יום עיון דת-דעות

BlackJack1

New member
../images/Emo62.gif יום עיון דת-דעות

טוב אינני מתכוון לפתוח שרשור בנושא חילונים\דתיים ומאבק דת מדינה ואינני מתכוון לפגוע בחובשי הכיפה בפורום (במיוחד בך אושיקו ידידי) אבל משהו מאז הטירונות די מטריד אותי.. כמעט כל חייל (בעיקר טירון) צריך להגיע ליום עיון דת,שבו מרצים רבנים שונים לחיילים והמטרה העיקרית היא לחזק את רוחם (פחות או יותר) יום העיון שלי התקיים במוזיאון האצ"ל בת"א,שבה הרצה לנו איש אצ"ל לשעבר ו2 רבנים.. אחד מהרבנים שהרצה לנו הוא הרב נח הרץ שבוודאי סיפורו מוכר לרוב ההורים כאן: טייס חיל האוויר שנפל בשבי ביום כיפור וגם איבד את רגלו,ולאחר 10 שנים לערך חזר בתשובה והוסמך לרבנות בשלב כלשהו. הרב סיפר לנו את סיפורו,תוך כדי שהוא מכניס עוד כמה נושאים (רמז לכשלון החינוך החילוני בנושא הסמים,בעובדה שדתיים מתייחסים יותר יפה לנשים שלהם,וצריך להלחם בערבים מלחמת חורמה,בעוד ישבו בקהל 2 דרוזים),ואני מהר מאוד זהיתי שמדובר באחד שמיומן בהרצאות משום מה,ולאחר ההרצאה חברים שלי עם רקע בעולם הדתי (חלקם כבר לא חלק ממנו) אמרו לי שמדובר באחד שמככב בערבים להחזרה בתשובה,וגם משיחה עם אבי (שהיה קורס טייס אחד מתחת להרץ) הוא ישר זיהה במה מדובר והביע תמיהה על כך שהוא מרצה לנו... הרב השני שהרצה,היה יותר בסדר,אינני כ"כ זוכר את שמו הוא השתייך לזרם הדתי לאומי לייט לטענתו בשירותו הצבאי (כיום גם הוא חרדי למהדרין),וסיפר על סיפור כלשהו במהלך שירותו כקצין בצנחנים והכל היה טוב ויפה,אבל לאחר מכן התברר לי שהוא גם משתייך לעמותת "קירוב לבבות-הידברות" (כולם מבינים מה זה בעצם קירוב לבבות אני מניח),ועוד נגלה לי שלפי פקודות מטכ"ל אסור למטיפים חרדיים להכנס לתחומי מחנות צה"ל,אז אם אסור להכנס מביאים אותם אלינו? השאלה שלי היא מה אתם בתור הורים (או חיילים) הייתם מרגישים אם שני אנשים שמשתייכים לארגוני החזרה בתשובה היו מרצים לילדכם (לא משנה מה נושא ההרצאה,עצם העובדה שמדובר בבן אדם שביום יום עוסק במשהו שעלול לשנות תפיסת עולם מקצה לקצה..) שוב אין לי כוונה לפתוח פה ויכוח או מאבק אלא רק לשמוע את דעתכם..

oshiko

New member
אני מתנגד לסיגנון

ואני בהחלט מבין את הרגשתך. אני לא מאמין ב"בתי חרושת לחוזרים בתשובה". המטיפים האלה רואים את עצמם כאנשי מכירות של גוף עסקי, ואנשי מכירות לא מחוייבים לאמת, הם קודם כל מוייבים לחברה ולמוצר; האמן לי, אני מהנדס בחברה ונדהם לראות בכל פעם את הפער בין האמת הלא-מתפשרת של המהנדסים ל"אמת" שמוכרים אנשי המכירות. אני נוטה לא להאמין לאנשי מכירות. מי שמצייר את הכל בשחור-לבן - שחור בצד אחד, לבן בצד השני - לא יכול להיות צודק, למרות שהוא נורא רוצה. אני בעד הידברות שמבוססת קודם כל על כנות מכל הצדדים, ועל כבוד לדרך שהיא שונה ממך. ואני חושב שמרצה בצה"ל, שמורכב מכל מגזרי האוכלוסיה, צריך לכבד את הכללים האלה.

