A Good Man Goes to War

../images/Emo58.gif

סיימתי לראות. ופאקינג וואו. אין לי מילים לתאר את הפרק. כולל מה שעשו לאיימי עם התינוקת!!!! בטח הבחורה-חיילת נראה אותה בפרקים בעתיד (כי עפ"י זכרוני היא לא הופיעה קודם... תקנו אם אני טועה) טוב, מזל שיש לי תקופת מבחנים... כי אם לא. לא הייתי מצליחה ללמוד בשקט ובציפייה לפרק הבא.

../images/Emo58.gif+עוד שאלה.

מאיפה למען ה' יש לשני הסקוטים הג'ינג'ים ילדה מולטית?

GrEeNgIrL3

New member
../images/Emo58.gif דיי מאכזב האמת...

שלום לכולם
פעם הייתי ממש פעילה פה אבל משום מה זה דיי נעלם אבל אני עדיין קוראת פה.. אני חייבת להגיב על הפרק הזה, הפרק שכל כך טחנו לנו בשכל כמה גדול הוא הולך להיות ואיך אנחנו נהיה מופתעים כשנגלה מי זו ריבר אבל שוב, אכזבה. רוב הפרק היה ממש משעמם, המון סיפורים על דמויות לא ערכיות בכלל וכל הזמו קפצו מדמות אחת לשנייה. העובדה שרורי התלבש כרומאי כל כך זועקת "זה אמור להיות פרק מטורף ובגלל זה התלבושת הזו" אין לה שום הצדקה . אדם שלא יודע מה קורה עם אשתו והבת שלו, שאמור להיות כועס מבולבל וחסר אונים מוצא זמן להתחפש?! נו באמת!! ואם בבת של איימי ורורי עסקינן, זה ממש מוזר לי שרורי ואיימי לא הופתעו לגלות שאיימי הייתה בהריון כל הזמן ושעכשיו יש להם תינוקת... הם התנהגו ממש נורמאלי, כאילו ידעו על כל הסיפור הזה... ממש מוזר לי. אז מתחילת הפרק כבר קיבלנו רמז שריבר היא הבת של רורי ואיימי; כשריבר פוגשת את רורי בתחילת הפרק ואומרת לו שזה יום ההולדת שלה- מתי שמלודי נולדה. כביכול גילינו מי היא ריבר אבל לא גילינו מה היא. אז היא הבת של רורי ואיימי ו...? ואיפה כל המערכת יחסים שלה עם הדוקטור? את מי היא הרגה? מה נסגר איתה? זה הרבה יותר מעניין! גם כל הסיפור הזה על החיילת שתפרה לאיימי את המפית הזו עם השם של הבת שלה בשפת שקר כלשהי (מה הם באמת יערות הגאמא האלו?) היה אך ורק כדי להראות שריבר זו מלודי. לא היה צריך את כל קטע הגסיסה הזה... דקות מיותרות ולא ניראה לי שהדוקטור באמת זכר אותה, בסופו של דבר, כי מי שפוגש את הדוקטור רץ חח אז זה לא היה מיוחד שהיא רצה השיא כמובן, היה ברגע הגילוי- מי זו ריבר. כמה שקיוויתי שהיא אחת מהילדים של הדוקטור ובגלל זה השם שלה רשום על העריסה... אבל לא. זה כאילו שמופט נכנס לפורום, קרא את כל הספקולציות מי היא ריבר ובחר את ההכי צפוייה. אבל אני חייבת לציין לטובה את המשחק של מאט סמית' בפרק. לרוב אני לא מתחברת אליו ולאחרונה הוא שיחק אותה. בעיקר בקטעי הדיבור עם התינוקת. גם הקטע עם הלטאה שמנסה לברר מתי "התינוקת התחילה"
בקיצור, לא התלהבתי מהפרק, היו כמה קטעים נחמדים אבל יחסים לציפיות שיצרו לו, הוא איכזב!

