(אולי?) השערה שלי לגבי סיום הסדרה

Super Monkey

New member
../images/Emo58.gif (אולי?) השערה שלי לגבי סיום הסדרה

הערה: מה שנכתב פה זו דעתי האישית בלבד. יש סיכוי גדול שאני טועה, אבל למי שמעוניין, אז הנה כמה רעיונות. כל נוסעי אושיאניק 815 נהרגו בהתרסקות. ללא יוצא מהכלל. בדיוק כמו כל מי שהגיע או הובא אל האי! מזעזע? תעקבו אחרי: האי הוא בעצם המעבר לעולם הבא. אנשים שמתים באי (כלומר, "האי סיים איתם") יכולים להמשיך אל העולם הבא. האי מושך אנשים שבחייהם היו עניינים לא פתורים ומתו/נהרגו/נרצחו בטרם עת ועוזר להם לפתור את אותו קונפליקט פנימי. ברגע שהגשמת את היעוד שלך או הגעת להבנה מסויימת - אתה ראשי להמשיך הלאה. ניחוש פרוע: עד סיום הסדרה כולם ימותו. אז איך זה שבכל זאת אנשים עוזבים את האי אל העולם הגדול? ...ובכן, אתה לא באמת עוזב את האי. אתה פשוט מגיע לסביבה אחרת שרק נראית כמו העולם הגדול אבל היא עדיין סוג של המשך של האי. בגלל זה כל מי שעוזב את האי מרגיש ש"משהו לא בסדר" ושהוא חייב לחזור. הרוחות המתלחששות אלו אנשים שעשו משהו שלא מאפשר להם בכלל להמשיך הלאה או שהפתרון לבעיה שלהם מורכב יותר. בגלל זה מייקל, למשל, לא הצליח למות בעולם החיצון למרות שניסה להתאבד: כי הוא לא עזב את האי! ומה עם מי שנולד על האי? קיימים אנשים מיוחדים. אנשים שהאי בוחר לתפקיד ארוך טווח ולא נותן להם להמשיך הלאה. אפשר לקרוא לאותם אנשים "מלאכים ושדים" (היי, אם ב"באטלסטאר גלאקטיקה" הסבירו את החזרה של סטארבק שהיא "מלאך" אז למה לא באבודים?). זה מסביר למה מיילס מדיום או למה ארון כל כך חשוב. ג'ייקוב הוא סוג של "מלאך שומר" שנועד לסייע לאנשים לפתור את ענייניהם ולהגיע אל העולם הבא. האיש בשחור היה אמור להיות כזה, אבל משהו לא עבד כשורה. למה אסור לאיש בשחור לעזוב את האי? כי הדרך היחידה שלו לעזוב היא להשאיר את האי ללא השגחה ולהשמיד אותו. נשמות לא יוכלו לעבור הלאה וכל הסדר ביקום יתבלגן. זו גם הסיבה שכל המועמדים לא בוטחים בו לגמרי וישר יודעים שיש בו ובתוכניות שלו "משהו לא בסדר". מה זה העולם המקביל? העולם המקביל הוא למעשה העולם הבא. העולם שבו כל העניינים שלך כן נפתרים כמו שצריך ואתה חי את החיים שהיית אמור לחיות. שימו לב שבעולם המקביל החיים של כל הדמויות מקבלות סוג של סגירת מעגל. סוג של "גן עדן". למה מראים לנו את זה? זו לדעתי התעלומה הגדולה של העונה שנקבל עליה תשובה בפרק האחרון. כנראה שמשהו קרה בפרק האחרון שגורם לגיבורים להיזכר בחיים הקודמים שלהם. כנראה שיש איזשהו עניין לא פתור שאיכשהו רדף אחריהם אל העולם הבא. ניחוש פרוע: יכול להיות שהאיש בשחור כן הצליח לברוח / לעזוב את האי ולהגיע אל העולם הבא. הגיבורים שלנו יזכרו בזה בעולם הבא (בזכות דזמונד?!?) ויעצרו אותו. איך? אולי אחד מהם (ג'ק?) יקח על עצמו אחריות לחזור עם "האסיר" אל האי ולהמשיך לשמש בתור שומר עד שהוא יהיה עייף ויעביר את התפקיד אל העולם הבא. מצד שני, יכול להיות שסתם כל הגיבורים יפגשו וישבו על כוס קפה ויעלו חוויות מהעולם הקודם. אם איך שהעונה מתקדמת אני לא אתפלא. לסיכום, אני חושב שהתיאוריה הזו נותנת מענה לכל השאלות. כי ת'כלס זה אומר שהאי הוא בעצם דימוי לתחנת מעבר. התחנה הזו יכולה לדלג בין זמנים ומקומות שונים. היא יכולה להראות לך כל מה שאתה רוצה, לרפא נכים, ליצור מפלצות עשן, לבנות פסלים מצריים, ליצור מנהרות עם אור ועוד... אולי יש הרבה חורים בתיאוריה שלי, אבל מצד שני: כותבי הסדרה כבר אמרו שהם לא יענו על הכל. אני צודק? טועה? אני מניח שנגלה בקרוב...

austin1

New member
תראה התיאוריה שלך מאוד נחמדה

ויש לך כמה רעיונות מאוד מקוריים אבל בגדול היא לא נכונה למרות שאפשר לקחת מהתיאוריה שלך כמה נקודות שאני כן חושב שיש בהם משהו ( וכנראה חלק קטן אפילו נכון ) אבל אני לא אפרט. קבל

Super Monkey

New member
למה אתה בטוח שהיא לא נכונה?

אני אשמח לשמוע רעיונות נוספים...

austin1

New member
כן קודם כל הם אמרו שהאי

לא יהיה תחנת ביניים לעולם הבא או משהו בסגנון (למרות שזאת לא סיבה מספיק טובה ) וכל הקטע של מייקל ואפילו כמה דברים אחרים מרמזים אחרת (הפירוש של הסמליים המצריים בברבור התרגום שלהם זה העולם הבא ) ואחרי שהם הכחישו זה ירגיז הרבה מאוד אנשים . כמו שאמרתי יש דברים בתיאוריה שלך בהקשר הזה שאני חושב שהם נכונים אבל לא נראה לי שזה הפתרון הסופי , אבל יכול להיות שאתה צודק מה שבטוח הכיוון שלך נכון אני חושב שהכניסה למנהרה היא בהחלט הכניסה לעולם הבא ולשם כולם עוברים וברגע שהאור מכובה הנשמות בעולם מפסיקות להתקיים

למעלה