על הורות בגיל מבוגר.

אלמרה

New member
../images/Emo62.gif על הורות בגיל מבוגר.

זה זמן רב אני תוהה מתי אמצא זמן ותעצומות לכתוב אודות החוויה העצומה שלי - הורות בגיל מבוגר. אני אב גאה. לי נולדו שלושה בנים שניים מנישואין ראשונים שלא עלו יפה ועוד אחד מנישואין שניים שכשלו. כשבני הצעיר נולד קבלתי (גם) מתנה נפלאה מזוג חברים: ספרו של ד"ר ארון האס - "מתנת האבהות" כיצד משתנים חייהם של גברים על ידי ילדיהם. (מאגלית בת שבע מנס בהוצאת מעריב: Dr. Aaron Hass The gift of Fatherhood) ארשה לעצמי לפתוח שרשור חשוב לי מאוד. בתחילה אצטט מתוך הדף הפותח של הספר: אתמול ילדי בא לעולם, באותה הדרך כמו כולם. אך לי היו פגישות ותשלומים וערעורים, והוא למד ללכת בעוד אני בסידורים. ולפני ששמתי לב הוא כבר ידע לדבר, וכשגדל והתפתח קצת הוא היה אומר: אני אהיה כמוך, אבא, עוד תראה אותי, ממש בדיוק, אתה יודע, "קופי" משפחתי. סבתא סורגת, סבתא בישלה דייסה, התינוק גדל, כבר לא בעריסה. מתי תבוא הביתה, אבא? לא יודע, בן, אבל כשאחזור אז מתנה לך אתן וגם, אני מבטיח, יחד ניתפנן. אתמול מלאו לו עשר, בחור גדול ממש, תודה על הכבוד, אבא, בוא קצת למגרש; תלמד אותי לקלוע ג'מפשוטים לסל. היום אני עסוק, אמרתי וחסל! תשכח מזה, אמר, כשהפנה לי גב הספקתי עוד לראות אצלו כזה חיוך רחב, שאמר: אהיה כמוהו, עוד תראו אותי, ממש בדיוק, אתם יודעים, "קופי" משפחתי. סבתא סורגת, סבתא בישלה דייסה, התינוק גדל, כבר לא בעריסה. מתי תבוא הביתה, אבא? לא יודע, בן, אבל כשאחזור אז מתנה לך אתן וגם, אני מבטיח, יחד ניתפנן. אתמול הוא בא לחופש מהמכללה כל-כך יפה, כל-כך בוגר, ממש שמחה גדולה. בני, אני גאה בך, בוא שב קצת, נדבר... מצטער, ענה לי, אבל אני ממהר; זרוק לי את מפתחות המכונית, בבקשה, אני יורד דרומה למשך החופשה. אני מזמן בפנסיה ובני מזמן עזב ורק אתמול הרמתי טלפון אליו. בוא ניפגש, אמרתי, אולי תמצא קצת זמן... אין בעיות, ענה לי, רק תן לבדוק ביומן; מצטער, נזכרתי שיש לי ועידה ובכלל, אני טובע בים של עבודה. טוב שצלצלת, אבא והרבה תודה. הנחתי את השפורפרת ואז עלה בדעתי, שהוא נעשה כמוני, שחיקה אותי, ממש בדיוק, אתם יודעים, "קופי" משפחתי. רגע... מוחה דמעות!!!

אלמרה

New member
המשך.

הרבה דברים נאמרו ונכתבו אודות הורות. אתגרים, שמחה, תסכול והתרוממות נפש ומה לא? בדרך כלל נכתבים הספרים הללו מנקודת מבטה של האם, ומה איתנו האבות? יצאתי מנקודת הנחה כי אם מצאתי את האישה הנכונה - "החברה לחיים" ולה הרווקה עוד לא היו ילדים, לא מן הנמנע שדרוש לעשות זאת ומהר! למרבה צערנו, הוא נולד רק לאחר המון זמן וטיפולי אין קץ. לשמחתנו יצא לנו ילד מדהים! אתחיל מהסוף. אני מצרף מצגת של צילומים מהיומיים האחרונים בהם נראים אני ובני בן השמונה לומדים ביחד ובהצלחה חסרת תקדים לגלוש על רולרבליידס! המצאה כזו היא ודאי פרי מוחו הקודח של סאדיסט ורק מאזוכיסטים קונים את הגלגיליות הללו - אבל מרגע שאתה מחליק... או מרגע שראית את בנך בן השמונה מחליק בטבעיות כזו... אתה חשוב כמת אם אתה לא מצטרף. וזה מה שעשיתי! בני נמצא אצלי במהלך חופשת הקיץ מחצית מהזמן לאחר ניכוי ימי הקייטנה. אנו נהנים ביחד וההוכחה לפניכם. והמשך יבוא...

