SMS

g a z

New member
../images/Emo56.gifSMS

סוגייה שיצא לי לחשוב עליה לאחרונה. במקרה דפדפתי ומצאתי שהעלו את זה באתר אחר. בכל זאת, ועם זאת, אולי בגלל זאת (נו טוב, שיהיה זה), מרשה לעצמי לפתוח גם פה דיון בעניין. לעיונכם. סמס זה סוג של השתלטות המדיה עלינו. ממהרים כל הזמן, רוצים לחסוך בזמן, חסרי סבלנות לשיחות ארוכות. הכי נוח וקל זה לשלוח הודעה. לתקתק עניינים. אולי לפעמים פחות משתלם, אבל כסף קונה (כמעט) הכל. וכשמדובר בעניינים של בינו לבינה- הפחדנים שבינינו, וכנאה שיש לא מעט כאלה, יעדיפו גם הם את הסמס, ואפילו יקפצו על המציאה. ככה מונעים אי נעימויות של להפריע באמצע משהו, אולי עכשו הוא עסוק ואין לו זמן לדבר. כשיהיה לו פנאי ודאי יענה. ככה כביכול לא לוחצים, כשירצה ויוכל יתפנה ויחזיר תשובה. ככה נמנעים משתיקות מביכות, במיוחד בשלבי ההתחלה, כשלא תמיד יודעים מה בדיוק לומר, אם בכלל... ככה 'מכס"תחים' על עצמינו, למה לא היה לנו את האומץ להתקשר, אבל בכל זאת אנחנו כן שומרים על קשר. סוג של. ככה מ - פ - ח - ד - י - ם. כן כן. גם אני.

נועם m

New member
לגמרי נכון

שלא נדבר על זה שלהודעות כתובות יש נטייה לא להגיע... או להגיע מאוד באיחור... וכך לגרום לך להכנס לסרטים של "אבל למה הוא לא עונה לי??!!"... יש ב sms משהו נורא לא אישי... ומתחמק... בגלל זה החלטתי שאני לא משתמשת ב sms לדברים שחשובים לי, או לאנשים שחשובים לי. מעבר לכך, אני גם לא מוכנה "לתקשר" עם העולם בדרך הזו. הודעה קטנה של כן/לא זה דבר אחד, אבל אם שולחים לי הודעה ארוכה, שמצריכה תשובה ארוכה, ואח"כ עוד הודעה וכן הלאה... אני פשוט לא עונה. מי שמכיר אותי יודע שאיתי מדברים בטלפון או שלא מדברים בכלל... וטלפונים אני ת-מ-י-ד מחזירה כך שאין בעיה...

jdpworld

New member
אישית

לא משתמש...לא בזה ולא בזה.אבל איש העולם,וכבר יצא לי להסתובב עימו מעט. sms איננו מעצב את אופי האדם אלא נהפוך הוא,תוצר של נוחות,ובחירה אישית. אין זה פחדנות אלא הצהרה ברורה ובקול רם על סוג מערכת היחסים בה מעונין האדם.יש כמובן יוצאים מין הכלל שיציעו נישואין דרך הטודעה בפלאפון אבל לרוב מערכת יחים שנבנית דרך תקשורת שכזו {ולא נעזרת בה שיש הבדל בין הדברים} צועדת לכיוונים מעוד מוגדרים ועונה על צרכים מאוד מוימים.

Hipsh

New member
אני דווקא חושב (בניגוד לאלה מעליי)

שזה מאוד נוח אם אתה רוצה להעביר מידע פעוט וחסר משמעות ולחסוך בזמן או סתם לשאול אם היא ערה וכו...

g a z

New member
אני חושבת שאולי פספסתם אותי...

אני לא כל כך מדברת על הודעות תזכורת כמו "מאמי אל תשכח לקנות חלב". אני יותר חותרת לכיוון של המקום שתפסו הסמסים בענייני הפלרטוט והיחסים שבינו לבינה. למה במקום לכתוב: "את ערה", ואז לנהל דיאלוג שלם של מה את עושה בלה בלה בלה ובסוף אחרי מליון הודעות להחליט לצאת- למה אנחנו לא מעזים (נגיד את זה ככה) להתקשר, להנות מלשמוע את הקול מהצד השני ולהציע לצאת?

כי.. יש כאלה..

כמוני.. שפשוט אוהבים לפרלטט בהודעות.. אז מה תגידי לי..? לא לשלוח.. אני מת על זה.. אני מאמץ את הראש תמיד לרשום הודעות מקוריות כל הזמן.. הייתה לי פעם חברה.. ( גם כן חברה חחח..) שהיינו שולחים אחד לשני הודעות ב3 בלילה חופשי.. ולא יודע איך.. אבל כמעט תמיד תפסנו אחד את השני ערים.. ועכשיו שאני חושב על זה שהיא תמיד הייתה ערה בלילות.. :/... חח ליאן.. יש מצב שבעולם שאת קוראת את ההודעה הזאת..?.?.?..

pain is MY love

New member
את אשת צבא אה?..

"לעיונכם" "מכס"תחים" חחחח סתם בלי קשר... בכל מקרה, סמס הוא מאוד נוח. גם בקטע של הפלירטוטים כמו שאמר דל פיירו וגם כמו שאת אמרת זה מונע הרבה שתיקות מביכות והפרעות לא רצוניות. בואו נגיד שכשאין לי אומץ להתקשר אני שולחת סמס. נגיד אם אני רבה עם חברות וכואב לי להתחיל לדבר איתן על זה אני מסוגלת פשוט לכתוב סמס בסגנון "את כועסת עליי?" אז אני מסכימה איתך בהחלט בקטע של הפחדנות שבזה...

Piren

New member
SMS זה הההדבר

מעולם לא אהבתי לדבר בטלפון.. פשוט לא סובל את המדייה הזו. אחרי 5 דקות בדרך כלל נגמרים לי הנושאי שיחה ואז יש שקט מעיק משני הצדדים שמחפשים על מה לעזאזל לדבר. SMS זה הדבר בשבילי.. בלי לחץ לדבר, אפשר למרוח את זה על גבי שעות, להשאיר הודעות, ובכללי זה פשוט נוח יותר בהרבה מצבים (כמו בזמן לימודים וכו'). בכל זאת, בדברים שצריך, כמובן מרימים טלפון. בשביל שתקבלו פרספקטיבה, טלפון חדש, סוגר עכשיו את החודש הראשון שלו: שעתיים ו-8 דקות שיחות נכנסות. שעה וחצי שיחות יוצאות. 277 הודעות SMS נשלחו. 377 (הופה יצא יפה) הודעות התקבלו.
משהו כמו 90% מתוך כל הזמן אוויר וההודעות האלו הם עם החברה.

Cobe Anan

New member
אני לא יודע..

זה נוח.. זה חוסך זמן, כסף, וזה באמת מאפשר לנו להגיד קצר ולעניין מה שאנחנו רוצים.. אם זה בשביל להתחבא, אז זה באמת קצת בריחה; אבל לפעמים זה פשוט הכי נוח ככה וזהו..

זה מועיל מאוד- קצר ולעניין.

אצלי גם אין שיחות יוצאות, חסמתי =/ רק SMS יוצא אז אין לי הרבה ברירה...וכבר התמכרתי לזה.

למעלה