כמו אלה שחבר דנקו פישתה. אני מתחברת חזק לעברי ההונגרי דרך השירים והמנגינות המתוקות כמו דרך האקץ (Akacos ut) Marika

evike

Well-known member
מנהל
|../images/Emo54.gif../images/Emo108.gif אריקה ../images/Emo15.gif

את כותבת הונגרית בצורה מצוינת. איפה למדת? ואם תרצי לכתוב עם כל הסימנים (זה לא המחשב שלך עקשן, אלא הוא לא יודע, וצריך ללמד אותו)בזמנו שלחתי לפורום את כתובת האתר שמלמד איך להעלות הונגרית למחשב, תמצאי אותו במועדפים של הפורום, שם יש את הקישור. ידוע לי על כמה מחברי הפורום, שעשו זאת. אני שולחת לך קובץ וורד על שיר ילדים שזכור לי,(אולי קצת בשיבושים) שאותו הייתי כותבת הרבה כילדה, אחרי שבאנו לארץ, במסגרת החובה שלי לכתוב הונגרית כדי לא לשכוח.(למדתי בהונגריה שנתיים וחצי) ועל זה תודה להורי ז"ל. evike

מאריקה

New member
שיר ילדים חמוד

השיר חמוד. לא הכרתי אותו. האם הוא מושר או שהוא רק דיקלום? תודה לך אוויקה. כנויי מאריקה ולא אריקה. אני יודעת שזה מטעה אך כשכתבתי מריקה בתפוז לא קבלו את זה. אולי יש מריקה כבר. בכל אופן כך קראו לי בינקותי. שמי בישראל בעצם מרים. אני באמת למדתי לכתוב לבד כי עליתי עם הורי בגיל 11 חודשים. בעקבות חידוש הקשר עם התפוצות בשנות ה -90 ניסיתי ללמוד את עקרונות הכתיבה בהונגרית וקניתי גם מילונים וניסיתי לקרוא. גם הדיבור שופר עם המפגש עם אנשים משם. בקרתי הרבה פעמים וגם זה עזר. בעניין המחשב - המחשב שלי סרבן עדכון. יש לי אותיות מרכז אירופאיות כך שהוא מצליח לקרוא עם כל ה"אקזט" הקווים והנקודות. אבל משום מה מסרב לקלוט. אולי בגלל שהווינדוס שלי הם.. בעצם לא חשוב. בעצם די נוח לי כי אני חלא בטוחה מתי התנועה היא ארוכה ומתי קצרה. האם הכרת משהו מהשירים שכתבתי? מאריקה

evike

Well-known member
מנהל
../images/Emo108.gif../images/Emo54.gif מאריקה

השירים ששלחת, לא מוכרים לי. בבית שמענו בעיקר מוסיקה קלאסית, שירים צועניים, שזה המקצב הכי אהוב עלי עד היום, ועוד כמה שירים הונגריים שאני לא זוכרת.evike.

מאריקה

New member
שירי א"י בהונגרית

לפני מספר חודשים רשמתי כאן מספר שירים שזכורים לי שאימי היתה שרה. חלקם שירים עבריים מתורגמים להונגרית. יש לך מושג איך אוכל ליצור קשר עם האיש ששר אותם בתכנית או לחילופין מתי משודרת התכנית של נתיבה ומה מס. הטלפון שם? אני מעוניינת לשחזר ולשמר את השירים האלו. תודה.

למעלה