DontEvenBlink

New member
ואיי איזו התרגשות! ../images/Emo58.gif

כשהדוקטור גילה מי היא עדיין לא הבנתי כל כך... חשבתי שהיא אמא של הדוקטור (כי הוא אמר שהוא ישן במיטה הזאת והכל, ואם זה שלו השם שלו שם וכו'..) אבל זה לא נראה לי הגיוני, אז ראיתי את החלק שוב פעם. ואז פתאום הבנתי את זה בבום וכל כך התרגשתי לגלות אם אני צודקת.
מכירים את זה כשגל של הבנה מגיע? ריבר=פונד סונג=מלודי. הם גנבו אותה והשתמשו בה כנשק נגד הדוקטור- ומי מתאימה להיות הנשק הזה אם לא ריבר? הממ כן. אני חדשה כאן אפילו שאני לפעמים קוראת פה בסתר, אבל כל כך התרגשתי מהסוף של הפרק שהייתי חייבת להגיב פה רק הפעם.
אני לא הכי אוהבת לקרוא כאן כי הביקורות שיש פה כלפיי הפרקים החדשים קצת מבאסות אותי. אני לא אומרת שזה לא בסדר לבקר את הפרקים, זה סתם מוריד לי אישית את המצב רוח. כי בסה"כ אני נהנית מכל פרק של דוקטור הו. כי אפילו אם העלילה גרועה, תמיד כיף לראות את מאט סמית'.

limors2

Active member
אני מזדהה איתך קצת.

על הביקורות המבאסות. לפעמים יותר מדי ביקורות הורסות לי את ההנאה של הפרק, אז אני משתדלת לא להיכנס לפורום עד שראיתי כדי לא לראות "היה גרוע/משעמם" ולבוא עם דיעות קדומות.

John the Savage

New member
ממש מסכים לגבי הביקורות

נוצרה כאן בתקופה האחרונה אווירה קצת שלילית לגבי הסדרה, וזה גורם לי להנות פחות מהפורום. מובן שכל אחד זכותו לומר את דעתו, אבל איכשהו יצא שהראשונים לומר את דעתם אחרי כל פרק היו אלו שיש להם דיעה שלילית באופן כללי על העונה, וזה די מבאס כשצופים בפרק ונהנים ממנו ואז באים לפורום בתקווה לחלוק בהתלהבות ונתקלים בכל השליליות הזאת.

Oukami Kun

New member
../images/Emo99.gif ../images/Emo58.gif

אחד הפרקים אם לא ה-! לא מבין מה אנשים רוצים ממנו. אפילו קארן הצליחה להיות טובה. ורורי! פאקינג רורי! ארתור עושה עבודה מצוינת במעבר שלו מחננה ללוחם רומי שחי מלא מלא זמן. וריבר
ומעט היה מעולה. מעולה מעולה מעולה. וגם הדמויות משנה לא היו רעות במיוחד.

