רומח דרקון-מחזור שער המוות

../images/Emo58.gifרומח דרקון-מחזור שער המוות

ובכן... כל ההודעה הזו היא ספוילר אחד גדול. אם אתם רוצים לדעת מה יקרה בשני הספרים, בחרתם לעצמכם את ההודעה המושלמת בשביל זה.
ובכן... סיימתי את דרקוני להבת קיץ. ספר מצויין, אבל אני מתחרטת שקניתי אותו בעברית (גמכן מתחרטת... התירוץ היחידי שלי הוא שהייתי חולה. האמת היא שפחדתי מהאנגלית המפחידה של הפנטסיה). בסוף, התברר לי שדווקא רומח הדרקון ומחזור שער המוות מסמנים תחילה וסוף של אותו דבר- כדור הארץ! (אני יודעת שזה נשמע מטומטם...)
כאן הם מתחילים
רומח הדרקון מסמן את סוף הקסם, כפי שהכירו אותו בתחילה. המלחמה הרגה את הקסם, ואת הסדר הישן. הופיעו כוכבים שונים בשמיים; ביניהם גם כוכב אדום - מאדים, ככל הנראה. טקיסיס ברחה עם חלק מהאלים, חלק מתים, חלק נעלמו, ופאלאדין נשאר איתם בסוף. הוא ה"יוצר" שברא את העולם, כי הוא היחיד שנשאר. (אל תתיחסו לזה ברצינות. ממש לא. תתעלמו מזה, אבל אני מנסה להוכיח שהם קשורים ביחד.) השנים חלפו, ואיתם הזכרונות. האלפים נדדו להם לאנשהו, בני-האנוש איפשהו, והגמדים שם למטה. הקנדרים והנומים מתחבאים. פתאום באים הסארטן, ומחליטים לחלק את העולם. הם מפגישים את העמים זה עם זה (אני מניחה שהוא היה די טראומטי...), ומנסים לשלוט בהם. העמים מנסים להתמרד, אבל סאמה מפזר את הכוחות, ומתכנן לחלק את העולם כמפלט אחרון. בינתיים מגיעים הפיטרינים, שגילו להשתמש בקסם בצורה שונה-אבל-דומה דומה-אבל-שונה. הם מחליטים שהם אלה שצריכים לשלוט במנצ´ים. ולמה זה? כדי שסאמה לא יעשה זאת. סאמה העליל עליהם, אבל הם צברו כוח. באותו זמן הסארטן החלו להאמין לו בגלל פחדם מהפיטרינים, והם מחליטים לפרק את העולם. הם עושים מה שהם עושים, ובדרך נהרגים מליונים. לא נשארו קנדרים ונומים, ורק האנשים, האלפים והגמדים מועברים (לשם לא צריך לתת הסטוריה, נכון?). מאדים, שככל הנראה יש הוכחה כאילו ישבו וגרו בו, ננטש מזמן, כשפאלאדין וכמה אלים הצטרפו אליו, שמו לב שהכל בסדר, ועזבו. הפיטרינים מושלכים לצינוק כשהם לא מבינים למה, ונשבעים להרוג כל סארטן שיראו. בינתיים כמה סארטן מגלים את האמת על הפיטרינים ועל סאמה, וסאמה מפחדו לכוחו שולח אותם למבוך ביודעו מה מחכה להם. הפיטרינים טובחים כמה, אבל במהרה מתחילים לשאול שאלות, והסארטן המפוחדים עונים. ------------------------------------------------------------------------------------ אם אתם רוצים אתם יכולים לפתח את התיאוריה הזו, אבל אני את הטיעונים שלי גמרתי... נראה לי. את כל הקטע של הפוליטיקה כתבתי בגלל שזה נראה נכון לפי תגובות אפשריות של שני הצדדים ואופי מחוזק שאצל שניהם זה גאווה. האנשים שאושה גדלה אצלם (לא זוכרת את השם), הם אבותיהם של הסארטן והפיטרינים שככל הנראה לא כולם היו באי.
נעץ נ.ב.-אין צורך להגיד שההתבודדות הופגנה ביותר אצל הפיטרינים, והרגשת העליונות את הסארטן...
- סוף -
 

