..שתמיד יהיו איתנו בקשר טוב........

HayaBee

New member
../images/Emo55.gif...על הצדק, החמלה והלב השומע

על הצדק, החמלה והלב השומע בשנותיה הראשונות של המדינה, האמנו בצדק שבשיטה הסוציאליסטית. היינו משוכנעים, כי כדאי לנו להשקיע עמל ואפילו להקיז דם, למען הערבות ההדדית. לא הטלנו ספק כי כולנו שווים. לקח לנו 30 שנה לגלות, כי השיטה הניבה חזירים, כלשונו של ג'ורג' אורוול בספרו חוות החיות: כולנו היינו שווים, אך החזירים הפכו לשווים יותר. את זעמנו הוצאנו על השיטה. לא האמנו יותר בצדק שבה. החלפנו אותה. ושוב חלפו שלושים שנה. בסופן התחלנו להבין, כי החזירים של אורוול, מצאו דרך להשתלט עלינו, גם על פי השיטה הקפיטליסטית. כשרוממות השוק החופשי בגרונם, הם השתמשו בכספנו, השתלטו על השוק, שעבדו אותנו לצרכיהם וסחטו אותנו כלימונים. לפתע גילינו כי גם עתידנו, הכספים שצברנו לעת זקנה, מושקע בעסקים מפוקפקים. עכשיו אנחנו כועסים ורוצים שוב לשנות את השיטה. אולם, לקראת השנה החדשה, כדאי לעצור לרגע. לעשות חשבון נפש ולהרהר בדבר. ייתכן שלא הצדק שבשיטה קרס. אולי הצדק לבדו, אין בו די. ב"סיפור על אהבה וחושך", מסופר על סבו של עמוס עוז. הסב הבין בפקחותו, כי היאחזות דוגמטית בשיטה, צודקת ככל שתהיה, מביאה לאסון. "אי אפשר לסדר את החיים על פי ספר! שום ספר!", כך נהג הסב לומר, "לא על פי שולחן ערוך שלנו ולא על פי ישו הנוצרי ולא על פי המניפסט של מרקס! הצרה עם עוד כל מיני חכמים גדולים כאלה, שאולי הם הכירו היטב את כל הספריות אבל שום מושג על החיים לא היה להם, לא על רוע הלב ולא על הקנאה, צרות העין, הרשעות והשמחה לאיד". הסב, ממשיך המספר, האמין שיש לשלב בכל שיטה דבר חיוני נוסף: את החמלה. "מוכרחים תמיד לקשור בין שניהם: צדק בלי חמלה זה בית מטבחיים ולא צדק". ואנו מניסיוננו רוצים להוסיף נדבך נוסף. כדי להבטיח שהצדק ישתלב עם החמלה, דרושים גם שופטים עם "לב שומע לשפוט את עמך". "לב שומע", אותה תכונה ששלמה המלך, זמן קצר לאחר הכתרתו, ביקש כי אלוהים יעניק לו, על מנת שיהיה ראוי לשמש שופט לבני עמו. עם צדק, חמלה ושופטים עם לב שומע, עתידנו מובטח בכל שיטה שתיבחר. שנה טובה והרבה אהבה, מחיים קליר וצוות המשרד חיים קליר ושות', משרד עורכי דין ונוטריון בית שרבט, רחוב קויפמן 4, ת.ד. 50092, ת"א 61500 אתר משרדנו: www.kalir.co.il כיתבו לנו בכתובת [email protected]

HayaBee

New member
../images/Emo55.gifיריד במוצאי יום כיפור - מרינה הרצליה

במוצאי יום כיפור יפעל היריד במרינה בהרצליה החל משעה 19:00. המסעדות נפתחות ויש צפי למבקרים רבים שיבואו לסעוד בסיום הצום. ילדים בחופשה, למחרת אין לימודים. דוכנים מוזמנים, עלות 250 שח. יש להגיע עם כל הציוד: שולחן , מפה לבנה לכיסוי השולחן עד הריצפה ומצדדיו. כיסא, כבל מאריך לפחות 10 מטר, מפצל, מנורות. ומצב רוח טוב לאחר הצום. מאחלת לכולם - חתימה טובה ושנה טובה ופוריה. חיה

HayaBee

New member
../images/Emo55.gif באנגלית פשוטה

באנגלית פשוטה 2GET and 2GIVE creates 2 many problems. But... double it: 4GET and 4GIVE solves all the problems!!