ילדים הם חן עולם אמרה רות צרפתי

הציירת וצדקה אתה מוכיח את הקביעה במצגת היפיפיה שהכנת אבל אני מוחה בכל תוקף לא ראיתי תמונה אחת שלך על התחת איך זה, כבר עלית ישר גלשת למה אני תמיד יותר על הרצפה מאשר על הגלגיליות סליחה שנדחפתי הכל מקנאה

אלמרה

New member
מן הסתם נפלתי גם נפלתי!

וגרושתי בעת הביקור המוגדר כ"הסדר הראיה" שלה בעת שהוא נמצא אצלי בחופשה, לא צלמה אותי בעת הנפילות ההן... לצערי. היא מן הסתם ממשיכה למלמל דבר מה יקיי "נישט נורמאל" או משהו... אז כנראה שהעץ לא צמח רחוק מהפרי... הבן שלי לא נופל בכלל!! כעת הוא עובד איתי על פניות חדות... ולחשוב שרק בשנה שעברה שם על אותו מגרש בבית הספר היסודי בו למדתי לפני למעלה מ 40 שנה! שם לימדתי אותו לרכב על אופניים ולקח לו סיבוב אחד סביב המגרש כדי להמשיך לבדו... Am I proud of him or what

אלמרה

New member
רוע אינו דבר שניתן למצוא אצל אמהות

לבן בשם איתי... אז... בבקשה לחזור בך. אמפטיה אני מבקש. לא יותר. וכשתראי את השפשוף במרפק ימין שלי - לא תצחקי עלי! אולי אפילו תציעי חיבוק... כן קניתי גם מגיני ברכיים, מרפקים וכפות ידיים - רק מגיני אשכים לא

אלמרה, גם אם תחפש רוע כנראה לא

תמצא בקלות ואם אתה מוצא גלה לי בא לי לפעמים להיות מפלצת כבר כתבתי שדברי נובעים מקנאה לא מרוע ואחרי שקנאתי בך הסברת והוקל לי לקנא זה פשוט נורא תאמין לי ולכן תודה חמה שלוחה לך על ההרגעה

אלמרה

New member
המשך..

אז היכן הינו? היתה התחלה והיה כבר סוף. לנושא הורות בגיל מבוגר אני מתבקש החל מהרגע בו אני מחליט לפני למעלה מעשר שנים שאני הולך על זה. אפילו ממלא את דרישת הבן הבכור וחברתו שלקחו אותי ל"שיחת בוגרים" והציעו שאם אכן כוונותי רציניות והחברה שהצגתי להם היא אכן הבחירה שלי, שנתחתן ונמהר שכן היא כבר לא נעשית צעירה מיום ליום (כולה בת 40 היתה...). זוג בגיל כזה העובר טיפולים להרות, נחשב כבעל עדיפות וההריון מוגדר כבעל "קדימות". יש בתהליך עצמו הרבה מורדות והמראות ורגעי משבר כמו גם התעלות רוח כמו השניה בה הרופא מצביע על בערך 1024 תאים באולטראסאונד ואומר: "הנה התינוק הכי חמוד שראיתי ... היום!" זה הרגע! בום! אני "מבחין" כבר בלב הפועם, או לפחות במה שנראה כצבר התאים שבתהליך הדיפרנציאציה יהפוך להיות הגרעין לצמיחת הלב... מאותו רגע אני מתחיל להפנים את פשר המציאות הנרקמת לנגד עיני: תהליך בריאת אדם! זהו מחזה חוזר ונשנה אצלי: הרגע בו אני רואה את העובר בבירור כל כך עד ל... אירוע נוכחי מרגש במיוחד. כמי שלא חווה את תהליך הלידה ממש בשל ניתוחים קיסריים (שתי נשים, שלוש לידות בניתוח קיסרי = אני האשם אין ספק נכון?
), אני תוהה בכל פעם מחדש: למדתי אודות תהליכים שונים בהם יוצא התינוק מהבטן, אבל איך לעזאזל הוא נכנס לשם?! אקדים ואומר כי הדבר הטוב ביותר שקרה לילד המדהים הזה הוא גירושי הוריו מבלי להכנס כעת לסוגיה מדוע התגרשו. מגיל חצי שנה אני מוצא את עצמי ב"סידורי ראיה" עם תינוק, מחליף חיתולים ומאכיל ומטפל בכל הצרכים שלו, שלי! בשל הצרכים שלי ושלו אני מפסיק באמצע היום כל פעילות בעבודה ונוסע לגינות באיזור מגוריו עם אימו שם בתיאום עם המטפלת אני פוגש בו. מחייכים, עושים קוצי מוצי, ואני חוזר לעבודה כל הדרך ממרר בבכי של געגועים. לימים, הבן שלי גדל וקורא לי "אבא" וההורים הצעירים האחרים בגן העיר מפנים מבט משתומם... גם חבריו בגן לא מאמינים שאני לא הסבא...

