../images/Emo55.gifהתועלת הבריאותית שבאכילת פופקורן
התועלת הבריאותית שבאכילת פופקורן >> פופקורן מזין את האנושות כבר אלפי שנים. במקביל, הוא מגן על מערכת >> העיכול, הלב והשיניים. הוא עוזר לאלו מאיתנו שרוצים להשיל מעצמם >> קילוגרמים מיותרים. הוא אינו מכיל תוספות מסוכנות. איגודי רופאים ורופאי >> שיניים רואים בפופקורן מזון בריא. אנשים בכל הגילאים נהנים ממנו. >> >> הפופקורן משתייך לקבוצת הדגנים, שהיא אחת מתוך 4 קבוצות המזון הנחוצות >> לבריאות. >> פופקורן מתעכל בקלות. פופקורן שמתבקע לגודל מקסימלי, דורג ראשון בעיכול >> עמילן, ויטמינים , מינרלים ושאר דברים טובים. בכל סוגי הפופקורן קיים >> פנתאון , ויטמין >> B6 וכמות קטנה של B12. בדרך כלל, שלושה מרכיבים אלה חסרים בתפריטי דיאטה >> למיניהם, מאחר ורוב הדגנים נטחנים. תודות לויטמינים הנ"ל, פופקורן טוב >> לעיכול, לעור, ליצירת אנזימים, שריפת שומנים והגנה ממחלות. ויטמין E >> נמצא בעטיפת גרעין התירס, עד לרגע שהוא מתבקע בחום. לפיכך, פופקורן >> שנאכל מייד עם יצירתו יכול להוות מקור טוב לויטמין E. עובדה זו שוב >> גורמת לפופקורן להתעלות על עמילן מעובד ומאפי קמח לבן. >> >> עוד נקודה לזכות הפופקורן – מינרלים. זרחן תורם לבריאות השיניים, ברזל >> טוב למחזור הדם לבלוטת התריס, פלואוריד מצויין לשיניים חזקות, נחושת >> עבור חלבונים בדם, קובלט לפעילות גומלין עם ויטמין B12, מגנזיה מספקת >> פעילות האנזימים ומערכת העיכול, אבץ גורם לריפוי פצעים, לשיפור תחושת >> הטעם והריח. המינרל השימושי ביותר בפופקורן הינו כרום. לאחרונה דווח על >> תפקידו החשוב בבקרת רמות סוכר בדם. >> כרום >> נעלם כמעט לחלוטין ממזונות קמח לבן, ולכן המדענים מאמינים שזוהי אחת >> הסיבות לסכרת בתרבות רוויית הסוכר שלנו. >> >> עוד סיבה לבחור בפופקורן – הימצאותם של הסיבים התזונתיים. עוד בשנת 1917 >> כתב צ'רלס מרפי: "אכילת תירס בכל יום גורמת לריפוי מקרים קשים של הפרעות >> במערכת העיכול. הוא מזין ביותר, במיוחד בחורף, גם כטיפול מונע ופעיל >> במקרים של עצירות. >> בנוסף, גם ספרות מדעית מוכיחה את התועלת שמביא תירס בריפוי עצירויות. >> סיבים תזונתיים מונעים גם בעיות אחרות. ד"ר דניס ברקט שם לב במשך שהייתו >> של 20 שנים באוגנדה, כי תושבים מקומיים אשר טחנו את הדגנים ואכלו אותם >> בשלמותם, סבלו פחות מדיברטיקוליטיס, מחלות לב, אבנים בכיס המרה, כילה >> ודלקת תוספתן, מאשר אירופאים או אמריקאים. פופקורן זהו דגן מלא וכמובן >> יש לו תפקיד מניעתי. ניסויים אחרים בסיבים תזונתיים קיימים בספרות >> מקצועית. יש מציעים, כי סיבים חייבים להיות תוסף למזונות מעובדים. >> בבטאון של מדעי מזון (the Journal of Food Science), ב.ה. >> אירס אוף מצא כי תוספי מזון וצבעי מאכל מסוימים גרמו להאטת גדילה, >> שילשולים ו"נוכחות חולנית" של משקעים על רקמות ריריות. כאשר מקבלים עם >> המזון גם סיבים תזונתיים, תופעות אלו מתבטלות. סיבים תזונתיים גורמים >> לירידת רמת הכולסטרול אצל אנשים מבוגרים, משפרים את העמידות לגלוקוזה >> ומקטינים את הנטיה להעלות את רמות הכולסטרול – אבנים בכיס המרה או >> מטבעות כולסטרול בכלי דם, עם נטייתם לפתח מחלות לב ולהקשיח את כלי הדם. >> >> בכל סוגי גרעיני התירס נמצא שמן, אותו מכיל גם פופקורן. שמן זה ידוע >> כמאד אפקטיבי בהורדת רמות הכולסטרול ושומנים אחרים בדם. תופעה זו, ככל >> הנראה עוזרת למניעת התקפי לב. לפופקורן יתרון בהכלת אחוז מאד גבוה של >> חומצות אמינו בחלבון שלו, מאשר בסוגי דגנים אחרים. אחת מחומצות אמינו, >> מאיס גלוטלין הינה "חלבון מלא, אשר תורם לחיים ולגדילה, כאשר משתמשים בו >> כחלבון בודד". >> >> לעומת זאת, אין זה אומר, כי ניתן לאכול תירס בלבד, כדי לספק את כל >> הצרכים שלנו. >> לא קיים אף מזון אחד שמסוגל לזה. >> >> >> עכשיו מילה על מלח, אשר מלווה את הפופקורן. כשלעצמו, בפופקורן יש מעט >> מאד נתרן. >> אנו זקוקים לרבע כפית מלח ביום כדי להשלים את מאגרי המלח, אשר נפלטים >> דרך העור עם הזיעה. >> בזמן עבודה קשה במזג אויר חם או בזמן התעמלות, אנו זקוקים לכפית-כפית >> וחצי של מלח. הכלל הטוב ביותר הינו תמורה כנגד תמורה, או חצי ליטר מים >> על כל חצי קילוגרם אבוד. אז למה לא לאכול פופקורן מלוח? זה יותר טוב, >> מאשר שימוש בטבליות מלח מומסות במים, מאחר ופופקורן מכיל אשלגן, שחשוב >> למאמץ של הלב ועבודת השרירים. >> >> מאחר ואפשר לאכול פופקורן ללא סוכר ומאחר והוא מכיל מעט קלוריות, הוא >> טוב בתור מזון דיאטטי. כוס אחת של פופקורן רגיל מכילה רק 54 קלוריות, >> כמו פרוסה של לחם מחיטה מלאה. לחם לבן מכיל 10 קלוריות יותר, עשיר יותר >> בעמילן ודל יותר בחלבון. >> גבר ואשתו הורידו משקל וגילו כי במקרה של הרגשת רעב בשמירה על התפריט >> שלהם, הם יכולים להכין פופקורן, לאכול אותו ועדיין להמשיך להשיל >> קילוגרמים. כל 30 גרם של פופקורן מכילים 4 גרם של סיבים תזונתיים. >> במילים אחרות, מנה אחת של פופקורן מספקת לנו יותר מ-25% של המנה היומית >> המומלצת של סיבים תזונתיים. מעט מאד מזונות יכולים להשתוות לזה. עוד >> עובדה קיימת, המועצה למודעות לצריכת אלכוהול של איגוד המסעדות הלאומי >> פירסמה לאחרונה דו"ח כי אכילת מזון עתיר בסיבים תזונתיים מאיטה את ספיגת >> האלכוהול בדם.