"פסיכו" בערוץ 10

DAN1EL

New member
../images/Emo55.gif"פסיכו" בערוץ 10

נדמה לי שמחר ישודר בערוץ 10 "פסיכו", יצירת המופת של היצ'קוק. זהו.

cj20

New member
כן כן! התחיל עכשיו!!! אמאאאאאא!!!

רק המוזיקה של ההתחלה עם הכינורות עושה לי צמרמורות!!!

Nino Schibetta

New member
סרט ענק ! מומלץ מאוד !!!

יש קטע אחד שבאמת באמת הפחיד אותי ועד היום מפחיד אבל זה ספויילר אז
הקטע האחרון האחרון ממש שנייה לפני סיום הסרט שרואים את הפנים של נורמן בייטס מול המצלמה ואף לפתע הפנים שלו משתנות לפנים של האימא... אימאל'ה איזה פחד........ אתם יודעים איזה סיוטים היו לי מזה בלילות ?

cj20

New member
וואי הוצאת לי את המילים מהפה!!!

זה בדיוק הקטע הכי מזעזע שהכי הפחיד אותי!!! זה והמוסיקה!

thepunk

New member
אני היחיד שלא אהב את הסרט?

כנראה שכן אוקי ציטוט "סרט דפוק ... פשוט משעמם .... לא אהבתי אותו פעם ראשונה שראיתי אותו לפני הרבה הרבה זמן, לא אהבתי שראיתי את החידוש וממש לא אהבתי שראיתי עכשיו חלק ממנו (וטוב שרק חלק) .... אני ממש לא מבין מה כל כך גיאוני בו ומעורר השראה .... " (אני, מלפני כמה דקות)

D i l D o

New member
מה כ"כ מיוחד בו???? כנס כנס...

-דבר ראשון - המקוריות, תחשבו שזה אחד מסרטי האימה הראשונים, וללא ספק הטוב, המיוחד והמקורי מכולם, אף אחד לא עשה משו דומה או שווה ערך ל"פסיכו" בתקופה ההיא - זה עצום, תחשוב בסדר גודל של "שר הטבעות" ויותר!!! -דבר שני - הצילום, אז עוד לא ידעו כ"כ מה המצלמה מסוגלת לעשות, מה היא מסוגלת להעביר, אבל היצ'קוק ניצל את המצלמות שלו כ"כ טוב שזה פשוט מעורר התלהבות שאי אפשר להסביר, הצילום בסצנת המקלחת הוא אחד השוטים הטובים ביותר בתולדות הקולנוע, תשאל כל תלמיד קולנוע וזה מה שהוא יגיד - פשוט אדיר! -השילוב של המוזיקה בסצנות כ"כ טוב, מושלם ממש! -התסריט כתוב בצורה מעולה, הרעיון גאוני, הטקסטים חכמים, והסרט פשוט מפחיד! אולי היום זה נראה לנו כמו פארודיה לא מוצלחת על סרטי אימה כי אנחנו כבר רגילים להרבה יותר (ראה ערך "השפעת התפוז המכני ביום יציאתו לעומת היום"...כתבתי על זה משו פה לא מזמן..
) אבל אז הוא היה הסרט הכי מפחיד שאנשים ראו בחיים שלהם, יש תאורים של אנשים רצים בצרחות מהקולנוע ולא מוכנים לחזור!!!! אם כל זה לא מספיק כדי להגיד שזה סרט גדול אז אני לא יודע מה להגיד לך! אתה חייב להעריך את כל זה, היצ'קוק הוא גאון, אחד מגדולי הבמאים שחיו, יוצר אגדי שאי אפשר להישאר אדישים לסרטים שלו, לחידושים בתחום הקולנוע ולפריצות הדרך שהוא עשה. היצירות שלו הן מהגדולות ביותר! "ורטיגו" "פסיכו" "חלון אחורי" ועוד, כולם סרטי מתח מהשורה הראשונה!!! אין לי יותר מה להגיד...

