שרשור אירועים והודעות

פרטים נוספים על אירוע המאמנים.

(אני מעתיקה לכאן כי ההודעה לא קפצה וזה חשוב לכולנו...
). היוזמה היא של צוות היגוי מועדון המאמנים שליד מכללת coachme, מאמנים כמוני וכמוכם. המועדון במתכונת המכללתית רץ כבר שנה, ואנו רוצים "להרחיב את השורות" כדי שכולנו נוכל להיתרם ולהיות שותפים לקידום האימון והמאמנים בארץ. המטרה היא יצירה של קהילת מאמנים ארצית חזקה ופעילה, עם חזון, יעדים, תכנים, ופעילות שוטפת בתחומים מגוונים, שייגזרו מהחזון שיוגדר. בקיצור, כל הנושאים שעולים גם כאן בפורום מדי פעם!
ההזמנה היא לכל מאמן ומאמנת בארץ, מכל מכללה וגישה!! הערב הינו חוויתי ומהנה!!! ויכלול הפעלות אישיות וקבוצתיות. לכל אחד יהיה מקום לחקור את החלומות והשאיפות שלו ביחס לעצמו כמאמן וביחס לסביבה התומכת הרצויה לו (הקהילה). בואו לקחת חלק ולהשפיע על יצירתה של קהילת המאמנים החלומית שלכם!
אנא הפיצו בקרב מכריכם המאמנים והמאמנות, כדי שהערב הזה יהיה כל מה שהוא יכול להיות עבור כל אחד ואחת מאיתנו!! שאלות ופרטים נוספים - אפשר אלי לתיבה האישית, וכמובן גם כאן בפורום
יהיה מצוין אם תודיעו מראש על הגעתכם למייל [email protected].

משהוא מחברי הפורום מתכונן להגיע

אישית אני חושבת להגיע. אשמח לדעת האם אפגוש עוד אנשיים מהפורום ?

היו כאלו ארועים בעבר

כל המטרה להוציא כסף מהמאמנים. כל האיגודים למינהם מטרתם לעשות כסף זה הכל.

השקפה שונה

יש לנו השקפת חיים שונה. לי ממש לא איכפת מה הרווח של אירגון/אדם/חברה שמארגנים ארועים. במידה והארוע תורם לי . האם נכחת באירוע של אחד האיגודים למאמניים ומכאן המסקנות ?

ממש לא.

המטרה היא ממש לא לעשות כסף, אלא בדיוק מה שמוצהר. ליצור קהילת מאמנים שמקדמת את כולנו. הרי מגיע הזמן בו יש לחתוך את חבל הטבור בו אנו מחוברים למכללה ספציפית, ולהיות מסוגלים לעמוד בזכות עצמנו, כל אחד מאיתנו - כמאמן/ת. האם אתה כבר שם? אני מאמינה שאלו שיהיו מסוגלים להיתרם מקהילה כזו הם מי שכבר חשים מאמנים בזהות שלהם, בפני עצמם ובזכות עצמם, וללא תלות במי ש"נתן" להם את הזהות הזו.

אני ממליצה על אקדמיית - COACHING AC

האקדמיה שלו היא המובילה בתחום,ורוב המאמנים הבכירים למדו בה ומשתלמים בה. http://www.coaching.co.il לכן אין טעם בעוד התארגנות. טל רונן ייסד את אקדמיית - COACHING ACADEMY המובילה בישראל בתחום פיתוח מאמנים ואת EDUCOACHING שמטרתה להביא חינוך בטרנספורמציה וטרנספורמציה לחינוך,שעובדת עם מלכ"רים וגופים בתחום החינוך. כמו כן הוא אימן בכירים בצה"ל, ועבד יחד עם ראש הממשלה לשעבר מר שמעון פרס בפיתוח מודל "המזה"ת החדש" יחד עם דמויות מפתח מעולם העסקים הישראלי.

פחד......./images/Emo7.gif

בטוח שאת/ה מאמן/ת ? שיפוטיות,אמפטיה,קבלה,פתיחות קשה לי לזהות בשירשור שלך. ועם כל הערכה לטל רונן נשארו עוד אחד/שניים/שלושה... שאפשר ללמוד מהם ?

מה בדיוק אפשר ללמוד אצל

יורם גורדון שיותר טוב מטל רונן? לדעתי יורם גורדון חייב למחול על כבודו,ולפני שהוא מארגן שיפנה לטל רונן ויפעלו יחדיו. בטוח ששני המאמנים המובילים בארץ יכלו להתעלות ולהנהיג. בינתיים זה אדם אדם זאב.......

אני מבקשת להבהיר

היוזמה מגיעה ממאמנים, כמוך וכמוני. היא לא מגיעה בשם מכללה זו או אחרת. אנחנו מודים למכללת coachme ומוקירים אותה על כך שהיא מסייעת לנו בהגשמה של החזון הזה - הקמת קהילת מאמנים. יורם גורדון אינו הדמות המובילה של הצעד הזה. אלא אנחנו, מאמנים מצוות ההיגוי של מועדון המאמנים, שרוצים שזה יהיה מועדון עבור כל מאמן שרוצה להשתייך אליו. (בהומור) אולי אתה כמו וודי אלן, ולא רוצה להשתייך למועדון שמוכן לקבל אותך?

