אריסטו ומהות המין האנושי|

kimi66

New member
../images/Emo57.gif אריסטו ומהות המין האנושי|

ח´ברה אני צריכה עזרה !! במסגרת לימודי הפילוסופיה קיבלתי עבודה: על סמך קריאה באריסטו והידע שצברת בפרוייקט הגנום האנושי, האם הגדרת מהות המין האנושי שקולה לפיענוח הגנום האנושי? כל הפותר נכונה יזכה בהכרת תודה ענקית ממני..

russell

New member
מהות המין האנושי>או=פיענוח הגנום הא

המהות של המין האנושי יכולה אולי להתבהר בעקבות הפיענוח של הגנום האנושי אך אני בספק אם היא תיתן את התשובה לשאלת השאלות-מהות המין האנושי או משמעות החיים או כל אדרת אחרת של אותה הגברת...

femme_fatal

New member
לא.

ההשלכות של פיצוח הגנום האושי הן מרחיקות לכת בהשוואה להגדרת מהות האדם. ההבל הוא מהותי ולא רק סמנטי. פיצוח הגנום מאפשר גישה מעשית למסתוריי אנטומיית האדם. האפשרויות שהוא פותח הן אדירות היקפים וחסרות תקדים בכל הקשור למדע ולתחומי הרפואה. בעוד שהגדרת מהות האדם היא אמנם חשובה, אבל לא פרקטית. בכל אופן, דומני היה זה אריסטו שפיתח חוקי לוגיקה לפיהם משפט לא יכול לכלול את עצמו, או לתת מידע לגבי עצמו (ראה ערך הפרדוקס של ראסל- האיש מכרתים). לפיכך השפה, שהיא רק חלק קטן במצבור ה"אני", לא יכולה לענות על שאלה כמו מהי מהותו של האדם. היא עצמה לא כוללת מספיק מושגים שיכולים להקיף את מכלול המציאות האנושית.

זורו22

New member
לא מרחיקות לשום מקום

בהבנתי את המושג מהות האדם, אין לי ספק שפיצוח הגנום לא יעזור ולו במעט בהבנת מהות האדם. האדם הוא לא רק מכלול חלקיו הפיזיים - ביולוגיים, מהות האדם נמצאת בחלק שלעולם לא יפוצח בדרך מדעית . ואם האדם הוא אכן מכונה אז מה זה משנה מה נגלה בגנום האנושי...

femme_fatal

New member
אז כנראה שאתה

לא מבין מה המשמעות של פיצוח הגנום האנושי. בוא נתחיל מהעובדה, שיתחילו לשכפל אייברים בהזמנה, הרבה מאוד מקריי מוות יכולים כתוצאה מכך להמנע. האדם החולה לא יצטרך לחכות לתורם המתאים (סוג דם וכו..). הורים יוכלו לבחור לעצמם איזה צבע עיניים, שיער, ועוד איפיונים הם רוצים בילד שלהם. נוסף על כך, רופאים יוכלו לאבחן מומים גנטיים ולשנות אותם בתחילת ההריון. שכפול אנשים הוא לא מושג חדש. ורק העלאת הנושא מעוררת מחשבות רבות בעניין. המדע של היום כבר גילה את הגנים האחראים על השמנה, גביהה, אינטליגנציה, אנטי-אייג´ינג, מחלות ועוד.. בעצם, לרפואה תהיה שליטה מלאה על אנטומיית האדם. פיצוח הגנום אם כן, מהווה פריצת דרך יעילה ומדהימה לפיתוח גזע על. הבעיות המעטות הקשורות בעניין הן מוסריות אתניות, וכספיות. אני משערת שבעשור הקרוב הבעיות יפתרו ונוכל להתחיל להנות מחיים בריאים יותר וארוכים יותר. תחשוב איך זה לחיות בעולם בו גיל התמותה הממוצע יהיה 180. הגובה הממוצע יהיה 3.5 מ´ ושפע של פמלות אנדרסון ובראד פיטים יתהלכו ברחבי העולם.

זורו22

New member
את כל מה שאמרת אני יודע התכוונתי...

שכל הדברים שאמרת הם שינויים חיצוניים (בהגדרהכוללת לחיצוניות) , מהות האדם היא שאלה הרבה יותר תיאולוגית מבחינתי.

russell

New member
הבראד פיטים והפמלות כבר לא יהיו...

יפים כמו שהם היום...הכל יחסי... תראי, אם בני האדם יגלו את מהותם זה ברור מעליו שהם יוכלו לשכפל את עצמם ולבחור את התכונות של הילדים שלהם אבל בנוסף לכך הם יקבלו תשובות לעוד מאה ואחד דברים שלא נותנים להרבה מאוד אנשים לישון.למה אנחנו פה? מתי נלך מפה ולאן...? איך הכל התחיל ויגמר? כל התשובות האלה יקבלו תשובות אם נדע את מהות החיים שלנו.

femme_fatal

New member
השאלה היתה

להשוות בין גילוי מהות האדם לבין פיצוח הגנום האנושי. שיכפול ושידרוג בני אדם יתאפשר רק בעזרת ניתוח הגנום. גילוי מהות האדם הוא עניין סמנטי (לשוני-מילולי) של מה בכך. הוא פשוט לא פרקטי. זה גילוי שאם הוא היה בכלל אפשרי היה יכול אמנם לתרום לנו רבות ומצד שני, גם לסמן את קץ האנושות. אם כולנו היינו יודעים את מסתוריי היקום זו היתה נחשבת פיסגת העולם. מהשלב הזה נשאר רק לרדת למטה. (כי אם נשאר עוד לאן להתקדם סימן שזו לא המהות האוניברסלית.)

russell

New member
עזבי, חבל על המלים אנחנו בכלל לא

מדברים באותו מישור.

russell

New member
טוב אני אנסה...

