שלום, שתי שאלות...

solter

New member
../images/Emo60.gif שלום, שתי שאלות...

שלום לכם! עד היום לא ידעתי שיש כזה פורום בכלל, והאמת שלא ממש דיברתי על הגמגום שלי אי פעם בצורה פתוחה, נראה לי שאני די מכחיש אותו בפני עצמי. בכל אופן, אני מגמגם מגיל 7-8, די קל, כאילו אני יכול לנהל שיחות (גם טלפון) עם אנשים מוכרים ולא מוכרים, כמובן שיש תקיעות לפעמים, אבל הביטחון עצמי עוזר בזה ממש. (שמתי לב שאם אני מסתכל למישהו בעיניים בזמן שאני נתקע, אז יוצא שהוא מרגיש לא בנוח, ולא אני!) בכל מקרה, יש לי שתי שאלות: 1. מה דעתכם על הטיפול של ברברה דם (CTI אם אני לא טועה). נחשב לטוב? הייתי בקורס שלהם בהרצליה בכיתה ה' (היום אני בי"א), אבל בגלל שלא תירגלתי אחרי הקורס הגמגום חזר למצב רגיל (בשבועות הראשונים שאחרי הקורס לא גמגמתי בכלל). 2. בקשר לצבא, האם גמגום מוריד פרופיל? באיזה רמה, כמה..? מישהו יכול להרחיב בעניין? ואני מנסה להתקבל ל669, האם מישהו יודע אם הגמגום יכשיל אותי בזה? תודה רבה! גלעד

bell2002

New member
אני יכולה לענות רק על החלק הראשון

אם תתמיד ותתרגל באופן רציף, כל טיפול שנותן כלים להתמודדות יעזור לך. אתה צריך להחליט רק בינך לבין עצמך מה תעשה אחרי שתסיים את הקורס. אתה עשית את הקורס של ברברה דם והוא מאוד עזר לך, נכון? סימן שהוא טוב ומועיל. אני עברתי את הקורס בהדסה והיה מאוד מאוד מועיל. לגבי הצבא - לא יודעת מה זה 669. אבל בכל מקרה, שיהיה בהצלחה.

RobinhooDw

New member
מועיל, למספר חודשים...

תגידו לי אתם לא שמים לב, שכלללללללל מי שעובר את הטיפולים של ברברה דם עובר את אותה המסע? "כשהייתי בקורס לא גמגמתי בכלל אבל בגלל שלא התמדתי חזרתי לגמגם" ראיתי אולי 5 אנשים שאמרו את זה רק בפורום שלנו! ולא נדבר על השיטה שהיא לעצמה פטיש לא קטן, לחזור הזמן על הברות, אם לא תגיד הברות תגמגם , כך אומרים לך. למה כולם "מפסיקים להתמיד"? משום שזה חד וחלק בלתי אפשרי . הלא נכון?

רובין אתה לא צודק ואני אסביר:

למרות שאני לא רוצה לדבר בשם בל אני אעשה זאת כי יצא לי לדבר איתה לא פעם אחת ואני מכירה בערך את סיפורה. היא עברה את הקורס בהדסה שהוא פחות או יותר כמו של ברברה דם. הסוד גם שם הוא להתמיד ולתרגל וזה בדיוק מה שהיא עשתה ועושה אפילו עד היום. רובין תאמין לי...דיברתי איתה (כל שיחה מעל שעה) והיא לא גמגמה אפילו פעם אחת!!! זו אשה שהיה לה 50% שטף ותשמע אותה היום לא תאמין! וכל זאת בזכות תרגול , תרגול ועוד פעם תרגול. אז כנראה שההתמדה כן משתלמת אבל צריך לרצות את זה מספיק. (בל אם פספסתי משהו תקני אותי ותתחברי לאייסי כי אני רוצה לדבר איתך)

