למנהלת שלנו שושי

../images/Emo62.gifלמנהלת שלנו שושי../images/Emo62.gif

אממ... עלה במוחי רעיון כלשהו וחשבתי להתייעץ איתך קודם! חשבתי אולי שנעשה לנו מין פינה יומית / שבועית על מתכונים מבית אמא... כל פעם נכתוב מתכון אחר... מה דעתך?
 

שושי 13

New member
דעתי נוחה מאד ../images/Emo140.gif

היתה כאן מישהיא שגם הציעה זאת, אבל משום מה נעלמה לי לאחרונה. ולדעתי אם כן, אז מתאים בכל יום שישי להביא לכאן מרשם של איזה מאכל תימני אסלי, אם זה מתאים לך יאמאנית, קחי עלייך את המבצע הזה ותדאגי להביא לנו בכל יום שישי איזה תפריט למאכל יאמאני טעים - מה את אומרת?
 

אריליו

New member
שטויות של בנות :

בעיקרון זה אריליו, אבל עכשיו כשאני רואה את האוריליו זה הרבה יותר יפה.. ניחא.. שטויות של בנות כבר אמרתי ? :]
 
ואם כבר הזכירו פה חילבה...

אני חושבת שנתחיל איתה... אז הנה לכם המתכון של חילבה אסלית כמו שאמא שלי מכינה: חומרים: 2 כפות גרגירי חילבה טחונים 1 כפית זחוק 2 שיני שום מלח אופן ההכנה: משרים את החיבה הטחונה במים במשך 5 שעות לפחות (ככל שמשרים יותר כך מפיגים את טעמה המריר) את הנוזל שמעל החילבה התפוחה שופכים. מקציפים בעזרת מערבל (אמא שלי מקציפה בכף
) עד לקבלת עיסה לבנה ומוקצפת, ברוב המקרים צריך להוסיף מעט מים לקבלת הסמיכות הדרושה. תוך כדי ערבול מוסיפים את הזחוק, השום והמלח.
בתיאבון לכולם
 
אהה אוקיי...

סבבה... בע"ה אני מוכנה לכתוב כל יום שישי מתכון יאמני אסלי מבית אימי שתזכה לחיים ארוכים! אבל אם כבר דיברו על חילבה... אז לא יכולתי להתאפק וכתבתי
 

שושי 13

New member
בכייף יאמאנית - אני כבר מחכה ל -

מרשם הראשון - יש לי בקשה כבר - מתה לדעת איך עושים זום - את יודעת? אבל את לא חייבת להתחיל עם זה, תביאי מה שבא לך לקראת השבת הקרובה בסדר? סבתי ז"ל היתה עושה את זה הכי טעים שבעולם ואני כבר לא זוכרת, זה היה לפני המון שנים.
 
בטח שאני יודעת להכין זום...

יש שקוראים לו גם מטיט...(כל אחד והג'ננה שלו) אנחנו לא קוראים לו... הוא בא לבד
אמא שלי מכינה את זה הכי טעים שאפשר... טוב זאת לא חוכמה... היא יבוא אישי מתימון
בע"ה יום שישי אשמח לרשום לך מתכון במיוחד בשבילך
 

שושי 13

New member
ואיך שכחת את הלימון?

מה את עושה חילבה בלי לימון? בדיוק רשמתי קודם למאיה, ששאלה איך עושים את החילבה - אההה את לא קוראת מה כותבים אחרים?? נו נו נו - חחחחחחחח
 

Bmaya

New member
עידכון חם ../images/Emo13.gif

לא יכולתי לחכות למתכון אז עשיתי כך: חילבה, קצת מים, מלח, לימון וכוסברה. יצא סביר אבל לא טפח ונהיה קצפתי. אני זוכרת שאחותי היתה מערבבת עם כף עץ והחילבה שלה היתה תמיד לבנה כמו קצפת. אני תמיד הייתי דוחפת את האצבע באמצע, והיא היתה מתפוצצת
אז ככה, עשיתי גם סחוג, הלכתי במיוחד לסופר היום בשביל לקנות פלפלים חריפים, כמובן שבסופר פה אין פלפל יבש כמו בארץ, אז קניתי טרי אדום והוספתי מלח ועגבניה. אחחחחח איזה כיף היה לאכול את זה.... אהההההההה ועשיתי סלוף!!!! בקיצור, ארוחה תימנית אמיתי בשביל לשבור קצת את הגעגוע...
 
דרך אגב נעים מאוד...

אני גם תימניה...ומאוד מאוד אוהבת את המאכלים התימניים... שמחה לראות שיש עוד אנשים כמוני.
 

שושי 13

New member
ברוכה הבאה חלומות לפורום היאמני

האחד ויחידי והאסלי ביותר בפרדס וגם לי נעים מאד להכיר אותך, מקווה שתהני איתנו כאן.
 
תודה לך...

