ברית מילה בעד ונגד

MARMELAD

New member
../images/Emo59.gif../images/Emo94.gif ברית מילה בעד ונגד

בוקר טוב... לכל בני ובנות הפורום הנכבדים... רציתי להפנות את תשומת לבכם אל דיון מעניין בפורום "ברית מילה בעד ונגד". אז הכל התחיל עם הודעה של יניב DC... המשיך בתגובות של חברי הפורום וגם של אופק מפורום גאווה.. ובסך הכל הפך לדיון כזה: אם נצא מנקודת הנחה (שבכלל לא בטוח שהיא נכונה) שהומוסקסואליות היא עדיין חריגות חברתית במידה זו או אחרת.. האם החריגות החברתית הזו, או השונות החברתית הזו גורמת לנו להתייחס בצורה אחרת לשאלת המילה? או שזה בכלל לא קשור. דיעות?

דרור22

New member
רק רציתי לציין

את העובדה שזה ממש לא משנה אם הילד נימול או לא אוקי עם הוא יהיה ערל בישראל אזי הוא חריג אבל בחול ההפך הוא הנכון אז זה לא משנה בכלל בלי קשר רציתי לציין שאני ממש אוהב את צורת הכתיבה שלכם יניב אופק ומרמלד איך אתם עושים את זה? הכי הרבה שאני מצליח לכתוב אלו 3 שורות מסכנות במקרה הטוב, ואז נגמרות המילים.... שלכם דרור הקנאי

MARMELAD

New member
לעניין הכתיבה, דרור:

זה נורא פשוט, אתה מחליט על מה מעניין אותך להגיב ומתחיל לשפוך כל מה שיש לך על ה
. זה מה שעושה את הפורומים לכזו מערכת נפלאה בעיניי, שאני יכול לכתוב גם שלושה דפים ברצף וזה לא מפריע לאף אחד. אז אל תתן למילים להיגמר, שפוך.

זורבבל

New member
למה השאלה הזו כל כך מסובכת ?

תחילה אציין שבעת הדיון רצוי להפריד את עצם ביצוע הברית מעובדת ביצועה. ברית מילה אפשר לבצע גם ללא רב אלא ע"י רופא מוסמך. לגבי בריא או לא - אני ממש לא יודע את העובדות אבל הטיעון שזה בריא לא תקף לדעתי אחרת למה לא מוציאים לכל תינוק/ת את הפנדיציט ??? ובנושא הקונפורמיות - אני דיי מאמין בפתגם "ברומא תהיה רומאי" (בגבולות הטעם הטוב כמובן) ולכן אני לא רואה סיבה מדוע לא לבצע ברית מה גם שזה לא מזיק (רפואית) ואולי אף מועיל. אני אתאיסט ולכן כמובן שיש לבצע את הברית ע"י רופא בחדר ניתוח ! למה ליצור בכוונה אדם חריג? גיל ההתבגרות הוא מספיק קשה גם מבלי להוסיף מעמסות מיותרות על הבנאדם. ומכאן התשובה לשאלתך המקורית היא שכן "החריגות החברתית הזו, או השונות החברתית הזו גורמת לנו להתייחס בצורה אחרת לשאלת המילה" לפחות לגביי. אבל לא רק בנושא הברית - אני מגלה רגישות גבוהה ביותר כלפי החריג ו/או השונה (עולים חדשים, בעלי מום גופני ועוד כהנה וכהנה). כנראה צריך להיות שם כדי באמת להבין... אגב למרות שזה פורום "בנים בלבד" אין מניעה לדבר על נושאים "רגילים" נכון ? אז קצת הומור שחור, אני מתכבד לפתוח טוטו נסיגה - מתי יסוג צה"ל מהשטחים ?

עזוב אותך מצה"ל והשטחים..... |סיגרי

אם אנחנו פורום בנים, אז עד הסוף: השאלה האמיתית היא למי יצא לחנוך ערלים, כמה ואיך? (אני אחרון)

תסבירו לי אחת ולתמיד

מה לעזעזל הבעיה? מה חותכים שכל כך חשוב? מר מומין שלא יהיה מוהל

MARMELAD

New member
העורלה

היא רצועת בשר שמחובר לקצה הזין, בערך סנטימטר אורך. היא מכסה את הראש שלו וכשהוא עומד היא נמתחת. יש אנשים שחושבים שהיא מגעילה ויש אנשים שלא. בעיניי היא מג-עי-לה.

מתי צה"ל יסוג מהשטחים?

כשהם לא יהיו שטחים אלא מדינה פלשטינאית. DUH מר מומין שאוהב גשםםם

אורית ג.

New member
../images/Emo41.gif אני מנצלת את הדיון ואת הפורום

כדי להזמין את מי שרוצה להשתתף בדיון שיערך מחר בפורום ברית מילה בנושא "חוקיותה של ברית המילה בישראל" הנה הפרסומת ... ביום ד´ 31.10 יתארח אצלינו בפורום עורך-דין רוברט ל. , שתחום התמחותו כע"וד הוא דיני משפחה ועבודת התזה שלו היא בנושא "חוקיותה או אי חוקיותה של ברית המילה בישראל" הדיון הוא בשעה 22.00 פרטים בהודעה זו בפורום כל המתעניינים מוזמנים לבוא ולהציג שאלות להתראות אורית ג. מנהלת הפורום (202) (שהופתעה לגלות שיש בפורום שלה אנשים ששונאים הומואים, אבל רק אחד - איזה מזל. אל תבהלו ממנו. הוא שונא כמעט את כל העולם
)

למעלה