הצעות חדשות- שימו לב

pink sunset

New member
../images/Emo62.gifהצעות חדשות- שימו לב

כבר הרבה זמן שאני חושבת על זה שאם החברות הצמחוניות הצליחו לחקות טעם של שווארמה, נקניקיות, המבורגר, כבד וכו´... אז אין שום סיבה שהם לא יצליחו לעשות אותו הדבר לדג. אולי כדאי לפנות אליהם בהצעה שעליה חתומים כמה שיותר אנשים, לייצור דג צמחוני ואפילו טונה צמחונית? ואולי אפילו ללכת רחוק יותר- בנוסף הצעה לייצור ביצה טבעונית? אם זה בתור ביצה קשה, חביתה, או במצב ה"חי" שלה, לפני שעושים מימנה את כל שאר הדברים. ניראה לכם שבכלל אפשרי לעשות דבר כזה?
 

MooN aka asdfgh

New member
למה?

למה אנחנו צריכים לאכול את זה בתור תחליפים? למה אי אפשר לאכול פשוט סלט קישואים במקום "סלט קישואים דמוי כבד"???
 

adipo

New member
רעיון נוסף...

נמאס לי "לאכול" שווארמה, שניצל, קבב, נקניקיות ושאר המאכלים הבשריים בצורתם הצמחונית. אני לא מחפשת תחליף לבשר- אני חושבת שאנחנו צריכים להמציא לנו שמות חדשים, ואפשר למשל לקחת את המילה צמחונות על שלל הוריאציות שלה בכל מיני שפות ולהתאים למאכלים שונים. אני מודעת לכך שהתחליפים נקראים כך בשביל לעזור לחובבי הבשר לעבור לצד הירוק ולהוות תחליף לתשוקתם העזה שנגזלת מהם, ולכן בתור התחלה המושגים יופצו בתוך הקהילה וכל מי שיצטרף אליה ילמד אותם, ובהמשך כשצמחוני כבר לא תהיה מילת גנאי נוכל להפיץ זאת גם לשאר האומה... מה דעתכם? ותחשבו על זה... יום טוב וחג שמייח עדי
 

lilithmm

New member
זה מאוד מקל על המעבר

ולכן, מבחינתי מומלץ, כל אדם שאוכל טבעול במקום בשר מונע סבל של בעלי חיים. אני כמובן שנמנעת לקנות טבעול/זוגלובק יש לחברות האלה דם על הידיים (אני במצב רוח מלחמתי היום). אני אוהבת להשתמש ברוטב חום, רוטב שבד"כ מגישים עם בשר, ולכן אין לי בעייה להכין כל מני שבבי סויה ב"עלק" טעם של בשר.
 

lilithmm

New member
זה מקל על המעבר

ולכן, מבחינתי מומלץ, כל אדם שאוכל טבעול במקום בשר מונע סבל של בעלי חיים. אני כמובן שנמנעת לקנות טבעול/זוגלובק יש לחברות האלה דם על הידיים (אני במצב רוח מלחמתי היום). אני אוהבת להשתמש ברוטב חום, רוטב שבד"כ מגישים עם בשר, ולכן אין לי בעייה להכין כל מני שבבי סויה ב"עלק" טעם של בשר.
 

Veggie John

New member
לא צריך להיות קטנוניים

<מצטרפת למקהלת המוחים> לא לתת לרוח המלחמתית להסיח את דעתנו מהעיקר. כל עוד מוצר לא עשוי מ או נוסה על או בכלל הזיק לבעלי חיים אין שום סיבה שלא לרכוש אותו. קיצוניות מיותרת לא עוזרת.
 

morchoo

New member
זאת לא הסיבה היחידה

יש מאכלים ששתלבים עם מאכלים אחרים- בצורה הפשוטה נקניקיה ולחמניה, וברמה יותר מסובכת גמבה עם פסטה (איטלקי), או אפילו התאמת יין למנות מסויימות. התחליפים נוצרו גם כדי להתאים לשאר האוכל- ולא לאלץ את הטבעונים ליצור לעצמם תפריט נפרד לחלוטין וחיים קשים. אוהבת מורצ´ו
 
כמה דברים...

