שאלה מזוג צעיר

bobi man

New member
../images/Emo61.gifשאלה מזוג צעיר

אני ואשתי זוג צעיר, שנינו בצבא קבע, סה"כ משכורת נטו משותפת 12,000-14,000 ש"ח בחודש. אנחנו מעוניינים לקנות דירה חדשה בחיפה במחיר של 210,000 דולר (לא כולל שום איבזורים למינהם). היום יש לנו חסכון של 110,000 ש"ח. מה אתם ממליצים: 1. לכמה זמן לפרוס את המשכנתא? 2. כמה להחזיר בחודש? 3. מה גובה הרבית במצב כזה? 4. האם לא כדאי להשכיר דירה ובזמן הזה לחסוך ואז לקנות דירה בסכום שנחסך. תודה מראש, נתי. 5. נאמר לי הרבה פעמים כי התשלומים הראשונים (10 שנים ראשונות) הולכות רק לתשלום הרבית, סוגייה זאת גורמת לי לפחד לקחת משכנתא...

hadarh

New member
אל תירא ישראל אל תירא.. ../images/Emo140.gif

לדבר אחד אני חייבת להגיב וליישר קו- סעיף מס'(5.) אין כזה דבר רק ריבית! לפי לוח שפיצר= (רוב המשכנתאות) משלמים ריבית וקרן מתחילת המשכנתא ועד סופה. ההרכב בתוך התשלום החודשי משתנה לפי לוח הסילוקין. בשנים הראשונות מרכיב הריבית גדול ממרכיב הקרן ובכל חודש יש שינוי ביחסים עד לשיוויון באמצא התקופה וממנה היחסים מתהפכים, וכך למעשה מסתיימת המשכנתא. (2.)ההחזר החודשי האידיאלי גם בעיני הבנק הוא שליש מהכנסות נטו,(1.) וכך נקבעת התקופה. (3.)יותר שנים יותר ריבית, אך הקלה בהחזר החודשי. (4.)הכסף שתחסוך יהיה חמישית מאחר והשכ"ד ישתה ממך הכל. ואז בגיל 65 יהיה לך מספיק כסף לקנות דירה.. ולהוריש אותה לילדים
אז לשיקולך..

למעלה