"המצאות שישנו את פני המאה..."

קפהש

New member
../images/Emo62.gif"המצאות שישנו את פני המאה..."

וכעת בתכניתנו: אוטו עם שני הגאים, שמאפשר לשני חרשים לשבת מקדימה ולהחליף ביניהם את תפקידי הנהיגה... ככה ששני חרשים יוכלו לדבר ביניהם בזמן הנהיגה! זו רק אני שחושבת שהנסיעות כל כך משעממות, או זו רק אני שזהירה ולא מוכנה לפזול הצידה אפילו קצת כשאני נוהגת? ואיך אתם נוהגים? -------------------------------------------------------- **[מבקשת סליחה מקפהש. זו שוב זוגתו שמתעצלת להחליף ניק]**

צלף

New member
אני נוהג בשקט ../images/Emo73.gif

כלומר משתדל לא מנהל שיחות במיוחד בזמן הנהיגה כי זה מפריע לריכוז... שאלתי פעם חירש מסמן איך הם משוחחים בנהיגה, אז הוא ענה לי שחירש ימני מסתכל על הצד הימני של המכונית, השמאלי על הצד השמאלי אם יש בעיות, ואת ההגה מחזיקים ביד אחת, ולשפת סימנים מספיקה יד שניה, האמת

אני שרה בקולי קולות

כשאני נוסעת בלילה, בחושך, בשעה מאוחרת (בערך פעמיים בשבוע כי לומדת שני קורסים - מאד מעניינים אגב - בתא וחוזרת באישון ליל הביתה לירושלים) אז כאשר העיניים מתחילות להרגיש עייפות אני מתחילה לשיר בקולי קולות. פעם לקחתי איתי מישהי מהקורס שלי, ומהטראומה שהיתה לה לא נוסעת איתי יותר....

0ne Man

New member
ואני

פותח את מערכת הסטריאו במכונית עד הסוף, עד שכל המכונית ממש רועדת מגלי הקול של המוסיקה. קשה לי לנהוג בדממה מוחלטת- זה מרדים אותי. אז כדי שלא אירדם בנסיעה, אני מקשיב למוסיקה. זה הרגל מהימים שהייתי נוסע כל יום בקו קריות-נתניה. הייתי נוסע כל יום כ-200 ק"מ, משהו כמו 2-3 שעות נסיעה ביום, והרדיו היה עוזר לי לשמור על עירנות ורעננות. הייתי מנופף בידיים לקול המוסיקה, ומרקד לי בישיבה, לנגד עיניהם המשתאות של הנהגים שחלפו על פני בנסיעה...
רק במכונית אני מקשיב לרדיו. בבית אני כמעט ולא פותח רדיו...

צלף

New member
מעניין...

מה שמעורר אותך, מרדים אותי..., למרות ששנינו לקויי שמיעה...

יצחקיי

New member
אם...

אם תשירי את השירים שאבקש שתשירי אז אתנדב לנסוע איתך ואולי דרך-הגב לא יהיה צורך בלשיר
)

0ne Man

New member
אני מצאתי פטנט חדש

אבל לצערי זה "פתרון" רק לכבדי שמיעה ולא לחירשים. בזמן שאני נוסע עם שומע, אני נותן לו את המשדר של ה- FM, ואז אני שומע אותו מבלי להסתכל עליו, כיוון שהדיבור שלו נשמע ישירות במכשירי השמיעה, צלול ונקי מרעשי רקע. ללא המשדר באמת היה קשה לי להבין את הדיבור, והייתי נמנע מלנהל שיחה בזמן הנהיגה.

