עונה 4 פרק 6

XUXA141

New member
../images/Emo58.gif עונה 4 פרק 6

"ביתו של הדוקטור". אז מה היה לנו שם. קודם כל, מה לא היה? לאכזבתינו הבת לא נולדה בצורה המקובלת.. לא הבנתי מדוע לא משכפלים מכל הגברים שיש שם אלא חיכו דווקא לדוקטור. האם הסימן ההוא ישאר לו על היד קבוע עכשיו? דונה קוראת לג'ני "ג'י איי ג'יין" כמחווה לסרט עם דמי מור או כשם ג'נרי לנשים חיילות. מרתה תמיד אוכלת אותה, גם כשהיא לא המלווה ה"רשמית" היא תמיד זו שנחטפת. למזלה הדגים דווקא היו נחמדים. הדוקטור מתעצבן כשמדובר בהשמדת עם ואומר "אם תסתכל במילון תחת "השמדת עם" תמצא את התמונה שלי עם הכותרת "על גופתי המתה". בסדר, הבנו שזה נושא רגיש. דונה קוראת לחייל "רמבו" - אנחנו בקטע של הצדעה לקולנוע האמריקאי כנראה. שוב הדוקטור ודונה מכחישים שהם זוג, מוטו שחוזר בכל פרק השנה. הדוקטור מוצא שהוא לא יכול להתווכח עם ג'ני ודונה מאד מרוצה "זו הפעם הראשונה שאני רואה אותך חסר מילים". צפוי מראש שבהתחלה הדוקטור מנסה להתכחש לאבהות שלו "היא רק חיילת" אבל אחר כך פורץ ברגשות אבאיהים שמגיעים לשיא במותה (הצפוי) של הבת, שבסוף מתגלה שהוא (כצפוי) לא ממש אמיתי. האמצעים ללחימה של הדוקטור - לשלוח את הבת שלו לפתות גבר (זה תמיד עובד) ולהשתמש בעכבר צעצוע. מקורי. מעניין מה עוד יש לו שם בתוך המעיל. כשדונה מתנדבת אף היא להשתמש ב"קסמים נשיים" הדוקטור אומר לה שעדיף לשמור את זה "למקרה חירום". גם הפעם הדוקטור חסר אונים, כשהלייזרים נדלקים, וג'ני לכודה. גם הפעם מישהי אחרת (היא עצמה) מצילה את המצב. (מזכירה קצת את לארה קרופט). כשהדוקטור מדבר על כך שהוא פעם היה אבא בעבר, לא הצלחתי להבין אם הפעם זה היה בתהליך הרגיל או שגם הפעם הוא היה תלוי באיזה חסידה או משהו. דונה מתגאה בפעם השניה בכישורי המזכירות שלה - בפעם הראשונה זה היה בפרק הרביעי, כשהיא גילתה שאין אנשים חולים במפעל. הפעם זה היה מספרים. בסופו של דבר תפקידה של היד היה "למשוך" את הטרדיס. (אגב, האם טעיתי או שבחללית יש טלפון על הדלת, בדיוק כמו בטרדיס?) הדוקטור רצה להביא גם את ג'ני לטרדיס, מתחיל להיות צפוף שם עם כל אוסף הנשים שלו - דונה, מרתה, ג'ני והעובדה שהוא רצה להביא גם את ג'ואן מהעונה השניה, נראה שנוח לו עם נשים מסביב, אבל ארבע? (ואני כבר לא מזכירה את ההופעות של רוז..). בפרק הבא - הפרק הכה מדובר עם אגתה כריסטי.

alexy13

New member
פרק טוב מאוד אהבתי

מעניין מה יהיה עם הבת שלו... אם הם יפגשו בפרקים הבאים

stavoonia

New member
פרק מצויין ../images/Emo58.gif

בהתחלה כשהדוקטור התייחס לג'ני רק בתור חיילת, הייתי בטוחה שהפרק יהיה סתם עוד פרק. שג'ני תהיה סתם עוד דמות נשית שעוזרת לדוקטור מבפנים. למזלי התברר הפוך... בכיתי כמו מטורפת כשג'ני "מתה". אני מה זה מקווה שהם יפגשו שוב, מגיע לדוקוטור לראות שהיא חיה לפחות, והמפגש הבא שלהם יהיה כנראה יותר אמוציונלי מהמפגש הנוחכי ("כן, היא התפתחה מאחד התאים שלי וזה")...

