המלצה על מכשיר חדש

מר ON

New member
../images/Emo56.gif המלצה על מכשיר חדש

שלום לחברי הפורום, במשך שנים נכחתי בפורום השכן כבעל Vx גאה (אין עליו). כבר זמן רב שאני קופץ לבקר פה מידי פעם וכמות התלונות על חוסר היציבות של PPC ביחס לפאלם הצטמצם משמעותית (גם בארזים...) אני שוקל ברצינות רכישת MIO A701A (אבל פתוח להצעות). להלן הצרכים שלי: {סולם: חובה=חובה, רצוי מאוד= רק אם אין ברירה אז מוותר, רצוי=לא הכרחי אבל מעוניין} 1) מכשיר שהוא קודם כל PDA יציב שלא מצריך Resets כל הזמן. 2) טלפון חובה (כדי לא להסתובב בין פגישות בעבודה עם 2 מכשירים). 3) GPS רצוי מאוד, עם איכון/קליטה מהירה. לא נדרש לשימוש כבד (רוב הזמן נמצא במשרד). 4) מיקרופון ורמקול חובה. 5) WiFi רצוי מאוד Built In ורצוי מאוד b/g. התחברות נוחה לאינטרנט (לא דורש קינפוג מסובך). 6) בדיקת Webmail דרך SSL חובה (כדי לבדוק מייל בעבודה במקרים דחופים). 7) לא צריך מצלמה. 8) יכולת להפעיל Skype, ICQ, Messenger רצוי מאוד. 9) מקלדת QWERY מובנית יהיה נחמד. 10) קריאה ועריכת Word, Excel בעברית רצוי. יש לי גם מספר שאלות: א) האם ניתן לחייג מספרים ששמורים בתבנית אמריקאית: (03) 555-5555 – כלומר, האם המכשיר יודע להתעלם מסוגריים ומקף? ב) במידה ואני מכניס כרטיס SD עם WiFi, האם ניתן גם לשמור עליו מידע ולעבוד איתו ככרטיס רגיל, או שאני צריך להחליף כל פעם בין הכרטיסים? ג) האם יש מגוון רב של תוכנות חינמיות כמו שיש לפאלם? אין לכם מושג לאיזה כוח רצון נדרשתי בכדי לצאת מהארון... אני פתוח להמלצות גם למכשירים אחרים.

BravoMan

Active member
טוב, היות ואין תשובות:

ראשית אני ממליץ לך לקרוא קצת באתר WWW.PDACE.CO.IL יש שם סקירות והשוואת מכשירים בעברית. יש גם את האתר WWW.PDADB.NET שמכיל נתונים על כמעת 700 מכשירים ומאפשר גם השוואה בניהם או חיפוש לפי תכונות. 1) יציבות PDA היא דבר יחסי ולפי השמועות לא משתווה לPALM, אבל מניסיון אישי אם הJAMIN שלי, כל עוד לא עושים עליו ניסויים ומעמיסים תוכנות מיותרות כמו סקינים על כל המכשיר (WIZBAR) או אנימציות למסך היום המכשיר עובד טוב ומקסימום עושים לו REST פעם בשבוע שבועיים רק בשביל להחזיר כמה מגות של זיכרון. 2) פה כדאי שתחשוב טוב על המחיר. אני לא יודע מה התקציב שלך אבל כך בחשבון שמכשירים משולבים נעים בין 4000 ש"ח ל 9000 ש"ח. 3) יש שלוש דגמים עקריים של טלפון אם GPS שניתן להשיג היום בישראל. אם יש לך מצב שיביאו מחו"ל או שאתה נוסע בעצמך יש עוד כמה חדשים אבל העניין הוא שאף אחד מהם לא טוב במיוחד ורק לאחד יש WIFI. לדעתי עדיף לקנות מכשיר טוב, אולי גם דור שלישי ולהוסיף מקלט GPS BT. 4) יש בכל מכשיר. 5) כפי שציינתי בשלוש קיים רק מכשיר אחד שיש לו גם WIFI וגם GPS מובנה כך שככל הנראה תצתרך להחליט איזה מהם אתה רוצה (אגב הWIFI שלו הוא B בלבד). כך בחשבון שהרבה יותר כל להוסיף GPS מאשר WIFI למכשיר. באשר לקינפוג זה תלוי ברשת אליה מתחברים. 6) יש בכל מכשיר. 7) כמעת ואין מכשיר משולב בלעדיה. 8) כל מכשיר יכול. 9) יש רק אחד כזה גם כולל GPS (אני אפרט מכשירם בסוף) 10) יש בכל מכשיר אך בצורה מאוד מאוד מצומצמת. ולשאלות הנוספות: א) לא בטוח. ב) יצא לא מזמן כרטיס WIFI שהוא גם זכרון בגודל 1GB אבל לא ידוע לי אם מוכרים אותו בארץ. ג) לדעתי יש הרבה יותר תוכנות לפוקט גם חינמיות מאשר לפאלם. והמכשירים: HP IPAQ 6915 - יש ו הכל, אבל הWIFI B\ המסך מרובע והמכשיר גדול. MIO 701 - היו לו כל מיני בעיות והחברה אף עשתה החזר ורק אחכשיו משווקים אותו שוב. חוץ מזה אין לו WIFI ומקלדת. ETEN G500 - די דוצה לMIO. המכשיר שהייתי ממליץ (אם יש תקציב) הוא TYTN החדש. יש לו הכל - מקלד נשלפת, WIFI G, BT והוא דור 3. כפי שציינתי ניתן להוסיף GPS BT. בקרוב אמור לצאת ASUS 535 (או שכבר יצא לא בדקתי) שאמור לכלול הכל חוץ ממקלדת.