צלף

New member
יש גם עוד פטנט יקר

חברת מהלב מפיצה Loop להתקנה ברכב שמעבירה לנהג דרך מצב T את מה שנאמר ע"י נוסעים, או לחילופין לשיחה בפלאפון... היות וזה יקר (1600 ש"ח חוץ מהוצאות התקנה) נמנעתי מלקנותו. יש לי FM, אבל אני עוד לא השתמשתי אף פעם לשיחה ברכב, כי זה פוגע בריכוז, וכבד שמיעה מוטב לו שלא ישמע יותר מידי, כי היכולת של כבדי שמיעה לשמוע קולות היא מוגבלת...

miritsk

New member
ברוכה הבאה למשתתפת השניה

בתחרות "המצאות שישנו את פני המאה הבאה של אוכלוסיית לקוי שהמיעה" אז קודם כל -תגובה לבת זוגתו של קפהש - קודם כל הכבוד! אומנם הרעיון שלך זקוק לעוד "ליטוש" אבל את הצעד הראשון עשית - הגדרת בעיה ידועה וכאובה של חרשים שהנסיעות שלהם הופכות למשעממות להחריד. אין לבטל בעיה זו של "תעסוקה עצמית" בשעת הנהיגה. אומנם יחסית לבעיות אחרות שאנחנו מתמודדים איתם זו בעיה זניחה אולם עצם העובדה שהיא פוגמת באיכות החיים שלנו, משאירה אותה בגדר "בעיה שצריכה פתרון" ואין לזלזל בה. נהיגה כשלעצמה היא דבר מונוטוני ומשעמם. אתם מכירים מישהו שומע שיסכים לנסוע נסיעה בין עירונית ולוותר על שמיעת רדיו או ניהול שיחה עם חברים לנסיעה?..... ידיד חכם שלי אמר לי פעם - כשאני חושב על חרשות אני חושב שלחרשים יש יותר זמןמאנשים שומעים שבו הם עשויים לחוש בדידות - בדיוק אותם פרקי זמן כמו בשעת הנהיגה שאנשים שומעים תמיד "ממלאים" אותם ברדיו, מוזיקה וכו', והחרש ממלא אותם במחשבות שלו,בלבד-לבד שלו. צורות נוספות לפתרון הבעיה מלבד הפתרון שהציעה בת זוגתו של קפהש: במקום 2 הגאים - הגה נייד. מעבירים אחד לשני. (לא נוח שני הגאים ואם אחד נוגע בטעות או שיושבים ילדים במושב הקדמי? ) להניע את האוטו בעזרת עכבר. בין המושבים יהיה עכבר. אדם אחד יניע את האוטו בעזרת העכבר אבל עדיין היד השניה שלו תהיה פנויה לדבר בשפת סימנים...ובנוסף הם יכולים מדי פעם להתחלף בהחזקת העכבר-תנועה. החסרון של השיטה הזו שרק ימני (זה שיושב במושב הנהג) ושמאלני (זה שיושב ליד הנהג) יכולים לנסוע יחד. אם שניהם ימנים זו בעיה. פיתוח רובוט חכם שינהג במקומנו. ואז אפשר לא רק לדבר אלא גם לישון ועוד מלא דברים. אתם יודעים שישראל זכתה במקום השני בתחרות העולמית בבנית מכוניות ללא נהג שמבוססות על בינה מלאכותית כאשר המחשב מקבל נתונים מהשטח ומקבל באופן "מושכל" את החחלטות.

צלף

New member
אני בודד ../images/Emo35.gif ../images/Emo12.gif

נכון שיש לי ולנו פחות אפשרויות למלא את הזמן ברדיו וחדשות, אבל למה למלא את הזמן
דוקא אחד היתרונות של החרשות, שיש לך פחות זמן לברוח מעצמך... אני אהבתי לצאת לטיולים בטבע לבד ולחשוב כל הזמן, עדיף מול נוף יפה, אז נכון שבנהיגה אינך יכול להתמלא במחשבות כמו בטיול רגלי, כי צריך כל הזמן להיות מרוכזים, אבל יש על מה לחשוב...

מה רע בקצת בריחה מדי פעם?

