סקר קטן לחברי הפורום

../images/Emo58.gifסקר קטן לחברי הפורום

1 - כמה מיתולוגיות אתם מכירים (ואילו מיתולוגיות)? 2 - מלבד המיתולוגיה היוונית, איזו מיתולוגיה אתם מעדיפים? 3 - בתפקיד שליט העולם התחתון: אוזיריס, קאלי או האדס? 4 - מי עדיף שיסייע בבית:, בסתת, הסטיה (וסטה) או הנאגה? 5 - מי הייתם רוצים שיוביל אתכם למלחמה: ארס (מארס), סחמט, סת', שיווה או פאצ'אקראק? 6 - איזה אל מצרי מצא חן בעיניכם? למה? 7 - אם הייתם יכולים להוסיף אל\ה למיתולוגיה היוונית, איך הייתם קוראים לו\לה ומה היה תפקידו\ה? 8 - אם הייתם יכולים להוסיף אל\ה למיתולוגיה המצרית, איזה ראש היה לו\לה, איך הייתם קוראים לו\לה ומה היה תפקידו\ה? 9 - מה נשמע לכם יותר הגיוני, אלים רבים שלכל אחד מהם תפקיד או אל אחד שמאגד בתוכו הכל? 10 - כשאתם מסתכלים אל השמיים, אתם חושבים שיש שם מישהו?

והתשובות שלי

1 - כמה מיתולוגיות אתם מכירים (ואילו מיתולוגיות)? 4 - היוונית, המצרית, ההודית והמיתולוגיה של האינקה 2 - מלבד המיתולוגיה היוונית, איזו מיתולוגיה אתם מעדיפים? את ההודית 3 - בתפקיד שליט העולם התחתון: אוזיריס, קאלי או האדס? אוזיריס המלך 4 - מי עדיף שיסייע בבית:, בסתת, הסטיה (וסטה) או הנאגה? נאגה. קודם כל היו הרבה נאגות ושנית הן היו נדיבות מאין כמותן. 5 - מי הייתם רוצים שיוביל אתכם למלחמה: ארס (מארס), סחמט, סת', שיווה או פאצ'אקראק? סחמט. סחמט לנצח
6 - איזה אל מצרי מצא חן בעיניכם? למה? אנוביס בגלל חוש הצדק שלו. הוא היה שוקל את נשמת המתים מול נוצה (
נוצה???) ומי שהיו לו חיים של צדיקות היה עובר לעולם הבא ומי שלא היה הולך היישר לטורף הנשמות הנורא. 7 - אם הייתם יכולים להוסיף אל\ה למיתולוגיה היוונית, איך הייתם קוראים לו\לה ומה היה תפקידו\ה? פֵלִיטוֹס, האל של בעלי החיים... 8 - אם הייתם יכולים להוסיף אל\ה למיתולוגיה המצרית, איזה ראש היה לו\לה, איך הייתם קוראים לו\לה ומה היה תפקידו\ה? האל בעל הסוס, מָחמֶס, האל של הבנאים והסתתים (באופן משעשע, דווקא למצרים, הבנאים הגדולים, לא היה אל כזה) 9 - מה נשמע לכם יותר הגיוני, אלים רבים שלכל אחד מהם תפקיד או אל אחד שמאגד בתוכו הכל? מכיוון שאל אמור להיות כל יכול, נשמע לי יותר הגיוני שיהיה אל אחד... 10 - כשאתם מסתכלים אל השמיים, אתם חושבים שיש שם מישהו? לא חושב. יודע במפורש.

סקיפי

New member
תיקון...

אנוביס הוליך את נשות המתים (קא) אל השערים. מאעת היא זו שערכה את המשפט - על כתרה של מאעת מופיעה הנוצה.

אני אענה על חלק, ברשותך

1. יוונית/רומית ומצרית 2. מצרית 6. Thoth (איך כותבים את שמו בעברית?), כי הוא אל הירח, ממציא הכתיבה ואל הסופרים ואפילו אל הרפואה. ובמקום השני בסתת, כי היא אלת החתולים ונראית כמו חתול. 7. משה. (סתם. לא חשבתי על זה אף פעם.) 8. רוחמה (כנ"ל) 9. לא יודעת אם יותר הגיוני, אבל יותר יעיל. דווקא עצם העובדה שהעולם לא כל כך יעיל יכולה לרמז על זה שבאמת יש אל אחד עסוק מדי שאמור לעשות הכל. 10. לא.

