תזמונים בקרב..

../images/Emo60.gifתזמונים בקרב..

עד כמה אתם משקיעים במכון באימונים על תיזמונים?? האם אתם מתאמנים על תרגילים ספציפים?, איך זה עובד מבחינת הבן זוג שלכם שיודע שאתם למעשה הולכים לתזמן לו בתרגיל?? יניב

broccoli

New member
איזו תמונה של איליה ../images/Emo66.gif

תיזמונים זה אחלה. לעמידה, לקרקע, להכל. אבל הכי טוב בשבילי זה תיזמונים ב-sparring - הפרטנר יודע שיהיו תיזמונים, ואפילו יודע הרבה פעמים את התיזמונים המסויימים שאני מנסה ליישם. ולמרות המודעות שלו אני מנסה, ואולי מצליח. זה תיזמון שיהיה סיכוי ליישם אותו גם מול יריב. ככה גם נכנסים עמוק להכנה לטכניקה, הכנה להכנה לטכניקה, הכנה * 3 לטכניקה, וכו' - "בישול" של טכניקה. זה לא הכי מרנין שיש?

zoti

New member
אצלי לומדים המון תזמונים.

זה הסגנון שאני אוהב ושבו אני גם דוגל (מן הסתם עקב היותי נמוך יחסית). אני מלמד המון תיזמונים ואיך להוציא את היריב משיווי משקל ואז לתקוף.

RoyceGracie

New member
מה עושים בשיטת הלחימה הזאת כשהיריב

עם כושר טוב ונכנס בך בלי סוף כל הקרב מוציא מכות שהן לא בדיוק מדוייקות, אלא פשוט הרבה וכל הזמן... איך עובדים בשיטה הזאת נגד כאלה ? ראיתי הרבה שעובדים תיזמונים כל הקרב, זה יפה מאד וצורה נכונה לעבוד לטעמי... אבל כשנכנסו בהם חזק כל הקרב לא היה להם הרבה מה לעשות

zoti

New member
בועטים טיפ.

בעיטת דחיפה כנגד אלו שרצים מולך עובדת טוב מאד. כמה בעיטות מוצלחות כאלו מאד מתסכלות. אופציה שניה היא להיכנס מיידית לקלינצ'. עוד אופציה היא פשוט לזוז ולהקיף לצד החיצוני שלו. בגדול כל מה שמשבש את ההתקפה שלו ומתסכל אותו יעבוד.

דו קרב

New member
אולי להתקדם לתוך המכות,

לאחר זמן מה, בפתאומיות, לשנות כיוון ולתזמן.

על "שבירת" / "גניבת" קצב:

אני לא איש זירה ולכן אני מקווה שהבנתי נכון את מה שכתבתם וההתייחסות שלי תהיה לעניין... שינוי קצב בתירגול: בין אם בעבודה מובנית, חפשית למחצה או חפשית לגמרי (יענו קרבות) היא הכרחית עמ' לנצח עימות כנגד יריב טוב: ישנה התייחסות לחלל (קרי זירת ההתרחשות) בשני מונחים: 1. מרחק: היכן נמצא היריב בכל רגע נתון 2. זמן: כמה זמן ייקח ליריב להגיע אלי מהיכן שהוא נמצא ו/או כמה זמן ייקח לי להגיע אליו... לוחם טוב יודע לסנטז בין חלל וזמן, במציאות של רחוב ובזירה: ברחוב - לרוב, הוא מגיב להתקפה של יריבו. לפיכך מוכתב לו (בדר"כ - לא תמיד) החלל הפיזי. על זה קשה שתהיה שליטה. מה כן עומד לרשותו ביתר קלות
שליטה במימד הזמן: לוחם טוב ידע לחשב במהירות את קצב התקדמות / ההתקפה של יריבו ויוכל לשבש את מהלכיו ע"י סדרות שונות של פעולות: מאקט של הגנה / התקפת נגד ועד לתנועה נ-ט-ו של עבודת גוף ורגליים - ובדר"כ שילוב בניהם... כיצד בונים את היכולת לגנוב / לשבור את קצב היריב
קרבות מלמדים את זה, בזאת אין ספק. דרך נוספת היא להדגיש במסגרת עבודה בזוגות את הצורך להפתיע את בן הזוג: לא להזין אותו פעם אחר פעם כמו אוטומאט באותו הטווח ובאותה המירות... לג'עג'ע אותו קצת
... כמו כן: על בן הזוג המתורגל (המותקף) להיות יצירתי (כל עוד זה אינו פוגע במהות התרגיל) ולהחליף ידיים וצדדים... לנסות להגיב להתקפה קצת לפני שהיא מתרחשת ע"י כניסה מפתיעה, או לחילופין - להגיב דווקא תוך כדי נסיגה / חמיקה ולא בהכרח תגובה רק אחרי שיצא מטווח הסכנה...

RoyceGracie

New member
אפשר לקרוא לזה "קאונטר מוב"

כלומר, להוציא מכה שתתפוס את היריב בזמן שהוא פתוח מהמכה שהוא הוציא למשל מידל לצלעות בזמן שהוא נותן אגרוף ישר

למעלה