HayaBee

New member
../images/Emo55.gifיריד סוכות - במרינה בהרצליה

היריד יתקיים מדי יום של חופשת בית הספר , החל ממוצאי כיפור עד 22.10.11 דוכנים מוזמנים. חיה

HAYBEE שלום מצאתי קישור ליריד המכוניות

שכתבתי עליו לפני כמה ימים וביקשת עוד פרטים אז הנה האתר
תודה שאת נותנת לי להתלהב מהפורום הזה,גיליתי אותו לפני כמה ימים בכלל לא ידעתי שיש פורום בנושא ירידים זה רעיון גאוני אני חייבת לציין

HayaBee

New member
../images/Emo55.gif../images/Emo245.gif../images/Emo140.gif תודה על הח"ח

האתר של אלבר איכזב אותי, לא ניתנה בו שום אינפורמציה מלבד שיתקיים ארוע מכירות בגני התערוכה. מקוה שתצאי שם את הרכב המתאם, ספרי אחר כך אם היה אמת בפרסום. חג שמח ושנה טובה חיה

HayaBee

New member
../images/Emo55.gif..שתמיד יהיו איתנו בקשר טוב........

היום שני חבר'ה שאלו עליך. אני מקווה שזה בסדר שנתתי להם את הטלפון שלך... אפילו הסברתי להם איך להגיע אלייך. גם את כתובת הדואר האלקטרוני נתתי להם, וכן, גם את הכתובת שלך. אין כעס, נכון? בחייך, מה הם כבר יכולים לעשות לך? האמת, אין לי מושג מאיפה הם מכירים אותי ואיך הם יודעים שאני מכירה אותך, אבל הם היו כל כך נחמדים ואדיבים! לא יכולתי להגיד להם לא, ולא יכולתי לשקר... בקיצור, הם בדרך אליך. להתכונן היטב, אני חושבת שהם יצאו לדרכם אתמול בלילה. הם יישארו אצלך כמה שצריך, אז... אני אישית הייתי מתכוננת. אה כן, שאלתי אותם לשמם, הם אמרו משהו כמו - בריאות ואושר ! אני מאחלת לך שיישארו אצלך לעד. מכל הלב והנשמה. חתימה טובה ! חיה