DAN1EL

New member
../images/Emo55.gif ../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

מסכים עם כל מילה שלך!!!! היצ'קוק הוא באמת גאון והסרט הזה הוא קלאסיקה! סרט פשוט גאוני! גאוני! דרך אגב - לדעתי הקטע הכי מפחיד (למרות שכיום הקטעים האלה לא ממש מפחידים אבל בכל זאת) זה מתי שהבלש עולה במדרגות ואז נרצח...לא יודע למה...אולי בגלל המהירות וקור הרוח של הרצח הזה...והמוזיקה כמובן...

thepunk

New member
שמע

בקשר למקוריות - נכון, הוא באמת היה מהראשונים, ובאמת הרעיון עצמו מאוד נחמד ובאותה תקופה לא היה מקובל רעיונות קיצוניים ומיוחדים כאלה, ולכן באמת יש לו יחודיות כתוצאה מכך. בקשר לצילום - לא יודע, ראיתי את זה אתמול במבט יותר אובייקטיבי ובעין בוחנת ולא הצלחתי למצוא שום דבר מיוחד בצילום .... סצינת המקלחת - אין לי מושג מה רוצים מהסצינה הזאת, מה כל כך מיוחד בסצינה הזאת? לא רואים כמעט כלום והמשחק גם לא הכי מדהים ואמין .... וזה לא שהיום פשוט נורא להפיק סצינה כזאת באפס מחיר - גם אז היה פשוט מאוד להפיק סצינה כזאת באפס מחיר כי אין בסצינה הזאת כלום, אני ממש לא מבין מה ההתלהבות. ואם תשאל סטודנטים לקולנוע (וכן, כמעט הייתי כזה בערך) אם זה אחד מהשוטים הכי טובים שנעשו אי פעם - הוא יגיד שכן, רק בגלל שהוא למד כך וחונך לכך וממש לא כי זאת הדיעה שלו .... הסיבה שהיא נחשבת כל כך, כנראה שוב, היא הייתה הראשונה הקיצונית כל כך בהתחשב בתקופה... אבל יותר מזה, פשוט אין, לפי דעתי. לגבי מוזיקה - נכון, מוזיקה נחמדה אבל גם כאן אין שום ביג דיל, וראיתי סרטים עם מוזיקה הרבה יותר טובה שיוצרת אווירה בצורה הרבה יותר טובה ... להפך, כרוב הסרטים הישנים, המוזיקה צצה כל פעם באותה צורה ואין יותר מידי גיוון (לדוגמא, HALLOWEEN או SUSPIRIA שזכו במוזיקה לא רעה בכלל - ביחוד SUSPIRIA, אבל השילוב/מיקס הוא פשוט רע ולא טוב). מוזיקה טובה היא לא הכל - צריך להתאים אותה לאופי הסרט. לפי דעתי, עשו עם זה עבודה רעה. לגבי התסריט - זה החלק שאני הכי לא אוהב, לצערי - התסריט פשוט עשוי רע. אין שום שמץ של מתח ושל "ערפל" בסיפור, הכל מוצג לצופה מהתחלה ועד הסוף בלי להשאיר לו אפילו זמן לתהות או לחשוב בעצמו. הדיאלוגים נמרחים הרבה יותר מידי ויש זלזול שכזה בצופה שמניח שהוא לא מבין כלום לבד ולכן דואגים להבהיר לו כל דבר (הסצינה הכי פתטית היא הסוף שבה הפסיכיאטר מסביר לנו בדיוק מה קרה, כאילו שלא הבנו את זה כבר ... וכאילו שזה לא היה פחות או יותר צפוי בכלל מהתחלה ... המונולוג הזה שלו פשוט מגוכך ואם חשבתי שהסרט נחמד עד עכשיו הוא פשוט הוריד כל הערכה שהייתה לי. אם היו חותכים את הסצינה הזאת, רק טוב היה יכול לצאת מזה. אני בטוח שכל אחד היה מבין את זה טוב מאוד - ביחוד עם הסצינה שחותמת את הסרט שבה רואים את בייטס יושב שם וחושב לעצמו ... הסצינה בתחנת משטרה ממש מיותרת. דבר אחד שכן אהבתי בסרט זה הפאראנויה של מריון, כל פעם שהיא מדיימנת ושומעת את הדיאלוגים של האנשים שקשורים אליה. הצופה נשאר עם ההחלטה האם אלו באמת דיאלוגים שהתרחשו באותו זמן, או שהם נובעים מאותה פאראנויה בלבד והיא כאילו מדמיינת את ה-WROST CASE .... או שיש לנו שילוב של שניהם (האינטרפרטציה המקובלת). בכל מקרה, הרעיון הזה הוא באמת יפה ואהבתי אותו, חבל שלא הטמיעו אותו טיפה יותר חזק. פרט לכך, אני אסכם בזה שאני חושב שהסרט פשוט דפוק ולא מעורר השראה בכלל ... מפחיד? - אני כל כך לא מוצא בו מה מפחיד, בראיה הכי אובייקטיבית שיכולה להיות. בשבילי, כל ההערכה שהוא מקבל נובעת מהחדשניות שבו ומהיחודיות יחסית לתקופה שלו .... כי יותר מזה, אין שום דבר. וטוב שראיתי ALIAS ולא ראיתי את כל הסרט, כי אז זה היה בזבוז של שעתיים ולא רק של שעה בערך ...

