איך עושים קרמיקת פסיפס

../images/Emo57.gifאיך עושים קרמיקת פסיפס

אני רוצה לעשות במטבח קרמיקת פסיפס, כמו שהראו פעם בתוכנית "עבודת בית". שם אמרו שאפשר לקנות משטחי פסיפס ופשוט להדביק על הקיר. איפה משיגים כאלה? ולא רק לבנים, גם צבעוניים העניים הוא שאני רוצה להדברי את זה על קרמיקה ולא על קיר לבן. הקרמיקה בצבע חום כהה, איך עושים את זה, שהרווחים בין הפסיפס יהיו לבנים?

uvls

New member
פסיפס

לא ראיתי "עבודת בית", אבל פסיפס ניתן למצוא היום בכל חנות המוכרת אריחים. קונים "משטחים" של אבני פסיפס, המודבקות לרוב על גבי רשת פלסטיק בגודל אריח סטנדרטי (33X33 ס"מ, אך ישנן גם מידות אחרות), כאשר ניתן להשתמש בכל המשטח כמו שהוא או לחתוך ממנו חלקים (בורדרים, דקורים קטנים וכו'). שיטת ההדבקה פחות או יותר זהה לזו של אריחי חיפוי מקרמיקה או גרניט פוצלן. כמעט כל שיפוצ'ניק יוכל לעשות זאת, אם כי נדרשת שימת לב יתירה ודיוק, כי כל סטייה במיקום בולטת במיוחד על רקע הגריד הצפוף. את הרווחים שבין האבנים ממלאים ברובה, כך שלא רואים את הקיר האחורי. צבע לבן=רובה לבנה. אם את מיישמת את האריחים במקום אלו הקיימים (החומים), כנראה שכדאי לעקור את הישנים, לטייח ולהדביק, על מנת שלא לעבות את הקיר שלא לצורך. אם את מעוניינת רק לשלב חלקים של פסיפס על גבי אלה הקיימים, על אחת כמה וכמה שתיאלצי לעקור, בכדי להימנע מהפרשי גבהים וקשיים בגמר מוצלח של הקנטים. אני מניח שניתן גם להדביק על גבי האריחים הקיימים. לא עשיתי את אף פעם, אז אני יכול רק לשער שבכל מקרה תיאלצי לטייח אותם קודם על מנת לאפשר הדבקה טובה במפלס אחיד. בפסיפס קשה להעלים שיפועים. שבת שלום

במבינון

New member
אני מייצר את הפסיפס המדובר...

הפסיפס בנוי בקוביות אבן בגדלים של... 1.5/1.5 3/3 5/5 ס"מ ועוד ובכמה סוגים של אבנים. יש גם פסיפסים מגרניט ומאבנים בצבעים שונים(דקורים). את מוזמנת להתקשר אלי... 490043 057 ערן.

למעלה