בוקר טוב

../images/Emo60.gif בוקר טוב

המון הצלחה לאוריה שתעבור את הניתוחון ותחלים ממנו צ'יק צ'ק
- אלו חברים מצייצים. וכמה נשאר לטל? 5 ימים. כמה נ ה ד ר!!! מחכים להורדה הקוצר רוח. יום טוב לכולכם

בהצלחה לאוריה../images/Emo45.gif

בטח הם אחרי ואני מקווה שהיא מרגישה גם יותר טוב גם עם ההתקררות... יו וגם 5 ימים זה כלום, כאילו לא עבר זמן מאז שעשינו ספירה לאחור להורדת הגבס הארוך.... בהצלחה לכולם אורית

nlanxner

New member
אנחנו אחרי!!!

חזרנו...היה מתיש אבל זה נגמר...הגענו לשם בבוקר והיינו ראשונים בתור ומיד הכניסו אותנו. עד חדר ניתוח המשכתי להחזיק את אוריה ישנה במנשא אבל בסוף לא הייתה ברירה ולקחו לי אותה. ואז עברו 30 דקות קשות למדי ואפילו קצת בכיתי כשחשבתי מה עובר עליה (לא נתנו לנו להיכנס). אחרי חצי שעה היא יצאה, אדומה כולה ומלאה בדמעות ואיך שהיא ראתה אותי היא פרצה בבכי קורע לב (וצרוד...). מייד הנקתי אותה והיא נרגעה ונרדמה ל- 4 שעות. עכשיו כבר 5 בערב, ההרדמה של הניתוח פגה ועוד לא נתתי לה אקמול כי היא פשוט (בלי עין הרע) רגועה ומתנהגת כמו תמיד, חייכנית ומתוקה. האחיות היו מאוד נחמדות ולא רחצו אותה אחרי הניתוח (לבקשתי) וגם לא נתנו לה אקמול (שוב, לבקשתי). סך הכל היה סביר (בשבילנו כמובן). אני אוסיף ללוח הארועים את תאריך הורדת הגבס האחרון (בעוד כשלושה שבועות) ואעדכן מחר איך עבר הלילה. תודה לכולם על התמיכה!!! שאלה נוספת - מי יודע באמת מהו המינון המומלץ של אקמול? רופא הילדים אמר לנו 5cc אבל בבית חולים אמרו לנו 50mg שזה יוצא רק 2cc!! אשמח לשמוע תשובות - ושוב תודה!!

אני ממש שמחה

הרגע חזרנו הביתה וחשבתי לעצמי שאולי תצליחי לעדכן. אני כל כך שמחה שהכל עבר טוב. אמשיך אח"כ. לגבי מינון של אקמולי: 2מ"ל 4-5 פעמים ביום. זה עד גיל 4 חודשים.

kashke

New member
../images/Emo101.gif מינון לאקמולי, אליבא דרופאת

הילדים שלנו: 0.6 CC לכל 1 ק"ג של הילד. כלומר להכפיל את משקל הילד ב- 0.6. תהיו בריאים.

קשקה חיכיתי לך

מה שלומך? רציתי לשאול אם פלדנקרייז יכול לעזור עם יש בעיה של טונוסים חלשים בגו? זה לאושרי. אני רוצה לעשות לו פיזיוטרפיה, בהמלצת הרופאה שלו. נחמד לראות אותך כאן שוב. תודה על הטיפ של האקמולי, אני רק ציטטתי את הכתוב על הקופסא. עידית

חייבת הסבר!

מי זו קשקא, יש משהו שהפסדתי. איזה כיף! אני שמחה שאתם אחרי ושאוריה מרגישה טוב ושתמשיך להרגיש טוב. לילה טוב אורית

kashke

New member
גן עדן, אני קשקה, שלומדת

טיפול ב"שיטת שלהב" = שיטת ליווי התפתחותי לתינוקות המבוססת על שיטת פלדנקרייז. שלחתי לך מסרים על כך בתחילת ימי הפורום. גם עם אש"ת התכתבתי וכמו כולם אני מחכה בציפייה לאירוח עם המורה שלי, מפתחת השיטה, חוה שלהב.

kashke

New member
היי עידית. לשאלתך, התשובה היא

כן ובגדול! במסגרת הלימודים אנחנו עובדים עם ילדים היפוטוניים, כלומר ילדים שיש אצלם רפיון של שרירים, או כפי שלפעמים שומעים שאומרים עליהם "ילד/ת גומי" מסתבר שבזמן האחרון יש המון מקרים של היפוטוניה. העבודה שלנו ב"שיטת שלהב" מתבטאת בעיסוי עמוק, הגורם לתחושת מגע ברורה מאוד של האיברים וכן בהפעלת ולימוד התנועות הבסיסיות שהן הבסיס להתפתחות. מקווה שתשובתי מספקת. אם לא-אני פה!