גלבטרון

New member
../images/Emo58.gifפרק - לא - טוב../images/Emo58.gif

ד"ר הו של מופאט מתחיל להראות כמו הסידרה "האי" הישראלית, היא נהיית יותר גרועה ועצלנית מפרק לפרק. נראה שהכותבים מתחילים כיוון מסויים אבל אז מאבדים ריכוז או לא יודעים איך להמשיך ולכן ממציאים שטויות רק כדי לסיים את מה שהתחילו C.I.P (case in point) הד"ר דופק את הראש שלו בקריג כדי לקרוא את המחשבות ובפרק הזה, המקור של ריבר, רורי ואיימי. הזהות של ריבר סונג כ'מלודי פונד' היא כל כך כפויה שזה פשוט מגוחך. לאנשי כוכב לכת שלם אין מילה ל-Pond?! אין מילה למאגר מים קטן וסגור אלא רק למקור מים זורמים?!!! רק בגלל שתושבי הכוכב גרים ביער?! - פשוט מטופש ועצלני וזה לא עוזר שבפרק 'אישתו של הדוקטור' הטארדיס אמרה 'המים היחידים שזורמים ביער הם של נהר' - עדיין מטופש ולא נכון. הרי לא מדובר בכוכב לכת בו אנשים החיים ברמת טכנולוגית פרי היסטורית אלא באנשים מתקדמים ואנשים מתקדמים צריכים מאגרי מים! חוץ מזה, בתחילת הפרק איימי אומרת למלודי ש"הוא יבוא" ו"הוא יציל אותה", "הוא נראה צעיר והאחרון מסוגו והוא חי במשך מאות שנים", "יש לו שם, אבל אנשי העולם 'שלנו' (ארץ) מכירים אותו טוב יותר כסנטוריון האחרון - מה לכל הרוחות?!! רורי הוא האחרון מסוגו? ומי בכלל זוכר או יודע שהוא היה סנטוריון ששמר על הפאנדוריקה במשך מאות שנים?! - שגיאה מטופשת רק בשביל לגרום לצופים לחשוב לרגע שאולי הד"ר הוא אביה של מלודי - פשוט נעשה לא טוב ואיך בכלל הד"א יודע שאיימי מזכירה את העובדה שרורי היה סנטוריון ומכריח אותו ללבוש את התחפושת? הרי הוא לא בקשר איתה יותר מחודש והוא לא קורא מחשבות הדבר יכול היה להיות מבוצע טוב אם רורי אכן היה נשאר אוטום והיה מבוסס שאנשים זוכרים את הפאנדוריקה - אבל כמובן שהדברים הללו לא נעשו עוד דבר שהוא די חשוב הוא הנבלים שבפרק - מי הם? ולמה שיהיה לנו איכפת? לא ניתקלנו או שמענו עליהם דבר או חצי דבר ולמעשה כל עונה שעברה שמענו על 'השקט' שכיכול נועד להיות הדבר שנשאר אחרי שהיקום מפסיק להתקיים אבל אז גילנו לנו שמדובר בחייזרים, שיכולים לגרום לכך שאף אחד לא זוכר אותם והם משתלטים על כוכב לכת לא ע"י שיעבוד או הרג המקומים אלא שליחתם לחלל, בתהליך שלוקח מיליוני שנים (ממש חבר'ה זדוניים) והם אלו שהשתמשו בילדה האסטרונאוטית וצפו במוות של הדוקטור והחללית שלהם הופיעה נטושה בעונה הקודמת - אז למה שהם יופיעו בפרק המסיים את אמצע העונה כשאפשר להמציא נבלים חדשים שמעולם לא שמענו עליהם דבר וצריך לגרום להם להיחשב מאיימים תוך 45 דקות. Headless Monks - REALIY?! עברנו מאנשים במסכות אב"ח שלא יורדות למלאכים שאסור להביט בהם לנזירים חסרי ראש שנמצאים בסרטי וספרי פנטסיה ב'? מופאט מאבד את המקוריות שלו. היו בפרק כמה דברים טובים, הדמויות השנה היו טובות והייתי מעדיף לראות את הפרקים שהציגו אותם מאשר פרקים אחרים בעונה הזו והקודמת. תחשבו איזו השפעה/הרגשה הייתם חווים אם הייתם נתקלים בדמויות הללו בעבר והפרק היה מעין פגישת מחזור- הדבר היה עושה את הפרק להרבה יותר טוב במקום זאת אנו צריכים להכיר ושיהיה לנו איכפת מדמויות שלא ניתקלנו בהם מקודם תוך 45 דקות. לטובת הפרק הוא הצליח לעשות זאת באופן קטן לדמויות הסנטורן וסלוריאן אגב למי שהחמיץ, רורי שהיה אח בבית חולים נהיה סנטוריון רומאי ובן הגזע הסנטורנים, שהגזע שלהם בוסס על מודל הסנטורים הרומאים, נהיה אח בשדה הקרב - נקודה חמודה אוקי , הבנו! הומוסקסואליות זה בסדר ומקובל - די עם הטפה. אין לי שום דבר נגד אנשים שאוהבים ונמשכים לבני מינם ויפה שסידרה בעלת תפוצה רחבה כמו ד"ר הו מעבירה מסר חיובי בנושא כמעין קונטרה לדברי ההבל והרשעות הנשמעים ע"י אנשים מסויימים בעולם - אבל חלאס. בעוד שבעונות קודמות ואפילו בתחילת העונה הזו, הדבר נעשה בטעם ויופי כאן זה פשוט נזרק בלי סיבה. לדוגמא, החיילים ההומואים הנשואים (שצריך להיות לנו איכפת מהם, טיפ טיפה כדי שהמוות של אחד מהם יהיה שווה משהו אבל לא איכפת לנו מהם בכלל) הכותבים אפילו לא נתנו להם שמות! הם פשוט נקראים ההשמן והרזה - כי זוג הומאים שמתפקדים כחיילים בצבא דתי פסדו-נוצרי עתידני לא צריכים שמות. לא היה ביניהם שום דיאלוג ושום רגש כדי שיהיה לנו איכפת שהשמן מת ואנו לא רואים את הרזה מתאבל - אז למה בכלל ליצור את הדמויות הללו כאשר כל חיל אחר יכול היה לשמש כמחליף של השמן. למעשה אם במקום השמן היו לוקחים את אחד השומרים המשועממים הדבר היה טוב יותר, אם כי לא בהרבה. ושם הפרק הבא -להרוג את היטלר - די, פשוט די, נותר רק להרים ידיים

