לסקר

עירית ל

New member
חבל שהרגשת שאת צריכה להגיד שזה יפה

כל כך הרבה פעמים בחיי הגעתי למצבים של חוסר נעימות בגלל אי יכולתי לשקר שקרים לבנים. אבל במקרה הזה, כשהמעשה כל כך נוגד את השקפותיך, נראה לי חבל שנאלצת לשקר.

רותי ע

New member
אל תהרגו אותי על ההשוואה אבל..

זה מזכיר לי תמיד חיתוך אוזניים/זנבות של כלבים "גזעיים" (אני שונאת את המונח). בשני המקרים מדובר על יצורים חסרי ישע שמבצעים בהם פעולה כירורגית לשם ה-"יופי" כשאין להם כל דרך להביע את דעתם. למה לא לחכות שהילדה תגדל ותחליט אם היא רוצה להיות יפה בדרך הזו? (לי הרשו רק בכיתה ט´ לנקב את האוזניים).

Iris-1

New member
רותי לי מזכיר את הפרות האומללות

שמנקבים להם את האוזניים כדי לשים את המספרים ואין לכן בכלל מושג כמה רעש הן עושות על זה. אני מאמינה שיש להן רגושת וכואב להן מאד. ולהן לא מציעים אח"כ טיפול להרגעה מנקבים ושמים את הדיסקית וזהו. כנ"ל לגבי ילדים אנחנו לא חיות ולא משנה הגיל.

Iris-1

New member
לא. מזעזע.

לא היית רוצה שאותך ינקבו בכל מיני מקומות. זה כואב לאללה (מנסיון ולא חשוב הגיל ואפילו כוהל להרגעה לא תמיד עוזר). החורים שלי תודה לאל כבר ניסתמו אבל את הכאב אני זוכרת עד היום והייתי כבר גדולה יחסית בת 12 כשקיבלתי את העגילים הראשונים. ולא לשכוח שתמיד אבל תמיד יש זיהומים ולא תמיד הם עוברים חלק והחורים נוטים להסתם כשאין בהם עגילים וגם אם העגלים בחור נוצרות סתימות ומורסות. לא נעים ועוד יותר כאוב לילד.

גם אני נגד! זה כואב ולו בשביל סיבה

טובה. כשזה חיסון זו חובה למרות הכאב. אבל חורים באזניים אם היא תרצה,שתעשה כשהיא בוגרת יותר . ההחלטה שלה תהייה.

אני החלטתי שאני אעשה לה חורים

ביום שהיא תבקש ממני, ולא דקה לפני. לי יש חורים מגיל 6 שאז הלכתי עם אמא שלי ואחותי הגדולה והם עשו, אז כמובן שרציתי גם. עם אחות של בעלי היה סיפור, המטפלת שלה לקחה אותה כשהיא היתה תינוקת ועשתה לה חורים, בלי לשאול את האמא. אמרתי לחמתי שבאותו יום היא היתה מפוטרת ולא נכנסת אלי הביתה יותר בחיים !!!

רותי ע

New member
מה??? אני הייתי מתלוננת במשטרה

וגם אני שמעתי סיפור על חמות שלקחה את התינוקת לטיול והחזירה אותה עם שני חורים. אם מישהו היה עושה כזה דבר לילדה שלי.....................

imale

New member
אני מתנגדת לחורים באזניים לתינוקות

וגם לפעוטות. אם רומי תרצה חורים באזניים כשתגדל - נעשה לה. עד שלא תבקש ממני בצורה מפורשת (ומנומקת...
) אני לא מחוררת אותה.

חס וחלילוס../images/Emo70.gif ../images/Emo5.gif ../images/Emo46.gif

לא לעשות!!! זה לא יפה בכלל! יש לשאול את הילד/ה לכשי/תגדל אם י/תרצה בעגילים.

למה לא !!!../images/Emo35.gif

לי מתברר (כי אני לא זוכרת) ביום הולדת שנה כמתנה מסבתה התורכיה שלי עשו חור באוזניים עם עגילי זהב קנטים וחמודים שאמא שלי עד היום שומרת אותם. אומנם לי אין עדיין בת אבל למה לא בעצם אם לעוז עשיתי ברית שהוא בקושי ידע לכבות למה לבת לא לעשות עגיל בגיל שזה לא יכאב לה כל כך ? ובנינו אין כמעט בנות שלא אוהבות עגילים כבר בגיל 4-5 הם רוצות כמו לאמא !

_גלית_

New member
זאת הבעיה... ../images/Emo4.gif

שבגלל שאנחנו לא זוכרים היום, הכאב לא נראה לנו נורא כל כך...
לדעתי כל פעולה כירורגית (ולצורך העניין, ניקוב תנוך אוזן של ילד הוא אכן פעולה כירורגית) שלא לצורך בריאותי, הוא מיותר, כשמדובר בילד שלא יכול להביע את דעתו בעניין. אפילו שהם תינוקות, יש להם זכות להחליט אם הם רוצים שתעשה פעולה כזאת בגופם או לא, ולכן צריך לחכות שיגדלו. חוץ מזה בנוסף לכאב, זה יכול להיות מסוכן. אם חס וחלילה יווצר סיבוך בריאותי כתוצאה מכך, איך תרגישי עם הידיעה שזה קרה בגלל שעשית משהו שקשור לתחום האסתטיקה, ושיכל להיות מיותר לחלוטין
לגבי ההשוואה לברית - אכן, ההתיחסות שלי לברית היא כמו לעגילים באוזניים. ופעם אחת ולתמיד, שמישהו יסביר לי איך יודעים שלתינוק כואב פחות מלמבוגר

לשאול את דעתם

לדעתי מדובר בתכשיט ולא בשום דבר אחר ואין סיבה שהורה יקבע עבור בילד שלו דבר כזה. מעבר לכך אני חושבת שזה לא יפה.

למה רק עגילים? אפשר גם פירסינג!

עגילים לפעוטות זה רק בשביל ההורים. איזה צורך יש לתינוקת רכה או לפעוטה בעגילים? אני בטוחה שיש הורים שחושבים שפירסניג, או קעקוע או סתם גוונים בשיער זה דבר נורא יפה, אז למה להסתפק רק בעגילים? עגילים אפשר לעשות גם בגיל מבוגר יותר, וגם אז הכאב הוא לא עד כדי כך גדול. לכן גם השוואה לברית לא נראית לי רלבנטית (אבל בתור אמא לבת, אני שמחה שלא נאלצתי להתמודד עם הסוגיה ההיא).

Ludwig

New member
נכון, ברית לתינוק כואבת יותר ../images/Emo70.gif

וברית מילה גם גורמת לנזק הרבה יותר מחורים באוזניים. אז אם זה בלתי מוסרי לעשות חורים באוזניים לתינוקות ולילדים קטנים אז ודאי שאין זה מוסרי לחתוך את איבר המין של תינוקות.

למעלה