יוגה במחזור

chichka

New member
../images/Emo62.gifיוגה במחזור

שלום יוגי, רציתי לדעת אם אפשר לעשות יוגה כשבחורה במחזור. אם כן - אילו תרגילים אפשר לעשות ואילו לא. ** שאלה נוספת: באילו שעות של היום מומלץ לבצע את התרגילים - כי אם אני עושה את זה בבוקר אני פחות גמישה מאשר בערב. תודה ויום נעים

יוגי בר

New member
יוגה במחזור

היי לך. וברוכה הבאה לפורום. ונתחיל מההתחלה: 1. יוגה אפשר וחשוב לעשות גם במחזור אבל.... 2.אסור בתכלית האיסור, לעשות שום תנוחות הפוכות. כמו: שירשהאסנה-עמידת הראש. סארוונגאסן-עמידת הכתפיים או עמידת הנר. תנוחות אלו מזרימות את הדם (פעם בצורה מבוקרת ופעם בצורה ישירה אל הראש) שאר התנוחות מותרות. בתום המחזור את יכולה לעשות את כולן. 3.מומלץ לתרגל יוגה בשעות הבוקר המוקדמות או בשעות הערב. אכן כשאת קמה בבוקר את פחות גמישה. זה טבעי לחלוטין. בצעי כמה מחזורים של ברכת השמש- הסוריהנמסקר- ותתחילי לרחף. ועכשיו... הכללים החשובים מכולם. 4. תמיד תקשיבי לאיתותים שהגוף משדר אליך. סימנים כמו אי נוחות או כאב הם סימנים בעלי משמעות-אל תזניחי אותם. למדי את עצמך לנהוג בגוף ברכות ובעדינות. ובכלל הגוך הוא כלי הרכב הנהדר שמאפשר לך לעבור את החיים למדי תא עצמך להכיר אותו ואת רגישויותיו. זה אחלה חשוב. 5.לעולם, אבל לעולם, אל תעברי את גבול המאמץ והכאב. זה נכון ליוגה, ומכיון שיוגה זה מדע החיים זה נכון גם לחיים עצמם. בהצלחה ושיהיה לך יום יום כייף יוגי. בברכה ואהבה יוגי בר

chichka

New member
תודה יוגי../images/Emo51.gif

היי גם לך ותודה על העיצות! זה באמת עזר לי אולם יש לי עוד כמה שאלות: 1. לגבי התרגילים בבוקר וחוסר הגמישות - גם לאחר שאני עושה כמה פעמים את הברכה לשמש עדיין קשה לי לבצע את עמידת הנר ואת תנוחת המחרשה. 2. כמה פעמים בשבוע עלי לבצע את התרגילים בכדי שתהיה להם השפעה? 3-4 ימים זה סביר? 3. לגבי תרגילי הנשימות - רציתי לדעת עם אילו תרגילים אפשר להתחיל וכמה זמן צריך לבצע אותם ע"מ שתהיה להם השפעה? אפשר לבצע את תרגיל הנשימות מנחיר לנחיר, ואם כן, האם עוצרים את הנשימה כל פעם? זהו לבינתיים, המשך יום נעים

יוגי בר

New member
המשך תרגול...

היי לך. ראי, עקרונית לא צריכה להיות שום בעייה בביצוע התנוחות לאחר 12 מחזורים של ברכת השמש, וכמובן, שצריך לבצע הרפייה לפני התחלת שאר האסנות. אבל...כל אחד ואחת הוא עולם בפני עצמו ולכן, נסי לבצע את האסנות בצורה הבאה. 1. התחילי קודם כל בהאלהאסנה- תנוחת המחרשה. זכרי את תומכת כל הזמן עם כפות הידיים בגב עד שקצות אצבעות הרגליים נוגעות ברצפה. אל תשחררי את הידיים לפני כן. 2. מההאלהאסנה-תנוחת המחרשה את יכולה לעלות לסרואנגאסן- עמידת הנר. וזה אומר: לתמוך שוב הייטב עם כפות הידיים בגב התחתון ולהרים את הרגליים. 3. חשוב מאוד! אל תתרכזי בביצוע מושלם של התנוחה. מתרגלים מתחילים עושים זאת- זה לא לעניין. התרכזי הייטב לעומת זאת בנשימה. הבטיחי כי כל משך התרגיל תהא נשימתך נוחה ואיטית ללא הפרעות. זה הכי הכי חשוב. השלמות של התנוחה תגיע לאחר מכן. אל תבזבזי ריכוז ואנרגיה על כניסה לתנוחה. היא חייבת להיות חלקה ו"דינמית" בהתחלה וסטטית ורפוייה מאוד בהמשך הדרך. 4. הביני נקודה זו הייטב! כי היא הלב של התרגול היוגי. יוגה היא הקלות הבלתי נסבלת של הרפיון הטוטאלי. ללא נשימה עמוקה ואיטית- לא תגיע הרפייה גופנית. ללא הרפייה גופנית לא תגיע הרפיה מנטלית. ללא הרפייה מנטלית לא תגיע הרפייה רוחנית. 5. לגבי הזמנים: נסי פעמים ביום:מוקדם מאוד בבוקר ומאוחר בערב. 6. פרנאניימה- שליטה בנשימה היוגית: זה כבר יותר מורכב פראנאייאמה צריך ללמוד במרכז לעניין ואצל מורה מיומן. ובכל זאת, א. אל "תצפי" בכל רגע ורגע להשפעה. היא תגיע. ב. ממליץ לך לבצע את האנלומה וילומה-נשינת נחיריים מתחלפת בשלושה שלבים: שלב א: שאיפת אויר מנחיר אחד נשיפת אויר מאותו נחיר. למשך 3 חודשים עד 1/2 שנה שלב ב: שאיפת אויר מנחיר אחד למשך 4 שניות נשיפת אויר מנחיר נגדי 6 שניות. למשך 3 חודשים עד חצי שנה. התמידי בשלב זה ותראי לאחר 1/2 שנה את ההשפעה האדירה שלב ג: שאיפת אויר מנחיר אחד למשך 4 שניות, עצירת האויר(קומבקה)למשך 8 שניות ונשיפת האויר למשך 8 שניות(היחס 1:2:2). לא סתם אני מדגיש את פרקי הזמן. פראנאייאמה עובדת על על מערכות העצבים וחשוב לתת למערכות הגוף זמן להתרגל אליה. אנא אל תמהרי. בהצלחה בברכה ואהבה יוגי בר

למעלה