jacobyd

New member
../images/Emo58.gif וואוו- הרבה תלונות...

לא יודע מה לומר לך... אם הסדרה של מופת כל כך מכעיסה אותך אולי כדי להפסיק לראות- מה הטעם? אני באופן אישי מאוד אוהב את הסדרה של סטיבן מופת ואת הדוקטור שלו- יותר מהקודמים. (כמה ששני השחקנים הקודמים טובים יותר כשחקנים). לנקודות שהעלת עצמן... את החוסר כיוון אני לא הרגשתי- הוא מרחבי על נקודות שעלו גם בעונה הקודמת ונראה לי אפילו בעונות קודמות... ככל שהסדרה ממשיכה הפרקים הקודמים מסתדרים יותר ויותר... לדעתי יש לו כיוון ברור מאוד. השם של ריבר סונג לא היה כפוי- אולי צפוי. ומאוד הסתדר לי שאין מילה ביער לפונד. אם אין כזו חיה ביער- למה שתהיה מילה. זה כמו שאם נלך לשבט מבודד באמזונס לא תהיה להם מילה למלון... אולי כשהם ייתקדמו וייראו מלון הם יתחילו לקרוא לו מלון (בלי מילה משלהם) אבל פה מדובר על תרגום ישיר וזו כנראה המילה הכי קרובה כי זה מה שהיה להם ביער בקשר לרורי שכולם מכירים אותו כסנטאור האחרון... למה לא? זה היה בעיתונים בעולם של דוקטור הו (למרות שהעולם הזה נמחק אז אולי כן יש פה נקודה מעניינת). והקטע של התחפושת הוא חלק מהדמות... למה באטמן מחופש לעטלף? זו על אותו הרעיון- גם אם זה לא היתה לי בעיה. אני לא הבנתי מה הבעיה עם נבלים שלא שמענו עליהם לפני הפרק... רוב הנבלים הטובים היו נבלים שצצו בפרק אחד ולא שמענו עליהם קודם. היה טריק מעט מלוכלך שהם שמו את הסייברמנים בטריילר למרות שפרק היה להם תפקיד ממש שולי (אבל מגניב). אני אהבתי את הנזירים בלי הראש ואת איך שהעור קשור להם. הם היו מעולים ואני לא אתנגד לראות אותם שוב בעתיד. אולי לראות כת אחרת מתוך הנזירים האלו ולהרחיב עליהם כמו שעשו עם האוד. יכול להיות מעניין. ולדעתי הקטע ההומולסבי לא היה מאולץ ולא היה הטפה. הוא היה קטע אני אסכים לגבי השם של הפרק הבא שנראה מאכזב אבל אני מעריץ של מופת ואני מקווה שהוא יכין לנו מטעמים לחלק השני של העונה. אני חושב שהעונה ממש מצויינת ושהוא בהחלט כותב ברמה בוגרת בהרבה מאשר בעונה הראשונה. אני משער שכל אחד זכאי לדעתו שלו... :)

