../images/Emo55.gif

שלום לכל הבנות והבנים! גם אני ובעלי היקר מנסים מזה חצי שנה להכנס להריון ללא הצלחה. התחלנו עכשיו בבדיקות רפואיות שונות והרופא ממליץ על תרופות מגבירות ביוץ אשמח לשמוע על דעתכם בנושא (המלצות , הסתייגויות תופעות לווי) יום טוב לכולם

עמית@

New member
סביר להניח שהוא התכוון לאיקקלומין

אלה כדורים שמגרים את בלוטת יתרם המוח ותפקידם להביא לגדילת הזקיקים (על ידי כך שהם גורמים להפרשת הורמונים) אני מקווה שביצעת פרופיל הורמונלי, על מנת לברר האם יש לך באמת בעיית ביוץ. האיקקלומין עוזר הרבה פעמים, ויש ממנו הרבה הריונות. ולצערנו גם תופעות לוואי
לי האיקקלומיןלא הביא ביוץ אבל הביא שלל תופעות לוואי כמו כאב בחזה, בחילות וסחרחורות. נקווה שיעבור לך חלק בהצלחה

רוני@30

New member
ברוכה הבאה הדבורה מאיה !

אני מבינה שאת עוד בתחילת הדרך - ואני מאוד מאוד מקווה שהיא תהיה קצרה וטבעית ככל האפשר! קצת קשה, לי לפחות, לחוות דעה על מצבכם - מאחר שעדיין לא ידוע (או אם ידוע לא פירטת) מה בדיוק הבעיה - ואם בכלל יש כזו. באופן כללי, אם לא מצליחים להרות, אז שני בני הזוג (חשוב !!) צריכים לעבור בדיקות שיקבעו אם לאחד מהם יש בעיה מזוהה הקשורה לפריון. אם נמצאת בעיה כזו אז יש מספר דרכי טיפול שונות הכוללות טיפול בך ובו - בהתאם לעניין. מה שכן - אם באמת עדיין לא ברור אם בכלל יש בעיה, אולי לא כדאי ישר לקחת תרופות להגברת ביוץ? סתם לקחת הורמונים לא נשמע לי מומלץ... אני מקווה שהשהות שלך אתנו תהיה קצרה ונעימה ושכמו שנהוג לאחל פה - שתעברי לפורומים הבאים!

תודה והמשך........

באמת תודה לכולם על התגובה המהירה זה מאוד יפה מצדכם שנית אני עברתי בדיקות הורמונליות (דם) והבעיה שם היא TSH (בלוטת תריס) קצת גבוהה אבל אני מטופלת באופן שוטף ע"י אנדוקרינולוג כך שזה אמור להיות בסדר חוץ מזה עברתי אולטרסאונד וגינלי ושם יש לי זקיקים בשחלה (אין לי מושג מה זה) כמו גבינה שוויצרית בעלי אמור לעבור השבוע בדיקת זרע ורק אח"כ הרופא יקבע לי תרופות יום טוב הדבורה

רוני@30

New member
אז ככה...

עדיין צריך להמשיך את הבירור, אבל אם יש ריבוי זקיקים בשחלה אז אולי זה המצב שידוע בשמו "שחלות פוליציסטיות" (או PCO). אם זה מה שזה אז זו אחת מבעיות הפוריות הנפוצות ביותר והקלות ביותר לפתרון. חלק מאתנו (גם אני !) סובלות מהבעיה הזו. הטיפול בבעיה מתחיל בכדורים (איקקלומין) שאמורים לסייע לזקיקים שלך לצמח לגודל שיאפשר להם לבייץ באופן מלא. אני מאוד מקווה שהכדורים יעשו את שלהם. אם זה לא מצליח - עוברים הלאה - לתרופות קצת יותר אגרסיביות. באמת צריך לחכות לתוצאות של בעלך ורק אז להחליט מה בדיוק עושים. ולגבי בלוטת התריס - אני סובלת מתת פעילות שלה - וכל זמן שהיא מאוזנת בעזרת תרופות אז לא צריכה להיות בעיה. אבל באמת מאוד חשוב להקפיד על המעקב אחריה ולבדוק שהיא לא מתפרעת... ועדיין אני מקווה שזה ממש כלום ושתיכף את בהריון ! רוני

yaelhul

New member
גם אני PCO . לא לדאוג, את לא לבד

וזו בעיה קלה, יחסית לפתרון. בהצלחה יעל

היי מאיה

זקיקים זה כמו שלפוחיות בשחלות שבהן מתפתחות הביציות. בד"כ מתפתח בכל חודש רק זקיק אחד וממנו חורגת ביצית אחת. לפי מה שאת מתארת - יש לך הרבה זקיקים בשחלות וזה מחשיד בבעיה שקרויה תסמונת השחלות הפוליציסטיות. שחלות פוליציסטיות זאת בעיה מאוד נפוצה ובד"כ הטיפול בה הוא מאוד קל. הרבה פעמים הכדורים (איקקלומין) עוזרים לפתור את הבעיה. מקווה שהפתרון יגיע אליכם בצ´יק צ´אק. חנה

