היי,אני חדשה :) ואמנם רציתי ל..

Mashina Girl

New member
../images/Emo6.gif היי,אני חדשה :) ואמנם רציתי ל..

להתחיל את ההודעה הראשונה שלי בפורום בשאלתי - עברתם פעולה על השואה? אם כן - מה עשו לכם שם? אצלנו,שכבת ח´ - כלומר שכבת "מבטיחים" בשבט "דגן" - (שהוא שבט שנה שניה!!
)... אצלנו בפעולה דיברנו על הכל ומה אנחנו חושבים , הקריאו לנו מהיומן של אנה פרנק קטעים שבחרו המדריכים,ועוד כל מיני קטעים מכל מיני ספרים קשים, לאחר מכן נתנו לנו עט ודף וביקשו שנרשום את שמינו,שם משפחתינו,שמות אחינו ואחיותינו,שמות הורינו,את המאכל האהוב עלינו,ומה אנו רוצים להיות שנהיה גדולים (או - מה החלום שלנו). כתבתנו. היא לקחה את הדפים והחלה לקמט אותם ולזרוק לתוך פח,כאשר כל הדפים היו בפנים היא שפכה בנזין (או משהו שהיה לה ביד,אנאערף...) והדליקה את זה. כולם דיי נבהלו מהקטע. היא התנצלה ואמרה שאם היא פגעה היא לא התכוונה לפגוע. אבל רצתה להמחיש ש- לשש מיליון אנשים היה שם - והוא הפך למספר. לשש מיליון אנשים היו שמות משפחה, לשש מיליון אנשים היו אחים,אחיות הורים ומשפחה שלמה שנורא אהבו שש מיליון אנשים אהבו לאכול מאכלים מסויימים,אולי אפילו חלק מהדברים שכתבתו. למיליון וחצי ילדים היו חלומות.היו. ולא הוגשמו.... וסוף הדפים שכתבתנו היה בעצם גם סופם,זה היה דיי מרגש,למרות שבהתחלה חשנו רגש של כעס,אבל הם המחישו את זה נורא יפה..ואחרי זה היא שוב התנצלה,כי היא הרגישה שנפגענו..אז זהו, ספרו גם אתם!! :) -וסורי שהקדרתי את האווירה ,לא התכוונתי,אבל הייתי חייבת,זה היה יפה- Mashina Girl

מה המצב?

אני גם די חדשה פה.. אני כיתה ט´ בשבט ניצני הנגב-באר שבע בפעולה אצלנו התעמקנו יותר על איך הנאצים הגיעו לשלטון, מהי שואה?, מהי שואה עבורנו, וחדר אלם. איך הנאצים הגיעו לשלטון- המדריכים הביאו לנו דפים עם אירועים שקרו והיינו צריכים לסדר אותם לפי הסדר.. אחרי שסיימנו הם הסבירו לנו את כל מה שקרה שם.. מהי שואה? - באו שני חברי שכב"ג שטסו השנה במשלחת לפולין של הצופים והם סיפרו לנו מה שהם ראו והראו לנו תמונות, וסיפרו, ובעיקר סיפרו.. מהי שואה עבורנו? - היינו צריכים לספר מה הקשר שלנו לשואה, וכמה שסיפרו ממש סיפרו בצורה מרגשת וכמה בכו.. חדר אלם - כן, זה עם א´ לפי שתמיד חשב שזה עם ה´ , אלם ולא הלם, אלם מכוונה של שותקים, ולא הלם לזעזע.. אני לא חושבת שצריך לפרט מה זה חדר אלם.. וכמובן הטקס.. הקטע של הלשרוף דברים זה מאוד אמיתי וממחיש את השואה.. נטע

Mashina Girl

New member
נטע ../images/Emo99.gif..../images/Emo70.gif

אחלה פעולה העבירו לכם,המדריכים היצירתיים שלנו ...:)
שאלת מה המצב..אז אני...בסדר,תודה :). מה איתך? Mashina Girl

Meijen Shaggy

New member
ברוכה הבאה../images/Emo70.gif ../images/Emo15.gif

לנו הייתה פעולת שכבה (י´) על השואה. מדריכת השכבה שלנו פתחה את הפעולה בכך שהיא אמרה שמכיתה ה´ מדי שנה בשנה אנחנו עוברים פעולות על השואה, וכבר אין מה לחדש לנו בקטע של העובדות (למרות שאתמול קראתי עובדות מצמררות שמעולם לא ידעתי). ולכן הפעולה תהיה רק על "נקודות למחשבה". אז היינו בארבע תחנות: 1 - האם השואה יכולה לחזור על עצמה? 2 - דילמת השילומים 3 - האם אפשר לשנוא את הגרמנים לנצח? חרם צרכנים על מוצרים גרמניים? 4 - "השואה ביזנס". נתנו לנו דוגמאות שאנשים פתחו עסק מרוויח בנושא השואה, ודנו על המוסריות של העניין.

Mashina Girl

New member
מייג´ן ../images/Emo8.gif

גם לכם הייתה פעולה מעניינת
. ותודה רבה על ה"ברוכה הבאה"
,משינה גירל

שלום לך!

איי..שבט "דגן" בית דגן! אני צודקת נכון? איזה שבט חמוד..בתור שבט ששנה ראשונה יש לכם חניכים לפי דעתי את ממש צריכה להיות גאה במדריכים שלך,ואפילו בעצמך.. והמדריכים שלך? אין לי מושג מי הם בדיוק אבל האנשים שאני מכירה מ"?דגן" מקסימים אחד אחרי השני..ככה שזה לא משנה מי המדריך שלך,הוא בנאדם טוב.. ולפי דעתי,בתור מדריכה ד´,שישבה עם הצוות שלה (עוד שלושה מדריכים ורא"שגדית) וחשבה מה לעשות לחניכים שלנו,שהם הכי קטנים וזו פעם ראשונה שהם עוברים פעולה כזו-אבל בסוף יצאה לנו פעולה טובה..בכל מקרה,לפי דעתי הדרך שלה להמחיש את זה הייתה מעולה,ויבוא יום ואת תזכרי את זה כל כך טוב ועוד תשתמשי במתודה הזו שהיא עשתה לך. והלוואי שיהיה מחנה קיץ השנה...ואימרו אמן! טוב לחזור לכאן! אבל מה לעשות..ככה זה שאתה מדריך וגם לומד...ועוד בתיכון.. היי לכולם! לימור,מדריכת ד´ ושישיסטית,שבט "אופק" צופי רעות,הנהגת מרכז

Mashina Girl

New member
כן!! :)

שבט דגן,באמת אחלה מדריכים יש... צוות ד´? אם כך מכירה את אבי? לירן? שרית? כל אלה? מכירה את רועי ולירון? הם המדריכים שלי
ובאמת הלוואי שיהיה מחנ"ק!! יאללה טסתי לישון :)
משינה גירל.

מאגניב!

רועי ולירון המדריכים שלך! ענק!! אוי רועי הוא כזה חמוד...מתוק אמיתי...ולירון מקסימה... ולא מכירה את הצוות ד´ שלכם דווקא..אני מדריכה ד´ והתכוונתי לצוות שלי... בכל מקרה...אם יהיה מחנ"ק אני אראה אותך כבר זה בטוח.. לימור

Mashina Girl

New member
כן!! :)

שבט דגן,באמת אחלה מדריכים יש... צוות ד´? אם כך מכירה את אבי? לירן? שרית? כל אלה? מכירה את רועי ולירון? הם המדריכים שלי
ובאמת הלוואי שיהיה מחנ"ק!! יאללה טסתי לישון :)
משינה גירל.

למעלה