The Curse of the Black Spot

Lion_Heart

Well-known member
../images/Emo58.gif

האישה עם הרטייה מפחידה יותר מכל מה שראינו עד כה ,זה...כאילו(אני משער) הכל...רורי, הדוקטור, כל זה לא קיים והיא עדיין באיזה תא קטן והאישה הזאת בודקת עליה מדיי פעם...ממש ממש קריפי...כל זה כמובן השערות שלי

purpleyaler

New member
האישה עם הרטייה

הפתח של החלון נראה יותר מידי כמו פתח בדלת של בית משוגעים מאמצע המאה הקודמת. מה שמביא אותי לתיאוריה שאיימי מאבדת את זה באיזה שהוא שלב, או שמישהו מאשפז אותה, אולי רורי, בגלל שהוא שכח שהכל קרה באמת. בכל מקרה, גם הדברים שהאישה אומרת יכולים להתאים לבית משוגעים: "היא חולמת"- כנראה מילמול או עוויתות מתוך חלום של איימי על המציאות, שאולי היא אפילו נמצאת בה בו זמנית (כמו בפרק עם הבחור של השינה והעולמות שהם חלום). "את מצליחה יפה"- התקדמות של טיפול פסיכיאטרי אולי? אולי היא לא מספרת לדוקטור כי זה יותר מידי הזייתי בשביל שהיא תגבש עמדה לגבי זה. הפעם הראשונה שהיא נתקלה בה הייתה עם הדממה שגם ככה שיחקו עם הזיכרון וההכרה שלה כל הזמן. בפעם השנייה היא הייתה אחרי שרורי כמעט מת, לא ממש היה לה חשק להתעסק בהזיות כאלה ואחרות.

shayshoo

New member
וואי

זה נשמע לי ממש נכון. לא הצלחתי להבין את זה אבל ההסבדר שלך נשמע ממש הגיוני. אני ממש יכול להאמין שזה יקרה.

../images/Emo58.gif+מחשבה.

האישה עם הרטייה. היא מיילדת (?!?!) אומרת כל הזמן לאיימי להרגע ואאל"ט אמרה לה פעם שהיא מוכנה.

מוגלי7

New member
../images/Emo58.gif

נשמע הגיוני אחרי מה שהיא אמרה בפרק האחרון ("זה בסדר, את מתקדמת יופי, תישארי רגועה"), אבל לא מסתדר עם מה שאמרה בפרק הקודם ("לא, אני חושבת שהיא רק חולמת")

MispIaced

New member
גם לא מסתדר טוב עם השם שלה../images/Emo58.gif../images/Emo68.gif

Lady Kovarian אני מניח שאם היא הייתה מיילדת אז זה היה מופיע בתור Nurse Kovarian או משהו בסגנון

jacobyd

New member
אני אהבתי את הפרק...

לא הכי טוב אבל ממש נחמד ולמרות שחלק טוענים שזה מחיזור אני בטוח שהפרקים ה'מקוריים' חוזרים על רעיונות מעונות קודמות ומסדרות קודמות... הם פשוט לוקחים זווית חדשה על הרעיון. לדעתי היה מוצלח והפרק הבא הוא של ניל גיימן ועם מייקל שין (נראה לי) !!!!!!!

Apple Scruff

New member
../images/Emo58.gif אוי הגזמתם.

זה בסה"כ הפרק השלישי העונה, בדר"כ זה לא מיועד להיות הפרק הכי גאוני, אלא סתם משהו נחמד וטוב שיעביר את הזמן. נכון, קצת ממוחזר, אבל תכלס אני נהנתי מהפרק. בכלל, אני נהנת מהעונה האחרונה נראה לי יותר מהחמישית, וזה שעוד לא הייתה לי כזו בעיה גדולה עם החמישית, אבל אני ממש מרגישה שהסדרה קצת חוזרת לעצמה, מאט כל כך השתפר, כלכך טוב, אני נורא רגילה אלין כל מה שחסר לי שייהרגו את איימי כבר ונשאר עם רורי והדוקטור והכל יהיה מושלם. * חייבת לציין שהייתי בטוחה שהקפטן ימות בסוף. כולכם דיברתם פה על סוף דוקטורי, אבל בתכלס- אם הדמות המרכזית בפרק לא מתה, זה לא באמת סוף דוקטורי. * הבחורה ששיחקה את הסירנה- אמלה, יפה בטירוף. בניגוד אליכם- אהבתי את טוויסט הרופאה בסוף. כי אם לא, הם היו נאלצים להמציא סוף מגוחך הרבה יותר (היה יותר מוזר לי לגלות אם היא באמת קללה, שדה, ושיט). * לעזאזל, מי נותן למטומטמת הזו חרב? נכון, אני מבינה שאולי היא פתאום נהייתה מיומנת בגלל שהפיראטים פחדו להישרט או משהו, אבל רבאק, אפילו לנפנף בחרב היא לא יודעת. * "איי אוי!! מה, אף לא אומר את זה?"- D: חמוד. *רורי בלי חולצה
. וכן, גם לי עבר שהוא מת משהו בסגנון "אוי לא! הוא מת! שוב" אבל עדיין לא חושב שצריך להרוג אותו, אלא פשוט להפסיק לנסות
* לכל אלו ממכם שלא הבינו את הסוף- אני מניחה שהם פשוט באו במעין גישה של "ספינה זו ספינה". אני יודעת, אבל אני אהבתי את זה, סוף לא רע לפרק שכזה. * "האוצר הזה הוא ממלך הודו!" "כן טוב, לא חשבתי שזה שלך" D: * האישה עם הרטייה- אני חייבת לציין שמאז שדחפו בעונה הקודמת את הסדקים בכל מקום, אני קצת מפחדת שייחזרו על הנושא עם איתה. שוב, יחסית לפרק שאפשר כבר להחשיב כ"אמצע העונה" זה לא פרק רע. נורא נחמד ומהנה. לא צריך לחפש בכל פרק זיק של גאונות כמו בפרקי סוף עונה וכאלה. זה היה פרק מותח, לא צפוי (עד לפחות שהם נכנסו לבית חולים), ונחמד לאללה. יש פרקים שפשוט צריך להנות מהם, ואני חושבת שמהפרק הזה בהחלט אפשר להנות (אפילו יותר, אם איימי לא הייתה שם).

