סיימתי את עונה 8

../images/Emo58.gif סיימתי את עונה 8

לדעתי עונה טובה מאד אבל גם קשה לצפייה, יש בה מלא מסרים רגשיים והיא נותנת הרגשה שהכל מסתיים ולא יהייה כמו פעם... פרקים לא קלים לצפייה היו בעונה הזאת בעיקר מאז שמאלדר חוזר... איך שסקאלי מתמודדת בהתחלה עם היעלמותו ואחרכך "מותו" של מאלדר, איך שמאלדר עוזב וסקאלי עוזבת את מדור תיקי האיקס וכל מה שקרה סביב הלידה של וויליאם. גם עוד אחד מהדברים שתורמים להרגשת הקושי והעצב זה המוסיקה הזאת שהם בחרו לעונה 8 שחוזרת על עצמה ברוב הפרקים של 8 (מה ששומעים ב 15 שניות האחרונות של הפרק האחרון של עונה 8)... מצד אחד אני רוצה לראות את עונה 9 כבר אבל מפחיד לחושב על זה שזהו... הכל ייגמר ואפילו אם אני יצפה בכל הפרקים מחדש זה עדיין לא יהייה כמו פעם...

נכוןן חח זה מאכזב לדעת שהכל נגמר

ושאי אפשר לראות עוד פעם..גם אצלי זה ככה...אני ממש בקושי רואה...תתחיל שוב את עונה 3 שתסיים,זה פרקים שפשוט אפשר למחזר כל החיים
גם 6

כן זה קשה כשהכל מסתיים

בסוף הפרק האחרון ישבתי בערך כחצי שעה בוהה בטלוויזיה ולא בטוחה כל כך מה אני אמורה לעשות עכשיו. אבל זה גם סגירת מעגל נהדרת, לראות פרקים כשאתה יודע מה קורה בסוף זה לפעמים נותן פרספקטיבה חדשה ושונה על כל פרק ועל הסדרה עצמה בכלל.

אני חושב שזה גם מה שיקרה לי...

אסיים את עונה 9 ואהייה אבוד מבחינה רגשית ואתחיל לראות הכל מחדש כדי לקבל נקודת מבט אחרת על הפרקים... אגב עדיין לא ראיתי את פרק הפיילוט, אז אחרי שאני איסיים עם 9 אני יראה את הפיילוט...

"אבוד מבחינה רגשית"

זה בהחלט הגדרה מדוייקת למה שקרה לי, הייתה אבודה מבחינה רגשית. ואני ממליצה בחום לראות את פרק הפיילוט לפני הפרק האחרון של עונה 9 פשוט כי זה מבליט את סגירת המעגל והסמליות של הסצינה האחרונה..

1Shir

New member
אתה צודק, באמת קשה. העונה הכי כבדה.