HayaBee

New member
../images/Emo55.gifהמבוטח רשאי להסתמך על סוכן הביטוח

רכב המבוטח נפגע בתאונת דרכים. בבואו לדרוש את תגמולי הביטוח, המבוטח נדהם לשמוע כי הפוליסה לא מכסה אותו מדוע? מפני שהפוליסה שנמכרה לו מכסה רק נהגים בני 30 ומעלה והוא רק בן 28. השופט יהושע רטנר, מבית המשפט השלום בחיפה, בוחן את השאלה אם חברת ביטוח רשאית למכור פוליסה שאין לה משמעות לגבי המבוטח. המבוטח רשאי להסתמך על סוכן הביטוח כאשר משווים בין הסופרלטיבים שחברות הביטוח מדביקות לעצמן, לבין התנהגותן בעת סילוק תביעות, מתגלה פער בלתי נסבל, מקומם. לעיתים נדמה כי חברות הביטוח חושבות אותנו למי שקל לעבוד עליהם בעיניים. ראו לדוגמא, כיצד חברת הביטוח הכשרה מפארת את עצמה באתר האינטרנט שלה: "הכשרה חרתה על דגלה שמירה על מקצועיות, לצד אמינות והוגנות. בניגוד לחלק מחברות הביטוח האחרות הפועלות בשוק, הכשרה פועלת אך ורק באמצעות סוכני ביטוח ועובדת יחד עם סוכניה למציאת מגוון פתרונות המותאמים לצורכי הלקוחות". האמנם? המקרה שיובא מיד מעיד כי ההפך הוא הנכון. בוא נראה איך הכשרה מוצאת פתרונות מתאימים ללקוח. בוא נראה מה קורה ברגע האמת, כאשר מתברר להכשרה כי אין קשר בין הפוליסה שנמכרה ללקוח לבין צרכי הלקוח. משהור ח'אלדי היה מעורב בתאונת דרכים קשה. רכב הרנו קנגו שלו ניזוק טוטאלית והורד מהכביש. ח'אלדי פנה להכשרה וביקש לממש את פוליסת ביטוח המקיף שרכש מבעוד מועד אצל הסוכן שלה. למה אתה מטריח אותנו, נזפו נציגי הכשרה בח'אלדי, תסתכל היטב בפוליסה שלך. כתוב שם שהיא מכסה רק נהגים מעל גיל 30 ואתה בן 28 בלבד. איך ייתכן שרשמתם דבר שכזה בפוליסה, תמה ח'אלדי, רק אשתי ואני נהגנו ברכב ואנחנו שנינו בני פחות משלושים, האם ייתכן שהסוכן שלכם מכר לנו פוליסה שלא שווה דבר? תפנה אל הסוכן, השיבו נציגי הכשרה את פניו של ח'אלדי ריקם. אולם ח'אלדי לא הצליח לאתר את הסוכן. הכשרה המשיכה לעמוד בסירובה לכסות את נזקי התאונה. ח'אלדי נאלץ לפנות לעזרת בית משפט השלום בחיפה. במשפט שהתקיים בפני השופט יהושע רטנר, העיד ח'אלדי כי הוא סמך על הסוכן שיפעל להוצאת פוליסה שתתאים לו. הוא לא היה מודע להגבלת הגיל שנקבעה בפוליסה. הוא שילם פרמיה גבוהה יחסית ולא יתכן שיישאר ללא כיסוי ביטוחי. השופט רטנר לא התקשה להאמין לח'אלדי. "אני מקבל את טענת ח'אלדי, שהוא ביקש לעשות ביטוח שיכסה את הנהיגה שלו ושל אשתו. אכן לא סביר שיבקש פוליסה שמכסה גיל המבוגר מגילם". אבל עדותו של ח'אלדי היא עדות של בעל דין, טענו נציגי הכשרה, ברור שהוא יעיד לטובתו עצמו. ח'אלדי לא הביא כל תמיכה לעדותו. הוא יכול היה להביא את הסוכן. הוא אפילו לא טרח להזמין אותו. כנראה ידע כי הסוכן יעיד נגדו. אי זימון סוכן הביטוח להעיד במשפט, השיב השופט לנציגי הכשרה, פועל דווקא לרעתכם. הרי הסוכן הוא שליח שלכם. הוא טיפל בפוליסה. פרטיו מצויים בידיכם. באפשרותכם היה לזמנו לעדות. וכאן לימד השופט את נציגי הכשרה מושכל ראשון בביטוח: "המבוטח רשאי להסתמך על סוכן הביטוח. לשם כך קיימים סוכני ביטוח. על סוכן הביטוח לפעול באופן מקצועי ולדאוג לכיסוי מתאים למבוטח". במקרה זה, קובע השופט, המבוטח סמך על הסוכן שיוציא לו ביטוח המתאים לגילו. בפועל הוצאה פוליסה שאינה מתאימה. בסופו של דיון, השופט חייב לפיכך את הכשרה לשלם לח'אלדי את תגמולי ביטוח בשל התאונה. לאור פסק דין זה, מה ערך יש להצהרת הכשרה באתר שלה כי היא חברה מקצועית העובדת יחד עם סוכניה למציאת פתרונות מותאמים ללקוחותיה? הרי היא לא מסוגלת אפילו להתאים למבוטח שלה פוליסה כל כך פשוטה כמו פוליסת ביטוח מקיף לרכב. 1983-2011© חיים קליר ושות' http://www.kalir.co.il