מר ON

New member
../images/Emo51.gif מספר הערות

אני מבין מדבריך שעדיף שיהיה GPS במכונית (כלומר BT) מאשר כרטיס WiFi. דור שלישי ממש לא מעניין אותי. מעדיף לוותר ולקבל תכונות אחרות. האם יש כרטיס SD שהוא WiFi וגם זכרון קטן יותר מ - 1GB בארץ?

BravoMan

Active member
ככה:

GPS BT היום הוא בארך בגודל קופסת גפרורים, כך שניתן להשתמש בו גם מחוץ למכונית. אני לא בטוח אבל יש כמה SD WIFI עם 256MB כדאי לבדוק בזאפ. הבעיה שעד עכשיו היו אלה כרטיסי WIFI B. אני לא יודע אם אתה מסתובב במקומות בהם בכוונה חוסמים B (כדי שלא יאיט את הרשת) אבל אם לא אז זה לא משנה כי לצרכי אינטרנט B מספיק מעל ומעבר.

+++

רק תגובה קטנה למשפט: "דור שלישי ממש לא מעניין אותי. מעדיף לוותר ולקבל תכונות אחרות" אני הייתי מוותר על WiFi לטובת דור 3. בשניהם תקבל את אותו הדבר רק שדור-3 יהיה לך תמיד זמין.

מר ON

New member
רק שאז אצטרך לשלם על כל גלישה

ואני מאמין שבעתיד WiFi יהיה זמין אפילו יותר מהיום.

+++

עד ש WiFi יהיה זמין כמו דור-3 כבר יצאו מכשירים חדשים שיש להם את שניהם. לגי התשלום: בכל מקרה תצטרך לשלם על חבילת גלישה ב GPRS. אז נכון שחבילת גלישה 3G היא יקרה יותר אבל אם תקזז ממנה את העלות של חבילת הגלישה הבסיסית, תגיע לסכום שהוא לא בהכרח גבוה יותר מהתשלום שתצטרך לשלם בעבור רוב הרשתות האלחוטיות הציבוריות. רוב הרשתות החינמיות הן רשתות פרטיות המורכבות בעיקר מנתבים של אנשים פרטיים שפשוט לא מודעים לאפשרות של חסימה. בארה"ב כבר חוקקו חוקים ומתבצעת אכיפה די רצינית נגד מה שנקרא Wardriving, שזה להתעלק למישהו על הרשת האלחוטית שלו כדי לגלוש באינטרנט. כך שאם לנבא את העתיד לפי המגמה הנוכחית, הרשתות החינמיות יהיו אפילו עוד פחות זמינות מהיום. מה גם שיותר ויותר אנשים מתחילים להיות מודעים לסכנות וחוסמים את הנתבים שלהם. המודעות הזו רק תעלה עם השנים. רשתות ציבוריות בחינם הן די נדירות ונמצאות במקומות כמו במוסדות או בתי קפה. והן בד"כ דורשות תהליך של אימות שיחייב אותך לרכוש כוס קפה כדי לקבל סיסמה או לעבור מסך כניסה שלא בהכרח יעבוד עם PIE. מה שאומר שגם הזמינות לכאורה של הרשתות הציבוריות, היא בפועל נמוכה יותר מבתאוריה. זה לא שאני חושב ש WiFi זה לא נחוץ. להפך. זהו פיצ'ר חיוני ביותר וחשוב שיהיה בכל מחשב כף יד, משולב סלולרי או לא. אבל אם היו בעולם רק שני מכשירים משולבים ששניהם אותו דבר בדיוק למעט העובדה שאחד הוא GPRS+UMTS והשני GPRS+WiFi, הייתי לוקח את זה עם ה UMTS בלי להתלבט בכלל. אם נחכה עד אחרי שיצאו לפועל פרוייקטים כמו זה של גוגל ועוד כמה שאפתנים, להפוך ערים שלמות לנגישות WiFi, אז באמת יהיה טעם להעדיף WiFi. אבל זה עוד חזון למועד. בינתיים, גם אם הייתי תושב אריאל (שמרושתת כולה ברשת אלחוטית), הייתי מעדיף דור-3, ולו רק בשביל האפשרות שאולי יהיו לי עניינים גם מחוץ לעיר.

