הצעת יעול

• פותח הנושא siv30
  • פורסם בתאריך

siv30

New member
../images/Emo62.gif הצעת יעול

להוסיף במסך תצוגת הרשומה, ליד הלב גם את מספר הציפיות ברשומה. עוד מידע סטטיסטי לטובת הגולשים בבלוג והאמת שראתי את זה במערכות אחרות ואהבתי את הרעיון.

ע ל ו מ ה

New member
אבל שם רק הבלוגר רואה את זה

siv מבקשת להציג את המידע לכלל הקוראים - ע"מ לשמש כ-social navigation (אם לרשומה נכנסו הרבה, כנראה ששווה להיכנס אליה). אם כי אנחנו מתחילים להסתכן בעומס יתר, וכנראה שהצבעות "אהבתי" הן אינדיקציה מוצלחת יותר כי זה לא סתם כניסות אלא גם הבעת דעה.

suki da yo

New member
אני חושבת שזה מיותר...

עודף אינפורמציה... מה שכן הייתי שמחה לראות במסך הניהול זה אילו רשומות הומלצו. ועוד משהו- קרה לידיד שלי לפני תקופה מסויימת שהומלץ ולא ידע מזה כמה ימים. אולי ניתן יהיה לשלוח מסר למחבר הרשומה על כך שהומלץ?

ע ל ו מ ה

New member
עכשיו כשרשומות מומלצות מקבלות בול

קשה לא לדעת שהומלצו - אם אתה עוקב אחר התגובות בבלוג שלך אתה ממילא נכנס לרשומה וקשה לפספס את הבול. אם אתה עוקב אחרי הסטטיסטיקה ותוהה אם הומלצת, הבול שם כהוכחה. מי שלא עוקב אחרי סטטיסטיקה או תגובות, כנראה שלא נורא שלא ידע כמה ימים שהומלץ. הבול הוא התשובה של תפוז לבקשות שלנו לדעת על המלצה, ולדעתי זה פתרון טוב.

siv30

New member
ישנן מספר בעיות עם אהבתי

הראשונה שלא תמיד אנשים מצביעים. עד כדי כך חמורה הבעיה שיש כאלה שפשוט מוספים שורת תזכורת בסוף הפוסט שמבקשת מהקוראים שלהם להצביע
בניגוד למערכות אחרות אין הגבלה על כמות ההבצעות היומית שלי. כך שמי מנוע ממני להכנס ולהצביע לכל רשומה? לפעמים זו אינדיקציה לכך שהייתי שם ואין לי מה לאמר מעבר להצבעה. פרמטר של כניסות בכל זאת הוא משהו אובייקטיבי יותר ולא תלוי בהצבעה.

ע ל ו מ ה

New member
יש הגבלה על מספר ההצבעות לרשומה, לא?

אחרי שהצבעת כבר לא מופיע לך האפשרות להצביע. אז כל אחד יכול לתרום רק קול אחד לרשומה. אם יש רשומה שנכנסו אליה רבים כי בעל הרשומה שם המלצה מסקרנת (ומטעה) בפורום, יהיו רשומות הרבה כניסות אבל חלקן לפחות יהיו כניסות כעוסות שלא מעריכות את הרשומה. אם מספר רב של כניסות יהווה הזמנה לעוד כניסות, רשומה כזו תפתה עוד ועוד אנשים (rich get richer) ללא הצדקה. כמות הצבעות אהבתי מעידה בדיוק על כך שאנשים חושבים ששווה להיכנס. חלק רק הקליקו אהבתי, חלק הגיבו אבל אם ממש אהבו גם הקליקו אהבתי. לדעתי הקלקת אהבתי היא כן עדות, ואם יש מעט על רשומה ממש שווה, זה רק משום שממילא היו גם מעט כניסות (ולכן הוספת מידע על מספר הכניסות לא יעזור).

siv30

New member
לרשומה כן

אבל בכללי לא ואז אני בדעה שאפקט ההצבעה אובד. בכל מקרה אני מקווה שיבחנו את הרעיון

../images/Emo45.gif

אני לא אכנס לרשומות הללו במיוחד, בגלל שאני שונאת רשומות על סקס, אבל הרעיון חביב.

למעלה