ToryMaster

New member
הום

1 - כמה מיתולוגיות אתם מכירים (ואילו מיתולוגיות)? היוונית, ו... זהו
2 - מלבד המיתולוגיה היוונית, איזו מיתולוגיה אתם מעדיפים? אה... לא מכירה, האמת 3 - בתפקיד שליט העולם התחתון: אוזיריס, קאלי או האדס? האדס, אני לא מכירה את אוזיריס וקאלי יותר מדי |מבוייש| 4 - מי עדיף שיסייע בבית:, בסתת, הסטיה (וסטה) או הנאגה? הסטיה, ע"ע התשובה הקודמת 5 - מי הייתם רוצים שיוביל אתכם למלחמה: ארס (מארס), סחמט, סת', שיווה או פאצ'אקראק? ארס, ע"ע התשובה לשאלה מספר שלוש 6 - איזה אל מצרי מצא חן בעיניכם? למה? לא זוכרת איך קוראים להם, אבל יש שניים, שכשהייתי בסיני קניתי פסלי םשלהם, הידיים שלי פשוט הלכו אל הפסל מעצמן 7 - אם הייתם יכולים להוסיף אל\ה למיתולוגיה היוונית, איך הייתם קוראים לו\לה ומה היה תפקידו\ה? אה... לא'דעת, למה לשנות את המיתולוגיה? 8 - אם הייתם יכולים להוסיף אל\ה למיתולוגיה המצרית, איזה ראש היה לו\לה, איך הייתם קוראים לו\לה ומה היה תפקידו\ה? ע"ע התשובה הקודמת 9 - מה נשמע לכם יותר הגיוני, אלים רבים שלכל אחד מהם תפקיד או אל אחד שמאגד בתוכו הכל? ובכן, אני מניחה שאלים רבים, זה פשוט נשמע לי יותר הגיוני (לוגית כאילו). 10 - כשאתם מסתכלים אל השמיים, אתם חושבים שיש שם מישהו? לא, אבל כשאני מסתכלת מסביבי על פרחים, עצים, אבנים, וכל דבר, אני יודעת שבהם נמצאת האלוהות (הגדרה לאלוהות זה כבר משו אחר)

סקיפי

New member
תגובתי (הנלהבת...)

1. רומא, מצרים, הקלטית, הנורדית, סינית(חלקית) אצטקית (חלקית) הודית 2. המיתולוגיה המצרית זו האהבה הגדולה שלי, בלי שום ספק, ולכן: 3. אוזיריס 4.בסתת 5.סת' (סחמת' היא לא אלת מלחמות) 6. אל אהוב... הממ... מאעת, לדעתי. מאעת עצמו זה פשוט מושג מדהים... 7. אולי דיוניסוס השלישי... 8. ראש של ברווז, כמובן. אל לנוודים במדבר... (למרות שרווז לא כל כך מתאים כאן) 9. שאלה קשה. האצלת סמכויות נראית מאוד הגיונית... אבל אני מאמינה באל אחד. 10. לא. לדעתי הוא היה, והלך מזמן. אולי מדי פעם קופץ לביקור...

בקשר לסחמט...

בתקופה המוקדמת היא כן הייתה אלת המלחמות, מביאת המוות, המגיפה והרעב (The one rider of apocalypse
) אבל כשסת' נכנס, בתקופה המאוחרת, היא הפכה להיות סתם יד ימינו...

סקיפי

New member
אבלאבלבאבל...

על פי האגדה (תקן אותי) סחמת' נוצרה מעיניו של רע - כשהוא היה בעצבים וכו' (בגרסה הנחמדה שלה היא חתחור). הסכסוך בין סת' ואוסיר הוא אחד הסיפורים הישנים - וסת' היה בנה של נות, שהיא קדומה עוד יותר. אני אודה לך אם תוכל להפנות אותי למקור.... תודרבה. אגב - היום אני חוזרת למנזר, ולכן אין אינטרנט עד השבעו הבא. ריתי להגיד שבשבוע הזה - הי לי כיף לא נורמלי... הדס גלות בהר"ן

סקיפי

New member
זה אנחנו...