../images/Emo51.gif קשקה ועוד שאלות

אני מבינה ששלהב עושה משהו שונה מהפלדנקרייז ה"מקורי"? יש מטפלים טובים בירושלים? אני צריכה גם לברר איך זה עובד עם "מכבי". הכי אני לא רוצה להגיע לפיזיוטרפיסט/ית שלמדו קורס אחד במסגרת לימודים אחרים ושהם עכשיו מטפלים. אני ממש לא סומכת על זה. אני רוצה ללכת למישהו עם הבנה וניסיון- טוב את בטח יודעת למה אני מתכוונת. תודה רבה

kashke

New member
שיטת שלהב מבוססת, כפי שכתבתי לך

על שיטת פלדנקרייז. בנוסף לכך, אציין כי חוה שלהב היתה אחת מ"13 המופלאים" שהם היו התלמידים הראשונים של משה פלדנקרייז, תוך ובמהלך פיתוח השיטה. אם תרצי שמות וטלפונים של מטפלות מוסמכות בשיטת פלדנקרייז, אשר לומדות איתי את שיטת שלהב, פני אלי במסר. בנושא שהזכרת, פיזיוטרפיסט שעובד דרך הקופה - אין מצב שעבר קורס אחד. לימודי פיזיוטרפיה אורכים, אם איני טועה 3 שנים. אבל, לפעמים, מקבלים סטאג'ר או מתלמד לעבודה האישית במסגרת הקופה. ההבדל העיקרי הגדול שבין פיזיוטרפיה לשיטת פלדנקרייז הוא, שבפלדנקרייז עובדים "עם מה שיש". זאת אומרת שאם יש רפיון שרירים באזור מסויים - עובדים על מערכת השרירים החזקה הנגדית, אשר בדרך כלל קיימת. בפיזיו- יש נטייה "לקדם" ו"להביא" למטרה עתידית."הוא צריך לעשות" או "צריך לחזק לו את חגורת הכתפיים" וכאילו משפטים..כשלפעמים אין למטופל יכולת להגיע למטרות הללו כי חסרות כמה אבני דרך. מה שבטוח, אני מסכימה איתך לחלוטין, שלא הייתי נותנת לכל מתלמד או סטודנט לגעת בילד שלך. ובנימה אישית, הגעתי לפלדנקרייז מנקודה אישית, פרטית וכואבת. לא יכולתי כמעט לדרוך על רגל וממש חייתי על תרופות חלקן - ממש מזיקות. הגעתי לפלדנקרייז במקרה, לאחר שטפלו בי טובי המומחים בתחומים שונים ובפעם הראשונה במשך שנתיים, היה לי "שקט תעשייתי"= לא כאב לי כלל למשך שעה שלמה. שעה זה משך זמן אדיר למי שחי עם כאב כרוני. אז אני יכולה לספר ש"ראיתי את האור" וכך התגלגלתי לפלדנקרייז, בהתחלה לשיעורים קבוצתיים, אחרכך למורה פרטית שמטפלת בי למעלה משנה. היום, אני נזקקת ל-עד 4 אקמול ביממה. מבחינתי - אני בדרך הנכונה. תודה, על הסבלנות, למי שהגיע עד הלום. אוף, מזמן לא השתפכתי כל כך הרבה.