את המנהלת של הפורם אני מבינה...? אחלה של פורם יש לך! כל הכבוד על היוזמה הברוכה
סוף סוף משהו לתמנים! תימניה מתימן הביאה אותי לכאן ואני מקווה להשתלב ולהביא דברים מקוריים משלי =)
 

רדאעי

New member
פאגרקום פאגרה ואלכארבטה האדי

תימניה מתימן אבקשך להתייחס לחילבה בכבוד ולא להענישה ולייבשה כחמש שעות תמימות במי ההשרייה מה זה פה השריית שעועית? האנשים רעבים יגמרו המרק ויחזרו אחרי חמשעות לנגב ת'חילבה?? מה זה????????? שילכו כבר הבית שילהם וינוחו, מספיג עם הכיבודים. תיראי איך אצלינו ברדאע היו מכינים חילבה ירוקה טעימה ובארץ הוספנו לה מהצד בלי שיקגישו כבזרה גסוסה ועגבאניה מגורדה, הייא עכשיו תירשמי: גודם גול תכיני מיים גרים מלא הבגבוג ותשימי אותם בגעארה ומתי שהמיים כבר מחכים לחילבה, סריך לקחת מלוא הכף ולפזר בעדינות מינטאלאע מינטאלע ולעט לעט כמו שאמרנו מגודם[תגידי את רושמת? או שאני מדבר לאוויר??
] איפא היינו? אאאא... יו איפה היינו???נידקור מושה...
נידקור מושה...
. זכותיה תאג'ין ונמשיך יאללא גאדימה ושלום לך חילבה יגארה חזרנו אלייך...לשים חילבה לפי כמות האורחים לא לחסוך ולהניח את געארית השרייה בתוך המגרר למטה למטה על הכזוזית האחרונה והאמת זה נעים שהאורחים גמים בבוגר עם ריח של חילבה טעימה כדת ראדע צנעה ופרבריה ותמיד הריח לא כל כך הפריע בגלל הריסוס של הפזטוקס של השירותים והריח ניעלאם לגאמריי בכלל כלא היה ואיננו כי אובאד אההה ושולים עולאייך נאפשי...אהה וגאמרנו. איפא היינו? אאאא... גחי חצי רובטאת כאבזארא טרייא מהשוק תארטיבי אותה הרבה בברז ותנערי אותה מהמיים הרטובים ותגססי אותה[אבול לא לעשן חאס ואחלילא, שלוא תיתבלבילי בין מזרח למערב] טוב תגססי אותה וכבר המגרדת מחכה על השייש לעגבאניה בריאה שעברה גם היא ליד הברז וכבר התייבשה וגארדי אבוהה לגמרי לגמרי ואת הגליפה שילהה ישר לפח אין סורך בגליפות ראעות[אם היה במאסחאג הייתה הגליפה יופי יופי...] ושום יש לך? אהה תבי שיני שום, שתיים מספיג לחילבה ותכטשי אותם בפלאייר של השום עד שיצו העודפים מהחלונות הסדדיים של הפלאייר הזה שמועך אבוהום עד דג... את יכולה ברגע זה לשנות את התוכנית ולהוסיף את הירוק הטעים ולטחון ביאחאד הכבזארה והשום וגאם להוסיף את הכאבזארה גסוסה וזה הכי טוף לכולם ושלום עלייך נפשי.. עכשיו נתחיל ברובשאת אלחילבה, תתכופפי לארון ותוסיאי את הבלנדייאר..גאוולאת מרת אלמוארי...בלנדייר איייווה...כדהי סארפטייה, ותתכופפי עוד מארא וואחדה ותוסיאי את הגעארה של החילבה ותשפכי את המיים עד תומם ותשאירי את החילבה של האורחים הניכבדים, תדליגי את הבלנדייר של גאוולאת מראת אלמוארי[כנראה אוסטראלי המוארי הזה, מידרי...] ועכשווא תערבבי תערבבי ותערבבי ותוסיפי ראג מיים גארים גסאת גסאת גול פעם, עד שתיראי איך החילבה עולה עולה ומתרוממת לאט לאט כמו כובאנה חמה ומחוממת והיא עולה עם השמרים עד שהיא יפה ולבאנה ככה יפה יפהפייה וניחמדת באמת. תוסיפי לגברת הלבנה גסאת מלח ואת הכבזארה הגסוסה ואת העגבאניה והשום שכאראג' לא מיזמן מהחלונות של הפלאייר פטנט וכל הדברים האלה לערבב לאט לאט ואני מבאגאש ביגוש מכובדך לא לשים לימון עכשיו או סחוג[לא איכפאת לי שאחרי שאני אלך תעשי מא בידיש חופשי חופשי, ראג אל תגאלגלי אלחילבה היפה] הם יחקו לסוף התוכנית...הלימון והסחוג שאוהבים לעקוף את התור טרם זמנם מקסורי נאמוס... אחרי שתכיני זאת התוכנית החילבאטיט תיראי איך כולם ישתגעו בכלל אחרי שטיטעאמי תוסיפי לך כמה שאת רוסה מין הליימון ומין הזחוג וליבריאות הייאא ניראה תכיני לערב שבת...ושבת שלום ואל תישכחי שהחילבה הולכת רק עם מיים קרים ויש כאלה שמניחים אותה בבלנדר עם קוביות קרח וטוחנים ויוצא חילבה בינת מיחרואם תוצרת הארץ. ובקייץ אסור להניח חילבה מחוץ למקרר לעולם ולעולמי עד!!! ושעה אחת קרה היא כבר רוסה לצאת מהמקרר ולא יכולה יותר יש לה דודא מהקור מסכינה... עאסיד יש? סריך מיחוואש לערבב פעמיים לכאן ולכאן
 
למעלה