N i r T

New member
אם אתה נוסע לארה"ב...

יצא לפני שבועיים מכשיר בשם ARTEMIS של HTC (היצרנים הגדולים בעולם של PPC). זה מכשיר קומפקטי מאוד (משום מה מזכיר לי את ה- Vx) שכולל גם GPS מובנה. הביקורות (המעטות עקב היותו חדש) שקראתי משבחות אותו.

SaarAvigour

New member
חוץ מהמעבד

היה יכול להיות מכשיר אחלה, אלא שמשום מה יש עליו מעבד OMAP עם 201 מה"ץ. מילא לטלפון אבל לתוכנת ניווט עם GPS מובנה זה מעט "דחיפה מעבר לקצה"... שיהיה ברור. זה עובד. ניסיתי. אבל מצריך כל מיני קומבינות (Overclocking, סגירת יישומים פתוחים אחרים וכיו"ב), כמו-כן (וזה כבר עניין של טעם אישי) לא נדלקתי על פונקציית העכבר, כפי שזו לא הדליקה אותי ב-IPaq 4700. יש דברים שפשוט לא "שייכים" ל- PPC ומוטב שישארו ב- PC... אם כבר חו"ל אז אולי Trinity, אבל אין לו GPS מובנה ואין לו מקלדת Qwerty קדמית וזמינה תמיד. בקיצור וכמו תמיד, עניין של עדיפויות אישיות.. =========== סער אביגור PocketPCFreak

מר ON

New member
עברית על PPC

האם גם על PPC צריך להוציא גרסת עברית תואמת כל מכשיר בנפרד כמו בפאלם? נניח שאני רוכש ASUS 535 מיד עם יציאתו (למשל בחו"ל), האם אצטרך להמתין שיוציאו עבורו גרסת עברית טובה ויציבה? ***אני לא נוסע לחו"ל בקרוב...

SaarAvigour

New member
התשובה...כן.. ולא...

ל- PDAC גרסאות תמיכה עברית המתאימות לרוב המכשירים שעל אותה מערכת הפעלה. ל- Eyron יש מצד אחד גרסא כללית, מצד שני גם גרסאות Fine Tuned לפי מכשיר. ============== סער אביגור PocketPCFreak