D i l D o

New member
לדעתי אתה מסתכל על הסרט

ומשווה אותו לסרטים של היום...אם זה מה שאתה עושה כמו שאמרתי, "פסיכו" יראה לך כמו פארדויה רעה על סרטי אימה. סצינת המקלחת - נכון, היא נראית תמימה כ"כ, היא נראית ממש לא מיוחדת אבל מה שמיוחד בה זה המתח שנבנה בה, הצילום שהוא באמת צילום טוב בסצנה, זאת סצינה באמת טובה על אין לך מה להתווכח בכלל כי זה לא עניין של טעם, זה איכות, זאת סצינה איכותית ומעולה! כל במאי היה רוצה ליצור סצינות טובות כמו שהי'צקוק ידע ליצור, מבטיח לך... בקשר לדעה הכללית שלך על הסרט אני כבר לא יכול לעשות כלום, אהבת אהבת, לא אהבת לא אהבת...עניין של טעם.

DAN1EL

New member
../images/Emo55.gifבדבר אחד אתה צודק:../images/Emo58.gif

הסצינה שבה הפסיכיאטר מסביר על נורמן בייטס, היא באמת קצת יותר מדי...איך אני אגיד את זה....יותר מדי מאכילים את הצופה בכפית, וכן, היה בהחלט אפשר לסיים את הסרט לפני הסצינה הזאת, אבל הסצינה שנורמן בייטס יושב בתחנת המשטרה דווקא ממש טובה לדעתי ... והתסריט היה אחד הדברים שהכי אהבתי בסרט! מבנה העלילה ממש יפה. הסרט "פסיכו" בעצם מראה לך את הפשע מנקודת מבטו של הפושע. בהתחלה הוא עוקב אחרי מריון, שגנבה כסף, ואחרי שרוצחים אותה הוא עוקב אחרי נורמן. ואחרי שסיימו להציג את הפושעים - עוברים ל"טובים": הסרט מתמקד בבלש וחיפושיו אחרי מריון, ואחרי שגם הוא נרצח (אגב , הרצח שלו לדעתי הרבה יותר מפחיד מסצינת המקלחת המפורסמת...) עוברים להתמקד בסם ואחות של מריון שמחפשים אחרי הבלש... לא יודע, זה מבנה מאוד מעניין לסרט, וממש אהבתי את המבנה, אהבתי את זה שכשהסרט מציג לך דמות, אז הוא עושה את זה בצורה מושלמת, הוא מציג לך רק אותה, כמעט בלי "הפרעה" של דמויות אחרות, זה נותן לצופה אפשרות להיכנס לעולם של הדמות... ורק כשמסיימים עם הדמות, עוברים לדמות הבאה. אז נכון, אפשר להסתכל על זה בצורה של "נמרח יותר מדי" או "יותר מדי פרטים" וכו', אבל אני אהבתי. מאוד. ולדעתי זה סרט גאוני. אבל זכותך לחשוב אחרת, גם לי קורה הרבה פעמים שיש כל מיני יצירות שנחשבות לקלאסיקה ואני לא מבין מה כולם מתלהבים מהם, כמו למשל "החומה" של פינק פלויד, או יותר נכון השיר המפורסם הזה עם הילדים והמורים ובלה בלה... אבל זה כבר נושא אחר, חחח

