הענן השחור - שאלה

chopo

New member
../images/Emo58.gif הענן השחור - שאלה

מדוע לאורך מספר עונות הוא הורג פה ושם אנשים - אקו , ריקרדו בפרק האחרון. אז למה הוא לא הרג אותו מזמן? למה הוא לא הרג את כולם מזמן? מדוע הוא גרר אז את לוק (האמיתי)ולוק הצליח לאחוז במשהו ולא ליפול. מדוע לא הרג את דזונד? לא הבנתי מדוע הוא כל כך כל יכול ועדיין לא הרג אנשים מסויימים שחלק הרג אחרי זה או לא הרג בכלל...

JohnLocke

New member
../images/Emo58.gif

את ריצ'רד לא הרג בתחילת העונה כי רצה שיעזור לו לגייס את כל המועמדים למקום אחד, כמו שעשה עם הצוללת. ברגע שהתכנית הזאת עבדה חלקית, ועכשיו כל המועמדים יודעים שהוא רוצה להרוג אותם, אין לו כבר צורך בריצ'רד. לגבי למה לא הרג את ריצ'רד במשך כל השנים שהוא חי על האי - לדעתי הוא חשב שמתישהו הוא עוד יצליח לשכנע אותו להרוג את ג'ייקוב (כמו שניסה בפרק 609). זה כמעט עבד לו, כשריצ'רד השתגע זמנית ממות ג'ייקוב וכמעט הלך אל סמוקי - עד שהארלי עצר אותו ו"איחד" אותו עם איזבלה. לגבי שאר האנשים - כמו שנאמר ע"י ג'ק בפרק 614, סמוקי לא יכול ע"פ החוקים (שכנראה ג'ייקוב קבע) להרוג את המועמדים. לכן היה צריך למצוא דרך להרוג אותם בעקיפין, שבה סוייר יפעיל את הפצצה. לא ברור מה היה עושה ללוק כשגרר אותו בעונה 1, אבל הוא לא יכול היה להרוג אותו, לדעתי הוא רק רצה להפעיל עליו מניפולציה, אולי להראות לו עוד פעם "משהו יפה" שיגרום ללוק להאמין באי. לגבי אקו - תיאוריה פופולרית היא שהוא רצה לנסות לתמרן את אקו, כמו שעשה ללוק על האי, אבל כשראה שאקו הוא לא פראייר הרג אותו. אקו הרי חשד ואפילו שאל את ימי/סמוקי לאחר שאמר לו שהוא "לא אחיו", "מי אתה?". כלומר, יכול להיות שסמוקי ראה את אקו כאיום, ובגלל שלא היה מועמד החליט להרוג אותו.

הוא הרג את אקו כי השחקן היה צריך לעזוב

ושלא יעבדו עליכם בעלילה מומצאת בגרוש.

JohnLocke

New member
בסדר, אבל יכלו להרוג את אקו

במיליון דרכים. הם לא סתם אמרו "טוב, ניתן למפלצת להרוג אותו, לא חשוב למה", אני כן חושב שהיה להם איזשהו תכנון על מיהו סמוקי ומה המטרה שלו, ואני כן חושב שכשהם כתבו סצינות בעונה 6 שבהם סמוקי מדבר על למה הוא בחר בג'ון לוק בתור מישהו להתחזות לו, וכשהוא קורא לו "פראייר", אנחנו אמורים לחשוב על ניסיונות קודמים שלו, ושאולי הוא רצה לעשות דבר דומה עם אקו. אפשר לשים לב שהוא תמיד ניסה לתמרן אנשים מאמינים, ריצ'רד הנוצרי האדוק, לוק עם האמונה באי ואקו שהפך לנזיר.

אני לא כל כך בטוח

בעונות האלו דווקא היה מקובל שהמפלצת שחוטת אנשים באופן די רנדומלי, כמו את הטייס וכו', אין פה משמעות נסתרת של ממש (אתה כמובן יכול להמציא מה שבא לך, אבל אני בספק אם הם התכוונו למשהו מעבר לזה ש"אוווווו המפלצת הרגה אותו, בטח משהו מסתורי").

chopo

New member
ועדיין לא מובן מדוע הוא הרג אנשים בצורה

רנדומלית למשל בפרק הראשון בסדרה הוא הורג את הטייס.למה? כי הוא הווה איום? בול פאקינג שיט. אם לריקרדו היתה משמעות של לגייס את המועמדים למקום אחד למה הוא חיכה 6 עונות? למה לא ביום שהם נוחתים לחסל את כל הOTHERS, לשלוח את ריקרדו לניצולים, ואז ביומם הראשון (לפני שהם תחילים ללמוד קצת על האי ועל מה מתרחש) לאחד אותם במקום אחד ולתחמן משהו (נגיד לומר לריקרדו שיחסל אותם). סתם אני זורק אופציה אחת. למה העשן השחור מחכה 6 עונות בשביל לחסל אותם?