גילוי הגנום האנושי שקול להבנה של המכניזם של השעון. גילוי המהות האנושית שקול להבנה של משמעות המספרים שמייצג השעון. הבאתי פה דימוי כי לפעמים תמונה אחת שווה אלף מלים או במקרה שלנו דימוי אחד שווה אלף הסברים.

אלדד26

New member
מספר חידודים

א. האם באמת מהות האדם היא היא פסגת העולם? האם מהות האדם היא פסגת כל שאיפותינו, ולאחריה לא יישאר עוד לאן "לעלות", כביכול? ב. אני לא יודע אם יש דבר כזה בכלל "מהות האדם", אבל בהנחה שיש, למה שלא נוכל באמת לזהותו ולהגדירו ביום מן הימים? בגלל משפטים שלא יכולים להכיל את עצמם? אולי השפה תתפתח עם הזמן לרמה כזו שגם רקורסיות יהיו אפשריות להבנה, ואולי יהיו כלים נוספים להסבר (כמו שמתימטיקה היא שפה ´חדשה´, אוניברסלית ושמתפתחת כל הזמן כדי להסביר עוד תופעות). ג. גם בלי להבין ולפענח את כל הגנום האנושי, ניתן היום לשכפל בני אדם. שדרוג של תכונה X יהיה אפשרי כשהרצף הגנטי שמגדיר אותה יפוענח. אין חובה להגדיר את כל הגנום כדי לבצע פעולות אטומיות. בהקבלה אפשר להסתכל על הבנתנו כיום את מבנה המח ואת אופי התנהגותו. למרות שאיננו מבינים קמצוץ מפעילות המח, אנחנו עדיין יכולים לבסס תיאוריות פסיכולוגיות פרידיקטיביות ולטפל בבעיות הקשורות במח; אנחנו יכולים למפות את המח לאזוריו השונים; וכו´. הוא הדין גם בגנום האנושי, לטעמי.

morning star

New member
אולי זה טיפה קשור

אבל התברר כי למרכיב הגנטי השפעה גבוהה מאוד על אופיו של אדם, עד כדי כך, שהשפעת הסביבה, אם כי לא מתבטלת, מתגמדת לעומת ההשפעה הגנטית. זאת ועוד ניתן לקרוא בספרו של מאט רידלי "גנום". שלך הנווד

shkool

New member
אני דווקא שמעתי שלגנים יש רק כ-10%

השפעה על אופיו של אדם. את הספר גנום השאלתי לא מזמן מהספרייה(בעקבות המלצתך), אך עוד לא התחלתי לקרוא אותו. shkool

kimi66

New member
to morning star

אני עדיין לא קיבלתי תשובה אבל אולי אתה תבין על מה אני מדברת - השאלה היא : האם יש הקבלה בין מהות האדם לפי אריסטו (תוכנית נפש האדם) והגן האנושי (תוכנית הדנא כפי שנתגלתה בימינו בפרוייקט הגנום). אודה לך מאוד אם תחזור אליי..

morning star

New member
טעות בניסוח

התכוונתי להגיד, כי השפעת הסביבה מתגמדת - לעומת מה שחשבוה פעם. ממחקרים בתאומים עולה כי לסביבה ולגנים השפעה של 50:50, מבחינת ההשפעה על מידת הגירושין. מספרים אלו ישתנו מעט מתכונה לתכונה, אך אין ספק שלא מדובר פה אך ורק במעין דטרמיניזם חברתי מחד ורק בדטרמיניזם גנטי מאידך. שלך הנווד

האיכר

New member
מהי מהות על פי אריסטו

הגדרת מהות המין האנושי (במובן של אריסטו) _איננה_ שקולה לפיענוח הגנום האנושי. וזאת בגלל שני מאפיינים של תפיסת המהות על פי אריסטו: א. מהות של ישות טבעית היא עניין של התנהגות, של פעילות. למשל, זה חלק ממהותו של האדם שהוא מהלך. זה עוד יותר חלק ממהות האדם, שהוא חושב (והיא חושבת). ב. מהות של שלם איננה פונקציה של חלקיו. השלם הוא תמיד יותר מאשר סכום חלקיו. מלבן, לדוגמא, איננו רק ארבע צלעות וארבע זויות ישרות. אילו מרכיביו, אבל למלבן יש תכונות שאין לאף אחד מן המרכיבים שלו. לדוגמא, יש לו שטח. פיענוח הגנום משמעותו איזה שהוא הסבר של השלם (האדם) על פי חלקים שלו (הגנים). זה יכול להיות צעד חשוב ביותר, אבל זה איננו יכול להיות שקול למהות של האדם, כלומר לאיפיון שלו כישות שלימה מבחינה של פעילות ושל התנהגות. רם

למעלה