חומר למחשבה

../images/Emo62.gif חומר למחשבה

מדריכים ומדריכות יקרים
כבר די הרבה זמן שאני מתלבטת איך לכתוב את הדברים הבאים, בסופו של דבר אחרי שיחה עם הלל ודיויד לפני כמה ימים ועם דני הבוקר - וכן עם לא מעט הורים שאיתם דברתי במהלך ההרשמה למחנה וכמובן שעם רינת ... אני כותבת את הדברים ואשמח לשמוע את חוות דעתכם/ן ... אחת מהמחשבות / טענות המרכזיות של החניכים היא שהפעילות במחנה הפכה להיות שגרתית מדי. רב הפעולות נעשות בכיתות (כמו בבית ספר), די הרבה פעוליות חוזרות על עצמן משנה לשנה (ערב בנים בנות, א"ש לילה ...ועוד) בקיצור - החבר'ה מרגישים שאנחנו לא מספיק מאתגרים אותם ובמילים אחרות לא מספיק מאתגרים את עצמנו. אני יודעת שהימים בהם אתם/ן כותבים/ות את המעמדים והפעולות הם ימים מאוד עמוסים עבורכם/ן - ושחוץ מתנועת הנוער שלנו אתם עושים עוד כמה דברים חשובים כמו לסיים את שנת הלימודים ולהבחן ... ובכל זאת ... אני רוצה להעלות את העניין לדיון ... אני אשמח לשמוע מה דעתכם/ן ... וגם:
מה הפעולה שאותה אתם/ן זוכרים/ות לטובה
למה
מה היה שם שגרם לה להיות בלתי נשכחת
הנושא, המדריכים, דרך הפעולה = המתודה
מחכה לתשובות ... שלכם תמיד
שרון

אני מסכימה לחלוטין...

אני חושבת שהרבה דברים במחנה שלנו הם שגרתיים וחוזרים לעצמם,לפעמים זה היופי של המחנה , אבל לפעמים באמת צריך כבר שינוי,ואני מסכימה שיש צורך לעשות משהו בנידון. קודם כל, באמת חשוב לבדוק שמבחינת פעולות לא יהיו מתודות שיחזרו על עצמם, וחוץ מזה אני גם מציעה לכל המדריכים שיושבים בימים אלה וחושבים על פעולות ופעילויות לזכור שחווי"ה זה לא עוד פעולה שבועית, וזו דווקא הזדמנות ללכת רחוק, לעשות פעולות מטורפות שלפעמים אין את הזמן או המשאבים לעשות במשך השנה. חוץ מזה צריך לזכור באמת מהי השכבת גיל שאיתה מתעסקים, אני אישית מדריכה קורס הדרכה בירושלים, יש שם חבר'ה שמכיתה ד' בתנועה, וכן צריך לאתגר אותם. אני ממש מרגישה שבייחוד בקורס הולכים להיות הרבה נושאים שכבר נגענו בהם במשך השנה, ואנחנו הולכים להתעסק בהם שוב בחווי"ה, אז איך עושים שזה לא יחזור על עצמו?? אני באמת מסכימה שהכל מתחיל ונגמר בשני דברים, האחד- מתודות, והשני- צורת ההעברה, חייבים התלהבות! חוץ מהפעולות אני חושבת שבעצם החניכים מזמינים אותנו לחשוב ולאתגר את עצמנו מה עוד אפשר לעשות אחרת, שונה, ומיוחד יותר משנה שעברה.אני יודעת שאני עם בודדים במערכה, אבל אני חושבת שמלחמת צבעים כבר איבדה הרבה מהיופי שלה. זה אחד השוברי שיגרה המרכזיים במחנה שלנו, אבל זה כבר הפך לשגרה בעצמו. אני מרגישה שהרבה חניכים כבר לא נתפסים לרעיון, וזה בעיקר כיף למדריכים ולקורס הדרכה. אני חושבת שצריך לשבת ולחשוב איך להפוך אירועים כאלו לדברים שלא חוזרים על עצמם ונותנים יותר לחניכים. אני אשמח להיפגש עם מי שמעוניין , כדי שנוכל לשבת ולחשוב על הדברים האלה. שרון, אני יודעת שיש לנו פגישה של צוות קורס ביום רביעי במשרדים, אני אשמח להגיע מוקדם יותר בשביל לדון בנושא הזה, כי אני ממש מרגישה שזה נכון וחשוב.

ב-1876...

הציע אלכסנדר גראהם בל למכור את הפטנט שלו של הטלפון לחברת ווסטרן יוניון ב-100.000$. יושב ראש החברה, הקים ועדה שתשקול את ההצעה. להלן קטע מהתגובה של ראשי החברה להצעתו של בל (ממציא הטלפון למי שלא יודע): "...טכנית, אני לא חושבים שהמכשיר הזה לעולם יוכל לשמש לתקשורת טובה במרחק של כמה קילומטרים. מר בל מבקש להתקין מכשיר כזה בכל בית ומבנה, רעיון שהוא בלתי מתקבל על הדעת. יותר מזה, למה שמישהו ירצה להשתמש במכשיר לא פראקטי כל כך כאשר הוא יכול לשלוח שליח לטלגרף המקומי וימסור הודעה ברורה לכל עיר בארה"ב? חשמלאים בחברה שלנו פיתחו ושכללו את הטלגרף כך שאנו לא רואים סיבה לשקול את ההצעה... לטלפון יותר מדי חסרונות כדי להחשיבו אמצעי תקשורת אפשרי." לגראהם בל היה חזון. שבעתיד, בכל בית יהיה טלפון. הוא לא נתן לאנשים שאמורים היו לדעת טוב ממנו לדכא את יוזמתו. הוא התמיד, אבל הכי הכי חשוב, בל חשב מחוץ לקופסה. הוא העז להיות חדשני וללכת נגד המקובל, ומשם אתם יודעים את המשך הסיפור. אין בית היום ללא טלפון. אני מוצא שני ציטוטים שצריכים להנחות אותנו לקראת המחנה הזה: "הבעיה לעולם איננה איך להכניס לראש מחשבות חדשות וחדשניות, אלא כיצד להוציא את הישנות" די הוק, מייסד ויזה "מי שחדל להיות טוב יותר, חדל להיות טוב" אוליבר קרומוול לקראת המחנה בואו נאתגר את עצמנו ואת החשיבה שלנו! אשמח לתגובות בהצלחה מחר במתמטיקה