strahd

New member
אמרתי ואחזור על זה שנית

אין קשר בין העולם של רומח הדרקון לבין מחזור שער המוות מלבד הסופרים. בספר השני של מחזור שער המוות זיפנאב מופיע, וזה נכון שהוא מזכיר את רייסטלין, אבל הוא גם מזכיר באותה נשימה את האנטרפרייז ואת מלחמת הכוכבים. מלבד זאת, הסופר טרייסי היקמן הודיע שאין קשר בין העולמות עצמם. והגזע שגידל את אושה היו האירדה.
 
שים לב שבנשימה אחת סתרת את עצמך

עצם ההזכרה של אנטרפריז ומלחמת הכוכבים מחזקת את ההשערה שמדןבר על אותו עולם. אין מה לעשות והסופר בלי לשים לב חיבר בין שני העולמות. לא שאני מקבל את כל מה שנכתב בהודעה הראשית, אבל חלק נראה לי מאד הגיוני.
 

דרגורן

New member
אבל האזכור של גנדאלף מוכיח שזה

לא אותו עולם! אלא אם זה גם אותו עולם של הארץ התיכונה...
 

metal_slug

New member
זיפנאב מזכיר את רייסטלין?

לא ממש, זיפנאב הוא למעשה פיזבאן בהיפוך אותיות. הם אפילו מתנהגים אותו דבר... אבל בקשר לרצף הזמן, קשה לדעת : לפי ההגיון, שער המוות אמור לבוא אחרי רומח הדרקון, אבל ברומח הדרקון יש אזכורים לשער המוות (אני חושב שבמגדל של דאלאמר, נאמר שגדילן רואה ספר שכתוב עליו "האפלו").
 

Tanath

New member
זיפנאב "מזכיר" את רייסטלין

לא שהוא דומה לו, אלא שבשטף הבלתי פוסק של הדיבור שלו (של זיפנאב), הוא מדבר גם על רייסטלין. (ואולי גם על ג´יימס בונד, אם סניפט צודק).
 

snift

New member
הקשר בין מחזור שער המוות

לרומח הדרקון הוא כזה : 1. בסוף רומח הדרקון נוצר כדור הארץ במתכונתו הנוכחית. (מבחינת צורת היקום). 2. לאורך השנים הגזעים נטמעו זה בזה עד שנהיה גזע אחד שנקרא "אדם". 3. אחרי מלחמה גרעינית שהיתה בכדור הארץ, "נוצרו" הגזעים מחדש מתוך ה"אדם". והפיטרין והסארטן הם מוטאציה של בני אדם. 4. בני אדם משתמשים בקסם סביבה, אלפים משתמשים בקסם חפצים, הפיטרין והסארטן משתמשים בקסם אפשרויות. סימוכין : 1. בסוף "דרקוני להבת קיץ" האלים עוזבים כולם, ולכן אין יותר קסם (גם אלי הקסם עוזבים). 2. בספר השני של מחזור שער המוות - קסר מגלה ספר שמתאר מלחמה גרעינית ואת התפתחות הגזעים. 3. זיפנב בהתחלה בא לתת את השם פיזבן ("פיז..") אבל "ניזכר" שהוא כבר השתמש בו פעם ומשנה. 4. זיפנב מדבר על רייסטלין, גנדלף, גיימס בונד (הוא טוען שהוא סוכן של הוד מלכותה) ועוד דברים מעולמנו שלנו. 5. זיפנב = פיזבן = פלאדין. 6. את האיזכור של הארץ התיכונה וגנדלף אפשר להסביר בשני דרכים : א´. הוא קרא את הספר. ב´. הוא מטייל בין אפשרויות, והאפשרות שזו ההסטוריה של העולם שלנו תמיד קיימת.
 