קודם כל לצלף - אני שמחה לשמוע שיש לך רק מחשבות נעימות בראש ואתה לא רוצה אף פעם לברוח מהמחשבות שלך. אני מסכימה עם מה שכתבת שלפעמים כל אחד צריך זמן לעצמו , להרהר ולעשות דברים, אבל מאידך גיסא, רצוי שהזמן הזה יהיה מתוך בחירה ולא מתוך הכרח כי אין לך בררה אחרת. זכור כי המשמעות של העדר בררה היא פגימה באיכות החיים. בחירה לעשות טיול רגלי על חוף הים ביום קייצי לא חם, ולהקדיש זמן לעצמך,היא אפשרות מבורכת. אבל זה משהו שאתה בוחר. זה לא כמו להיות לבד עם עצמך ועם המחשבות רק בגלל שאין לך אפשרות בחירה אחרת.

צלף

New member
עוד לא מחליפים אותנו כל כך מהר...

רובוט חכם
מאותה תחרות שישראל זכתה במקום שני, אף מכונית ללא הגיעה לקו הסיום, המכוניות ללא נהג נסעו עשר עשרים קילומטר במדבר עד שנתקעו (המסלול היה 200 קילומטר), עדיין מותר האדם מין החייה והמחשב...

miritsk

New member
ותגובה לצלף וONE MAN

הפתרונות שהצעתם לא רעים אם מדובר בכבדי שמיעה בלבד. לצלף - כן , מספיקה יד אחת כדי לדבר בשפת הסימנים. ומנסיון - לדבר בשפת סימנים זו לא בעיה. הבעיה היא לנהג לראות מה זה שיושב לידו עונה.אבל בכל זאת ניתן לנהל שיחה. (לא מומלץ במהירויות נהיגה גבוהות אבל) הבעיה הכי גרועה זה כשיש חרש אחד באוטו שמסמן ולידו כבד שמיעה שלא יודע שפת סימנים אבל גם לא שמוע מספיק טוב כדי להשתמש באף אם או בדברים שצלף הציע.

קפהש

New member
../images/Emo73.gif תגובות למגיבים

הרעיונות של miritsk יפים, אולם הבעיה לדעתי אינה עם ההגאים דווקא אלא עם הפדלים...
(כמובן שזו גם הבעיה עם הצעתי שלי). ייתכן שיהיה ניתן לשלב את הפדלים בעכבר או בהגה וכדומה. אני מניחה שפתרונות כאלו קיימים במכוניות של אנשים שתנועת גפיהם מוגבלת. על כל פנים, נראה לי שרובוט יהיה הפתרון הטוב ביותר מבין אלו שהצעת, וגם מי שאינו לוקה בשמיעתו ישמח אם רובוט יוכל לנהוג במקומו... לצלף ו-one man - הפתרונות שהצעתם ישימים לכבדי שמיעה אולם לא לחרשים. ולצערי נראה לי שמיד נעשתה קפיצה לעניין שפת הסימנים, כלומר - חרש הוא מסמן. זה לא תמיד נכון... הבעיה אינה לסמן, אפשר לנהוג ולסמן ביד אחת. הבעיה הגדולה היא שמי שלא מסוגל לשמוע גם בעזרת הפיתוחים הטכנולוגיים הכי משוכללים שקיימים כרגע, צריך את העיניים שלו לנהיגה, ואינו יכול להבין מה הצד השני אומר. זה לא קשור להיותו (או להיות בן-שיחו) מסמן או לא. וכן, הנסיעות נורא משעממות. ועוד יותר - נסיעה של לק"ש בלילה. שזה, לדעתי יכול אפילו להוות סכנה בטיחותית, אם מרוב שעמום וחוסר בגירוי ויזואלי חס וחלילה ייעצמו העיניים... --------------------- **זוגתו של קפהש**