BlackJack1

New member
זאת גם המחשבה שלי

שמראים לך שהכל טוב ויפה ואין שום חסרון-סימן שכבר משהו לא טוב.. אבל בלי קשר,העניין שלי היה מה אתה חושב על העניין שמביאים אנשים כאלו להרצות לחיילים? (שים לב,נוח הרץ זה סופרסטאר עבור התעשייה הענקית הזאת)

oshiko

New member
זה בדיוק העניין

אני יודע מי זה נח הרץ - במלחמת יום-כיפור הייתי נער והסיפור שלו היה מפורסם. זה בדיוק העניין - אני לא חושב שצריך להביא סופר-סטארים כדי שיימכרו טוב את היהדות. זה לא קוקה קולה. דרך חיים, ובעיות הזהות המיוחדות שקיימות במדינת ישראל, הם נושאים יותר מדי עמוקים מכדי שיימכרו אותם בצורה כל כך זולה. ואני חושב שיש מקום לדיונים בצבא על הנושאים האלה מתוך גישה שווה שמכבדת את הנושא הנדון ואת כל הצדדים; אבל אין מקום למטיפים, משום מגזר. לדעתי אתה יכול לכתוב על כך לראש אכ"א. מתוך היכרות איתו (הוא בא מאיפה שאני בא; למד שנתים מעלי באותו מוסד חינוכי) נראה לי שדעתו לא רחוקה משלי. (יש אינפורמציה על פנייה לראש אכ"א ברשימת הטלפונים במאמרים).

BlackJack1

New member
הבנתי אותך

וטוב לראות שיש גם חובשי כיפות שמתנגדים בתוקף לתעשיית ההחזרה בתשובה (בלי קשר לנושא)

זה מה שקורה כשראש אכ"א חובש כיפה.

ראש אכ"א הנוכחי אלוף אלעזר שטרן ידוע ביומרנותו" החינוכית-רוחנית", וכמו שאומרים את אשר יגורתי לי בא לי. חבל שהורים לטירונים אלו, עוברים לסדר היום. כמובן שבמקרה ההפוך, השמיים היו רועדים.

oshiko

New member
מי שאחראי הוא קצין חינוך

תא"ל אילן הררי - והוא דווקא חילוני למהדרין. הצעתי לפנות לראש אכ"א דווקא משום שאני יודע שהוא נגד הסיגנון המטיף. חוץ מזה BlackJack1 אמר בפירוש שהוא לא רוצה שהשירשור שלו יהפוך לויכוח בענייני דתיים-חילוניים. גם אני לא רוצה - כי הפורום הזה הוא באמת לא המקום. הניסיון שלך לסייג חובשי כיפה מתפקידים מסויימים הוא לא דמוקרטי ופוגע. אני יכול באותה מידה לאמר בכל פעם שמשהו לא נראה לי "זה מה שקורה כשהאלוף XXXX לא חובש כיפה, או דרוזי, או מרוקאי, או בא מקיבוץ של השומר הצעיר". איך זה נשמע? לא נגיע רחוק ככה.

אימשל2

New member
../images/Emo45.gif

המטיפים הללו היו הרבה לפני שאלעזר שטרן היה ראש אכ"א. אהבתי את ההשוואה עם אנשי המכירות. האיבחון לגבי שני הגורמים כ"כ נכון ואמיתי. בלאקג'ק אתה צרכן טוב אם הבנת מיד את החסרון בכך שיש רק יתרונות. לא אוהבת את הסגנון, לא אוהבת שמביאים אותם לצה"ל או לכל מקום אחר, בו השומע לא נמצא כי הוא בחר לשמוע. לא מאמינה שזה עוזר אולי להיפך.

למעלה