strahd

New member
לא הגיוני

בטרילוגיית הנשמות שמתרחשת ב"רומח הדרקון" לאחר מלחמת הכאוס, האלים חוזרים. אז כך שהוא לעולם לא יהיה כדור הארץ. לפחות לא נראה לי כך. זה נכון שבשער המוות, בספר השלישי, מגלים שהעולם של שער המוות הוא היה פעם כדור הארץ. אבל מוזכר שם שזיפנאב הוא בעצם סארטן, והוא הסארטן האחרון שנשאר על כדור הארץ וראה אותו מתפוצץ, הוא ממלמל על כך באימה בספר האחרון. זה נכון שזיפנאב ופיזבאן זה מאוד דומה, והספר נכתב על ידי אותם הסופרים, אבל אם הם אומרים שאין קשר ומדגישים את זה, מי אנחנו שננסה למצוא קשרים שלא קיימים, קונספירציות שמעולם לא היו.
 

snift

New member
אנחנו אלה

שטוענים שהם קשורים גם אם הסופר אומר שהם לא קשורים. כי גם אם הסופרים לא התכוונו לקשר בניהם - ככה יצא להם. זה שזיפנב היה סארטן לא סותר כלום, גם פלאדין היה "רק קוסם" חלק גדוך מהסיפור. לישות שהיתה פלאדין היו הרבה גלגולים, הוא גם מתייחס לעצמו בשלב כל שהוא כאל חלק מטוב יותר גדול. אני לא יודע מה הסופרים אומרים, אני יודע שעל פי הספרים : 1. מחזור שער המוות זה "העתיד" של כדור הארץ. 2. זיפנב לפחות קרא את הספרים של היקמן וטרייסי. 3. כששואלים את זיפנב לשמו הוא אומר : "פיז.., לא בשם הזה כבר השתמשתי, זיפנב".
 

strahd

New member
בוא נסכם ונאמר

1. מרגרט וייס וטרייסי היקמן לא סגורים על עצמם. 2. זיפנאב יכול להיות כל אחד, הרי הוא אמר "פיז..." וזה יכול להתפרש להמון שמות, הוא גם יכול לומר "פיז," הבלש השמן מהמפצח (הוא אמנם פיץ), אבל הוא היה מצונן באותו היום. 3. מכיוון שזיפנאב קורא לעצמו גם "בונד, ג´יימס בונד." אני אצטרך להאמין שבסיכומו של דבר זיפנאב לא אחר מאשר שון קונרי, אשר כידוע הוא גם רמירז, איש הנצח, ותיאורו מזכיר מאוד את זיפנאב. 4. לא צריך לקחת את זה קשה, כל התיאוריות האלו הן אמנם כמו שנאמר תיאוריות, והרי המטרה של תיאוריות הן להיות מופרכות, ככה לפחות המורה שלי לביולוגיה אמרה. 5. ידוע שב"ממלכות נשכחות", סדרה אחרת של המוציאים לאור של "רומח הדרקון", יש מי שנקרא אבי האלים הגדול ובאחד הספרים נרמז שגם לו יש אדון-כל. אולי בעצם כולם אותם אנשים בשינוי אדרת. 6. פיזבאן (או פלאדין) עוזבים את העולם של רומח הדרקון, אולי לכדור הארץ? והיד עוד נטויה.....
 

הייזל

New member
למה אתה מתרגז?

לכל אחד יש פרשנות משלו ולא תמיד המחבר אומר את האמת.
 

Tanath

New member
לא נראה לי שהוא התרגז

לדעתי הוא נתן סיכום לרוב מה שאמרנו בפתיל הזה. וחוץ מזה, מה אני עושה פה? יש לי מבחן עוד חצי שעה.
 
למעלה