מאיר שלו על ברית מילה

sindra

New member
../images/Emo55.gif../images/Emo32.gifמאיר שלו על ברית מילה

שלום, אני מבקש לכתוב בפורום כאורח, ברשותכם. מאיר שלו כתב לפני שבועיים בידיעות אחרונות את השורות הבאות: "שני תינוקות נפגעו השבוע במהלך ברית מילה, והדבר שב והעלה את שאלת רישויים של המוהלים והפיקוח עליהם. אבל נשמעו גם תהיות על עצם מצוות המילה, ובעניין זה אני מבקש להוסיף שלא רק על המילה עצמה אפשר לתהות, אלא על ההתלהבות שאנחנו מגלים בשמירתה. ואכן-יש כאן תופעה מוזרה בהחלט. איך קורה שיהודים חילונים, חופשיים- ואני כולל את עצמי ביניהם- כאלה שבועלים נידות ואוכלים טריפות ביד חזקה ובלסת נטויה, ומתנזרים אף ממצוות יפות וחשובות כמו שמירת השבת,שומרים דווקא על המצווה הזאת-הקשה, האכזרית והפרימיטיבית מכל המצוות. דומה שהדבר חורג מסתם קונסנזוס או משיקולי בריאות, אבל לסוד העניין אין לי תשובה. חידה היא ותהי לחידה." אני עצמי הורה חילוני. דברים קשים שנחשפתי אליהם ימים ספורים לפני ברית המילה של בני, גרמו לי ולאשתי לדחות את הטקס. עברנו תהליך התלבטות ארוך שבסופו החלטנו לא למול את בננו, ולא בלי התמודדות קשה עם המשפחה חילונית שלנו. בעקבות התהליך הקמתי אתר קטן להורים שמתלבטים בנושא וריכזתי בו מידע לגבי היבטים שונים הכרוכים בטקס (רפואה, דת, חברה) ולגבי שאלות כמו מה עדיף רופא או מוהל, עם הרדמה או בלי. אני אשמח מאוד אם תעייני באתר, שקראתי לו "גונן על הילד", ואם תמצאי שהוא ראוי, אנא הפני אליו אנשים שלדעתך ימצאו בו עניין. כתובת האתר: www.gonen.us בברכה, ארז

למעלה