MispIaced

New member
../images/Emo58.gif הטוויסט הזה היה לא מקורי ברמות אבל

הזכיר לי יותר מדי את הילדה הממוחשבת מ"האויב שבפנים", שכביכול מפקחת על המצב של כולם, אבל בתכלס עושה את המצב הרבה יותר גרוע.

I Tusha I

New member
אחרוג ממנהגי- אכתוב על הפרק לשם שינוי../images/Emo58.gif

אני מבין אלה שאהבו את הפרק בסה"כ. מה שהיה נחמד זה שהפרק היה כיפי וקליל. אני לא אומרת שכל הפרקים צריכים להיות כאלה- אבל לדעתי חשובה הפוגה שכזו כל כמה פרקים מכל הסיבוכים-שמסתבכים-סביב-עצמם בסבך-מסובך של מופאט. כן, היו חורים- לי דווקא הכי הפריע משהו שלא ציינתם: הדוקטור מנפץ את החלונות והמראה כדי שלא תהיה השתקפות. ומשברי זכוכיות ושברי מראה (!!!) אין השתקפות?! זה הדבר היחיד שממש הציק לי, את השאר החלקתי. יחד עם זאת, פשוט נהניתי לצפות. לשם שינוי הכל היה מאוד לא מסובך ומובן- וזו סוג של תחושה של רענון עכשיו בתקופה של מופאט- כי כשהוא כותב את הפרקים הוא חייב להשאיר לפחות 5 דברים לא פתורים ולהרגשתי זה לפעמים מעיק. בכלל קצת קשה לי עם צורת הכתיבה של מופאט- לדעתי הוא מתאים לכתיבה של נגיד חצי עונה- אבל לעונה שלמה זה פשוט נהיה כבד מדי. הוא חייב לדלל קצת- אני לא אומרת- שישאיר תתחכום ותעלומות- אבל לא צריך 25 דברים שונים בכל פרק, מספיק 2-3-4 כדי שנוכל לעקוב, וגם שיתפנה בסדרה קצת מקום גם לדברים אחרים. פיראטים מנווטים בחללית- ברור שזה דבילי. אבל לפעמים דביליות זה דווקא דבר טוב. שוב- הכל עניין של מינון. גם אני הבחנתי במחזור של הילד הריק ומאדאם פומפידו, אבל אם כבר להעתיק מפרק קודם- אז מהפרקים המדהימים האלו. הלא כן? עדיין היה חסר בפרק משהו מקורי. נו מילא. מה כן נמאס לי: *כל פעם אותו אינטרו שהדוקטור מופיע מתוך איזה דלת\קופסה\עוגה\מקום שהוא לא אמור להיות בו ולתדהמת כולם, פותח בבדיחה מטופשת. דיי מיציתי את התבנית הזאת. *רורי מת וחוזר לחיים. גם כן מוצה מזמן. *ילדים שמשולבים בפרקים. סוג של סוכר מגעיל ומיותר שעושה כאב בטן במקום מתוק. מאט מתחיל להשתפר בדמותו. עדיין הוא ממש לא הדוקטור החביב עליי. איימי גם לא משהו, אבל אני עדיין מעדיפה אותה על מרתה. נסכם ונאמר שיכול היה להיות ליהוק גרוע יותר (ועדיף אם היה ליהוק יותר טוב)

למעלה