ילדים זה כאן

א י ו ש י

New member
../images/Emo18.gif נגד גזים מדיקל סנטר הרצליה

מה שאני כותבת כאן הוא חומר למחשבה וכן מצריך בדיקה מעמיקה יותר
: לפני 3 ימים שמחה וטובת לב קניתי את "שיקוי הפלא" בבית מרחקת בלקין מדיקל סנטר (למי שלא מכירה הם רוקחים בעצמם את "שיקוי הפלא" ובאים אליהם מכל הארץ לטענתם בהקשר לטיפול בגזים) אכן "שיקוי פלא" זה עזר לקסם והוא היה יותר רגוע (חוץ מאחרי כל ארוחה כשעשה גרפס הוא פלט בצורה די רצינית מה שלא אופייני לו והקקי שלו היה מסריח בטירוף אבל לא הפריע לי) העיקר הוא שקט ורגוע יחסית... אתמול בשיחת אגב סיפר בעלי לדוד שלו (פרופ' בעל שם עולמי שהיה מנהל פגיה בבי"ח X) על המוצר והקריא לו את המרכיבים דוד שלו ההמום טען שלתינוק הכליות לא מפותחות עדין ומרכיב כמו sodium bicarbonate לא מתאים לתינוק שלא רגיל לזה. יתרה מזאת, אולי "שיקוי הפלא" מתאים לטווח הקצר ומרגיע אבל בטווח הארוך הוא יכול לגרום בצקות לתינוק ולא טוב לקיבה. אני רק מעבירה מה שאמר פרופ' דוד של בעלי וקוראת לרופאות שביננו ו/או למי שיש לה קשרים לבדוק מהו באמת אותו "שיקוי פלא" אותו רצים אנו לקנות ולתת לתינוקות שלנו. אציין שלא כתוב בשום דרך על הבקבוק אישור משרד הבריאות (תמוה לא???) אני בכל אופן כרגע הפסקתי לתת את המוצר לקסם ואני בעצמי אבדוק עוד על המוצר

אדר שלי

New member
בתכשירים רבים יש את המרכיב הזה../images/Emo20.gif

בתכשירים רבים להקלה מ"גזים" יש את זה - גם בגרייפווטר וגם ב"נרס הארוויס" (אלה הסוגים שאני השתמשתי) ולא ידעתי שזה מסוכן... והם דווקא מאושרים על ידי משרד הבריאות לתינוקות מגיל 0. את בטוחה?

א י ו ש י

New member
סדר בבלאגן זה לא רעל אבל../images/Emo26.gif

כפי שכתבתי כמויות יכולות לגרום לבצקות אצל התינוק כי הכליות שלו שעדיין לא מפותחות ולא מורגלות לחומרים אלה לא מסתדרות עם זה. אמר לנו את זה דוד של בעלי שהוא רופא ילדים, פרופ' והיה מנהל פגיה. לי אמרו לתת לפני כל ארוחה וזה מצטבר לכמויות עצומות (כפול מספר ארוחות בחודש נגיד...) זה עלול לגרום לנזק לטווח הארוך כגון הצטברות של מלחים הגורמת לבצקת וכו... מי שנותנת פעם ב.. זה לא כזה קריטי אבל לתת באופן שיטתתי לפני כל ארוחה זה המון.

אני חושבת שבכלל אסור להקל ראש

בכל מה שאנחנו "דוחפים" לתינוקות. אני מתלבטת עשר פעמים לפני כל אקמול, ונותנת רק כשאין ברירה. אקמול במינונים גדולים יכול לפגוע בכבד. אמנם הסכוי להגיע למינון יתר הוא קלוש, אבל אני מניחה שכל תינוק מגיע בשלב קצת אחר ליכולת התמודדות סבירה עם רעלים (שהם חלק מהתרופות). וגם לגבי תכשירים הומאופטיים, כמו גליכל וגליגם - התייעצתי עם שני הומאופטים שאמרו שבתכשירים שנמכרים לכל דורש יש סכנה. הם מכילים מרכיבים שונים ורבים, במטרה שאחד מהם "יפגע" הבעיה היא, שמרכיבים אחרים יכולים להזיק (כל זאת בהנחה שאתם מאמינים בהומאופטיה. אם לא, ממילא חבל על הכסף והטרחה). בקיצור - תינוקות הם יצורים עדינים ורגישים, ואסור שהאצבע תהיה קלה על הדק התרופות והשיקויים למיניהם. לבריאות!

