ליבני - לא מאמינים בצעד חד צדדי

bhnadav

New member
בוא תקרא את הציטוטים האמיתיים!

"על הקהילה הבינלאומית להבין כי אין כאן משחק סכום אפס בו אינטרס של צד אחד בא על חשבון האחר", אמרה. "פתרון של שתי מדינות הוא גם אינטרס פלשתיני", הדגישה לבני. "בהקשר זה אני סבורה שהזמן עובד לרעת אלה שמאמינים בפיתרון של שתי מדינות. צעדים חד צדדיים אינם האידיאולוגיה הישראלית", אמרה לבני והוסיפה כי "ישראל מאמינה בפיתרון של שתי מדינות לשני עמים, במסגרתו יוקמו בית לאומי לעם היהודי לצד בית לאומי לפלשתינים, כולל הפליטים".

אם פתרון של שתי מדינות היה אינטרס

פלשתיני, אז הפתרון הזה כבר היה מיושם. אם זה אינטרס פלשתיני, מדוע ערפאת (בעידודו ובניצוחו מאחורי הקלעים של "הפרטנר הנוכחי", אבו מאזן) דחה את הצעות ברק בקמפ-דיוויד? מדוע הפלשתינים לא מכריזים על מדינה באזור שישראל כבר יצאה ממנו, רצועת עזה? מדוע הפלשתינים בחרו בממשלה שאחד מעקרונותיה העיקריים הוא דחיית הפתרון של שתי מדינות? לבני אולי חיה עדיין באמצע שנות התשעים (אז אגב התנגדה להסכמי אוסלו, שזו בדיוק הייתה הנחתם - ששתי מדינות הוא אינטרס פלסטיני). נדמה לי שמאז שנת 2000, המציאות מראה בדיוק ההיפך - הפלסטינים אינם מעוניינים בשתי מדינות.

bhnadav

New member
זה שהם לא מעוניינים בזה,

או זה שהמנהיגים שלהם לא מעוניינים בזה, לא אומר שזה לא אינטרס (או אפילו רצון) של התושב הפלסטיני הפשוט לקבל מדינה נורמלית שתספק לו צרכים ותחייה בשלום עם שכנותיה. אני לא רואה פסול בכך שזו התפיסה. אם היא אפשרית או לא אפשרית, זה סיפור אחר - ויש לזה פתרונות.

התושב הפלסטיני הפשוט ועוד תושב

פלסטיני פשוט ועוד תושב... קבעו כי ממשלת חמאס תעמוד בראשם. אחת הרעות החלות של הישראלים היא שאנחנו נוהגים כפטרונים וחושבים שאנחנו יודעים מה האינטרס של הפלסטינים ומה הם רוצים יותר מהפלסטינים עצמם. אם הם רוצים - הם היו מראים זאת. בינתיים הם מראים בדיוק להיפך.

bhnadav

New member
בוא לא נלך ונבדוק,

מה היו סיבות ההצבעה לארגון החמאס בבחירות האחרונות לפרלמנט הפלסטיני. באותה מידה הפלסטינים גם בחרו באבו מאזן, שהשתתף במשאים ומתנים עם ישראל לרוב, כנשיאם. ממשלת ישראל מאמינה שזה הפיתרון המועדף, גם לנו וגם להם. אני מסכים עם כך, וזה מה שעומד מאחורי המחשבה שפיתרון מוסכם הוא בהחלט עדיף. האם ריאלי לחשוב שפיתרון מסכם הוא אפשרי? האם יש עם מי לדון על פיתרון? האם אפשר בכלל להעביר פיתרון במערכת הפלסטינים הקיימת? כל זאת ועוד - בדיון אחר.

נדב, אני התייחסתי לא לעמדת ממשלת

ישראל, אלא לטענת השרה לבני כי שתי מדינות הן אינטרס פלסטיני. זה הדיון. אתה כעת משנה אותו לכוון אחר. הטענה כי שתי מדינות הן אינטרס פלסטיני, כפי שטענה השרה לבני - לא עומדת במבחן המציאות.

bhnadav

New member
בוא נבהיר -

הפיתרון המועדף הוא פיתרון 2 המדינות. בעניי שרת החוץ, זה הן אינטרס ישראלי והן אינטרס פלסטיני. האם מה שמפריע לך זה ההתיימרות לומר מה עדיף לעם הפלסטיני, לנוכח ההצבעה לחמאס? אפשר תמיד להתווכח על זה, ואני לא רואה פסול בכך שמדינת ישראל מציגה פיתרון שלטענתה מוסכם על 2 הצדדים. אם מישהו בעולם רוצה להתפלמס על זה - יאללה.

sigmund7

New member
מי אתה שתקבע מה 'האינטרס הפלסטיני'?

יש לך מנדט לכך? לא מספיק לך לנסות להגדיר את האינטרס הישראלי, וגם זאת בע"מ?

bhnadav

New member
מה ההתעוררות?

לא קבעתי, סתם הבעתי את דעתי בנושא. והאינטרס הישראלי - אותו מייצגת ומקדמת ממשלת ישראל הנבחרת.

trigotrigo

New member
מה הקשר?

אתה חושב שהפלשתינים מעדיפים להישאר תחת "שלטון הכיבוש הישראלי"? אתה חושב שהם לא מעדיפים מדינה עצמאית בה יוכלו לחיות בשלום? הרי זהו אינו האינטרס של הפלשתינים בלבד, אלא של כל לאום באשר הוא!

mean girl 16

New member
ובינתיים

הם דבקים במדיניות של "הכל או כלום". אפשר גם לקרוא לזה טיפשות. מה שבטוח, אם המנהיגים המייסדים שלנו היו דבקים במדיניות דומה, יתכן שלא היינו פה היום.

trigotrigo

New member
וזו בעיה שהם צריכים לפתור,

לא אנחנו.. השינוי בגישה צריך לבוא מתוכם, אחרת הוא לא יקרה להם.

למעלה