../images/Emo6.gifצחוק בלתי מובן
לתלמה,תודה רבה על תשובתך עזרת לי. יש לי שאלה לכל מי שיכול לתת מענה מקצועי. בני בן 6,מדבר, חכם, יוצר קשר עין קצר, קשוב, "תחמן לא קטן", יודע את כל האותיות, מספרים, מדקלם סיפורים בע"פ, זוכר המון מילים מאויתות בע"פ, זכרון מרחבי וחזותי מדהים (מה שהיה לפני שנה ועוד אחורה) ועוד הרבה דברים מדהימים, אז לא אלאה אתכם. קיימות 2 בעיות שהן די חזרתיות ולא עוברות לגמרי. 1. עניין של ציחקוקים ממש מיותרים, מה שעשיתי בנדון לא עזר, ואני לא מצליחה להתגבר על זה וזה די "מוציא אותך מהכלים", אני לא אוסרת עליו לצחוק, אני שואלת מה מצחיק אותך ? או תספר לאמא, אמא גם רוצה לצחוק, רק שמצחיק אז צוחקים ואני מדגדגת אותו... כל זה לא עובד ועדיין הילד צוחק ללא סיבה הנראית לעין. מה עושים בכדי לווסת את הצחוק ? 2. כפות רגלים, "מאוד מעניינות אותו" גם בלדבר על זה אין ספור פעמים (כמו לנגוע ברגליים של אבא...) וגם אם אפשר לגעת בהן ולחוש אותן מה טוב...(אם אני אשב בלי גרבים או נעלים ישר זה ימשוך את תשומת ליבו והוא חייב לנגוע בהן...). אלתרתי הרבה דברים במקום, כמו לנגוע לדובי ברגלים או לבובה, אני לא אוסרת עליו לנגוע, אני מחפשת תחליפים נורמאליים, או שאני אומרת זה לא נעים זה מלוכלך, או שאני אומרת כל אחד נוגע ברגלים שלו. הבעיות האלה די מטרידות אותי ואני די נואשת איך אני יכולה לפתור אותם. גם בגן יודעים על זה ומנסים למצוא דרך איך לווסת את התופעות הנ"ל. אני מקבלת הדרכה בגן, מעשירה את הידע שלי כמה שיותר ועוד לא מצאתי מענה שיכול לעזור ולו במעט. ברצוני לציין שבני היה קטן יותר הבעיה היתה יותר חריפה, עכשיו הוא התמתן יותר אבל עדיין קיימות הבעיות הנ"ל. אודה על תשובתכם, בהקדם.