SaarAvigour

New member
על פניו אתה רוצה IPaq 6915..../images/Emo13.gif

א. יש בו את כל מה שציינת ב. אנחנו מריצים מזה חודשיים מבצע לחברי פורום PPCPE ב- PocketPCFreak ג. ה- 701 חסר או לוקה כמעט ברוב הסעיפים שציינת, ולמשל: 1)הוא רחוק מלהיות יציב (טוב ב- ROM האחרון חל שיפור ממשי) 2)כטלפון הוא חלש, אינו QuadBand, בעיות עם אזניית בלוטוס, השהייה ופספוס שיחות 3)GPS - בסדר 4)מיקרופון- בסדר. רמקול-חלש יחסית 5)אין לא Wi-Fi בכלל, צריך כרטיס חיצוני 6)SSL-בסדר (כמו כל מכשיר על WM5) 7)מצלמה יש לשניהם, זו ב- 6915 יודעת לעשות יותר, אבל זה לא בעדיפות אצלך ממילא 8)היות ואין למיו Wi-Fi אין Skype אלא אם תוסיף כרטיס. כל הייתר ישנו בכל PPCPE עם תוכנית GPRS ומעלה 9) אין למיו מקלדת Qwerty ל- 6915 יש והיא קדמית וזמינה תמיד (אחרי שמתרגלים קשה כבר בלי..) 10) Mobile Office יש בכל מכשיר WM5 כולל Word, Excel ו- PowerPoint viewer 11) בכל PPC ניתן לחייג מספרים בכל תבנית וכן הוא מתעלם מסוגריים ומקו 12) כרגע יש רק כרטיס Wi-Fi אחד עם זיכרון (של Sandisk עם 256MB אבל הוא ענק וממילא כבר לא ביצור סדרתי, וכן אתה צריך להחליף כרטיסים 13)יש מגוון עצום של תוכנות חינמיות, לא יודע אם כמו לפאלם, אבל יש. אם זה מעניין אותך, ראה פרטים נוספים בלינק למטה, וכן אתה וחברי פורום תפוז מוזמנים להצטרף למבצע אצלנו בכיף. http://www.pocketpcfreak.com/cgi-bin/yabb/YaBB.cgi?board=PESales;action=display;num=1157530699

SaarAvigour

New member
הבדלים מהותיים

לצד החובה, ל- 535: - אין מקלדת קדמית זמינה תמיד (ה- 6915 מאפשר תפעול אמיתי ללא סטיילוס) - אין תקשורת נתונים מהירה (ל- 6915 יש תמיכה ב- EDGE) - הוא TriBand (ה- 6915 הוא QuadBand עולמי) - יש לו GPS מעט יותר איטי (ה- GPS ב- 6915 נמנה עם המהירים בשוק האזרחי, כיון שהוא מגיע מהשוק הבטחוני) לצד הזכות, ל- 535 יש: - מעבד מעט יותר מהיר - 520 מה"ץ (מול 416 מה"צ ב- 6915) - יותר זיכרון פנימי - 256 מ"ב (מול 128 מ"ב ב- 6915) - מצלמה 2MP (במקום 1.3 מ"פ ב- 6915) בקיצור, השאלה על מה העדיפות שלך. האם אתה מעדיף תקשורת מקיפה, GPS מהיר ומקלדת או את מה שיש ל- Asus להציע. =========== סער אביגור PocketPCFreak

מר ON

New member
הבדלים ועוד שאלות על EDGE, QuadBand

כמה תקשורת מהירה EDGE יותר מהירה מבלי? כמה יכול לעלות שימוש ב - EDGE? האם אורנג' וסלקום תומכים ב - EDGE? מה זה אומר TriBand מול QuadBand? האם המבצע שלכם כולל גם 6910 (ללא מצלמה)? עוד הבדלים שיש לשים לב: ה - 6915 רחב יותר וכבד יותר. ה - WiFi רק b. Bluetooth 1.2 מול 2.0 - כמה זה משמעותי? סוללה חלשה יותר.

