חדשות המדע

2_be

New member
הידעתם? קנאה היא תכונה גנטית

מחקר חדש טוען: הקנאה הרגשית היא מולדת ומקורה באדם הקדמון; לגברים מפריעה בגידה מינית יותר מהכל; נשים, שבעבר פחדו להישאר בלי צייד בבית, חוששות יותר מבגידה רגשית המשך הכתבה בעברית פה.

2_be

New member
בריטניה אישרה שיבוט עוברים אנושיים

בריטניה תיהיה המדינה הראשונה בעולם אשר תשבט עוברים אנושיים למטרות רפואיות. ממשלת בריטניה נתנה את הרישיון לשיבוט לפרופסור יאן וילמוט שיצר את הכבשה המשובטת דולי לפני 5 שנים בסקוטלנד. ההחלטה הזו סוללת את הדרך להקים בתוך מספר שנים "בנק של חלקי חילוף" מרקמות של תאים אנושיים בני מספר ימים. בעזרתם יהיה ניתן לרפא מחלות קשות. בנוסף הודיע פרופסור וילמוט כי יהיה מוכן לבצע את השיבוט האנושי תוך 6 חודשים.

ראית יותר מדי סרטי אימה?

עדיין לא ראיתי טיעון אחד משכנע כנגד שיבוט, הנדסה גנטית ובטח שלא כנגד שיבוט עוברים למטרת השתלות רפואיות. הנה הנקודות המרכזיות(בתמצית) שאנשים שמתנגדים לכל סוג של הנדסה גנטית מעלים: 1.לא להתעסק עם אמא טבע, דהיינו לא לפגוע ב´תוכנית´ הבריאה. טיעון זה מגוחך כל כך בהתחשב בעובדה שהאדם תימרן את הטבע מאז שגילה איך לגדל תבואה(וכך ´ליצור´ זנים של תבואה מבוייתת), וכיצד לשלוט באש. זהו פשוט השלב הבא. 2.כל הנבואות האפוקליפטיות שקושרות הנדסה גנטית למפלצות בע"מ. הסיכוי שתיווצר ´מפלצת´ בטעות זהה לסיכוי ש´המפלצת´ הזו תדע לדבר אספרנטו. הנדסה גנטית מכוונת של ´מפלצות´(או וירוסים מהונדסים גנטית) בתור נשק צבאי? אפשרי ואף סביר, אבל בהתחשב בעובדה שכבר קיימים נשקים הרבה יותר חזקים, ושהמין האנושי עדיין מהלך על פני כדור הארץ - אף אחד לא ישוש להשתמש בחרבי פיפיות. 3.יצירת בני אדם שיוולדו כמוטציות מזוויעות ושיחוו רק כאב בחייהם הקצרים - ניתן לזהות אנומליות כאלו בשלבים מוקדמים מאוד של ההתפחות העוברית ולסיים את התהליך.

אני בכלל לא מבין את זה...

עם יש אפשרות לבחור בין חיי תא עוברי שעדיין אין לא עצבים או מרכז-עצבים או עצם מוח, שכלל לא מסוגל להרגיש כאב, לבין בן-אדם או חייה שסובלים מסוכרת או סרטן או כל מני מחלות אחרות, ברור שכדי להציל את אלה שמרגישים כאב! חוץ מזה, מדי שנה במעבדות בכל רחבי העולם מושמדים מליוני תאים עובריים ללא כל תועלת,יהיה כבר יותר טוב לעשות בהם שימוש לטובה! עם אתם רוצים לדאוג למישהוא, צריך לדאוג לאלה שכן מרגישים כאב, כמו חיות מעבדה שסטודנטים עושים אליהם ניסויים מזוויעים ללא כל מטרה בכלל, סתם כדי לראות מה יקרה. אני בעד מדע שעוזר ולא סתם מענה והורג! אני מקווה שרובכם גם!

לא כל הניסויים הם כאלה.

