לסקר

mom&shaked

New member
../images/Emo62.gif לסקר

לעשות או לא לעשות חורים באוזנים לפעוטות? האם לדעתכם יש לשאול את דעתם כשיגדלו? או לעשות להם חורים על דעת עצמכם כשהם עוד קטנים?

iris & ben

New member
ללללאאא!!!!!!!

אני לא זוכרת הרבה מגיל 3,4,5...´ אבל זוכרת היטב כוללפטים קטניםאת היום שסבתי הרומניה (שקנתה לי עגילי זהב עם ספיר...) לקחה אותי לעשות עגילים ולהזכירכם לפני 29 שנים ניקבו עם מחט וקרח...ההיתי בת שנה וקצת פטים=פרטים

מלכה ב.

New member
למה????

כשאני רואה תינוקת בת פחות משנה עם עגילים זה נורא בעיניי ובכלל לא חמוד/יפה ואני ממש לא מצליחה להבין את ההורים. אני אישית עשיתי עגילים רק כשהשתחררתי מהצבא, אז אולי לא צריך לחכות עד גיל 21, אבל בהחלט לחכות שהילדים יבינו את המשמעות ויבקשו זאת לעצמם. ואם ההורים חושבים שזה נורא חמוד/יפה, ישנם פתרונות מקסימים שלא מצריכים חורים באוזניים. ישנן ערכות של 30 זוגות מדבקות-עגילים (זוג לכל יום בחודש) ממש חמודות, אם ממש מרגישים שחייבים (ההורים).

אני נגד להטיל איזשהו מום בילד ללא

הסכמתו וכמובן לא רואה לנכון לחורר אזניה של תינוקת ללא הבעת רצון שלה או הסכמה. לכשתגדל היא תחליט מה היא רוצה ותטיל מומים בגופה על דעת עצמה בלבד! שירלי.

אמיר.

New member
לאאאאאאאאאאאאא !!!!!!!!!!!!!!!

זו אכזריות לשמה !! ראיתי פעם בקניון ילדה בוכה לפני שהספקתי לזוז באה אמא שלה וניסתה לשכנע אותה לעשות את החור השני... בכיתי כל הערב... כתבתי פקס למועצה לשלום הילד והם אמרו שאין בכוחם להושיע !!!

אורית ג.

New member
חשבתי לשתינוקות לא כואב ../images/Emo8.gif

או , אם הבנתי אותך נכון מפורום אחר - שלמבוגרים הרבה יותר כואב. משהו כזה. ובלי רקש - אני מסכימה אתך לגמרי - זו אכזריות לשמה שבאה בסך הכל להנציח מסורת עממית כלשהי. אפשר בהחלט לחכות לגיל הבגרות.

רותי ע

New member
לתינוקות כואב. בגלל זה כל טיפול

כירורגי צריך לעשות עם הרדמה לדעתי. והברית לא יוצאת מהכלל. אבל אני מתקוממת להשוואה בין חורים באוזניים לברית מילה. ואם את רוצה להתווכח על זה תזמיני אותי לפורום שלך..

_גלית_

New member
רותי בוקר טוב ../images/Emo42.gif

אני חושבת שאני יכולה לדבר בשמה של אורית ולהזמין אותך לבקר בפורום ברית מילה בעד ונגד, נשמח מאוד לשמוע את דעתך
כמובן שכל מי שמבקר/ת וכותב/ת כאן מוזמן/נת גם הוא/היא
.

אמיר.

New member
מסורת עממית ???

לחורר אזנים ? לא מכיר.... בכל מקרה - גם בגיל מבוגר - מי שרוצה חורים באזניה/שפתיה/לשונה/ריסה וכו´.. העונש הראוי לה - זה הכאב הזה. ובקשר לפורום האחר. אני לא טענתי שזה לא כואב. טענתי שאין לנו דרך לדעת כמה זה כואב. מנסיון אישי - שוכחים את זה. אני מניח שגם לחורר בגיל חודש - לא יזכר בגיל 18. אבל לשם מה ??? לזה כולם יודו שאין יתרון בריאותי

_גלית_

New member
גם לדעתי צריך לאפשר לילד

לבחור. אם ירצה, יעשה כשיהיה גדול. אני בעד זכותו של אדם להחליט מה יעשה בגופו
.

דיאנה1

New member
../images/Emo31.gif ממש לא אוהבת את זה, ולא רק אצל

תינוקות, גם אצל ילדות קטנות. שון כבר ביקשה ולא הסכמתי, אולי היא מספיק גדולה כדי לרצות אבל החלטתי שהיא קטנה מדי להבין את מלוא המשמעות של הכאב והאחריות לשמירה על הגיינה כדי למנוע סיבוכים ודלקות. כשתהיה גדולה יותר, בתיכון אולי, תעשה אם תרצה.

שירי ל

New member
לא לעשות!!!

מלבד העובדה שתינוקות עם עגילים זה נראה נורא בעיני - למה להכאיב להם? יגדלו - ירצו - יהיו מוכנים לכאב - יעשו!

מזעזע לדעתי...

לי הייתה פאדיחה קטנה, כשקרובת משפחה שלי מדרגה ראשונה שהתארחה אצלנו בבית, חזרה מאחת הגיחות לקניון הקרוב , כשבתה בת החצי שנה זכתה בחורים באוזניים ובזוג עגילים ענקיים (יחסית לתינוקת בת חצי שנה) על התנוכים. היה לי קשה להסתיר את הזעזוע, למרות שמיד התעשתתי וחייכתי ואמרתי שזה יפה, ועכשיו רואים שהיא בת. גם בעלי כשהגיע הביתה מהעבודה היה בהלם (הכרנו את קרובי המשפחה האלה אחרת), וידענו שהוריה של הבחורה גם יזדעזעו והם בלי שום בושה אמרו את להם את דעתם על מה שעשו.

חוה 1

New member
חברה של אחותי לקחה את בת אחותי

כשהיתה בערך בת שנתיים לטיול בקניון . כשחזרה אחותי קבלה בהפתעה ילדה קטנה עם עגילים באוזניים. אחותי כמובן הזדעזעה מהחוצפה ומהגועל של ילדה קטנה עם עגילים באוזניים.

_גלית_

New member
רגע אני רוצה להבין ../images/Emo4.gif

חברה של אחותך עשתה לבת של אחותך עגילים באוזניים
אני בשוק
, מה היא עשתה לה (לחברה)
אם אני הייתי במקומה... מה זה

חוה 1

New member
הבנת נכון ../images/Emo46.gif אחותי כעסה אבל לא

מספיק . היא פשוט היתה בהלם

למעלה