פאגרקום פאגרה ואלכארבטה האדי
תימניה מתימן אבקשך להתייחס לחילבה בכבוד ולא להענישה ולייבשה כחמש שעות תמימות במי ההשרייה מה זה פה השריית שעועית? האנשים רעבים יגמרו המרק ויחזרו אחרי חמשעות לנגב ת'חילבה?? מה זה????????? שילכו כבר הבית שילהם וינוחו, מספיג עם הכיבודים. תיראי איך אצלינו ברדאע היו מכינים חילבה ירוקה טעימה ובארץ הוספנו לה מהצד בלי שיקגישו כבזרה גסוסה ועגבאניה מגורדה, הייא עכשיו תירשמי: גודם גול תכיני מיים גרים מלא הבגבוג ותשימי אותם בגעארה ומתי שהמיים כבר מחכים לחילבה, סריך לקחת מלוא הכף ולפזר בעדינות מינטאלאע מינטאלע ולעט לעט כמו שאמרנו מגודם[תגידי את רושמת? או שאני מדבר לאוויר??
] איפא היינו? אאאא... יו איפה היינו???נידקור מושה...
נידקור מושה...
. זכותיה תאג'ין ונמשיך יאללא גאדימה ושלום לך חילבה יגארה חזרנו אלייך...לשים חילבה לפי כמות האורחים לא לחסוך ולהניח את געארית השרייה בתוך המגרר למטה למטה על הכזוזית האחרונה והאמת זה נעים שהאורחים גמים בבוגר עם ריח של חילבה טעימה כדת ראדע צנעה ופרבריה ותמיד הריח לא כל כך הפריע בגלל הריסוס של הפזטוקס של השירותים והריח ניעלאם לגאמריי בכלל כלא היה ואיננו כי אובאד אההה ושולים עולאייך נאפשי...אהה וגאמרנו. איפא היינו? אאאא... גחי חצי רובטאת כאבזארא טרייא מהשוק תארטיבי אותה הרבה בברז ותנערי אותה מהמיים הרטובים ותגססי אותה[אבול לא לעשן חאס ואחלילא, שלוא תיתבלבילי בין מזרח למערב] טוב תגססי אותה וכבר המגרדת מחכה על השייש לעגבאניה בריאה שעברה גם היא ליד הברז וכבר התייבשה וגארדי אבוהה לגמרי לגמרי ואת הגליפה שילהה ישר לפח אין סורך בגליפות ראעות[אם היה במאסחאג הייתה הגליפה יופי יופי...] ושום יש לך? אהה תבי שיני שום, שתיים מספיג לחילבה ותכטשי אותם בפלאייר של השום עד שיצו העודפים מהחלונות הסדדיים של הפלאייר הזה שמועך אבוהום עד דג... את יכולה ברגע זה לשנות את התוכנית ולהוסיף את הירוק הטעים ולטחון ביאחאד הכבזארה והשום וגאם להוסיף את הכאבזארה גסוסה וזה הכי טוף לכולם ושלום עלייך נפשי.. עכשיו נתחיל ברובשאת אלחילבה, תתכופפי לארון ותוסיאי את הבלנדייאר..גאוולאת מרת אלמוארי...בלנדייר איייווה...כדהי סארפטייה, ותתכופפי עוד מארא וואחדה ותוסיאי את הגעארה של החילבה ותשפכי את המיים עד תומם ותשאירי את החילבה של האורחים הניכבדים, תדליגי את הבלנדייר של גאוולאת מראת אלמוארי[כנראה אוסטראלי המוארי הזה, מידרי...] ועכשווא תערבבי תערבבי ותערבבי ותוסיפי ראג מיים גארים גסאת גסאת גול פעם, עד שתיראי איך החילבה עולה עולה ומתרוממת לאט לאט כמו כובאנה חמה ומחוממת והיא עולה עם השמרים עד שהיא יפה ולבאנה ככה יפה יפהפייה וניחמדת באמת. תוסיפי לגברת הלבנה גסאת מלח ואת הכבזארה הגסוסה ואת העגבאניה והשום שכאראג' לא מיזמן מהחלונות של הפלאייר פטנט וכל הדברים האלה לערבב לאט לאט ואני מבאגאש ביגוש מכובדך לא לשים לימון עכשיו או סחוג[לא איכפאת לי שאחרי שאני אלך תעשי מא בידיש חופשי חופשי, ראג אל תגאלגלי אלחילבה היפה] הם יחקו לסוף התוכנית...הלימון והסחוג שאוהבים לעקוף את התור טרם זמנם מקסורי נאמוס... אחרי שתכיני זאת התוכנית החילבאטיט תיראי איך כולם ישתגעו בכלל אחרי שטיטעאמי תוסיפי לך כמה שאת רוסה מין הליימון ומין הזחוג וליבריאות הייאא ניראה תכיני לערב שבת...ושבת שלום ואל תישכחי שהחילבה הולכת רק עם מיים קרים ויש כאלה שמניחים אותה בבלנדר עם קוביות קרח וטוחנים ויוצא חילבה בינת מיחרואם תוצרת הארץ. ובקייץ אסור להניח חילבה מחוץ למקרר לעולם ולעולמי עד!!! ושעה אחת קרה היא כבר רוסה לצאת מהמקרר ולא יכולה יותר יש לה דודא מהקור מסכינה... עאסיד יש? סריך מיחוואש לערבב פעמיים לכאן ולכאן