SaarAvigour

New member
תשובות

>> כמה תקשורת מהירה EDGE יותר מהירה מבלי? (סער) EDGE (ר"ת ל: Enhanced Data rates for GSM Evolution ) מספק מהירות מירבית תאורטית של עד 247kbps להורדה ועד 123kbps להעלאה. במציאות מדובר במהירות גבוה פי 3-4 מהמהירות המירבית (המציאותית) שמספקת GPRS >> כמה יכול לעלות שימוש ב - EDGE? (סער) מציע לברר בסלקום, יש תוכניות שונות >> האם אורנג' וסלקום תומכים ב - EDGE? (סער) סלקום בלבד, >> מה זה אומר TriBand מול QuadBand? (סער) TriBand זה 900,1800,1900 מה"צ ו- QuadBand מוסיף גם את 850 מה"ץ. מדובר בתדרי עבודה של GSM הנהוגים באיזורים שונים בעולם. תדר 850 הוסף לאחרונה בצפ' אמריקה. מי שאיזור זה נמצא על מפת הנסיעות שלו, יעדיף מכשיר טלפון מעודכן ל- QuadBand. >> האם המבצע שלכם כולל גם 6910 (ללא מצלמה)? (סער) כרגע לא, אין לזה ביקוש ב"חוגים" שלנו, ההבדל במחירגם אינו משמעותי אז לדעתי כבר כדאי ללכת על "כל הקופה".. >> עוד הבדלים שיש לשים לב: ה - 6915 רחב יותר וכבד יותר. (סער) כבד יותר ממה ? הכל יחסי. המכשיר נוח מאוד לנשיאה ולשימוש מלא ביד אחת (כמו טלפון). המתחרה הכי קרוב שלו, ה- T830 של פוג'יטסו כבד יותר, ארוך יותר, עם מסך קטן יותר ... בקיצור עניין של טעם. >> ה - WiFi רק b. (סער) נכון, אבל האמת היא שעל הפלטפורמה (PPCWM) לא ממש מרגישים בהבדל כיון שרוחבי הפס לא ממש תומכים במהירות G, אז זה נחמד שהרדיו תומך אבל במציאות G לא הכי ישים ב- PPC של היום. ואם בענייני קליטה, עריכה קצרה של ה- Registry תאפשר לרדיו תומך B לתמוך גם ב- G (ללא תוספת המהירות אמנם, אבל כאמור תוספת זו ממילא לא כל כך ישימה והיא בעיקר בגדר הוכחת יכולת ולא פיצ'ר ממשי) >> Bluetooth 1.2 מול 2.0 - כמה זה משמעותי? (סער) מהיר יותר בקצב ההעברה. ללא הבדל בטווחי הכיסוי. בסה"כ אם לא יגידו לך ככל הנראה לא תחוש בהבדל (ראה WiFi G לעיל) >> סוללה חלשה יותר. (סער) לא המספר הנומינלי קובע אלא סטטיסטיקת אורך זמן בין טעינות. למשל, תמצא סוללה עם הספק נומינלי גבוה ש"מאכילה" רדיו יותר מהיר (ולא ישים) או מסך יותר גדול (נניח VGA), או מערכת ללא אופטימיזציה טובה, ותמצא שנתוני הזמן בין טעינות שלה נמוכים מאלו של סוללה בהספק נומינלי נמוך יותר, במערכת עם אופטימיזציה טובה יותר. בקיצור, לא כל הנוצץ זהב ואת הסטטיסטיקות הללו יש לבחון באמצעות כלים מדעיים (אגב זמינים להורדה מאתרי חברות העוסקות ב- Benchmarking כמו SPB). לא משנה איזה PPC מודרני יש לי, תמיד אני נוהג לטעון אותו מדי לילה, היות והדרך הבדוקה להרוג סוללת Li-Ion Poli בעודה "קטנה", הוא לתת לה להתפרק לבד...ולסוללות אלו אין תופעת זיכרון. כל הייתר הוא, כמו תמיד, פונקציה של פרופיל שימוש אישי. מקווה שעזרתי, ========== סער אביגור PocketPCFreak

מר ON

New member
../images/Emo51.gif ההתלבטות האם להמתין ל - ASUS

535 הופכת לקשה יותר. האפשרות שה - 6915 יתמוך ב - g ע"י שינוי ב - Registry הופכת את ה - 6915 לקנדידט רציני. למישהו יש מושג בכמה ה - ASUS 535 יתמוחר?

SaarAvigour

New member
לחדד..

לא הופכת את ה "B" ל- "G", כי זה כבר עניין של חמרה. רק מאפשרת לרדיו "B" לתקשר גם עם- "G" כשהראוטרים הם "G" בלבד (וזה מצב די היפוטטי כיון שראוטר "G" אמור להיות תואם לאחור גם ל- "B").. בינינו כשחושבים על זה, המהירות של "B" דיה לספק את הסחורה וה- "G" הוא כבר ה"לוקסוס" שנחמד שיהיה, אבל ממש לא הכרחי. לגבי כל הייתר, שיקול אישי. לי המקלדת הקדמית מוסיפה הרבה נוחות במצבי התפעול שלי (ב- 535 אין Qwerty), ואחריות של HP בישראל חשובה לי יותר מאחריות של גוף קטן ופרטי. כמובן שאם זה לא חיוני לצרכיך ההתלבטות במקום.. ========= סער אביגור PocketPCFreak

מר ON

New member
אחריות של HP?

האם האחריות והשירות של HP ל - PDA דומה לזו של מצלמות HP? כי קראתי המון ביקורות על השירות הניתן למצלמות HP. לאור העובדה שציינת שממילא המכשירים לא מנצלים את הקצב של g, מספיק לי שהמכשיר יידע לדבר מול מודמים המוגדרים g בלבד.

למעלה