ואולי...

יש טעם לפגם בכך שמקום לימוד מסויים נותן חסות, גם אם בלב פתוח וללא כוונה עסקית או אחרת מאחורי הקלעים. התארגנות של בעלי מקצוע לא צריכה להיות תלויה בשום גורם אחר, אחרת תמיד יהיה מי שיחשוד במניעיו של זה או אחר ובאינטרסים שונים. אני כרגע עסוקה ביצירת התארגנות ארצית של בעלי מקצוע בתחום אחר. מפתה היה לעשות זאת דרך הגוף המוביל בתחום אבל יש בזה בעייתיות. לכך, בחרתי בדרך הארוכה ואולי גם המעייפת יותר של יצירת גוף בלתי תלוי, אפילו לא עמותה ציבורית. הנפח המקצועי שנוצר בכך מהווה משקל ראוי בשוק להגמוניה של גופים כאלה ואחרים ואז כולם באמת יכולים להפגש על בסיס שווה ולשתף פעולה. זו דרך אגב גם הסיבה שבגללה ה ICF אינו גוף "רשמי" ומכאן בא כוחו - הוא מייצג את אנשי המקצוע בפרמטרים שהם קבעו לעצמם וההקפדה על הרמה נובעת מן ההכרה בכך שאם כל אחד יכול לשלם דמי חבר ולהיות חבר, הרמה הכללית והחוסן של ההתאגדות יורדים. בברכה,

אלדר01

New member
שאלה לשרון גור

ההזמנה הזו פורסמה רק בתפוז או גם במקומות אחרים?כי משיחות שקיימתי עם מאמנים, הם לא קיבלו הזמנה או הודעה על המפגש המדובר.

אלדר,

אשמח ואודה לך אם תוכל להעביר את המידע על המפגש לפורומים נוספים ולמאמנים נוספים!!! וד"א, אתם יכולים לקרוא לי שרון. אני לא כזו רשמית...

אלדר01

New member
לשרון

אשמח לעזור ולהעביר את המידע.ואגב לקרוא לך שרון זה שם פופולרי... החל מראש הממשלה ובניו,דרך שרהלה שרון,פלאטו ועד קחי אותי שרון...

tlingit

New member
ואולי ההיפך?