גלבטרון

New member
../images/Emo58.gif לא הקדשת מחשבה לעניין

1. בדיוק הנקודה שהעלתי - לא מדובר בשבט נידח באמזונס אלא בכוכב לכת עם אוכלוסיה מפותחת טכנולוגית שיכולה לטוס לחלל - חייבים להיות להם מאגרי מים סגורים ולכן חייב להיות להם שם עבור אותם מאגרים. 2. זה היה בעיתונים של היקום הקודם והקטן שהושמד, זה שללא שום כוכב בשמים. זה שאף אחד לא זוכר שהיה קיים ולכן אף אחד לא זוכר את רורי כסנטוריון, את הפאנדוריקה ורורי הוא בן אדם בשר ודם ולא אוטום ומעולם לא היה

tsou

New member
די מסכימה,כלומר לא עם ההנחה שזו כתיבה../images/Emo58.gif

עצלנית, זו לא... אבל זו כתיבה אמביציוזית מדי כי מפאט פשוט נסמך יותר מדי על רפרנס במקום עלילה ודמויות והתוצאה היא שהוא מסתכן באיבוד הצופה שמרוב עצים לא רואה את היער. למשל הנבלים החדשים שהם לנעשה הומאז' לארכי-נבלים מפרסקייפ שהם עצמם ציטוט לנבלים מהשביעיה של בלייק (שהיו קונטרה לאלה מסטר טרק) - בגלל שמופאט נסמך רק על הציטוט ולא בונה להם הקשר מקומי הם נתפסים כאקראיים. הקמיאו של כל דמויות המשנה מהסדרה עצמה שעובדים על אותו עקרון רק בעולם הפנימי של הדוקטור- גם לא תמיד משכנעים כי בעלילה של הפרק אין להם ממש נפח (דווקא הלטאה והמשרתת-חברה שלה היו גדולות! חח) וכן, גם הדגש הכבד על הגאווה פיספס- במקומות שלא היה מעוגן בעלילה או בבנייה של דמות טובה, אפילו אם זו דמות משנה.

timetraveler900

New member
אני דווקא חושבת שזה טוב../images/Emo58.gif

שהאזכור לזה שהם הומואים היה "בדרך אגב" ולא ממש היה קשור לעלילה, כי זה כמו שאחת הדמויות שתראי רק פעם אחת בכל הפרק תגיד "אשתי רוצה שנמכור את הבית"- זה מראה על זה שיש להם חיים משלהם, והעובדה שהשמן והרזה היו זוג היא חלק מהחיים שלהם וכן נותנת להם נופח. זה לא חייב להיות משהו גדול כי אלה בסך הכל חיי הזוגיות שלהם- לא משנה אם הם הומואים או סטרייטים. (והעובדה שהם מציגים את זה ככה מראה שיש לגיטימציה טבעית לכל נטייה מינית, כמו שהם עשו בכל העונות הקודמות)

tsou

New member
בדיוק-איזכור אגבי י ח י ד היה עושה תעבודה ../images/Emo6.gif

timetraveler900

New member
למה אני מרגישה שכולם צוחקים עליי?../images/Emo3.gif

לא, באמת. למה לא? לדעתי זה חכם לטפטף את עניין הגאווה בבטיפות קטנות ובקצה אחיד ולשלב את זה ככל עניין ודבר בפרק במקום לשאת נאומים....

אני חושבת ש-tsou התכוונה ../images/Emo58.gif

לזה שהם כל הזמן חזרו על זה שהם זוג [שמן ורזה] ושהם זוג ושהם נשואים ושהם זוג ושהם ביחד ושהם זוג וכל זה בערך בחצי דקה. ואני מסכימה, אם היו מזכירים פעם אחת זה היה לחלוטין טבעי וסביר, אבל בגלל ריבוי ההזכרות זה נשמע מאולץ, כאילו מופאט מנסה להגיד "היי, שמעתם? יש לנו זוג הומואים פה בפרק. ממש פה! שימו לב! הומואים! וראסל טי. דייויס אפילו לא כתב את הפרק!"

jacobyd

New member
הסדרה עכשיו משווקת חזק יחסית בארה"ב ../images/Emo58.gif

מה הם יחשבו שהם ייראו הומואים בצבא... באופן גלוי... ועוד נשואים אחד לשני!!!!! :)

למעלה