עצה למסלול

s20782

New member
../images/Emo6.gifעצה למסלול

יש לי 2 אפשרויות למסלול והייתי רוצה לקבל כמה המלצות: אני נוסעת בסביבות אוקטובר ומסיימת לקראת סוף ינואר. והארצות שאני רוצה לשלב באופציה הראשונה: הודו, תאילנד, בורמה/לאוב/ויאטנם התכנון הוא לסיים בתאילנד. והאופציה השניה(לא בטוחה שקשורה אליכם) תאילנד, ניו-זילנד,תאילנד. תודה מראש

בבקשה

"העונה היבשה"- בין אוקטובר לאפריל-יורד מעט גשם יחסית באזורים מישוריים לא יורד כמעט בכלל. "העונה החמה"- בין אפריל למאי- קצת יותר חם מבכל השנה, במיוחד באזורים משוריים. העונה הרטובה"- בין יוני לספטמבר-יורדים גשמי מונסון ברוב האזורים מקומות דרום הודו- נובמבר – מרץ- לא מומלץ, הטמפרטורות גבוהות מאוד ומגיעות ל45 מעלות בלי למצמץ. מרכז הודו, מישורי הגנגס וראג'סטן כל השנה. אבל יש לזכור שבאפריל – מאי מאוד חם, בקיץ ועונת המונסונים עלולה להכביד על הטיול. הצפון הרחוק (ההררי) של הודו אפריל – נובמבר לא נעים לטיול באזורים אלה בחורף הקר, הגשום והמושלג נפאל כל השנה זכרו כי בעונת המונסונים רוב מסלולי הטרקים מחוץ לתחום. טרקים בנפל יש שתי עונות מומלצות לטרקים בנאפל. האחת- אוקטובר- נובמבר זאת העונה של תום המונסונים, בה האוויר צלול, הראות נקייה, אך חלק מההרים חסרי שלג. השניה- מרץ – אפריל זוהי העונה שלאחר החורף עדיין מושלג, לפעמים גם יורד עליין שלג בחורץ ניתן לטרק בגבהים נמוכים יחסית ובאוגוסט הגשם, העלוקות והעננים יכניעו אתכם. תאילנד והסביבה (בורמה,קמבודיה,לאוס,וייטנאם, פיליפינים, מאלזיה) אוקטובר – אפריל זו כאמור העונה היבשה בה אין מונסונים, ויחסית נעים. התקופה השניה הטובה לטיול באזור היא אפריל יוני, חם קצת יותר לח קצת יותר אבל עדיין בלי מונסונים.

למעלה