thepunk

New member
הממממ

אתה יודע, מה שאתה אהבת כל כך בתסריט, אותי ממש אכזב (ממש לא אהבתי). העובדה שכל "חלק" של הסרט מתמקד בדמות שונה, מקשה מבחינתי לבנות מתח ואלמנט של פחד. קשה לי להסביר למה זה, אבל בכמעט כל סרט מודרני שמכבד את עצמו (במודרני אני מתכוון לסרטים משנות ה-70 ואילך) יש ערבוב של הדמויות ושל הסיפור בצורה כזאת שלא מאכילים את הצופה בכפית (שזה מתעצם גם שמדגישים כל קטע וכל דמות, ועוד בכלל בסצינה הכמעט אחרונה כאמור) כך שהצופה הרבה יותר "מרותק" ומעוניין בהתפתחות העלילה. הצופה חושב, תוהה, מסוקרן, מבולבל, מפוחד ... כל זה - פשוט אין בסרט הזה בגלל המבנה הזה (לפי דעתי כמובן). לפי דעתי, המבנה של הסרט הוא מקוטע ולכן פגום .... כנראה זה עניין של טעם, כנראה אנשים אוהבים את המבנה הזה. לפי דעתי אם כבר להדגיש איזו דמות, אז זו כמובן הדמות של בייטס ואפילו את זה לא עשו מספיק ולא יצרו בסיס חזק לאופי שלו כך שבסוף תגיד "!!wow, the dude was a total freak/psycho" ... ההתעמקות בפסיכוטיות שלו מינורית יחסית ושווה להתעמקות באלמנטים אחרים של הסרט .... נראה לי שלסרט אימה מהסוג הזה (שנקרא לו fucks-with-your-mind-genre) חסר האלמנט הזה .... כפי שאמרתי, החלק של הפאראנויה מצוין וגם חבל שאין התפתחות שלו .... והסצינה האחרונה (סולו בייטס הבן/האמא) היא באמת מוצלחת. סיום יפה, אין מה להגיד ... אבל הסצינה שלפני זה פשוט הרסה לי את זה ... אני מניח שהרעיון הכללי הוא באמת לא רע בכלל (ויחסית לתקופה אפילו נאמר גיאוני) ועם שינויים מתאימים (בעריכה / בצילום / בתסריט / בבימוי) היה אפשר להגיע לסרט שאני אוהב מאוד ... אבל זה לא רלוונטי כי די הרבה אנשים כן אהבו אותו כמו שהוא אז כנראה אני זה הבעייתי (וכן, אני מתיימר להתעלות על היצ'קוק אבל כל דבר בעיתו) .... תכלס, עניין של טעם. גם אני לא אהבתי את החומה ... מסיבות שונות כמובן, אבל לא ראיתי אותו לאחרונה ולכן אני לא זוכר בדיוק למה .... אני רק זוכר שכמעט נרדמתי באמצע אז כנראה הוא היה משעמם (למרות שיש פס קול נחמד מאוד אבל גם זה נמאס בשלב מסוים).

DAN1EL

New member
../images/Emo55.gifלא התכוונתי לסרט "החומה"

אלא לפס-קול, או יותר מדויק - לשיר המפורסם הזה מתוכו שכולם אוהבים

efrat114

New member
פסיכו

לא הבנתי למה עושים עניין גדול כ"כ מהסרט. נכון, באמת יחסית לסרטי אימה אחרים הוא טוב, והוא באמת סרט מתוחכם. אבל למרות זאת, לא הצלחתי כ"כ להתחבר אליו. אמרו לי לפני שראיתי אותו שהוא בין הסרטים המפחידים ביותר שקיימים. אותי הוא ממש לא הפחיד.

DAN1EL

New member
../images/Emo55.gifתנסי לראות אותו שוב, אבל

הפעם בלי ציפיות למשהו מפחיד. זה סרט מתח טהור. לדעתי פשוט באת עם ציפיות למשהו מפחיד באמת בעקבות מה ששמעת על הסרט, אבל בימינו זה באמת לא סרט מפחיד. בזמנו הוא נחשב למפחיד מאוד, כיום , אחרי שנעשו דברים הרבה יותר נועזים ומפחידים (שרובם הושפעו מפסיכו) הוא לא נחשב מפחיד.

אנזימים

New member
פסיכו זה סרט שולט נקודה.

בלי קשר לסצנת מקלחת, שחייבים להודות שהיא מקורית (לזמנה), זה סרט יפה ורעיון מקורי מאוד. מי שמכפיש פשוט לוקח את הסרט כמובן מאליו ולא מבין בכמה דרגות הסרט הזה העלה את סרטי האימה של היום(היום-הכוונה היא לכל סרט שבא אחרי פסיכו). זה אולי פתאטי ההסבר שבסוף אבל נא לא לשכוח שאלה שנות ה60. תודה

DAN1EL

New member
../images/Emo55.gifתגידו,

למישהו פה יצא לראות את סרטי ההמשך של פסיכו? הם בטח ממש גרועים....

Nino Schibetta

New member
כן

פסיכו 2 נחמד פסיכו 3 די עלוב ופסיכו 4 סתם חרטה ברטה ולצערנו הרב אחרי פסיכו 4 נפטר השחקן שמשחק את נורמן בייטס, אנטוני פרקינס. לכן לא עשו יותר המשכים, למרות שבפועל, השאירו כאילו בסוף פסיכו 4 פתח להמשך.

D i l D o

New member
לצערנו הוא נפטר....

אבל לשמחתנו זה הפסיק את ההמשכים המגוחכים האלה!

למעלה