חשוב לי מאד ..

../images/Emo62.gifחשוב לי מאד ..

האם שמעתם על התרופה טופמקס- שבעיקרון שמעתי שהיא תרופה לאפלפסיה/דיכאון אבל גם שמעתי שהיא יכולה לעזור לרדת במשקל. אמרו לי שהיא תרופה מאד יקרה וופא משפחה לא נותן אותה למרות שישי עודף משקל וקשיים לרדת במשקל.. האם היא באמת יכולה לעזור לרדת במשקל? ואיך אפשר לקבל מרשם בשבילה? אודה לתשובה.. כי אולי רק זה יכול לעזור

Badolinna

New member
אם רופא המשפחה לא נותן יש סיבה

מיותר לדחוף לגוף שלך תרופות - בטח ובטח כאלה. הפיתרון שלך לא צריך להיות דרך העזרים האלה. מה עם ניסיון לקב' תמיכה או דיאטנית? ספורט? וכיו"ב. גם אם תרזי בעז' תרופות כאלה את ישר תעלי במשקל שוב כי תחזרי להרגלי התזונה הישנים שלך - עדיף לרדת לאט ובטוח ובדרך ללמוד מהי תזונה נכונה. אם עודף המשקל הוא קיצוני - תיפגשי עם הרופא שלך ואני בטוחה שהוא יסייע לך להגיע לפתרונות יותר יעילים מאשר לדחוף לגוף שלך תרופות מיותרות!!!!! את בכלל מבינה מה שאת מנסה לעשות? להכניס לגוף שלך תרופות נגד דיכאון כי שמעת שאולי זה יסייע להוריד במשקל? הבריאות שלך שווה הרבה יותר מכל הדיאטות שבעולם - טוב לא יצא מזה!

../images/Emo88.gifקודם כל - ..להרגע

למה את/ה עונה לי על מה לא שאלתי ? למה את/ה חושב/ת שאני רוצה לדחוף לעצמי? בכל אופן במידה ויש אנשים שמבינים עניין בנושא הזה אשמח לשמוע מה ידוע לכם על התרופה הזו. האם יש אנשים שהרופא נתן להם אותה ? (קראתי שיש כאלה ושזה מאד עזר לתחילת הדרך...

טופמקס

טופמקס היא אכן תרופה אנטיאפילפטית.ניסיון עם חולים אפילפטים הראה שתרופה זו בניגוד לתרופות אנטיאפילפטיות אחרות ,גורמת בין השאר גם לירידה במשקל ולכן במרכזים שונים בעולם החלו בניסויי של מתן תרופה זו. ככל הידוע לי לפחות במקום אחד הופסק הניסוי שכן תופעות הלוואי של לקיחתה במינונים שניתנו היו בלתי נסבלות (כאבי ראש קשים, סחרחורות וכו') ולא ידוע לי שהיא כבר ניתנת לאנשים בעודף משקל, בכל אופן עדיין לא בארצנו הקטנטונת..מרשם, נותן רק רופא אז את מוזמנת לשאול גם את הרופא המטפל שלך.

למעלה