נצל"ש../images/Emo58.gif
טוב, אז אחרי שבועיים מפרכים ומעצבנים הצלחתי סוף סוף למצוא זמן לראות את שני הפרקים האחרונים. איך זה הגיוני שמפרק כל כך יפה (ולא טוב, מוצלח, או כאלה, פשוט יפה) הייתה ירידה כל כך חדה לפרק מעניין אבל כל כך משעמם שלא חשבתי שאפשר ליצור שילוב של השניים? ז"א הרעיון היה מעניין, אבל לא היה מתח, פשוט ראיתי את זה במן "אה, אוקיי, ו...?" וגם כל הקונספט של לנחות במקום שאנשים עובדים בו ועושים/עשו טעות גורלית כל כך נשבר לי כבר (פרקי השטן, 42, מים על מאדים, הפרקים המשעממים והמעצבנים ביותר שיש בעונה החמישית עם האדמה רעבה וכאלה). די חוזר על עצמו, ממצה ברמות במיוחד שאין מתח והכל צפוי מראש (דייי, לדוקטור יש כפיל!? כאלו לא ראיתי את זה בא מהשנייה שהוא הניח את היד על הפלאש!)
לעומת זאת, ניל גיימן
אני באמת חושבת שהקטע הכי טוב בפרק הזה היה בקרדיטים בהתחלה שהיה כתוב "האישה של הדוקטור-מאת ניל גיימן". הכל היה כל כך גיימני- מגרש גרוטאות, התלבושות של הקאסט האורח, השמות (דוד, דודה), הדמויות המחוברות מחלקים שונים, ודמות נשית מיוחדת ומרכזית. אוי סקסית, תעשי לי ילד. כל הדיאלוגים בינה לבין הדוקטור בפרק הזה- מושלם, מושלם, מושלם. הקטע בסוף שהוא שואל אותה "את איתי?" ואז הידית זזה והיא לוקחת אותו לאן שהוא צריך, והפסקול המדהים של הפרק מתנגן, פשוט קטע יפיפה לראות איך את הקשר בין הטארדיס לדוקטור, ואיך למרות שהוא חשב שהוא מכיר אותה-הוא מצליח להבין אותה יותר. הלחישה שלה בסוף "אני אוהבת אותך" (בעברית הכל נדמה גרוע יותר><'), פשוט שיא הגיימן שאפשר להיות. ראיתי שכתבתם שהאווירה ברטונית נורא, ואני מסכימה. אבל ממש לחיוב. וכן, התת מודע שלי עוד לא השלים עם העובדה שזו לא הייתה הלנה בונהם קרטר, ז"א, כאלו הבנתי ולא הבנתי כזה. כי זו פשוט כל כך דמות שתפורה על הלנה (
). לא אהבתי שהגיעו למסקנה שטיים לורדס יכולים להתחדש למין אחר. סתם הורס קצת, כי קשה לי לדמיין את הדוקטור כאישה, (אבל אהבתי את הצורה שהציגו את זה שוב, בדיחות בסגנון ניל גיימן, אוף, הבן אדם גאון!) אבל לא יודעת, מקווה שלא ייהרוס עם איזו התחדשות נשית מפתיעה בהמשך. איימי ורורי- דרך נחמדה למצוא איך להרוג את רורי גם בפרק הזה בלי לעצבן את הצופה. כמובן שכל ה"Hate, kill die AMY!" גרם לי לצחקק מאיך בכזו קלות ביטאו מה כל המעריצים מרגישים כלפיי היצורה (שנורא נורא נמאס לי כבר לראות אותה מתאבלת על אנשים מתים בלי להעביר לי טיפת רגש וחמלה כלפיה), אבל אני מניחה שזו לא הייתה הכוונה המקורית שלהםP: וכמובן- הטארדיס הישנה!!!! אוי, לא הצלחתי להתרכז בשניות הראשונות מרוב התרגשות. רציתי שהדוקטור עצמו יגיב קצת לנושא, אבל אני מניחה שהוא כבר הגיב ב"מה!? שמרת את הכל?!". אהבתי גם איך שילבו בקטנה את הטארדיס מהסדרה הישנה בפרק שכולו טארדיס. בקיצור, פרק נפלא, ניל גיימן גאון