חברה טובה שלי ילדה ב

../images/Emo6.gifחברה טובה שלי ילדה ב../images/Emo82.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

התקשרה
עכשיו לבשר לי
והרי סיפור הלידה, שמרגש אותי מאוד מאוד: בתחילת השבוע היו לה צירים, והפקק הרירי יצא
, אבל שום דבר לא התקדם, היתה פתיחה של סנטימטר אחד, וכיוון שמדובר בלידה שלישית, לא התיחסו לזה. באמצע הלילה שעבר היא התעוררה עם צירים חזקים כל 5 דקות, והודיע לאיש שלה שזהו- וצריך לקחת את שתי הבנות ה"גדולות" לחברים, שקבעו איתם מראש למקרה של לידה בלילה
. האיש שלה קם, ארגן את הבנות והלך איתן אל החברים, שישנו
כל כך טוב, עד שלא שמעו את דפיקותיו הנמרצות בדלת...(
) בלית ברירה נקש על דלת השכנים (של החברים....) והפקיד בידהם להם את הבנות
.... בינתיים ב
...... חברה שלי מתכוננת לנסיעה לביה"ח (היא לא תכננה ללדת בבית...): לבשה שמלה, חבשה מתפחת, ותוך כדי כך- הרגישה שהיא חייבת להתפנות. זה קרה פעמיים. בפעם השלישית היא הרגישה צורך חזק להתפנות, הלכה אל השירתים (סליחה על התאורים
), התיישבה על האסלה.... ו....נכון
הראש של התינוקת יצא
חברה שלי נגעה בו המומה, ובמקום לכרוע על הרצפה או משהוא כזה, היא תפסה בתינוקת ביד אחת (שלא תיפול...), נעמדה, והלכה(
) לפינת האוכל על מנת להזעיק את האיש שלה
הוא ענה לה שהוא מגיע תוך 5 דק', אבל היא צרחה לו
שהיא כבר י-ו-ל-ד-ת
בשלב זה היא ניסתה להגיע לספת הסלון, אך כשהיא הגיעה בסמוך אליה, היא השתופפה על מנת לשבת, כנראה, ו...הופס
התינוקת נולדה
היא החליקה על הרצפה (יש לה סימן במצח
). חברתי מתארת שירד הרבה דם וגם המים, שלא ירדו לפני-כן-התפרצו עכשיו. כשהאיש שלה הגיע (תוך שתי דקות, בערך), התינוקת כבר היתה בידיים של חברתי ההמומה
. האיש שלה, שמתנדב במד"א (ובזק"א), הביא מספריים, גזר את חבל הטבור
, והביט סביבו למצוא במה לקשור אותו (כנראה שמההתרגשות, הוא לא חשב על זה לפני הגזירה....), מבטו נפל על סרט כתום (הם ממגורשי גוש-קטיף), וכך הגיעה הנסיכה החדשה לביה"ח באמבולנס, כשסרט כתום קשור לטבורה
רק לפני שבוע דברנו
על לידות, על התהליך שאני עוברת עכשיו, ועל הרצון שלה ללדת הפעם בלי אפידורל, ואולי בתנוחת כריעה.... מה רבו מעשיך ה'
אני מאוד נרגשת.... היא מאושפזת עכשיו, ודואגת כי הקטנטונת לא יונקת, ובקשו לעשות לה מעקב מתן שתן. בינתיים היא הצליחה להדוף בקבוקי מטרנה, אבל היא חוששת שאם הקטנה לא תינק, לא תוותר ברירה
. לקטנטונת יש כבר שם. ואני מאושרת והמומה

אום נטע

New member
נפלאות דרכי אלהים ... מזל טוב לחברה

שתתייעץ עם יועצת הנקה כמה שיותר מהר. פוסט קל והרבה אושר!

Manty

New member
מזל טוב לחברתך ../images/Emo140.gif

הסיפור בסוף עם חיתוך חבל הטבור נשמע מאד מסוכן. לא ברור לי מדוע כולם חושבים שצריך לחתוך כל כך מהר, אך דווקא אם כבר לחתוך מהר אז הקשר הוא החשוב ביותר. ללא הקשר, התינוק והאם יכולים לאבד המון דם! אם מחכים מספר שעות, ורוב הדם כבר עובר לתינוק, הקשירה איננה כל כך חיונית (אם כי אצלי, כשחתכנו 6 שעות אחרי הלידה, עדיין היה קצת דימום), אבל מיד לאחר הלידה זה ממש סכנת חיים! המון ברכות

האיש שלה קשר../images/Emo38.gif,אמנם בסרט לא

סטירילי בעליל....
אבל הוא הקפיד לקשור את שני צדדי החיתוך, ואת השיליה היא ילדה רק בביה"ח.

Manty

New member
סליחה אם לא הבנתי..

אבל, הוא קשר לפני או אחרי שהוא חתך/גזר את החבל?

התקשרתי ../images/Emo56.gifכדי לברר....

אז ככה: הוא קשר את חבל הטבור משני צדדיו בחוט חזק כלשהוא, ואז גזר את חבל הטבור. כשהוא הביט שוב בטבור של התינוקת, נראה היה לו שצריך לקשור סמוך יותר לבטן, ואז הוא שלף את הסרט הכתום, וקשר
במקום שנראה לו. זה לא היה מיד אחרי הלידה, חלף זמן מרגע הלידה עד שהוא הגיע, קלט מה קורה פה והחל לפעול. הוא גם הביא שמיכות לחברה שלי ולתינוקת, וגם מזרן. עוד תיקון- היא לא השתופפה ליד הספה על מנת לשבת על הספה, כפי שחשבתי, אלא שהכאבים גרמו לה להשתופפות הזו. בעצם היא ילדה במעין עמידה קצת שפופה...

../images/Emo41.gifעדכון לגבי התינוקת:

היא קיבלה בנתיים פעמיים בקבוק מטרנה, ונתנה שתן פעם אחת. מתייחסים אליה בביה"ח כאילו היא ניצולת אסון....(וגם לחברתי)....

שָׂרָה

New member
משהו בסיפור מעצבן אותי../images/Emo4.gif

איך שהתרבות המערבית לימדה את הנשים שהן לא יכולות ללדת, עד כדי כך שהיא מתאמצת לא ללדת עד שיבוא רופא, אבל למזלה המאמץ לא ללדת לא הצליח
היה הרבה יותר פשוט אם היא מרגישה את הראש , פשוט להרפות ולתת לתינוק להוולד במקום ליפול ככה על הרצפה
. חוץ מזה אני מקווה שהיא תלך מהר ליועצת הנקה. יהיה חבל אם ההנקה תיהרס בגלל המטרנה של הבית חולים והבורות של החברה.

היא היתה מבוהלת, כי זה לא תוכנן....

היא פשוט לא ידעה מה לעשות, והרגישה צורך להזעיק עזרה. היא סיפרה לי שברגע שהבינה שהראש יצא היא ממש צרחה, אבל אף אחד לא שמע אותה. טוב, בפעם הבאה היא כבר תדע מה לעשות...
(ואת צודקת לגבי חינוך החברה שלנו ללידה....
)

למעלה