HayaBee

New member
../images/Emo55.gif.... מאת פרופ' רפי קרסו

אגרת שנה טובה מאת פרופ' רפי קרסו לבריאות טובה אהבו את עצמכם. פנקו את עצמכם והזכירו לעצמכם שאתם החשובים והאהובים ביותר בעולם כולו. אנשים שאוהבים את עצמם סולחים לעצמם, מרשים לעצמם להיות לפעמים גם לא בסדר והם בריאים יותר ומאושרים יותר. אנשים האוהבים את עצמם יכולים להעניק בקלות אהבה לאחרים. נסו להיות אופטימיים. אנשים אופטימיים מצליחים יותר, אהובים יותר ובריאים יותר. אנשים פסימיים ורואי שחורות מביאים על עצמם בעיות ומחלות, בחזקת נבואה שמגשימה את עצמה. בריאות טובה, חשיבה חיובית עוזרת בכל שטחי החיים. אנשים אופטימיים אהובים יותר בחברה, ואפילו הרופאים (האמינו לי) אוהבים אותם יותר. אל תרחמו על עצמכם. זכרו תמיד שיש אנשים עם צרות גדולות משלכם, מחלות קשות משלכם, בן/בת זוג ראוי פחות משלכם אם בכלל, ופחות כסף משיש לכם. אם שקעתם במצב רוח קודר או ברחמים עצמיים – השאילו סרט וידאו מצחיק או צפו בתוכנית טלוויזיה משעשעת. צאו מזה, ויפה שעה אחת קודם. ניתן לרפא מחלות או בעיות גופניות בעזרת מדיטציה ודמיון מודרך. אל תכניסו את עצמכם לעימותים ומתחים מיותרים. גם אם תזכו במשפט נגד מישהו שנוא – האנרגיה הנפשית שתשקיעו בו תגרום לכם נזק בריאותי ונפשי גדול יותר מהרווח במשפט. בריאות טובה, הימנעו ממריבות מיותרות ומסתם מצבי לחץ ומתח. עימותים, מלחמות וויכוחים מיותרים זוללים אנרגיה, מכניסים את הגוף למצב של דחק, ומדכאים את מערכת החיסון. הרשו לעצמכם להשתנות. הרשו לעצמכם להיות גמישים יותר, לוותר ולסלוח, להבין ולקבל ולנסות דברים חדשים. אל תתקעו בשל חשיבה מקובעת ומאובנת. חיים קלים הם נטל קטן יותר על מערכת החיסון שלכם. בריאות טובה - היו טובים לאחרים, עזרו לאנשים ללא שיקולי כדאיות. מעשים טובים שנעשים ללא ציפייה לתמורה יוצרים אנרגיה חיובית, והידיעה שעשינו משהו טוב עוזרת לתחושה הטובה שלנו עם עצמנו. יש המאמינים כי מעשינו הטובים חוזרים אלינו בחזקת "שלח לחמך על פני המים, כי ברבות הימים תמצאנה". תנו לאנשים יותר ממה שהם מצפים, ועשו זאת בשמחה. טלו אחריות על בריאותכם. לתשומת לב הנשים, שימו לב! אם אתן אחרי גיל 45, סמנו לעצמכם תזכורת להיבדק לפחות פעם בשנה בדיקת ממוגרפיה, ואחרי גיל 50– גם בדיקת צפיפות העצם. בדיקות המעי הגס חשוב לערוך לפחות פעם בשנתיים גברים ונשים כאחת. פעם ראשונה בקשו מהרופא שלכם בדיקה שגרתית. לעולם אל תצחקו לחלומותיו של הזולת ואל תזלזלו בחלומותיכם שלכם. זכרו כי אהבות גדולות והישגים גדולים כרוכים בנטילת סיכונים. אל תתנו למריבה לפגוע בידידות גדולה. היו פתוחים לשינויים – אבל לא על חשבון הערכים שלכם. למדו את החוקים – והפרו אחדים מהם מפעם לפעם. מקווה שעזרתי לכם, מאחל לכם בריאות טובה ואריכות חיים. פרופ' רפי קרס

למעלה