לכל אלו שלא מבינים למה צריכים מוצרים צמחיים שדומים בטעמם לדברים לא-צמחיים, זה מכיוון שלצערי, רוב האנשים אינם נולדים טבעוניים והם מתרגלים לטעם מסוים של מאכלים. אם אפשר להפיק טעם דומה ממוצרים צמחיים - אז למה לא? אני לא רואה בזה פסול. מה שפסול הוא לחשוב שאפשר להמשיך לקיים את אותה תזונה שקיימתם כשאכלתם בשר כשפשוט מחליפים את המוצרים הלא-צמחיים במוצרים צמחיים. לגבי חביתה צמחית, יש את התבשיל ההודי הזה שדומה בצורתו וטעמו לחביתה, אני חושב שטלי יודעת כיצד מכינים אותו...
 

guruyaya

New member
ברוב חוכמתי וגאונייותי

אני משתמש בטופו מרוסק במזלג, מעורבב עם מעט שמן, ומומלח כדי להחליף חביתה מקושקשת. זה לא ממש כמו ביצה, אבל זה יותר ממספק.
 

sheda0ktana

New member
אני כמעט חטפתי התקף לב פעם

כשהגישו לי במלון נקניקיות של טבעול לארוחת ערב..זה נראה, נטעם ומרגיש בדיוק כמו המקור! מנהל חדר האוכל היה צריך להביא לי את האריזה הקפואה כדי להוכיח לי שזה לא בשר - לא הסכמתי לאכול את זה בשום תנאי! נורא מוזר בעיני שעושים שמיניות באוויר כדי לתת לירקות וצמחים טעם של בשר, כי הרי לבשר אין טעם! (ואני אוכלת בשר, אני יודעת!) מה שנותן את הטעם לבשר זה התבלינים. בשר הוא כמעט כמו טופו - מרקם וערך תזונתי (כלשהוא) וסיבים (קצת). קחי לך תבלין לסטיק, או תבלין גריל עוף, שימי על הירק האהוב עליך, וקיבלת סטיק נטול סטיק, או עוף נטול עוף. בנוגע לדגים - זה מסובך יותר. ה"טעם" העיקרי של הדגים הוא הריח שלהם. כדי להפטר מהריח שלהם אני לא רוצה לדמיין בכלל איזה תהליך כימי נורא ואיום צריך יהיה לעשות לדג המסכן, ובסופו של דבר מה שיתקבל יהיה שווה בערכו התזונתי לסמרטוט רצפה משומש. למה לא לכבד את המגוון שיש בטבע, שלכל דבר יש את הטעם שלו, ולהנות ממה שיש, במקום לנסות שהכל יהיה "כמו" משהו אחר, ובסופו של דבר - אחיד?
 

pink sunset

New member
לא מסכימה

לא מסכימה איתכם בכלל, אין שום דבר רע בטעם "דמוי" בשר, כל עוד זה לא באמת עשוי משום חיה אז למה לא? אני לא חושבת שההתנגדות שלנו למוצרים מין החי צריכה להפוך להמנעות אפילו מהטעם הזה כשהוא בא ממוצרים צמחוניים. אני אישית פעם אחת קניתי חבילת טופו, ומה שלא עשיתי לו זה היה הדבר המגעיל ביותר שטעמתי אי-פעם ואני לא מתביישת להודות בזה. אז אם טבעול מספקת לי אוכל טעים, מה טוב. מקובל עליי שיש כאלה שגם כשלא היו צמחונים לא אהבו את הטעם של הבשר, אני לא נימנת איתכם.
 

HaMsTeR

New member
מסכימה איתך!

אני אכלתי שניצל תירס הרבה לפני שנהייתי צמחונית, וכשאני בטיולים של הנוער העובד והלומד, תמיד מלא אנשים לא צמחוניים, משקרים שם שהם כן צמחוניים, כדי לקבל שניצל תירס.
בטיול האחרון שהייתי בו, כל כך הרבה אנשים אמרו שהם צמחונים, שכשהגעתי, כבר לא היה לי שניצל..... (בסוף התברר שזה סתם שניצל טופו.... אפילו לא תירס... וזה די מגעיל... במיוחד בלי קטשופ.... הקטשופ, לדעתי, נותן את הטעם.) ואני לא מבינה למה צריך להמציא למאכלים הצמחוניים שהם רק "בטעם של" שמות חדשים... ככה, למשל, אם מישהו נורא אהב המבורגר, ואז הוא ניהיה צמחוני, אבל הוא רוצה לאכול המבורגר צמחוני. איך הוא ידע מה זה? זה שזה מצולם על האריזה, לא אומר שזה זה..... ועוד משהו- אתמול הפכתי עוד מישהו שאני מכירה לצמחוני
(מטעמי מוסר) הוא הרביעי. אולי חמישי, לא זוכרת בדיוק.
כתבתי לו כמה שורות, שכל כך גרמו לו לייסורי מצפון, שבסוף הוא החליט שהוא יהיה צמחוני
 
למעלה