nubi

New member
תראי,

ביקרבונט זה למעשה סודה לשתיה. לא שאני פנימאית דגולה (רק ברוטציה שם
) אבל למעשה הרוב יוצא בצורת פחמן דו חמצני בנשימה. כך שלהגיע לבצקת צריך כמויות אדירות. אבל! בנוגע לכל התכשירים האלו-זה בהחלט בעיה. התווית משרד הבריאות היא של תוסף תזונה ולא תרופה. אין לאף אחד (=כל רופאי הילדים/פנימאים איתם התייעצתי) מושג מה שמים שם. מהבחינה הזו שלפחות וואליום בריא יותר כי את יודעת בדיוק מה הוא עושה ואיך הוא מתנהג כימית. לגבי התמודדות עם רעלים-בעקרון אנזימי הכבד פועלים אצל רובינו כבר ביום השלישי לחיינו. לא שהייתי עושה להם מבחן על החודש הראשון, אבל התפקוד הכבדי והכלייתי אצל תינוקות הרבה יותר טוב מאשר אצלינו ותרופות מתפנות הרבה יותר מהר. כך שלא צריך לחשוש לתת אקמול אם צריך. אבל בכלל עם תרופות צריך נורא להזהר-גם אנחנו, המבוגרים. וואו
חתיכת נאום הבאתי פה...

א י ו ש י

New member
ובכל זאת לתינוקות זה לא טוב../images/Emo31.gif

תודה על ההסבר המפורט אבל אני הולכת עם הדיעה של דוד של בעלי (אני מדגישה הבנאדם פרופ' רופא ילדים, היה מנהל פגיה, 40+ שנה רופא, מרצה בכל העולם וכו...) יש לו קצת מושג הייתי אומרת והוא בפירוש מחא ואמר לתינוקות הסודה הזאת לא טובה.

נטע 123

New member
איושי, אוליתנסי לתת לקסם חליטה

של תה שומר? לבן של חברה שלי שסבל מאוד מגזים זה עוזר פלאים וזה טבעי לגמרי.

Tovlli

New member
../images/Emo6.gif ../images/Emo99.gif ילדים זה כאן ../images/Emo26.gif

Tovlli

New member
../images/Emo6.gif אני חייבת לספר לכן ש.... ../images/Emo65.gif

היום התינוקת המתוקה שלי בת שנה בדיוק
ואני כולי התרגשות כמו שלא תיארתי לעצמי שאהיה
. (הנה הספקתי להכניס הודעה לפני סוף התאריך
) אלה שלי הבובה הביאה לי כל כך הרבה אושר לחיים, ואהבה שאין כמותה
.
לך ילדה שלי שבאת ובירכת את חיי
קטן ויקר שכמותך

Tovlli

New member
ודרך אגב... ../images/Emo11.gif

אתן אולי זוכרות אותי בתור 'מיה שם בדוי'... שכחתי לעדכן שביום אופטימי אחד החלפתי לי סוף סוף ניק
. זו גם ההזדמנות להתנצל על ש"נעלמתי" לגמרי מהפורום המקסים הזה. אז זהו שלא ממש נעלמתי, אלא הפכתי להיות בעיקר סמויה
. לצערי אין לי זמן לכלום. אני נכנסת מידי פעם, קוראת קצת וישר צריכה לזוז
. מקווה להצליח להגיע למפגש מתישהו, אם יתארגן לו משהו באיזורי. להת' בנתיים ותמשיכו להיות מדהימות כמו שאתן
יומולדת שמח לבובה שלי

מזל טוב!!! ../images/Emo65.gif../images/Emo42.gif../images/Emo65.gif../images/Emo79.gif

וזאת את שעדיין מככבת (בצדק!) על השער של פורום הריון, נכון? עוד המון שנים מאושרות!

Tovlli

New member
כן, זאת אני ../images/Emo13.gif

ימים ספורים לפני הלידה, כלומר לפני שנה בדיוק
. דווקא השנה כמעט ולא הגענו לים, חבל...

אני זוכרת נכון../images/Emo35.gif

בהודעה שאליה צרפת את התמונה הזו כתבת (ציטוט מהזכרון תסלחי לי אם פישלתי) "תמונה שצולמה בים המלח ביום כיף על הבעל"
ו
גדול
יום הולדת שנה הוא ציון דרך מרגש מאוד.

Tovlli

New member
זה מה שזוכרים לי../images/Emo35.gif ../images/Emo4.gif

בכל אופן כן, כתבתי 'על' במקום 'עם'... אוי, מה יגיד פרויד? ואגב, זה לא היה בים המלח אלא בים התיכון הנחמד
. כל הכבוד על הזיכרון, עברה כבר יותר משנה מאז
.

nonaa

New member
מזל טוב לאלה ולאמא שלה ../images/Emo140.gif

ודוקא היה השבוע מפגש לא כ"כ רחוק ממך (אזור פרדס-חנה) ברכות לעוד המון שנים בריאות ומאושרות !

למעלה