stavoonia

New member
אה, וחשבתי על משהו ../images/Emo58.gif

אולי לכם זה היה מובן מאליו, אבל נראלי שהבנתי למה היא לא מתה. בתור טיים לורד, הגוף שלה מתאחה מעצמו ב-24 השעות הראשונות אחרי הריג'נרייט - והיא הרי נוצרה בתחילת הפרק. לא? הגוף שלה פשוט התאחה. כמו המקרה עם היד של הדוקטור בתחילת עונה 2.

XUXA141

New member
../images/Emo58.gifאני חשבתי על משהו אחר.

כשהיא מתעוררת, יוצא לה מהפה מין ענן שדומה לענן שהיה בתוך הכדור שהדוקטור שבר. יכול להיות שהענן הזה יוצר חיים, ובמקרה שלה החזיר אותה לחיים.

nick at noon

New member
../images/Emo58.gif לא נראה לי

זה נראה לי כמו הענן אנרגיה שיוצא מהדוקטור בפלישת חג המולד אחרי שהוא מתחדש. אומנם היא לא התחדשה, אז לא ברור. פרק נחמד. עלילה כללית לא מדהימה - מלחמה ללא סיבה בין שני צדדים - אבל אהבתי את זה שבעצם כל המלחמה הזאת התקיימה רק 7 ימים. וכמובן את כל עניין הבת שלו. דונה שוב מוכיחה שכישורי מזכירות יעילים מאוד למלווה (עוד מעט היא תארגן את הטארדיס כמו משרד ותנהל רישום מדויק של העולמות שהוא הציל והיצורים שהוא הביס). מרת'ה מוכיחה שוב שהיא יעילה מאוד גם בלי הדוקטור (אני אומר שוב בגלל השנה שהיא בילתה בהצלת העולם בסוף עונה 3). דגים יכולים לטבוע. מכונות יכולות ליצור חיילים מושלמים אבל לא לפתור בעיות עור (לא לג'ני, לכריס מסקינס). אז למדנו כמה דברים: כשמשאירים ילדים קטנים לבד לשבוע הם יכולים לעשות המון בלאגן. וכמובן הדבר היחיד שהם בעצם היו צריכים לשבור זה הדבר שהדוקטור היה צריך לשבור בשבילם. אגב, השחקנית שמשחקת את הבת של הדוקטור היא באמת בת של דוקטור - אבא שלה הוא אחד הדוקטורים הישנים - נראה לי שזה שהופיע בספיישל הקצר ששודר בין עונה 3 לעונה 4. ברור שיראו אותה שוב בסדרה, אני מקווה שכבר בעונה הזאת.

XUXA141

New member
../images/Emo58.gifחשבתי על עוד משהו.

היד היא זו שמשכה את הדוקטור והטרדיס לכוכב הזה, שבו - אחר כך- נולדה הבת שלו. אז אם הגנטיקה שלו נוצרה אחרי שהוא הגיע לכוכב הזה, מה משך אותו לשם מההתחלה? (וגרם ליד לבעבע?)

nick at noon

New member
הוא מדבר על זה בטארדיס בסוף הפרק ../images/Emo58.gif

שהטארדיס נמשך אל ג'ני. הם הגיעו מוקדם מידי ואז זה שהם הגיעו לשם זה מה שיצר את ג'ני וזה בעצם פארדוקס. לא ממש פעם ראשונה בסדרה הזאת. סה"כ גם כל מה שהיה בפרק בלינק זה די פאראדוקסלי.

Lightning9

New member
../images/Emo58.gifפרק מצוין!!