"אולפנא ומכללה ע"ש הרב א. בהר"ן"... אנחנו צמחים נדירים - גדלות בחממה... האינטרנט מצונזר באכזריות ע"י מורשת, מה שאומר שאי אפשר להיכנס למה שהוא לא ערוץ שבע. כרגע אין חסימה, אבל עוד מעט תהיה... 'גלל זה אני אוכל לשרוץ כאן רק בסופשבוע, ועל זה היה דווה ליבנו... הדס גלות בהר"ן

crazygirl23

New member
תשובות לסקר של מון שדו../images/Emo29.gif../images/Emo54.gif

1 - כמה מיתולוגיות אתם מכירים (ואילו מיתולוגיות)? אני מכירה 2 מיתולוגיות: היוונית (כמובן), והמצרית. אבל אני כל יום לומדת משהו חדש (מספרים) ואשמח לדעת עוד... 2 - מלבד המיתולוגיה היוונית, איזו מיתולוגיה אתם מעדיפים? סקנדינבית. 3 - בתפקיד שליט העולם התחתון: אוזיריס, קאלי או האדס? לפי דעתי, אוזיריס והאדס מחווירים לעומת קאלי. 4 - מי עדיף שיסייע בבית:, בסתת, הסטיה (וסטה) או הנאגה? לא בסתת ולא נאגה. אני בוחרת בהסטיה. 5 - מי הייתם רוצים שיוביל אתכם למלחמה: ארס (מארס), סחמט, סת', שיווה או פאצ'אקראק? סחמט. 6 - איזה אל מצרי מצא חן בעיניכם? למה? תחות, אל הלימודים, כי אני אוהבת ללמוד. 7 - אם הייתם יכולים להוסיף אל\ה למיתולוגיה היוונית, איך הייתם קוראים לו\לה ומה היה תפקידו\ה? כרגע אין לי תשובה. 8 - אם הייתם יכולים להוסיף אל\ה למיתולוגיה המצרית, איזה ראש היה לו\לה, איך הייתם קוראים לו\לה ומה היה תפקידו\ה? כרגע אין לי תשובה. 9 - מה נשמע לכם יותר הגיוני, אלים רבים שלכל אחד מהם תפקיד או אל אחד שמאגד בתוכו הכל? גם וגם. אל אחד שמאגד בתוכו את כל שאר האלים. 10 - כשאתם מסתכלים אל השמיים, אתם חושבים שיש שם מישהו? יכול להיות.

ebony

New member
תשובות../images/Emo9.gif

1. 6 מיתולוגיות. 2. של צפון אירופה אירלנד בעיקר וכמובן הודו בודאיזם. 3. אדס כמובן. 4. הסטיה
5. שיווה
. 6. אין לי מישהו מיוחד אני לא כל כך אוהבת אותם גם ככה. 7. ebony
אלת העצים. 8. מיתולוגיה מיצרית
אממ... היה לה כי כמובן זאת תהיה אישה ראש של נמר ושם אני צריכה לחשוב על זה. 9. אלים רבים שהתפקידים שלהם מחולקים
בערך כמו פיות. 10. כן ולא כי לדעתי גם על האדמה יש משהו :אמא אדמה לדוגמא , ובכל עץ ופרח יש משהו אז זה קשה להתמקד רק בשמיים

Esmerallda

New member
תשובות חלקיות:

1. יוונית, הודית, אינדיאנית (של שבטים שונים), יפנית, סינית, אירית, נורדית, יהודית (בשלבי מחקר ולמידה), בבלית ומצרית. סה"כ 9, בעצם, 10 אם מחשיבים את הרומאית. 2. אני דווקא מחזיקה בעדיפות ראשונה את המיתולוגיה הנורדית, ואחריה את היוונית. 3. האדס. 6. איזיס, בגלל תפקידה כאישה אוהבת ומבכה, בגלל כוחות הכישוף שלה, בגלל המרחק שהיא הולכת בשביל בעלה, ובגלל עוד כמה וכמה סיבות שאולי יפורטו בהמשך. 10. כן, אטמוספירה. -הצוענייה.