תודה קשקה על כל שכתבת

עזרת לי מאוד. ואם לזה את קוראת השתפכות אז לא כדאי שתכנסי לאתר של אושרי
וגם כאן אני לא חוסכת בהשתפכויות ואנחנו לא היחידות. זה מה שכיף בפורום הזה.
שלוחת לך מסר ושוב תודה

שאלה

איך את יודעת שיש לאושרי טונוסים נמוכים בגו. רועי כל הזמן זורק את הגב שלו אחורנית כאילו מגמיש(או איל שאומרים) את הגב אחורה בסך הכל חוץ מזה הכל כרגיל . ועוד שאלה איך כותבים מסר יש לי בעיה עם לקבל מסרים וגם לקרוא אותם זה פשוט רושם לי שיש בעיה עם זה אשמח אם תוכלי לענות לי גם על איזה רופא את ממליצה אני רוצה לפני הניתוח לקבל חוות דעת שנייה תודה נילי

../images/Emo51.gif על התגובה המהירה

רועי הוא בן שבעה חודשים ויש לי הרגשה שזה קשור לגבס זה שהרגל שלו מכופפת וזה שהגבס מאד כבד כ- 600 גרם ואפילו יותר זה אולי קשור לגב איך שהוא זורק אותו דיברתי עם שי זילברבוש ממרכז צעד ראשון וכמעט קבענו להיפגש אבל אז החזירו לרועי את הגבס והחלטתי שעד שלא יורידו לו סופית אני לא עושה כלום בנידון . נראה לך שיש בעיה מסוימת עם ילדים שהיה להם גבס מתחילת הלידה רועי מתהפך וזוחל על הגחון וממש רוצנ להרים את הברכיים וגם יושב הרבה זמן לבד בלי תמיכה כך שאני מפחדת מבעיה עתידית בגלל הכובד של הגבס האם חוה זאת שלמדת אצלה היא אמא שלו? אשמח אם תכתבי לי מה דעתך תודה נילי

kashke

New member
כן. חוה שלהב היא אמא של שי.

והיא מפתחת השיטה! בלי לראות את רועי, קשה לי לענות. אם תרצי לשמוע עוד או לשוחח עם חוה- אוכל לעזור.

וגם אני רציתי לכתוב לך שאלה:

תוכלו להגיע למפגש, הוא לא יהיה שלם אם לא... רופאת הילדים אמרה שיש לו טונוסים נמוכים. וגם אמרו לנו את זה אחרי הלידה. למשל הוא מנסה לשבת אך מתכופף מיד קדימה- לא מצליח להחזיק. חוץ מיזה הוא גמיש- אוכל כל הזמן את כפות הרגליים. אבל זה לא נורא. הוא גם מתחיל ממש לזרוק את הגו אחורה אבל לא נראה לי שזה קשור, הוא סתם רוצה לראות איך רואים מישם
אבל אני לא בטוחה. בעצם חוץ מעיניין הישיבה, שאני בטוחה שיפטר עם הזמן גם בלי פיזיוטרפיה- למרות שנעשה גם את זה, אין עוד סימן. הוא כן מחזיק את עצמו על שתי הרגליים למשל, לכמה שניות ולא לבד כמובן. לגבי המסרים אני לא בטוחה. תראי אם יש לך איפה שהו במסך שורה שכתוב בה- "מעבר לממשק מתקדם או בסיסי" תנסי אולי לשנות מצב. אני פעם ניסיתי להעביר למצב מתקדם וזה ממש לא עבד. רק אחרי כמה ימם הצלחתי לחזור למצב רגיל. אם את לא מצליחה תנסי לכתוב הודעה בפורום תמיכה טכנית של תפוז. זה פורום מספר 10. לגבי הרופא. פונזטי עושה את הניתוח ל 80 אחוז מהילדים. הרופא שלנו ל90 אחוז. אני לא יודעת כמה ויניטרוב בדנה וכמה בור בעפולה. אבל לפי מה שהבנתי מאש"ת הרופא שלהם ממש לא ממהר לעשות אותו. הרופא הכי טוב, לדעתי, הוא ד"ר בור הוא הותיק בשיטת פונזטי. אבל זה בטח ממש רחוק לכם (מקבל בקופ"ח כללית, אבל אם תרצי פרטים יותר מדוייקים כתבי לי, (נוכל גם להתכתב באימייל או בטלפון). כך שאין לי המלצה חד משמעית. פרופ' פורת בירושלים קרוב יותר מעפולה ובהחלט יתן לך תשובה והסברים, מקבל ב"מכבי". מקוה שלא בלבלתי אותך

טוב לקרוא שאתם אחרי ובסדר ../images/Emo13.gif

לגבי אקמולי - אני נותנת 5 לתותוש ששוקל יותר מ-9 ק"ג. אז לאוריה בטח צריך פחות. תתקשרי למוקד קופ"ח ותשאלי. זה מה שעשיתי בזמנו.

למעלה