.....שני כדים גדולים.....

HayaBee

New member
../images/Emo55.gif.....שני כדים גדולים.....

לאישה סינית מבוגרת היו שני כדים גדולים כל אחד תלוי על קצה מוט ארוך שהיא נשאה על צווארה. לאחד הכדים היה סדק., הכד השני היה שלם ומושלם ותמיד סיפק משנה שלמה של מים. בסיום הליכה ארוכה מהנהר היה הכד הסדוק מגיע מלא רק עד חציו במים כך במשך שנתיים תמימים. מדי יום הגיעה האישה הביתה עם כד וחצי מים בלבד. כמובן שהכד המושלם היה גאה מאוד בעצמו ובהשיגיו. הכד הסדוק המסכן התבייש במומו והרגיש אומלל על שהצליח לעשות רק מחצית מתפקידו המיועד. לאחר שנתיים של כשלון צרוב מבחינתו, יום אחד, ליד הנהר אמר הכד לאישה " אני מתבייש בעצמי בגלל שהסדק בצידי גורם לדליפת מים כל הדרך לביתך"הזקנה חייכה," שמת לב, כד יקר" שישנם פרחים בצד שלך של השביל? ואילו בצד השני יש רק שממה?" אין זה בחינם, הייתי מודעת תמיד לחסרונך ועל כן זרעתי זרעי פרחים בצד שלך של השביל, כל יום כשאנו חוזרים מהנהר אתה היית משקה אותם במשך שנתיים אני נהנית מהפרחים המרהיבים המקשטים את ביתי שאותם אני קוטפת מצידי השביל. אילו לא היית בדיוק כפי שאתה כל היופי הזה היה חסר מן העולם. לכל אחד מאיתנו החסרון היחודי שלו. חיינו המשותפים כל כך מענינים וכדאיים דווקא בזכות החסרונות והסדקים שיש לכל אחד מאיתנו. צריך רק לקבל כל אדם כפי שהוא ולחפש בו את הטוב.

למעלה