Gizmo15

New member
ובכן...../images/Emo28.gif

(אודי חמודי
מותר לי, אני כותבת בפורום שלך
) 1. המיתולוגיה היפנית (סמוראים), היוונית (מן הסתם) והרומית (קצת
). 2. מלבד היוונית? מנמנמנממממ... היפנית אבל אני משוחדת... 3. שליט העולם התחתון- האקס. 4. לוידעת
אמא שלי. 5. אררררסססס
הוא זורע הכי הרבה הרס, והוא גם סקסי
6. לומכירה אלים מצריים. 7. אלת השיתוף פעולה- שתזרע שיתוף פעולה בין שאר האלים
8. לומכירה מיתולוגיה מצרית. 9. הרבה אלים- הגיוני, כי אף אדם לא מוסמך להכל וחוץ מזה- אם האל האחד הזה הוא דפוק- אז נדפקנו. מצד שני, אם זה הרבה אלים אז יש סכסוכים. נאמ, שניהם גרועים, בעצם.
10. כן, אסטרונאוטים, כמה יצורי מים בכוכבים מפותחים...

double O S

New member
תשובותיי../images/Emo96.gif

1. אה....יוונית, מצרית ויש עוד 2 ששכחתי
2. מצרית
3. האדס רולז
4. נגיד שבסתת
5. ארס 6. אנוביסססססססס, לא יודע למה
7. אהמ....אל הג'ינג'ים שיגנוב מרע\אפולו את תפקיד אל השמש שיראה כמו בן אדם עם אש על הראש
יקראו לו Red el (הבנתם
ג'ינג'י זה Redhead אז red אל
) 8. ע"ע שאלה 7
9. לא יודע...שניהם הגיוניים... 10. כן, אלוהים.

plasTc

New member
אני אענה..(חלקית)../images/Emo153.gif

1 - כמה מיתולוגיות אתם מכירים (ואילו מיתולוגיות)? אני מכיר את היוונית טיפ טיפה מצרית וטיפ טיפה הודית 2 - מלבד המיתולוגיה היוונית, איזו מיתולוגיה אתם מעדיפים? אני מעדיף את המיתולוגיה המצרית 3 - בתפקיד שליט העולם התחתון: אוזיריס, קאלי או האדס? האדס (יותר מוכר לי...) 4 - מי עדיף שיסייע בבית:, בסתת, הסטיה (וסטה) או הנאגה? הסטיה (ולא רק בגלל שהיא יצאה לי בשאלונון של איזה אל אתה?) 5 - מי הייתם רוצים שיוביל אתכם למלחמה: ארס (מארס), סחמט, סת', שיווה או פאצ'אקראק? ברור ששיווה...היא קטלנית..היא פשוט יותר כוחנית (לדעתי) 6 - איזה אל מצרי מצא חן בעיניכם? למה? פוסידון..הוא בעל כוח עצום (לדעתי) הוא מיסתורי הוא שולט על הים (מת על ים...לא חוף..ים, מצולות וכו'..) הוא שומר את סודות הים וכו'... 7 - אם הייתם יכולים להוסיף אל\ה למיתולוגיה היוונית, איך הייתם קוראים לו\לה ומה היה תפקידו\ה?טורון, אל המטבח והאוכל 8 - אם הייתם יכולים להוסיף אל\ה למיתולוגיה המצרית, איזה ראש היה לו\לה, איך הייתם קוראים לו\לה ומה היה תפקידו\ה? באנחט, בעל ראש הדולפין, אל הידע והחוכמה הנסתרת 9 - מה נשמע לכם יותר הגיוני, אלים רבים שלכל אחד מהם תפקיד או אל אחד שמאגד בתוכו הכל? יותר הגיוני? הייתי אומר אל אחד...(כי אל אמור להיות כל יכול וכו') אבל הרבה יותא כיף שיש המון אלים (ככה יש תככים ביניהם ומלחמות בין אלים זה הכי שווה!!!) 10 - כשאתם מסתכלים אל השמיים, אתם חושבים שיש שם מישהו? לא ממש...ולמה שמיים? אם כבר אומרים שהאלוהות נמצאת בכל מקום...ויש לי תיאוריה שהאלוהות היא בעצם כמו שכבר אמר פה מישהו שהלאוהות נמצאת בטבע, האלוהות היא בעצם התודעה של כל אורגניזם איך להתפתח ולשרוד וגרום לתגובות(בטח לא הבנתם אבל לא משנה...)

למעלה