bell2002

New member
גם דיאטה זה בלתי אפשרי

ועדיין 95% עושים דיאטה ולא מתמידים (גם אני לא מתמידה). זו משוואה פשוטה מאוד מאוד, זו הברירה הפחות גרועה שיש לך. אם יש לך כלים להתמודד ואתה לא משתמש בהם כנראה שאתה לא במצב מספיק נמוך כדי לבחור להתמיד ולהשתמש בהם. כנראה שלגמגם קל לך יותר מאשר לתרגל. וזה בסדר גמור, כל עוד אתה לא מטיף לאחרים לא להתמודד. זו הבחירה שאתה ורק אתה עשית עבורך. כבר סיפרתי גם פה מה היה מצבי לפני הקורס בהדסה וגם סיפרתי שבהדסה בחרו לקורס הראשון האינטנסיבי את חמשת המגמגמים הכי כבדים שפנו אליהם מתוך כמה מאות פניות שהיו להם, אני הייתי בקורס הראשון. אני שמחה שהשכלתי להשתמש בכלים שקיבלתי ואני ממליצה לכל מי שרוצה להעלות את אחוזי השטף שלו לתרגל ולהשתמש בכלים האלה - הם מועילים ללא ספק. יש עוד סוגי טיפולים שאפשר לעשות וגם הם יעלו את אחוזי השטף - רק חשוב שבכל טיפול שעושים להתמיד להשתמש בכלים שמקבלים בו. גם בטיפול פסיכולוגי מקבלים כלים שאם לא משתמשים בהם, הטיפול לא מצליח.

קינטק

New member
לגבי הצבא.

א. בצו הראשון ישנה שיחה עם מאבחנת פסיכוטכנית שמתמקדת גם בנושא התקשורת, ויכול להיות שזה ידליק לה "נורה אדומה" ואז היא תשלח אותך לקב"ן, וזה יכול להוריד פרופיל, בנוסף ישנו הקב"א שהמאבחנת עלולה להוריד לך... בנוגע ל669 הם עובדים בצוותים קטנים שבהם התקשורת בין חברי הצוות חשובה, ולכן גימגום לא יעזור לך בגיבוש, בשיחה עם הפסיכולוג לאחר הגיבוש, ובראיון האישי. לשיקולך.

solter

New member
../images/Emo60.gif תודה על כלהתשובות!

מישהו פה מכיר מישהו מגמגמם (ברמה זו או אחרת) שהגיע לתפקידים כלשהם בצבא כמו ה669 (יחידת החילוץ והרפואה של חיל האוויר). כלורמ תפקידים כמו מפקדים, טייסים, קרבי מובחר, שייטת, דברים בסגנון? אני אשמח לשמוע מנסיונם של אחרים... תודה!

R O N Y1

New member
יש סיכוי

שלום solter . זה פשוט אם אתה רוצה להיות ב669 או טייס והצלחת לא לגמגם עד סוף הקורס אז אתה לא מגמגם... סתם בצחוק תיראה בקורס אין לך הזדמנות לרמות או לעקוף מילים אתה תעמוד במצבי לחץ איומים כגון לדווח נקודות ציון מדויקות למפקדים בשטח .או לעמוד ולדבר עם המפקד בסיס מול כל הקורס .זה קצת קשה אבל אפשרי!! אני לדוגמא שהתגייסתי פיתחתי דיבור עבה איטי ובטוח אף אחד לא הכיר אותי וכך התקדמתי עד לתפקיד של מפקד מחלקה עם התפקיד אחראי כמובן תכננתי קורס קצינים להיות מפקד פלוגה . עד שיום אחד הגיע איזה חייל שהיה איתי בתיכון וכמובן זה היה מוזר החייל היה הדבר המגעיל עלי אדמות שהתחיל לקרא לי גמגמן. בהתחלה התחמקתי אבל הכל קרס כמו חבילת קלפים. הבן אדם עומד מולך ליד כולם וקורא לך גמגמני . המכות רצח שהוא קיבל והקבילה שקיבלתיוהמעצר חתמו את הגולל. solter יש סיכויי אל תישבר!! נ.ב אני תמיד אומר שהמגמגמים יותר מוצלחים ומוכשרים!!!!! RONY

למעלה