בהחלט אחד הפרקים הטובים העונה. ג'ני נהדרת, אהבתי אותה. למרות שזה היה צפוי שהיא לא באמת תמות. מהרגע שהיא מתה התחלתי לחשוב "למה היא לא חיה? יש לה שני לבבות! התחדשות" וכל הבלה בלה שיש לאדוני זמן עם התחדשות. ככה שזה שהיא חיה מחדש לא הפתיעה אותי. הקטע שהדג של מרת'ה טבע היה טיפשי. אם הוא יכל להיכנס ולהציל אותה למה היא לא עשתה את זה לו? למה היא לא הושיטה יד אפילו? משוה מוזר. בכל מקרה, דונה נהיית פחות מעצבנת לאט לאט.. הדוקטור נהדר כרגיל, אבל זה באמת נשמע מוזר שחיכו לו בשביל לעשות ילדים.. או שפשוט יש להם כבר ילדים מכל הגברים שם וחיכו רק לו... בכל מקרה, היה משעשע לשמוע שהמלחמה הייתה רק שבעה ימים ולא "דורות" כמו שהם טענו. אהבתי את החלק שהדוקטור אומר "על גופתי המתה" וכל זה, הוא כל כך משעשע! בכל מקרה, פרק טוב. הפרק הבא נשמע קצת מאכזב אבל לפחות תהיה לנו תשובה על היעלמות הדבורים, אני מקווה. יותר נאי מקווה שרוז תופיע

alexy13

New member
אמרתי לכם!!

היד קשורהה אמרתי את זה ואני יגיד שוב היא קשורה למשהוו גדול חכו תראו

nick at noon

New member
הם לא חיכו לו ../images/Emo58.gif

הם יוצרים חיילים נוספים כל הזמן. 20 דורות ביום לפי מה שהדוקטור אמר בסוף. כך שבמהלך ה7 ימים נוצרו 140 דורות לפחות הדורות הראשונים מתו שנים לפני כן. הם כל הזמן יוצרים דורות חדשים ולכן ברגע שהגיעו בני אדם חדשים הם מידי התכוונו לעשות גם מהם חיילים חדשים. הם עשו את זה לדוקטור ואז האלצו לעצור בגלל המתקפה. נראה לי שאז הם לא עשו את זה לדונה או לדוקטור שוב כי החייל הזה החליט שהם מוזרים מידי ולכן לקח אותם לגנרל. הגנרל באמת החליט שאי אפשר לסמוך עליהם או על הילדים שלהם ולכן כלא אותם וגם את ג'ני, מה שמסביר למה לא עשו אותו דבר גם לדונה. מה שבאמת נראה לי מוזר זה הגנרל. למה הוא זקן. לא נראה לי שהוא מהאנשים המקוריים שהגיעו כי נראה שהוא באמת האמין בכל המיתוסים. אבל אם הוא גם חייל שנוצר על ידי המכונה למה הוא זקן? האם הם מזקנים מהר (אם כן אז אין להם הרבה עתיד שם) או שהוא נוצר מבוגר יותר פשוט כדי שהוא יהיה במעמד של מנהיג.

stavoonia

New member
אה, ואני חייבת להוסיף משהו שלא צויין.

בעיניי דיויד שיחק מדהים

stavoonia

New member
כנ"ל אבל

בפרק הנוכחי זכינו לראות עוד צד של הדמות, צד שגולם גם הוא מצויין.

../images/Emo58.gif 406 - דוקטור הוּ

היה פרק נחמד, ג'ני חביבה. האמת היא שקיוותי למשהו קצת יותר מגניב לבת שלו, אבל גם זה נחמד. הדבר הכי טוב בפרק - דונה לא בכתה! ווּ הוּ! מצד שני קיבלנו את מרת'ה ההוֹ-כה-מעצבנת מייבתת בבכי כמו מפגרת, אז אני לא יודעת מה לחשוב על הנושא.

morany123456

New member
ספוילר לעונה 4

אם מחפשים את בילי פייפר ביוטיוב, יש שם וידאו שעוד לא שודר שנקרא "the surprising return of rose to doctor who" והסיבה שאני חושבת שהוא עוד לא שודר זה כי אני לא מזהה את התמונה הקטנה, הthumbnail שהם שמים ליד כל וידאו. לא נכנסתי, החזקתי את עצמי חזק שלא להיכנס! אבל מי שלא חזק כמוני מוזמן... :)

למעלה