מאיה יקרה

אחד הלקחים החשובים של הפורום הזה הוא שכשיש חשד לבעיה צריך לפנות לרופא פוריות. לא כל רופא נשים מתמחה בפוריות ויש כאלה שהתמחו בזה בעבר (לפני 20 שנה) אבל זה לא תחום העיסוק העיקרי שלהם. אצל אלה תמצאי את הכותרת "מומחה למיילדות, נשים ופריון" ליד השם אבל הם לא תמיד מעודכנים בתחום. מהניסיון המצטבר פה חשוב מאוד ללכת למי שזה עיסוקו העיקרי כדי לא לבזבז זמן יקר בטיפולים לא אפקטיביים. אני מציעה שתכתבי לנו מאיזה אזור את בארץ ומאיזה קופה ונוכל להמליץ לך על רופאים טובים בתחום. מקווה שהשהות שלך איתנו תהיה קצרה ושההריון יגיע בדרך הכי טבעית שאפשר. שירה

תודה רבה שוב

שוב מודה על התגובה המהירה אני מאזור הצפון (חיפה) קופת חולים מאוחדת יום טוב

אם כך אני לא יכולה להמליץ

על רופאים כי אני פשוט לא מכירה. אני מקווה שמישהי מהאזור שלך תענה. עד עכשיו השם ששמעתי בהקשר של אזור הצפון הוא ד"ר לוויט מאלישע. תנסי לעשות חיפוש בפורום ואולי תוכלי לקרוא עליו יותר. אין לי מושג אם הפניה אליו היא פרטית או דרך הקופה. שיהיה בהצלחה, שירה

נועם@בת

New member
אם את מוכנה לטרוח ולהגיע עד קרית

מוצקין , אני ממליצה בפה מלא על דר´ יגודה. מוצחה לפריון, חוקר בתחום השחלות הפוליציסטיות, ואיש נהדר. נדמה לי שכבר נתתי לך את הלינק הזה (או אולי לאחרת) בכל מקרה, כאן יש המון מה לקרוא על שחלות פוליציסטיות.
נועם

שוב תודה רבה

התגובות המהירות כאן מדהימות אותי תודה!!!!!!!!!!!! אני מאזור הצפון (קריות) קופת חולים מאוחדת תודה

מאיה,

לקופ"ח מאוחדת יש יועץ פריון בכל מחוז. תבדקי באזור שלך מי יועץ הפריון ואיך מגיעים אליו (אם צריך הפניה מרופא נשים או שאפשר פשוט לקבוע תור). לפעמים היועץ הזה יכול להפוך גם לרופא המטפל. אני מטופלת אצל יועץ הפריון של אזור השומרון, ד"ר אלנבוגן, שמאז שהגעתי אליו יש לי רק דברים טובים להגיד עליו, על הצוות שהוא עובד איתו ועל תהליך הטיפול. הטיפול נעשה בבי"ח הלל-יפה.
מרב

את כל הדברים החכמים כבר אמרו לך

אז כל מה שנותר לי זה לברך אותך בברוכה הבאה, ושתעברי במהירות לפורום הבא (הריון אחרי טיפולים), ולספר לך שלי לא היו תופעות לוואי מיוחדות עם האיקקלומין, מלבד עייפות רבה בחודש הראשון שלקחתי אותו.

TWEETY =^.^=

New member
אלוהההה מיה,,,,,,,,ראשית המון ../images/Emo50.gif

שנית, אנחנו קצת שכנות (רמת-ישי) ושלישית אני במכבי, אבל ממש לא יודעת על מי להמליץ לך - מה שכן רופא הנשים שלי (איתן פאר) הוא מומחה לפריון עם המון אחוזי הצלחה והוא מטפל בין השאר גם ברמב"ם. אני באופן אישי מטופלת בבית חולים העמק, כי יותר קל להגיע לשם, למרות שחושבת על מעבר לרמב"ם - מכל מיני סיבות. אז שיהיה המון בהצלחה והעיקר שהות קצרה בבייי
TWEETY

שוב תודה לכולם ../images/Emo25.gif אבל......

זה פשוט כל כך מעצבן אותי שהרופא שלי (שנחשב לטוב מאוד ומחכים כחודשיים על מנת להגיע אליו לתור) לא הסביר לי אפילו מאית ממה שלמדתי מכם ביום אחד בלבד תודה אתם נפלאים

למעלה