חוץ מזה, בלי גוף ביולוגי כלשהו (אנושי או אחר, חד תאי אפילו), איך תבדוק יעילות תרופות והליכי טיפול חדשים?

2_be

New member
לאו דווקא

השאלה היא איך ממשיכים הלאה. האם אנחנו בתור בני אדם נדע לשים את המעצור ולהגיד עד כאן בשלב של שימוש בעוברים לצרכים רפואיים? האם נדע להפסיק בזמן לפני שנגיע למימוש כל התחזיות הפסימיות (בני אדם לפי הזמנה וכו..) כמו גם הפגיעה בדרך הטבע הנובעת מכך. הטבע ישתנה אבל לא בהכרח לפי איך שמתאים לנו... והנה המקור שמייצג את השאלות הללו בצורה הכי טובה (כבר הזכרתי אותו פעם..) ויחסוך לי לכתוב את ההמשך

ailag

New member
סיבה רביעית וחמישית

אם נגיע למצב שבו אנחנו משפרים את עצמנו ע"י שיבוטים והנדסה גנטית, נהיה אחידים מדי. בשלב מסויים, לא תהיה בעייה להחליף את כל חלקי הגוף כדי שנראה יותר טוב חיצונית או שסתם יהיה לנו יותר נוח. כך, האנושות תיעשה יותר ויותר אחידה, ודווקא הגיוון (ברמה מסויימת) שיש בינינו מאפשר לנו להתקיים כמו שאנחנו כרגע חיים. סיבה חמישית היא חברתית. ייקח המון זמן עד שהשיבוט יהיה נפוץ, ועד אז עשירים יוכלו לשפץ את עצמם חופשי, כשעניים/האדם הממוצע עדין ימותו ממחלות. אז אמנם עדיף להציל כמה עשירים מאשר שגם הם יסבלו, אבל מצד שני זה תורם לפערים שיש בכל העולם. וזה דיון חדש: האם אנחנו מעדיפים שיפור ברמת המיקרו או המאקרו?

זהו שלב בלתי נמנע בהתפתחות

האדם תמיד מחפש דרך להתפתח, זוהי תכליתו. להגן על עצמו בפני מחלות, להתרפא ולהגדיל את תוכלת החיים. השאלה אם הנדסה גנטית היא טובה או לא לא רלוונטית, כי זה כבר קורה, זה ימשיך לקרות, וכלום לא יעצור את זה, האדם חיי את תכליתו. כולנו רק צריכים לקוות, שהממשלות והארגונים למיניהם, יהיו מספיק חכמים בשביל לא להפיץ את הכלים האלו לקהל הרחב ולקבוע חוקים נוקשים וברורים בעניין.

תשובות

הסיבה הרביעית והחמישית מתנגשות אחת בשניה. איך זה יתכן, שאם רק העשירים יעברו הנדסה גנטית - אז *כל* האנושות תהיה אחידה? מעמדות חברתיים התקיימו מאז המצאת הסחר(ולפני), מעמדות חברתיים\כלכלים ימשיכו להתקיים עד לכליית האנושות(זוהי נבואת אחרית הימים *שלי*). המעמדות הללו הם אלו שישמרו על גיוונה הגנטי של האנושות. (סליחה על המשפטים המקוטעים, אני מתרגם את זה בזמן הכתיבה).

ailag

New member
תשובות

רק העשירים יעברו הנדסה גנטית = לטווח הקצר האנושות תהיה אחידה = לטווח הארוך מעמדות חברתיים וכלכליים תמיד יתקיימו, נכון, (אלא אם כן מישהו מצליח ליישם קומוניזם / סוציאליזם. בהצלחה עם זה.) אבל יש רמות לבעיה הזאת. אם ההפרש בין המעמדות קיים אבל הוא קטן, מצבנו טוב בהרבה (איך היה המצב בשנות ה-30 וה-40 בגרמניה? הפרש מעמדות עצום. כאן הסיבה לא היתה כלכלית אלא נבעה מהבדלים בדתות.. אבל עדיין, הפרש מעמדות שגרם לאסון.)

למעלה