אתה יודע שבתקופה האחרונה עשית לי חשק עז לראות אותה (העונה היחידה שיש לי את כולה בוידאו.. כנראה שזה לא מקרי, דווקא בגלל שהיא כזאת כבדה וכולה טעונה..) ועדיין לא עשיתי את זה. בין השאר בגלל שזה דורש אנרגיות. אבל יום אחד אני אתיישב לראות את כולה באופן מרוכז. היום הזה לא מאוד רחוק אני מקווה. הכול היה כ"כ טעון שם - מההיעלמות של מאלדר, דרך היחסים של סקאלי עם דוגט, עד החזרה של מאלדר, כשבאמצע נכנסות דמויות נוספות כגון סקינר, מוניקה רייס וכו' ועל הכול מאפיל ההריון המטריד הזה. נכון, באמת בעונה הזאת יש אווירה אחרת, אווירה של סוף, של ריקנות, של מתח בלתי ניתן לפתרון, מתח שלעולם כבר לא ייפתר, וזה קצת מעיק אבל כנראה זה גם מה שיפה בה. היא חותכת בלב אפשר להגיד. תתחיל לראות את עונה 9. אמנם עונה חלשה יחסית, הכול שם, רק יותר בקטן וחיוור - חוץ מהפרק האחרון. וכמו שעינת כתבה לך - לדעתי אתה חייב לראות את הפיילוט לפני הפרק האחרון. תתחיל את עונה 9 ואחרי כמה פרקים תכניס את הפיילוט. לראות את הפיילוט ומיד לאחר מכן את הפרק האחרון עלול לגרום לפיצוץ, זה יותר מדי עוצמתי בעיני.. מעבר לגבול הנפש האנושית. ולגבי מה שדיברתם על התחושה אחרי הסוף, לא בהכרח, לי באופן אישי צפייה בסוף הסדרה (גם ואפילו בעיקר בצפייה הראשונה) גרמה להרגיש טוב בגלל שזה היה כ"כ יפה. אז תבוא בראש פתוח כאילו אתה רואה כל פרק ופשוט תתענג ותהנה מהפרק האחרון הכפול המדהים הזה... בעיקר החלק השני שלו בעצם. מקסימום אם בסיומו תהיה במצוקה נפשית, תבוא לכאן לשפוך אותה אצלנו... דבר נוסף, למנגינה שהזכרת קוראים SCULLY'S THEME ואת זה אני יודעת בזכות עינת. ואתה צודק, המוזיקה הוסיפה למועקה של העונה הזאת. היא תמיד עושה לי עוד יותר מדי מרגש. אני זוכרת שבצפייה הראשונה שלי בעונה הזאת, מזמן בערוץ 2, כאשר פחות אהבתי את הסדרה מאשר בשלוש השנים האחרונות אפשר להגיד, שנאתי את המוזיקה הזאת. היא עשתה לי כ"כ רע בלב! כאילו היא מסמלת משהו רע. והיום היא עדיין לפעמים מסמלת את זה בפרקים, אבל בעיקר היא מסמלת לי משהו מרגש, את כל הדרך שעברו בפרקים האלה.. אבל דרך קשה ללא כל ספק, ואני אסיים את ההודעה איפה שהתחלתי אותה (..), שזו באמת עונה מאוד מאוד קשה ולא נעימה כי היא כואבת. אבל היא טובה. עובדה שהיא מצליחה לגרום לנו להרגיש עד כדי כך.

אני חושבת

לפחות אצלי זה היה ככה שההליכה לאיבוד לא נבעה ממה שקרה בסוף הסדרה או זה שהסדרה נגמרה אלא שמבחינתי נגמרה תקופה בחיים. פתאום קלטתי שזהו, הסדרה נגמרה, אין מה לחכות לשבוע הבא וזה השאיר אותי בהלם, אני עוד המשכתי לעכל את זה הרבה זמן אחר כך.

1Shir

New member
../images/Emo140.gif

אבל היתה תקופה ענקית שהסדרה כבר לא היתה... בין עונה 8 ל-9 היו שנתיים... אבל כנראה שעדיין נשארה הציפיה לסדרה עד שהיא הסתיימה לגמרי.. ואני אומרת: העיקר שיש וידאו!! וכתיבת/קריאת פאנפיקים!! וסרט שני?!!

זה לא היה חשוב

כל עוד הסדרה הייתה קיימת היה למה לחכות. ברגע שהיא נגמרה באמת זה היה שוק בשבילי. וכן, יש וידיאו, פאנפיקים ותחליפים אחרים אבל זה עדיין תחליפים זה לא הריגוש של פעם. זה רק ריגוש שונה.

תגובה מהממת!

אגב, חשבתי שאני היחיד ששם לב לSCULLY'S THEME הזה, כבר חשבתי יצחקו עלי XD

מה פתאום שיצחקו

אנחנו כאן הרי בשביל לחלוק ולשתף על ה"טירוף" שלנו שנקרה X FILES . וחוץ מזה איך אפשר שלא לשים לב למנגינה המדהימה הזאת?

1Shir

New member
../images/Emo24.gif

היא היתה מכל הלב....
מקווה שתהנה מעונה 9 - ומהפיילוט - ! האמת שאפילו אני ("אפילו".. נהייתי שחצנית כאן) לא ראיתי את כל עונה 9! אני אשלים בהזדמנות. אבל מה שרציתי להגיד זה שתבוא לעדכן מתי שתראה!!! כשתסיים את עונה 9 נפתח טופיק על מכאן הלאה... (כי מי יודע אולי עוד יהיה סרט)

למעלה