Tiki Torch

New member
כהמשך למה שאמרתה

באמת צריך לאתגר את עצמנו ואת דרך החשיבה שלנו... אבל בתכלס לסמוך על כל אחד שישב ויאתגר את עצמו ויוציא מזה תוצאות טובות זאת שיטה די בעייתית צריך קודם להמציא את הטלגרף לפני שנחשוב להשתמש בטלפון צריך לבנות פעולה שיעבירו לשכב"ג שתגרום לנו לחשוב מחוץ למסגרת יש לי רעיון מטומטום של לבקש עזרה של ממומחה בנושא שיעזור להעביר את זה אבל זה רק רעיון שהוא כנראה בלתי יישים. צריך פעולה שתהייה מעל ומעבר שתהייה פעולה שצוות חוברות הדרכה יוכלו לשים בחוברת הדרכה כפעולה שתוכל לגרום למדריך הכי לא מקורי להיות יותר מקורי מאפיפית בטעם של כדורי מולטי וויטמין של תלמה!(תודו שזה מקורי) ככה אולי הצוותים של העדות השונות יחשבו על איך לשפר את הפעולות הקיימות והעתידיות שהם כתבו או יכתבו למחנה וככה נוכל אכשהו לרענן את החוויה שמקבלים כשמגיעים לחוו"יה! חבל שנזכרנו בזה רק עכשיו וחבל שכנראה הרעיון הזה יידחה בגלל שהוא לא יישים או משהו כזה אבל לפחות הצעתי...

יוני... אני לקחתי על עצמי

לארגן משהו בנושא הכלים קיימים ונדאג שיעברו אל כולם בקרוב יהיו בידיכם כלים רבים לפריצת מסגרות חשיבה, אתה צודק שצריכים כלים כדי להתמודד עם זה. יהיה בקרוב אל דאגה

Tiki Torch

New member
אולי אפשר לארגן משהו בפורום?

כדי לפתח את המחשבה אפשר לעשות את זה בדרכים שונות יש כלמיני חידות או בעיות שיפתחו את המקוריות לא רק ספציפית בשביל ההדרכה אלא בכללי... אני כרגע לא יכול לקחת את זה על עצמי אבל אני אברר מה קורה עם זה ואולי בקרוב כן...

Tiki Torch

New member
ד"א איך אתה תעביר את זה?

תעביר לרכזים שיעבירו לנו את זה כפעולת שכב"ג או באיזשהו כנס?איך?

ברור שבפטלפטיה!

אין אמצעי יותר בטוח מזה סתם אל תדאג חושבים על הכל אני שוקל כמה אפשרויות. אם אתה חושב ואני בטוח שכן, שיש לך מה לתרום ולהוסיף אז כל יזמה תתקבל בברכה. הפניה היא לכולם כמובן. ב-6 אני מסיים מתמטיקה וואללה

ariman

New member
רעיונות

בקשר למלחמת צבעים- מה שהיו עושים במחנה באמריקה במלחמת צבעים זה שבנוסף לצבעים, כל צד קיבל גם איזושהי קבוצה נוספת- לדוגמא השדים האדומים הג'ינים הכחולים והמפלצות הירוקות. הם שינו את הקבוצה כל שנה, ושמרו את הצבע, כך שהשירים והמורל השתנו כל שנה. זה לא מהפכני, אבל לדעתי זה מוסיף. ואם שואלים אותי מה אני זוכר מחווי"ה, זה את החוגים המגניבים שנתנו לי חוויות שלא חוויתי אחרת- טיסנאות, יוגה, בישול. למה אי אפשר לעשות את אלה? אפשר להרחיב את האומנויות- קרמיקה, רישום, פיסול. אפשר להרחיב את אומנויות הלחימה- קפואירה, קראטה, טאי צ'י, חץ וקשת. אפשר לעשות חוגים של שפות- שפת סימנים, יפנית, ערבית. להרחיב אופקים בשביל החניכים. זה יכול להוסיף הרבה.

Tiki Torch

New member
בהחלט החוגים עשו המון בחוויה

כ"כ נהנתי מהחוגים בחוויה ואהבתי את החוגים היותר מקוריים כמו DND או מועדון הסרט הטוב(הידוע יותר בשמו היותר מפורסם "המקום שאפשר לישון בו בצהריים")למרות שנהנתי קצת פחות מהחוגים היותר מחנתיים כמו אומנויות למינהן וכאלה... הנה אתר שמציע הרבה חוגים אולי אפשר להסתכל שם ולבדוק איזה חוגים חדשים אפשר להוסיף: http://www.hug.co.il/

למעלה