שלום, מס' שאלות חשובות מאוד :

• פותח הנושא Gmai
  • פורסם בתאריך

Gmai

New member
../images/Emo55.gifשלום, מס' שאלות חשובות מאוד :

תודה מראש
1.האם סימן שאלה חייב להיות צמוד לאות האחרונה במשפט, או שמותר רווח לפני כן ? (או "לפני כן?") 2. מה לגבי סימן קריאה ? (!) 3. ולגבי נקודה ? (.) 4. האם נכון הדבר שאסור לומר "בגלל ש" ? כלומר, "איחרתי בגלל שירד גשם" הינו משפט לא תיקני, אסורה ההטייה "ש", לאחר "בגלל" ? 5. האם נכון הדבר שהביטוי "אני לא חושב" הוא אינו ביטוי תיקני, ויש לומר "אני חושב שלא" ? 6. ידוע שאסור לכתוב פסיק (,) לפני "ו" החיבור, אך מה הדין לגבי משפטים ארוכים (ו/או "מורכבים") ? רוב תודות !!!

גנגי

New member
וואללה, אנחנו רק החלופית...

נו, טוב.
1. 2. 3. כל סימני הפיסוק שציינת באים אחרי המילה בלי רווח בינה לבינם. 4. אסור? מי אוסר? ככל הידוע לי אפילו האקדמיה כבר התירה את "בגלל ש", למרות שהיא עדיין מעדיפה את "בגלל" עם שם אחריו ולא עם משפט. עם זאת, יש אנשים שדוגלים בעברית קפואה-על-שמריה, ואלו יעירו לך גם אם תגיד "הילדות ישבו" במקום "תשבנה" הארכאי. 5. אם אינך חושב, הרי זה נכון לומר זאת כך. אבל אם אתה חושב שלא, זה כבר עניין אחר, כאן לפחות אתה חושב משהו, אז הקפד לדייק, שלא נבין אותך לא נכון. 6. הפרכת אגדה: להווה ידוע שאין מפסקים לפני ו' החיבור של משפט כולל בלבד ("רותי, רחל, יעל ועליזה הגיעו למפגש הפורום"). במשפט מחובר יש פסיק לפני ו' החיבור ("רותי לבשה למפגש שמלה, ואילו יעל לבשה ביקיני נועז"). לשמחתנו הרבה במשפט מורכב יש משעבד ("ש" או אחרים) ולא ו' החיבור, כך שההתלבטות אם מותר או אסור נחסכת מאיתנו. יום-חול שמח!

Gmai

New member
תודה ענקית! קושיה אחרונה:

מה לגבי נקודותיים? לבשתי : מכנס וחולצה לבשתי: מכנס וחולצה לבשתי:מכנס וחולצה מהו הכתיב הנכון ? ואגב, בטוח לגבי סימן השאלה/קריאה? רווח בין המילה האחרונה לבין סימן השאלה/קריאה הופך את המשפט ליותר קריא...

גנגי

New member
הכתיב הנכון

הוא ללא נקודתיים כלל. ואגב, נקודתיים ולא נקודותיים. סתם, שאם אתה שואל, שתדע איך. מצידי אתה יכול לְרַווח בין המשפט לסימן קריאה אם אתה אוהב, אבל נדמה לי ששאלת לגבי הצורה ה"נכונה". לי אישית זה לא אכפת.

YoreShmaNa

New member
שאלת הבהרה

כשאתה לובש מכנס - על איזו משתי הרגליים אתה מעדיף ללבוש אותו? ומה עם הרגל השניה? נשארת חשופה? ואם לרוע מזלך הינך בעל רגל אחת בלבד - קבל התנצלותי מראש. "אדוני! מה עם החצי השני?"

גנגי

New member
זה הזמן להזכיר פרסומת

שראיתי לפני כשנה וקצת על חלון ראווה של חנות אופטיקה: "קנה משקף וקבל את השני בחינם!"

גוואלד

New member
אם התירו את "בגלל ש",

(שזאת עובדה די מצערת, משום שאז אין שום ערך ל"משום ש-", וגם ל"כיוון ש-". נראה לי שהם די יפגעו מזה) האם התירו גם את "למרות ש-"?

למעלה