א גוטן טאג!!

music freek

New member
../images/Emo62.gifא גוטן טאג!!

למרות שזה כבר לילה..... אבל אם אני אכתוב לילה טוב, אז זה כאילו אני נפרדת והולכת לישון, וזה לא יהיה נכון.... אז נשאיר את זה ככה.... וואס הערצעך? איך מבטאים את זה? איך אומרים: אני לא רוצה? תוכלו לפרש לי גם מילות שאלה? כמו: למה, מתי, איך, הממ......כמה? אני מקווה שעוד לא נמאס לכם ממני..... א דאנק מראש!!!!!!!!! אוף, דווקא עכשיו נעלמו לי כל הדברים באידיש שרציתי לדעת........ איך אומרים אוף? טוב, אני אזוז...... איך אומרים אני הולכת? טוב, שיגעתי אתכם מספיק, זהו להיום.... אויף ווידער זעהן ו א גוטן נאכט!!!!!!!!! עדי.

מתנדב

New member
עדי.....

דבר ראשון את לא משגעת אותנו, כי אחד המטרות של הפורום זה בשביל לעזור גם לאלו שלא מבינים כ"כ יידיש, והם מעוניינים לדעת. א גוטן נאכט, אומרים גם בלילה, גם כשאת לא הולכת לישון. ועוד דבר ששחכתי אתמול להגיד לך, אחה"צ טובים, אומרים א גוטן נאך מיטוג. ועכשיו לשאלתך. אני לא רוצה = איך וויל נישט (כשאת רוצה להגיד שהוא לא רוצה אומרים ער וויל נישט, ובלשון נקבה אומרים זי וויל נישט). למה? = פאר וואס?. מתי? = ווען?. איך = ווי אזוי. כמה? = וויפל? אני הולכת = איך גיי. ואיך אומרים אוף ביידיש?, גם אני לא יודע לתרגם את המילה הבודדת הזאת ביידיש. בעיקר מה שאנשים היו מתבלבלים ביידיש, זה שהיו רוצים תרגום של מילה מילה ביידיש, ולא תמיד זה אותה משמעות, כגון: ווי אזוי קענסט מאכין, שפירושו איך אתה יכול לעשות (ווי אזוי = איך, קענסט = יכול, מאכין = לעשות). עכשיו בואי נפריד את המילים לחוד ונפרש אותם מילה מילה. ווי = איפא, (כגון: ווי דאס? = איפא זה) אזוי = ככה ( כגון: אזוי א דאס = ככה זה) לסיכום! ווי אזוי כשזה מגיע במילה אחת משמעותו איך, וכשתפרשי את זה מילה במילה משמעותו תהיה אחרת. תתקנו אותי אם ההסברה שלי לא נכונה.

מתנדב

New member
ורק עוד הוספה קטנה......

ישנם ביידיש הרבה מילים שלאותו מילה יש 2 משמעויות. כגון: רכב ביידיש = משין מכונה ביידיש = משין רק אל תלמדי מהשגיאות כתיב שלי ביידיש, כי בכתיבה עצמו יש לי כמה שגיאות כתיב

אפשר לומר.../images/Emo163.gif

פשוט, שלום עליכם ! באידיש, מבטאים שולם. אבל זה נכתב בעברית. כי עברית ואידיש כרוכות זה בזה. ולשאלותיך. באידיש ישנן אותיות ניקוד. ע = סגול א = פתח או קמץ. (אם מופיע קמץ קטן מתחת ל= א= זה חולם ) אני לא רוצה = איך וויל נישט . למה = פארוואס. מתי = ווען איך = ווי נאך. כמה = וויפל אוף זה אוף. ואם את רוצה ל"עוף" תגידי : איך גיי א וועק. שזה אומר "אני הולכת" א גוטע נאכט

מתנדב

New member
בן אהרון.....

איך = ווי נאך?, נראה לי שאתה טועה, כי נאך זה או עוד, או אחרי זה כגון: נאך דעם = אחרי זה. נאך וויפל = עוד כמה, או איך וויל נאך = אני רוצה עוד. אולי אני טועה, אבל עד כמה שידוע לי זה הפירוש של נאך.

music freek

New member
א דאנק!!!!

זה ממש כיף!!! דיברתי עכשיו עם חברה שלי ואז היא הלכה ואמרה לי לילה טוב, ועניתי לה באידיש!!!! אני אוהבת את זה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! אוף, נולדתי למשפחה הלא נכונה!! פארוואס המשפחה שלי לא יודעת אידיש?!?
ווי אזוי אומרים אני אוהב אותך באידיש? אוף, זה נשמע ממש קיטשי.... והייתי צריכה לדעת שווי אזוי זה איך, כי זה היה בהופעה שעשינו!!! ווי אזוי מבויט א חויימה!!!!!! טוב, איך גיי(א וועק)! אויף ווידער זעהן!! א גוטע נאכט!!!!!! עדי.

למעלה