אולי במקום בדרך של ביטול, דווקא בדרך של איפשור, ייווצר שיתוף הפעולה? חבל לי מאד לראות דווקא בתוך עולם האימון את שיטת ה"או-או" פועלת, ואת האמונות ש"רק אחד יכול להיות", ו"מי שלא איתי – נגדי" בעוד שכמאמנים, כך אני לפחות מאמינה, אנחנו אמונים על המשפט "ביחד זה עובד יותר טוב" (זו מהותו של הצוות מאמן-מתאמן), על כוחה של שיטת ה"גם... וגם..." (כדרך יצירתית אפשרית נוספת למציאת פתרונות שעובדים עבור המתאמנים) ובעיקר על כך שיש אלפי דרכים אפשריות והן כולן ראויות וטובות, כל אחת בהקשרה, כל אחת לאדם שהיא מדברת אליו (האין זו מהות החיבור בין מתאמן למאמן זה ולא אחר?). למה חייב להיות רק או זה או זה
האם אין מקום לזה וגם לזה, בדו-קיום ואף שיתוף פעולה פורה ומפרה? האם באמת אנחנו יודעים כל מה שאפשר לדעת על אימון? אמנם כל אחד מאיתנו התחבר לשיטה כזו או אחרת, אבל האם למאמנים אחרים, העובדים בשיטות שונות משלנו, אין שום דבר שאנחנו יכולים ללמוד? גם בעולם העסקים הולכת ומשתרשת שיטת שיתוף הפעולה העסקי, ומוכיחה (כפי שאנחנו המאמנים יודעים) שהשלם גדול בהרבה מסך חלקיו. באימון (גם בגישור), כדי למצא פתרונות אנחנו מעלים מגוון אפשרויות רבות ככל האפשר, ואז מתוכן הולכים ובונים את הפתרון שיעבוד הכי טוב – לפעמים זה שילוב של כמה דברים, לפעמים רעיונות עוברים שינוי והתאמה, לפעמים מוותרים על רעיונות או על חלקים מהם. אבל בשלב העלאת האפשרויות לא פוסלים שום רעיון, ובשלב הבדיקה מנסים לראות מה כל הצעה מכילה, ואם אי אפשר להשתמש בכולה אולי אפשר לקחת משהו ממנה. אני רואה את עולם האימון האישי בישראל כעומד לפני עליית שלב, שבו כדי לקדם את המקצוע החדש הזה בציבור שעוד לא כל כך מכיר אותו, כולנו רואים את הצורך ביצירת שיתופי פעולה רחבים ככל האפשר, יצירת מערכת הסמכה מוסכמת אשר גם מתייחסת לדרכי הכשרה ברורות (כך שלא כל אחד יוכל להכריז על עצמו מאמן), את הצורך בהנחלת המושג של אימון אישי כדרך פעולה אפשרית נוספת ושונה למשל מטיפול פסיכולוגי במישור האישי או ייעוץ עסקי במישור המסחרי, ועוד. זהו שלב של חוסר בהירות, ולכן הוא מטבעו מעלה חששות. העמימות, חוסר הביטחון, חוסר הידיעה כולם יוצרים תחושה לא נוחה. מאחר שרובנו לא אוהבים להיות במצב הזה, קיימת לעיתים הנטיה לרצות לקבוע דברים, ולו כדי להחזיר את תחושת הסדר, המטרה והשליטה במתרחש. לעומת זאת, לדעתי, החשוב בזמן כזה - למעשה להבנתי זהו מה שמאמן (וגם מגשר) עושה עבור המתאמן - הוא להחזיק את מרחב ההתהוות הזה, בדיוק חוסר הבהירות הזה, למשך זמן רב ככל האפשר, כדי לאפשר בו את ביצוע הבירור, התעיה, החיפוש והנסיונות. ככל שמצליחים לאפשר זמן ארוך יותר של בירורים, וככל שמעלים מגוון גדול יותר של הצעות, גדל הסיכוי למצא ולבנות פתרון של קיימא אשר עונה על מירב הצרכים האמיתיים שלנו. כך בעיני הנסיון של איק"א ליצור איגוד לכל המאמנים הוא נסיון מעניין, והוא אינו שולל, ולא ראוי שישלול, את תקפותם של עוד נסיונות ויוזמות של אחרים, המפגש הזה של מכללת coachme בנסיון לבנות קהילת מאמנים גם הוא מעניין ואינו מבטל, ולא ראוי שיבטל, עשיה של אף גורם אחר בתחום האימון האישי בארץ. וגם שיחות הועידה הטלפוניות עליהם שמענו הן רעיון מקסים אשר איננו מבטל דרכים אחרות להפריה הדדית. כל אלה הם פעולות של זיהוי צרכים וגישושים למציאת פתרונות שיענו עליהם. (אני נותנת את איק"א, את coachme ואת שיחות הועידה כדוגמאות שכולנו מכירים מדיונים כאן בפורום, אני מאד סקרנית לשמוע על אילו עוד יוזמות, בהווה ובעבר, שמעתם או שאתם מכירים.) גם הפורום הזה שלנו קם במטרה לבנות מרחב דיון, שיתוף והעצמה הדדית עבור מאמנים אישיים מכל האסכולות, שיענה על שני צרכים עיקריים - המשך ההתפתחות המקצועית לאחר סיום הקורסים והפריה הדדית בין האסכולות השונות. אני בכלל רואה את כל הפעילויות האלה (איגוד, קהילה, פורום, מפגשים, שיחות ועידה ועוד) משתלבות זו בזו ליצירת מרחב העצמה כולל עבור המאמנים האישיים בארץ, מישלב הנותן מענה למגוון הצרכים השונים שלנו. כולנו נצא נשכרים.

עיקרון הסינרגיה המקצועית

למרות המקצועיות והנסיון הרב שיש לטל רונן למרות השם הטוב והרציני שיש ל- coaching academy (ושניהם בזכות אמיתית) יש מקום וחשיבות ללמוד ולהשתלם גם אצל אחרים, דווקא בשלבי המשך. אני ממליצה תמיד לבוגרי coaching academy להיחשף לגישות אחרות ולהרחיב את סל הכלים במקומות שונים ולכאלה שאני מכירה וסיימו אצל יורם גורדון או במוסדות לימוד אחרים, אני ממליצה מאד להמשיך ללמוד אצל טל . זו המשמעות של התפתחות מקצועית: חשיפה, פתיחות, למידה והעשרה עצמית. (בזמנו יצרתי אצלי בבית קבוצה של בוגרים ממס' בתי ספר לאימון, דווקא כדי להנות מעקרון הסינרגיה) גאוות יחידה היא דבר נחמד אבל לא ממש רלוונטי אם היא גורמת לתקיעות מקצועית. אני בעד ואם אוכל - אבוא. יום טוב ענת

tlingit

New member
../images/Emo55.gifשרשור אירועים והודעות../images/Emo55.gif

זהו השרשור לכל מי שרוצה לספר לנו על אירועים הקשורים באימון אישי או כל הודעה קשורה, כמו למשל סדנאות, השתלמויות, הזדמנויות ועוד

פרטים

נשמח באם תצרפי פרטים על אירוע המאמנים - היכן יתקיים מתי יתקיים ואם יש עלות מה עלותו

למעלה