לכל הספרים

freshlama

New member
../images/Emo58.gif לכל הספרים

אחרי קריאה חוזרת של הקרב האחרון יש לי בעיה עם ייצוג השם "נרניה" בספרים. באמא"ב ארבעת הילדים מגיעים לנרניה. לא מפורט יותר מידי על תולדות המקום חוץ מזה שלמקום קוראים נרניה. בנסיך כספיאן בדורך השחר ובכס הכסף אנחנו נוכחים לדעת שנרניה אינה ארץ יחידה במחוזות העולם שמעבר לארון ויש בו איים וארצות אחרות. בסוס ונערו אנחנו מבינים שנרניה אפילו לא נחשבת למעצמה או אימפריה, כמו שאפשר היה לחשוב תחילה, והיא רק ארץ קטנטנה בצפון בניגוד לאימפריה הקלורמנית. באחיינו של הקוסם אנחנו חוזים בבריאת העולם שמאחורי הארון אך להפתעת מי שקרא את הספרים לפי סדר כתיבתם, אסלן אומר שהוא יצר את נרניה, למרות שהוא יצר את כל העולם שמאחורי הארון. כך גם בקרב האחרון, לאחר השמדת נרניה הישנה, מגיעים כולם לנרניה האמיתית [כל אסלן קורא לה] ובעצם כל העולם נפרש לפניהם [מוזכרת שם טשבן והמדבר וארץ המלאכים]. אם כן, כשאנחנו מדברים בפורום על נרניה, על מה אנחנו מדברים? על נרניה הארץ שנשלטה ע"י המכשפה הלבנה ושוחררה ע"י ילדי פיוונסי או על נרניה- העולם שבו שוכנות הארצות נרניה, קלורמן ועוד?

כנראה שנרניה היא החלק הכי חשוב

לאסלן בעולם הזה, בגלל שרק בה שוכנים אנשים שמאמינים בו. כשהוא ברא את העולם נוצרה רק ארץ נרניה, וכל הארצות האחרות - קלורמן, טלמר וארץ-המלאכים - נוצרו יותר מאוחר, על-ידי אנשים שבאו להתגורר בהם, והאנשים בהם (חוץ אולי מבארץ-המלאכים) לא מכירים את אסלן. וחוץ מזה לואיס היה צריך איזה שם לעולם, והחלק הכי מוכר לפיוונסים, שבו הם מלכו, היה נרניה.

freshlama

New member
העולם נוצר כולו ביחד

דיגורי ופולי התבוננו בארץ המלאכים ושאר העולם מגבו של נוצן ביום הראשון של העולם.

אמממ בעיקרון

אנחנו מדברים על הספרים וכל המקומות שנכללות בהם (אילו ארצות נכללות בהם? ראי טאגליינס)

ToryMaster

New member
באמת שאלה טובה

יש את עולם נרניה, ויש את ארץ נרניה. הארץ קרויה על שם העולם [או להיפך, לא ברור]. אישית כשאני מדברת על עולם נרניה אני טורחת לציין את זה.

Fairywitch

New member
שאלה טובה../images/Emo4.gif

כמו יעל, גם אני לא טורחת לציין את כוונתי. למה אני מתכוונת- זה תלוי בהקשר. אם מדברים על הספרים- הכוונה לנרניה וכל הארצות מסביב. אם מדברים על עלילה מסויימת, שבה נרניה ניצבה במלחמה מול אחת הארצות האחרות- אז אני מתכוונת רק לנרניה.

Fairywitch

New member
השאלה היא- האם אסלן יצר גם

את קלורמן, למשל? ואם כן- למה, לכל הרוחות? ולמה הם אמינים בטש? מהו היצור הזה? (עוד דבר שלואיס הכניס לספר, סתם ולא פירש
)

ToryMaster

New member
איזון

לא, אני לא חושבת שזו באמת הסיבה. באמת חבל שאין תשובה ברורה לזה בספרים.

Fairywitch

New member
אולי לואיס רצה להעביר לנו את המסר

שאין לזה תשובה, משהעו כמו "לאלוהים פתרונים", ואם זה מה שאלוהים ברא- יש לזה מטרה. בעעע...

סקיפי

New member
אפשר לקחת את זה הלאה.

ולעשות הקבלה לאסלאם ולמלחמות דת. אני אחפש חומר, זה יכול להיות מעניין.

למעלה