JohnLocke

New member
הוא היה צריך להרוג את ג'ייקוב קודם

אם הוא היה הורג את כל האנשים על האי חוץ מהמועמדים כשג'ייקוב עוד בחיים, מי היה הורג את ג'ייקוב? הארלי? הייתה לו תכנית ארוכה של לתמרן את בן ולוק כדי שבן ירצה להרוג את ג'ייקוב ושתהיה לו גישה להגיע לג'ייקוב דרך התחזות ללוק . רק אחרי שג'ייקוב מת, וג'ייקוב אמר "הם באים" (ההנחה היא שג'ייקוב החזיר את הנוסעים בזמן ל2007 כמנגנון הגנה נגד היציאה של סמוקי) סמוקי היה צריך לארגן תכנית חדשה שקשורה ללהרוג את המועמדים.

chopo

New member
מה זה תוכנית גדולה?איך הוא ידע איך יגיבו?

אתה מבין שזה שטויות? איך הוא ידע שבן יהיה מאנייק? שלוק יאמין? ועדיין לא קיבלתי תשובה מדוע העשן חיכה 6 עונות? מדוע לא ביום הראשון אמר להם "היי אמיגוס. רוצים דרך החוצה? תעשו ככה וככה ואני מוציא אתכם" דווקא בהתחלה הייתי משער שיש לו יותר סיכוי (לפני שאנשים מסויימים התחילו להתאהב במקום כמו לוק או רוז)

tamarhp

New member
לא בטוח שהיתה לו תוכנית אחת

יכול להיות שהיו לו עוד תוכניות שנכשלו ולכן זה לקח 6 עונות יכול להיות שהוא ציפה לכמה תגובות שונות ולכל אחת מהתגובות הוא חשב על תוכנית חלופית, וכן הלאה.

JohnLocke

New member
יש לו יכולת לסרוק את כל הזכרונות שלהם

כשהוא סרק את לוק (כנראה בפרק 104) הוא הבין שמדובר במישהו שקרה לו נס על האי, ושקל יהיה לשכנע אותו לעשות כל מיני דברים אם הוא יחשוב שהאי אומר לו לעשות אותם. גם את בן סמוקי סרק, וידע שבן מאמין שג'ייקוב "השאיר אותו לזאבים" כשנתן לאלכס למות ולא מנע ממנו סרטן על האי המרפא, לכן יש סיכוי גדול שהוא יסכים להרוג את ג'ייקוב אם הוא יפעיל עליו מניפולציה. לגבי למה לא ביום הראשון - הוא ניסה בדיוק את הטקטיקה הזאת עם ריצ'רד והבלק רוק וזה לא הצליח, למה שהוא עוד פעם ינסה את אותה טקטיקה? הוא הבין שהדרך הכי טובה היא לעשות את זה דרך מניפולציות איטיות למשך זמן, ועובדה שרק אז זה הצליח, אחרי 150 שנה של ניסיונות.

איך הוא ידע?

כי לו ולג'ייקוב יש איזו תכונה לדעת כל מיני דברים שאדם רגיל לא מסוגל לדעת. גם לאמא שלהם הייתה התכונה הזאת. הם יכולים לחזות הרבה תרחישים מראש, הם חשים או מקבלים הבזקים למה שעתיד להתרחש, או מה שמתרחש ממש באותו רגע, כמו שסמוקי גם ידע שלא כל המומעדים מתו כשהצוללת טבעה. דבר אחד הם לא יכולים לעשות. הם לא יכולים לקרוא מחשבות ודברים מהסוג הזה, ולכן אפשר לרמות אותם. את סמוקי משקרים די הרבה בעונה הזאת (סוייר, סעיד), אבל הוא לא יכול לדעת. גם נראה שהחוכמה שלו רבה מזו של ג'ייקוב, וראינו זאת עוד כשהיו ילדים.

למעלה