אין לי בכלל ספק שבגילנו המופלג

אנחנו יודעים להעריך את ההתפנות ויכולים ליהנות מגידול הילדים אם יש דבר בעולם שיכול היה לשגע אותי עכשיו זה להיות אימא חורגת לאיזה תינוק אני יכולה לספר לך בסוד שכולם שומעים שהיה לי חבר שנשארתי איתו רק הודות לילדים שלו ורק שכשהוא הצליח לגדוש את הסאה בענק עזבתי אתמול קבלתי מכתב מתוק מהבן שלו (הוא בן 16 או 17 ) ורקדתי סטפס שעה כי הוא כל כך חכם, אותנטי ומקסים

אש אש

New member
ולפניי שאמשיך לחלק השני

ווואווווו כמה שזה נוגע,קורע...

שילה1

New member
אלמרה-אפילו אני הזלתי דמעה,אם

כי בחשאי.מבינה ומכירה את כל הטיפולים האלה(אוף..לא מ'מינה שמספרת לכם), את הקושי ,האכזבות והדמעות. אז קודם כל-שמחה שהצלחתם. ואחורי זה-שמחה על הבן המקסים שלכם.ומה עוד? בגיל מאוחר?לא ניסיתי לא יודעת ומי אני שאעביר ביקורת? תוחלת החיים עלתה באופן משמעותי,נכון. אז הורות בגיל מבוגר מקובלת מאוד בחברה. והכי חשוב? מכל משפט ,מילה ואות מרגישה את האושר שלך. וכי יש חשוב ממנו? מפרגנת לך,ולנסיך שלך!

אלמרה

New member
ההורות שלי תפסה אותי מוכן כדבעי

הייתי בגיל 25! שנה לאחר הנישואין, עבדתי ב"מקום עבודה" ממלכתי עם תנאי שכר הוגנים, מה שאיפשר לרכוש דירה עם הנחות, משכנתאות ומענקים נדיבים. בני הבכור נולד בחנוכה, אורו האיר, תכול עיניו היה שם דבר בכל העיר. בני השני נולד כ-4 שנים אחרי כן, כן גם עיניו כחולות, ונוכחותו מורגשת בכל מקום. הייתי בגיל 25 כשבעצם הוגשם לי חלום של ילדות: לבנות משפחה ובית להיות הורה. כבר 10 שנים לפני כן ידעה כל שכנה יולדת שאני מוכן לסייע, לשמור על... המושג ביבי-סיטר לא היה קיים ובטח לא שילמו לי. 10 שנים לפני לפני כן עוד עזרתי לאימי לטפל באחותי התינוקת... מה הפלא אם כן שעד היום איני יכול לחלוף על פני תינוק בעגלה בלי לחייך אליו, ל"הצחיק" את הזאטוטים בצהרון או את בני בני הדודים והנכדים של... שאלות: האם החיים הכינו אותי להורות? מוקדמת כל כך? האם הוכנתי בכלל? מהי הורות? תהייותי, תהיות של זכר אלפא שבהחלט היה מוכן להקיף את עצמו בצאצאים לרוב. לא בטוח שהייתי מצליח באתגרים של הנשים ש"באות עם הטריטוריה"....

yamit32

New member
תגובתי לאלמרה

אלמרה המון תודה על ההזדהות אבל... אני מהצד השני של המתרס. מאז שהמתוק שלי היה בן 4 התגרשנו, אביו סיבן אותו, סיפר לו דברים שמאוחר יותר התבררו כשקר, הבטיח הבטחות ולא קיים ילדי בכה ואני בכיתי איתו יום יום כשחיכה שאביו יגיע לקחת אותו. אני זו ששפכתי ים של דמעות כשילדי היחיד מרר בבכי על האכזבה. היום... ילדי בן 7 הולך לאביו אבל כבר לא מתלהב כמו אז, הוא נוהג לקרוא לו שקרן (לידי כמובן) וכשנינו לבד ואני שותקת מביטה בילדי הנבון וכואבת. אני יודעת שיש מישהו בשמיים שמכוון ועוד יותר יודעת שעל כל חטא מגיע עונש. עונשו יגיע ואני מרגישה את זה יום יום כשילדי משוחח איתו שיחה עיסקית, לא משתף אותו במה שקורה לו בכיתה א', ולא מצפה למעורבות מצידו. יום יגיע כמו שאתה אומר והוא יחזיר לו באותה המטבע אבל עד אז...... אני כואבת. אלמרה - בהזדמנות זו בנימה אישית (כי רק אותך אני "מכירה") שנה טובה אושר בריאות סיפוק בהצלחה בכל שפע ושלווה - ימית

למעלה