צלף

New member
שהשומעים יסבלו ../images/Emo8.gif

לא הייתי מודע ממש לצורך של השומעים ברדיו דולק בזמן הנסיעה, לי רדיו זה עינוי קצת, או ליותר דיוק האזנה לרדיו בזמן הנסיעה מרדימה אותי או מסיחה את דעתי, כנראה בגלל שרוב הפלט מהרדיו זה לדידי רעש חדגוני, (אפילו מוסיקה קלאסית). תדעו לכם שיש רדיו במכוניתי ולא הפעלתי אותו אפילו פעם אחת... אם אני צריך לעורר את עצמי בלילה בנהיגה אז או שאני פותח חלונות או מפעיל מיזוג על הפנים שלי, זה מעורר אותי מצוין. (ואפשר להפסיק לחמש דקות מפעם לפעם ולעשות התעמלות קלה, מה יש...) ואמצעי אחר, זה פשוט להרצות, אף פעם לא ראיתי מרצה או מורה שנרדם באמצע הרצאה, אז כל מי שומע שנוסע איתי לטיול, זוכר לשמוע שיעור בחינם סיפורים על אתרים ומקומות שאנחנו עוברים בדרך... וחוץ מזה זה נקמה קטנה בשומעים
לפני שלמדתי נהיגה שמעתי מספיק פרשנויות מבני משפחה קרובים עד כמה הנהיגה לא מתאימה לחרשים, וכמה זה מסוכן, ולא אשמע את כל מה שהולך בנהיגה, אז שהשומעים יסבלו קצת לידי
מה יש מישהו מת

clairvoyance

New member
אם כך.. הפתרון מאוד פשוט, לא?

למה לא להוסיף מראה נוספת - אפילו פנורמית, לבחון היכן כדאי למקם אותה (אולי מעל ומתחת למראה הקדמית הקיימת), וכך בו בעת להתבונן על הכביש וגם להתבונן בבן זוג המדבר? כמובן שזה מחלק את הקשב, אך דעתי היא, שכל פעולה שנהגים עושים (לבחור שיר ברדיו, לחפש את המפה, לדבר בטלפון ואפילו לנדוד במחשבות) מחלקת את הקשב שלנו במילא. יש למעשה אחוז מסויים (ולא כל הקשב שלנו) שמופנה לכביש.. בוווווווווווווום.... אבל אולי אני בכלל טועה והרעיון שלי יגרום לתאונות רבות
(אז זה הזמן להודיע שנאי לא אחראית על הרעיונות שלי
) אז מה דעתכם? ושוב - רציתי להודות לכם על שיתוף הפעולה עם הרעיון שלי - ואיזה כייף לגלות שעושים זאת בשביל הכייף, ולא בגלל התחרות.

ClearMind

New member
דעתי היא שאם איננו רוצים להיות חלק

מהסטטיסטיקה האדומה על הכבישים עלינו לשים לב לנעשה על הכביש במקסימום הריכוז האפשרי.מכיוון שחוש השמיעה שלנו דפוק בצורה זו האחרת העיניים שלנו צריכות לפצות על כך... והרעיונות שכולכם העליתם אכן יפים ויקלנו עלינו את החיים בהרבה. אך יישומם מורכב למדי ויצטרך לחכות כמה שנים טובות עד שהמדע יצליח ליצור בינה מלאכותית שתבין שפת אנוש. ואם יעלה בי איזשהו רעיון מעשי ובר מימוש בעתיד הקרוב אשמח לכתוב על כך אך לא לפני שארשום עליו פטנט.

צלף

New member
והמצאה שבאמת תשנה את הכל ../images/Emo70.gif

זה אפשרות חיבור המוח ישירות להתקנים הקפיים כמו למשל מכשיר שמיעה, שהקול יומר לאותות עצביים שיעוברו ישירות לאיזורים במוח שאחראים על קלט השמיעה ועיבוד שלו... יכולת כזאת תהיה סוף ההיסטוריה של לקויי שמיעה.. מדברים לפעמים בתחזיות לעתיד הרחוק על הסימביוזה של מוח ומכונה (או אלקטרוניקה) אבל זה רחוק, בינתיים יש שתל קוכליארי שעושה קצת מזה והוא בעיתי בפני עצמו... אני אפילו לא הייתי מגיש את ההמצאה הזאת לתחרות אם היא היתה רשמית...

סוף ההיסטוריה של "לקויי שמיעה"

אפשר לסגור את הפורום הזה ואת בקול, טורנדו, שמע, מיחא ואחא

למעלה