שלום לחובבי הזוחלים-שאלה

אורנייה

New member
../images/Emo60.gifשלום לחובבי הזוחלים-שאלה

היי אני מתארחת אצלכם לרגע,אני זקוקה למעט אנפורמציה בסיסית לגבי נחשים עברתי לגור במושב,מאחורי הבית שלי יש שדה פתוח, הגינה שלי בד"כ מסודרת (אין עשבייה) אני חרדה מאוד מנחשים האם נכון שתיחום האזור בסיד מונע זחילה של נחשים?האם זה נכון שנחשים לא ממש מעדיפים קרבת בני אדם? בקיצור מה עושים כדי שהם יחיו בשדה ואני בבית ולא נפריע אחד לשני? מצאתי לפני יומיים בכניסה לבית יצור באורך 15 ס"מ ורוד ודק (זו לא תולעת או שלשול)ומאז אני בחרדות... בכל מקרה תודה מראש

naja

New member
ברוכה הבאה.

לגבי סיד-זה לא נכון. כנ"ל לגבי גופרית, ביצים קשות ולפזר לנחש מלח על הזנב....(אל תצחקי, אלא חלק מתרופות הסבתא שאני שומע עליהן בערך פעם בשבוע). נחשים אכן לא מחפשים את קירבתנו וברגע שהם מבחינים בנו הם מעדיפים לברוח. כדי שהם ירגישו עוד פחות בנוח, כדאי לנקות את החצר, לנכש עשבים, לפנות גרוטאות ישנות וערימות עלים, לסגור ברזים דולפים ולעשות טיפולים נגד מכרסמים במחסנים ובבית. כל זה לא ימנע מהנחשים להגיע אליך לחצר(בכל זאת, את גרה במושב) אבל זה כן יגרום להם ללכת לחפש את עצמם במקום אחר. לגבי מה שנכנס אליך הביתה-זה אכן נחש. זה עשוי להיות נחשיל או נימון. אלו שני סוגי נחשים שחיים באדמה ומתחת אבנים וניזונים מנמלים. הם לא ארסיים, לא מסוכנים ומגיעים ל25-30 ס"מ.

אורנייה

New member
לגבי הסיד

אגב זכור לי מימי בצופים ,כשהיינו יוצאים למחנאות בטבע ההיינו תוחמים את האוהלים באבנים צבועות בסיד כדי למנוע מנחשים לזחול לכיון. כרגע שברת לי מיתוס...

ברוכה הבאה

אני חושב שחוץ מהטיפולים המונעים נחשים אולי כדאי שתנסי קצת לטפל בפחד שממנו את סובלת. אחרי הכל זה משהו שאת תמשיכי לחיות איתו גם אם לא יהיו נחשים בקרבתך.

אורנייה

New member
תודה

תודה על הסובלנות והמידע לגבי הפחד מנחשים אני לא ממש פחדתי מהם לפני כן ונתקלתי בהם מידי פעם בטבע..אבל שוב החשש שלי זה למצוא אורח לפתע בבית ובכל זאת יש לי תינוקת בבית. שאלה נוספת יש גובה מסויים שנחש לא יכול לזחול אליו? (הכניסה לבית בגובה של 15 ס"מ) ושוב תודה

dreaming h

New member
למיטב ידיעתי

כל עוד יש לו איך לטפס, הגובה לא ממש משנה..

אורנייה

New member
איך לטפס?!

כלומר סולם?... האם היו מקרים של נחשים בבנייני דירות? ושוב סליחה שאני נתפסת קצת כפראנואידת באיזשהוא מובן מדובר בסקרנות לגבי נחשים...

dreaming h

New member
כן

תשתדלי לא למקם סולם בכניסה לבית או ליד החלונות, כיוון שהם עלולים להשתמש בו.

naja

New member
נחשים מטפסים בלי בעיה.

לנחשים יש יכולת טיפוס מרשימה ביותר. חלקם מסוגלים לטפס על קירות שמכוסים בשפריץ עדין בלבד. הם גם יכולים להיעזר בכל מיני בליטות, חריצים, מרזבים, צמחיה וכולי. אני אישית לכדתי נחש על גג של פנטאהוז בקומה שישית ובמרפסת בקומה רביעית והורדתי לא מעט נחשים מעצים. מדרגה של 15 ס"מ לא ממש תקשה עליהם. מה שכדאי לעשות זה לראות אם אין חריץ בין הדלת לריצפה ואם כן אז לסגור אותו באמצעות פס גומי או כל דבר דומה.

למעלה